2007-08-30 | 22:44:29

Uppåt.

Nu känns allt bättre. Det gjorde det redan i em efter att Robban varit hem på lunch, jag hade städat lite, plus att jag var ute på en prommis och Disse var helt underbar !!

Dock känner jag ett bebisbehov.......NEJ NEJ inte en egen bebis. Utan jag känner att ja måste ut och lukta på Edwin lite. Undrar om de har tid i helgen kanske.....måste nog ringa i morgon.

JObbet flöt på bra, förutom att CO nu även tar Bobban ifrån mig. Suck snart är jag ensam kvar på Coop, med endast gammelfolket. Nåja man kanske måste börja söka nya jobb för att kunna få ett.....visa ord !!

Grattis förresten till Jonny och Johanna som blir husägare i Munkis. Känns bra att få en till dit ner, så vi kan gadda ihop oss mot Rosviksborna och tvinga dem att komma till oss oxå ;0) Lite småroligt är att våra barn kommer förmodligen att gå i samma skola.....kanske om Johanna tajmar nästa bebis till våran första, så kanske de tom blir klasskompisar......det vore kuligt.

Nä nu ska vi ta lite mera kort med kameran.......som börjar växa lite på mig......liiiiiiite.

Kram !!

2007-08-30 | 10:58:36

Blä.

Dåligt start på denna dagen. Upptäckte att födelsemärket jag skulle ta bort idag (trodde jag), tja det visade sig att det tydligen redan skulle ha varit borta förra torsdagen. Värdelöst !!
Sen kameran, en STOR besvikelse måste jag säga, min stackars hund har fått agera fotomodell medans jag insett att den är ingen höjdar kamera, tom min vanliga digital kamera är bättre :0(

Nu ska jag gå o råsura, tillsammans med han som gör mig gladast just nu !!

O just ja, solen den strålar och verkar så himla varm, jo pyttsan !! Tänkte att nu är väl sista chansen att få använda en av sommarens klänningar. Jag sprang snabbt upp igen med svansen mellan bena. Hurrvas !!

2007-08-29 | 21:03:35

Kurs.

Har varit två dagar i Lule på kurs. Skolinformatör. Måste erkänna att jag inte hade så särskilt höga förväntningar när jag åkte upp. Inga faktiskt.
Det var över all förväntan !! Kanske berodde det på att jag hade med mig tuffa Lena (när jag tänker efter så beror det nog på det.)  Men det var himla trevlig iallafall, allt utom maten, som långlivad gräsätare så är man tyvärr ganska så van. Sen så är det ju alltid lika roligt att höra skvaller om andras arbetsplatser, och om sin egen ;0)

Jag hann ju även med att vara lite produktiv under kursen, jag skrev en shoppinglista till Stockholm :0) Fast den försvann..... dock hann den bli ganska lååååång innan den beslutade sig för att pysa. Får nog skriva en ny igen, kanske lägg till ngt roligt :0) Ska bli så himla kul, en hel dags shopping, två hotellnätter (gratis), bröllop och en minisemester från allt här.

Fick förresten hem våran systemkamera idag, insåg direkt att det sitter i fotografen om bilden ska bli bra :0/ Nåja övning ger färdighet sägs de ju så !!

Nu ska vi krypa ner i soffan, jag är lite gnällig och Robban har lovat mig en myskväll med hela läggan full av tända ljus.......lovely.  *kärlek*

Adjöken adjö !!

2007-08-27 | 17:41:58

AJAJAJAJAJJJJJJJJ !!

Har egentligen mkt att skriva om. Men det enda som finns i mina tankar nu är det enorma smärta som mina muskler giver mig. Jag har så ONT att jag knappt vet vad jag heter längre.
Sen så är jag hungrig oxå.......men min sambo fixar just palt så snart är det problemet ur världen.

Som sagt mkt att säga, men inte just nu !!



Maria om du läs hjena, jag håller på att döööööö av nyfikenhet.
Får jag eller får jag inte se Martin Stenmarck i handduk ??

2007-08-25 | 12:12:17

Hård start.

Hujja vilken morgon. Upp och iväg och träna med Ingela och Håkan. Skönt att ha med sig Pling, för då kan hon pusha mig lite !!
Tvätta av sig och sen bär det iväg till stan och fika. Det ryktas även om en spelkväll ikväll.....inte daaaaaligt !!



Och till Li, självklart vill vi komma o hälsa på. När passar det er ??

PUss !!

2007-08-23 | 22:15:14

Dammsugaren.

Jag hade tänkt skriva en hyllning till våran (Robbans) dammsugare. Men kl är kvart över tio, jag ahr jobbat hela kvällen, ska upp fem i morgon......så nej det får bli en annan gång.

Vi har dock varit ute på en mysprommenad, Disse behövde få springa lite. Det är så härligt att se honom verkligen sträcka ut och bara vara hur lycklig som helst. Då känns de bra i själen.

Nu ska hära sovas lite.

Tjo och thjim !!

2007-08-23 | 10:21:28

Sammanfattning.

Min kära sambo är just nu hos farbror doktorn. Igår när han vaknade så var hans vänstra öga alldeles rött och geggigt, och eftersom han är linsbärare så vart de visst lite panik hos Pite lassa för han fick komma direkt.
Bara för mig att vänta och se, vilket jag hatar.

Kanske ska skriva några rader om hur det gick i lördags. disse sköte sig jätte bra, någon lite galopp när vi sprang allihopa och så, men det var ju väntat oxå. Han är ju lite oerfaren. Vi fick en etta och ett HP, vilket gjorde att vi gick vidare till finalen. Det blev en lite väl lång dag, och fem timmar senare skulle vi in o visa upp oss igen, men då hade matte ingen energi kvar alls. Så jag lät honom stå lite som han ville :0/ Vi kom inte bland de fem bästa, men hon stod lääääääänge kvar och kolla på honom och jag ville bara skrika "bestäm dig så jag vet om jag får åka hem eller måste stanna kvar."  Att vi inte gick vidare tror Robban beror på att vi är okända för övriga inrotade ställare och att de hejjar och röstar fram varandra. Jag vet inte vad jag tror om saken, men det var iallafall skönt att få åka hem och sova :0) Är hur nöjd som helst med honom, fick jätte fin kriktik......som jag tänker skriva här när jag hittar den.....hm.
Nu är han anmäld till måttsund den 8 sept. även det en inoff. Bra träning för både hund och matte.
Vill även passa på att tacka våran fanclub som kom dit, Dex, Maria och Johanna. Skönt att få prata om annat en stund. :0)

I veckan har det varit fullt upp, jag och mamma tog en spontan tur upp till Lule. Mysigt och mkt trevligt. Jag hittade en jacka till höstens rusk, och även ett par skor som jag är lite osäker på. Det påminner mig om mina allvädersstövlar som jag hade som liten. får se hur det blir med dem, för det mesta gillar jag dem men ibland inbillar jag mig att skaftet är alldeles för kort. går ungefär till mitten av vaden, kanske lite längre. vad tycker ni, ge gärna synpunkter !!
Var även till Lule igår, hälsade på min farmor och farfar. Som igår var helt klara och det var skönt att vara där igen, det var så länge sedan jag orkade vara där.....
Hann med lite shopping ändå, handlade ett utställningskoppel till Disse, en spårlina, ett reflexhalsband och ett ben som nu luktar kräk !!
Sen så hittade jag även några svarta SIA-ljus som luktade underbart och skulle sååååå passa in till vardagsrummet. Måste snart åka tebax till Lulä för att köpa dem.

Idag är det jobb för hela slanten på Coop. Pengarna behövs eftersom vi åker till Stockholm i okt. Lotta (robbans syster) ska ju gifta sig. ska bli kul med bröllop, och ännu roligare är det faktum att jag har blivit lovad en hel dags shopping !!
Här har jag härmat dig Johanna, för jag skriver en lista på allt jag vill handla. Jeans, skor, väska, smink.....ja hur mkt som helst !! Skulle gärna ha åkt redan nu och köpt höstgarderoben, men jag får väl hålla ut i två månader till....*suck* :0)
Förstår inte varifrån mitt shoppingbehov har kommit. Aldrig har jag väl tyckt att det har varit särskilt kul med kläder. Men de senaste två åren har mitt intresse för mode bara exploderat. Det är ett roligt nöje, men dock dyrt !! Kanske tur att man bor i lilla Pite där kläderna ligger på en hyfsad prisnivå iallafall, annar skulle de nog bli problem ;0)

Nä nu börjar magen att kurra, den har inte fått någon frukost ännu. Bäst att föda ig själv innan jag lir grinig !!

2007-08-21 | 10:47:42

Morgonstund.

Nu ska vi gå ner och köpa mysfrukost.
Återkommer om hur det gick o helgen osv senare.

Puss !!

2007-08-18 | 07:09:36

The day has arrived.

Så var det då dax att skämma ut sig, nä inte Diesel utan jag.
Han är nytvättad, nya klor, borstad och kissad. Vad mera kan man begära ??
Nä nu måste matte försöka bli anständig oxå.
Höres senare !!

2007-08-17 | 10:35:42

Svärmor.

Det regnar idag med. Ännu bättre idag. för idag är jag ledig. Inte så mkt på agendan. Har skjutsat svärmor till tandläkaren och ska skjutsa hem henne till Böle lite senare. Det är lite roligt faktiskt, för när jag had emin första pv så ville jag alltid ha en relation till min svärmor, lixom kunna åka och göra saker med henne. Men det var aldrig ens lönt, hm undrar om hon ens tyckte om mig ??!! Därför är det så skönt att ha Christina, hon är så himla go och snäll och jag känner att det inte är jobbigt att umgås med henne, bara kul !!

Hade egentligem tänkt åka och störa Maria och Jonas, men eftersom de regnar rätt rejält får jag nog avvakta. SKulle vilja hinna med en liten ringträning till innan morgondagen......huvva nu blev jag nervös. Vi får väl srpinga här ute på bakgården och göra grannarna tokiga :0)

Nu är det någon som kräver lite uppmärksamhet här och det kan han väl få.
Äsch hare hej då !!

2007-08-16 | 10:57:29

The day after.

Jag måste säga att jag tycker om regnet idag. Då måste jag inte vara ute, försöka få färg. Utan jag kan kura ihop mig här hemma, mysiga musik, en tekopp och en underbar lite varm hund !!
Jag är mycket lugnare än på länge.


Efter det glädjande beskedet igår så åkte vi ut till Munkis, där fick han springa runt och vara lös. Man riktigt såg hur lycklig han var. Hoppade runt och letade jordgubbar, busade med mormor och morfar,  hela hundeen utsrålade lycka !! Var hur underbart som helst att se.
Sen var det dax att trakassera broder D och Maria. Förutom en MASSA bus (bildbevis kommer längre ner) så provade vi att spåra med Disse för första gången, det gick helt klart över all förväntan. Måste säga att jag bara stod och gapa när Dexter och Maria visade hur vi skulle göra. Dex var helt otrolig, och jag måste säga att jag tvivlade på min egen hund en stund. Men det visade sig att jag fick fel !! Visst han tappade spåret nån gån, men hallå det var ju första gången någonsin. Så jag är nöjd över honom, och imponerad av Dexter ;0)
Av någon anledning så lyckas de alltid skita ner sig när de är tillsammans, så vi åkte till Munkis igen för att ta ett dopp. Tom Maria vågade sig i, jag stannade på land.....det såg verkligen kallt ut.
Lite synd att sommaren i princip är förbi, alla sena badkvällar är snart ett minne blott. Nästa sommar är han ingen bebis längre utan en yvig unghund. Tiden går fort.....
Vi hann även med att träna på att springa runt i ring med Dex framför oss. Gick bra med jag bävar för lördagen.....huvva !!
Vill lova att han somnad egott när vi kom hem, och sov ändå till nio i morse. Även då var det vääääääldigt osäkert om han skulle orka upp eller inte. Mat avgjorde saken ;0)

Var en himla mysig dag igår, tack Maria o Dex !! Vi måste göra om ´et snart.

Pratade med "min" andra Maria igår (jo de är faktiskt MINA Marior......ok ja delar dem kanske med några fler men det är MIN blogg så det så !!)  Edwin äter och frodas precis som han ska. Stark liten pojke det dära, han har det säkert efter tant Jenny *ler*
Maria hade en ide om Lule och shopping.........JAG ÄR MED !! (bara så du vet gumman )

Nu är det dax för lite nyttogörande, men jag återkommer kanske innan jag ska och jobba.

Och du Johanna, ta det nu lugn, vi är många som är rädd om dig !!


Adjö adjö !!

Just ja.....lite bilder.......

image8

image9

image10

Bye bye !!

2007-08-15 | 15:03:31

:0)

Det är ingen fara med våran lillkille !!
Knäleden som knärtar lite, men det är väldigt vanligt bland växande hundar. Så han tyckte inte alls att vi skulle oroa oss.
ÅH jag blev kär i våran veterinär, han var bra och trevlig.
Kände igenom alla leder och sade att höfterna och armbågarna kändes jätte fina.
Så nu får lilla Disse busa igen, och vi börjar med att terrorisera broder D ;0)

Jag är så glad, så glad !!

2007-08-15 | 12:56:53

Oro.

Jag orkar inte göra någonting alls.
Jag vandrar bara runt, inten ro i kroppen alls.
Sitta ute i solen, sitta framför datorn, sitta framför TV, kolla kylskåpet, solen, datorn, TV........

Vill ha det bortgjort, att vet. ska säga "det är ingen fara med honom."

Jag vill bara att de ska vara över.

2007-08-15 | 10:24:22

Ont i magen.

Just nu har jag ont i magen för det som komma skall.
Kan bara tänka på det värsta, alla braiga tankar är som bortblåsta.
Tänk om hon säger att det är kroniskt, att vi måste, för hans egen skulle, ta bort honom.
Vad gör vi om hon säger så??

Nu ska jag gå och sticka huvudet i sanden en stund........

2007-08-14 | 22:23:49

Thailand.

Sitter just och tittar på en miniserie om Tsunamin (??) som inträffade 2004.
Jag vet att jag inte borde se sånt.
Det gör ont att se alla mäniskor lida, förlora greppet om någon, förtvivlat söka efter någon som de kanske aldrig kommer finna.
Det värsta är att det inte är på film, det är något som verkligen har hänt.
Minns än idag alla rapporter som kom från Thailand, jag minns att jag grät. Ändå kommer man aldrig någonsin förstå vidden av det som hände. För man sitter hemma i sin soffa, här luktar det inte lik, här är inte förvirringen total, här är inte allt ett kaos.
Beundrar de människorna som överlevde, som lyckats skaffa sig ett liv efter katastrofen. De är riktiga superhjältar.
Jag blir så illa till mods, ändå måste jag se. För att kunna försöka förstå, för att inte ta allt för givet.


Sänder en tanke till alla dem som drababdes.


2007-08-14 | 15:30:11

Not much.

Helgen gick snabbt som vanligt, åteminstone de helger som man är ledig bara flyger iväg. Lör var vi ju som sagt på Nolie och sen hälsa vi på snygg-bebben.
Söndag åkte vi till Disses uppfödare för att bli lite friserade. Det tyckte att han hade ett jätte fint steg !! *stolt*
Sen så tror jag faktiskt att de tyckte jag var lite hönsig av mig när jag ska kolla honom, och hans "klickande". Jag gör det för att få ro.
Resten av söndagen så myste vi bara. skönt att få lite tid tillsammans och bara rå om varandra för en stund.

Igår jobbade moi från sex, så det blev en sovandes em.  Tränade vovven lite på att gå brevid mig, och stå uppställd i alla möjliga situationer. Går sisådär, han har svårt att koncentrera sig på bara mig om de är skällande hundar runt omkring. Det beror säkert på hans ålder (hoppas jag, eller så är det jag som gör fel. Tips uppskattas.) men vi gör vårat bästa.
Vi hälsade på Danne o Katarina och Disse fick hälsa på Ronja. Han tyckte att hon var lite läskig, men ville som ändå fram och busa. Han var dock duktig lydnasmässigt, höll sig runt oss hela tiden. Fast schäfern Quick var vääääääldigt farlig, trots att hon var på en balkong ;0)

Jobbad idag oxå, tidig morgon igen huvva. Dock är det kul att jobba med Linda D hon är så effektiv, så det smittar av sig på mig :0) Jag har ju lixom tappat min gnista och behöver en del draghjälp.

Jo just ja, Theodor har varit på Forslunds och blivit fixad, 5500 skulle det ha kostat oss. Tack och lov att de har tre månader garanti typ. Så nu är det bara att hålla alla tummar och tassar att det inte händer ngt mera.

Jag väntar på att Rob ska komma hem. Vi ska åka och träna med Ingela och Håkan. Mina planer är att få grymma armar typ Madonna inom en snar framtid ;0) Sen hade jag även tänkt försöka låta mina stackars ynka två magrutor få sällskap av några fler. Haha vi får väl se hur det går med det, men känner att jag skulle behöva stärka ryggen lite så man orkar med jobbet. Sen så mår jag så himla mkt bättre hela jag när jag får röra på mig. Fotbollsträning har jag oxå ikväll kom jag just på !! Hujeda mig.......

Pratade med Thomas idag om att jag hade sökt annat jobb, berättade att jag inte ens vet om jag vill ha det och hela den biten. Han förstod att man måste ju söka heltider osv, han önskade lycka till......fast tillade att han inte alls önskade mig det egentligen för han hoppades att jag skulle bli kvar på Coop. Han är ganska rolig när han försöker ge lite beröm, lindar lixom in det lite småfint så man måste verkligen fundera på om det var beröm eller inte ;0)

Det känns dock mer och mer som om jag vill från Coop. Alla roliga människor försvinner ju. Jocke (nej jag har fortf. itne förlåtit honom.) ev Theres för hennes sambo har fått jobb i Kiruna, Lena har ev hittat drömmjobbet, Bobban ska lalla musik. Jag som just lärt känna Lena och Theres, jag tycker verkligen såååååå mkt om dem, åsså kanske de ska flytta. Det suger.
Vet ni vad det bästa med att ha en blogg är, här får jag sitta och tycka synd om mig själv hur mkt jag vill. Självklart är jag jätte glad för allas skull och så. Men jag kan inte låta bli att känna mig lite deppisch. Fast detta kanske är ett bra sätt för mig att gå vidare, en liten knuff. Det är bra för jag skulle behöva en STOR en.

Träffade förresten Daniel idag, alltid lika kul. De skulle åka och fiska abborre. 55 mil för att fiska sa han, säkert många som tycker man är tokig. Jag anser att det finns värre saker. Vågade inte berätta för honom att i onsdags så satte jag och Robban oss och fiskade ute på deras brygga, men jag maskade inte på......jag vill inte ha någon fisk !! Haha hade jag sagt det till Danne så hade han säkert trott jag var galen :0)

Nu är Rjobert hemma och vi ska äta lite innan vi ska och bygga :0)

Kram.

2007-08-12 | 10:27:38

Nolia.

Igår blev det en tur till Umeå, Nolia och Edwin.
Idag blir det en tur till Selet, besök och trimmning.

Det var skönt att få se Edwin igår, få krama Maria och Niklas. De är ständigt i mina tankar.

Maria B blev den som lyckades lösa mitt mysterium om låten !! Tusen tack snygging, och tack för hundsköteriet igår......guldvärt. Fast jag tycker du oxå borde skaffa dig en blogg :0)

"Home- Chris Daughtry"

Ska skriva lite mera sen, men nu ska vi göra oss klara för att åka upp o hälsa på Disses uppfödare. Han är ju anmäld till sin första utställning (Maria vad tänkte jag på ??!!) Ska bli kul att se hur bröderna D reagerar på att komma "hem"

Caio !!


2007-08-09 | 20:19:07

En ängel.

Edwin vi tänker på dig.
Jag vet att änglarna vakar över dig gullebarn !!

2007-08-09 | 19:37:22

Åskar.

Nyss var Åskar här. Jag gillar honom verkligen inte. Men jag var ju tvungen att vara "tuff" för att Diesel inte skulle bli rädd. Nära var det dock att jag kissade på mig.

Diesel ja, han ska till veterinären på onsdag. Det klickar i honom när han sätter sig ner, och jag ser bara svarta diagnoser och drömmer om trasiga höfter. Kan inte koppla bort det........nervös.
Så nu är det bara ut och kissa å bajsa i koppel som gäller, kan se hur de långsamt tar död på hans lilla själ. Han vill ju så gärna springa och busa, gräva och skutta. Han tittar på mig med sina stora vackra ögon och undrar vad han har gjort för fel, varför matte har honom kopplad. Hur förklarar man att det är för hans eget bästa, det är för att matte vill att han ska bli gammal och grå och följa dem genom livet. Hur förklarar man det för de vackra ögonen som sorgset tittar upp på en.....
Jag oroar mig.



För att tänka på annat.......hur orkar man skaffa barn ?? En dag med Rasmus och jag är som i dvala, orkar knappt röra mig. Hela jag. även min stackars lilla hjärna är helt slut. Visst det är underbart att ha honom här, men jag känner att energin inte riktigt finns där. Tur att Robban är så bra med barn, för Rasmus älskar honom verkligen. Så när jag nu blir redo att skaffa barn (trettio år från nu kanske) så vet jag att de kommer få den bästa tänkbara pappan. Har tom gjort ett test, hehe det fanns faktiskt ett sådant test "Är han en bra far". Det var saker som väljer han sina vänner före dig, väljer han en hemmakväll med dig före utekväll med pojkarna, hjälper han till med städning, mat osv eller förväntar han sig att du ska göra det. Skulle väl inte välja far till mina barn efter det testet, men jag var uttråkad och det var lite små roligt.
En sak är då säker, inga barn här på mkt läääääänge.


I morgon börjar man om efter att ha varit sjukskriven för första gången i sitt liv. Jag lyckades ju kläma fast fingret i en fruktskrinda i söndags innan jag gick hem. Tydligen såg jag visst lite små rolig ut, man såg iinte mina ögonbryn pga av att jag så vit i ansiktet. Men jag svimmade inte !! Jag vägrade ;0) Jag är inte blodrädd eller så, efter alla hästar man har sett slangas på stallet så är man rätt van. Men de gjorde faktiskt liiiiiite ont, tack o lov gick det iinte av eller så. Tappade bara nagelbandet och sen hade jag rejält ont, eller har. Det är lite svårt att skriva här, för det är vänster långfinger och det följer lixom inte med, så jag får rätta en massa stavfel hela tiden. Dock blir det jobbet i morgon, orkar inte vara hemma och drälla nå mera.Kan ju inte göra någonting alls, försökte dammtorka AJ !!, dammsuga AJ !!  så jag är helt enkelt helt värdelös just nu :0)

Funderar på att köpa mig en systemkamera, så man slipper fördröjningen och lite annat. Jag vill kunna ta lika bra bilder som vännern Johanna ( johannablylog.blogspot.com )Skulle ha haft en sådan i tisdags då vi var och badade med Disse på Gläntan. Han såg så fri och lycklig ut där han skuttade efter husse i vattnet. Hade så velat ha en bild av det, så vackert.....
Eller båtturen vi tog igår i solnedgången, bara vi tre. Disse som somnade i min famn, vatttnet som var så stilla, solen så röd och Robert så vacker.
Det är sånna bilder jag vill kunna ta, sånna bilder som man har för livet. Stunder som aldrig kommer igen.

Hittat lite musik för min sinnesstämmning, Lifehouse. Allt är inte bra men mkt.
På tal om musik, om någon vet vilken låt det är som spelas när deltagarna åker ut från American Idol "I´m going home" sjunger de iallafall. Om någon kan hjälpa mig hitta den låten, ska denna personen bli belönad !!


Vickan, henne fick jag minsann träffa i tisdags också. Vi våldgästade dem och blev bjudna på jordgubabr, grädde och glass. När vi satt där mindes jag alla de gånger som vi satt i deras kök och drac Bravo-juice och åt rostade mackor. Den tiden när allt handlade om pojkar, problemen inte var större än vem man skulle tycka var snygg för dagen. Jag minns att man var alltid välkommen till Gunilla och Hasse. Hasse ja, det kändes hela tiden om om han skulle kliva ut genom dörren som om ingenting hade hänt och fråga om vi ville åka till Kioskpiraten och handla godis. Jag saknar Hasse. Säkert inte hälften så mkt som hans familj gör, jag beundrar dem och deras styrka. det gör jag verkligen.
Kör förskitigt hem Vickan och sköt om er alla FYRA (!!) :)


Nu ska vi klippa klorna och sen ska matte göra en leksak åt lillen.

Hejrå !!


2007-08-09 | 08:18:52

Skynda, skynda.

Ojojoj så mkt att skriva och berätta om. Men så lite tid.
Ska snart åka o hämta Rasmus som jag ska f¨ha en HEL DAG SJÄLV !!
Så nu måste jag ila vidare men vi får höras sen, hejna ska bli så himla kul !!

Bye bye !!

2007-08-03 | 13:44:13

Panter tanter.

Jag är ruggit irriterad just nu. Det är inte ofta som jag blir irriterad, eller jo kanske eller.....aja skit i det.
Hur som helst var jag just ute och gick med världens duktigaste hund. Jag håller med dig Maria vi har fått två helt otroliga hundar, kan inte fatta hur tur vi har haft !! och JA Disse och jag kommer gärna och provar spåra någon dag. Hm kanske i morgon efter det att jag har slutat....vi får höras om detta senare.

Nu till det som fick mig att gå i taket. Vi kom och gick o helt plötsligt runt ett hörn står en hel rullatorliga. De må då så vara för Diesel har sett sånna förr och bryr sig inte nämnvärt om dem. Men en av dessa rullatorförare har med sig en hund som kommer framrusande. Jag tar tag i Disse (sliter INTE till mig honom med kopplet......jag försöker verkligen tänka på at tinte anv. kopplet som en förlängd hand, svårt ibalnd, lättare ibland.) hur som helst, jag tar tag i min hund ber honom sitta ner. Han är hur dutkig som helst trots att den andra hunden i princip hänger över oss. Då säger kärringen som har kopplet.

"Men får han inte hälsa, det är väl klart han måste få hälsa. Låt dem hälsa nu" fnyser hon fram.

Jag svara och jag känner att jag inte har den vänligaste rösten i universum. Klart att de ska få hälsa men jag vill inte ha en hund som springer fram till andra hundar i tid och otid. När han väger 40 kg så vill jag inte ha en hund som släpar mig tvärs över gatan för att han ska få hälsa på en annan hund. (jag överdrev lite oxå.)
Sen när jag ger Diesel mitt godkännande så är hennes hund inte det minsta intresserad utan går bara iväg och tycker att Disse är "jätteäcklig"
Då säger kärringen att - Ja nu var du för långsam, nu vill han inte hälsa längre. Så du får skylla dig själv.
Sen säger hon till sina vänner att hon ska gå vidare.

Själv står jag där och känner hur de börjar ryka ur öronen på mig. Ville bara skrika till henne att  tänk om min hund hade varit aggressiv o bitit hennes lilla kräk, eller om han hade haft noskvalster eller kennelhosta eller vad som helst !! Då hade hon säkert tyckt de var mitt fel, trots att det var hennes hund som kom framrusande till min !!
Fast jag säger ingenting, jag vet att det är jag som gjort rätt och har rätt i mitt agerande. Med den insiktet går jag vidare med högt huvud, och Diesel travar brevid mig som om han aldrig gjort annat än gått fot.
Jag ler åt min lilla underbara hund och jag vet att vi kommer säkert träffa fler trångsynta hundägare, som vi båda kommer få uppfostra *skratt*

2007-08-01 | 22:49:45

Gnäll,gnäll.

Jag är sjuk, eller nästan iallafall. Ont i halsen, trött i kroppen och ont i nacken. Hatar verkligen att vara krasslig, jobbigt för man orkar inte nåt, man kan varken andas genom näsan eller munnen, inget smakar någonting och man fryser hela tiden. Självklart har Robban sitt sena pass så jag har suttit här o surat nu ett tag.
Sen har jag prestationsångest, ska skriva en jobbansökan och jag vill verkligen göra det bra. Men alla brev låter som om jag vore 12 år och förståndshandikappad. *suck* Det vore en sådan bra träning att åteminstone få komma på en anställningsintervju, inte för att jag tror att jag kommer få något av jobben, men ändå.
Måste berömma min lilla grabb, verkar som om han fattar att matte inte riktigt orkar med allt idag. Kommit på första inkallningen hela tiden idag och gå i koppel var väl ingenting !! Sen har han blivit världens knähund också, men han verkar inte riktigt förstå att han väger ju faktiskt 14 kg o att hela han rymms inte hos matte. Det är dock väldigt mysigt när han kommer o lägger huvudet i mitt knä och vi får mysa en stund.
Har ju faktiskt varit med min andra lilla pojke en snabb sväng idag. Vi gick på stan och tog en liten fika. Gulleungen hade fått veta att han skulle vara hos Christer o Birgitta idag, då hade han sagt till Elin att "kanske Jenny o Robban är där då"......åh han smälter mitt hjärta den lilla pojken.

Äsch nu orkar jag inte skriva mera här, ska nog ta en varmt bad.
Vet ni vad jag skulle vilja, jag skulle vilja åka på en Stockholmsweekend med mina homies, alla fyra. Sen skulle jag vilja shoppa utav bara den - och det är ju så bra, vi har alla lite olika klädstilar och då skulle jag ju kunna få hjälp av dem, lite av Johannas stil, lite av Bus (ja jag VET LI) åsså av Bä. Fatta hur snygg garderob jag då skulle ha. För de är alla såna fina individer !! Sen skulle jag vilja avnjuta en god middag och många glada skratt med dem.
Just nu är det lite svårt, men kanske någon gång i framtiden......vem vet.

Nä nu ska jag gnälla vidare i livet.

Puss på er alla mina fina !!



Surt sa räven, ja skulle ju bifoga en liten spooky bild av oss men ikke gick de, nu blev ja inte på bättre humör kan jag lova.


RSS 2.0