2007-10-31 | 11:37:33

What about now.

Vad ska man skriva om idag då??
Jag har alltid en massa bra ideer när jag inte sitter framför dattan, men så fort jag kommer hit så försvinner allt. Det enda jag kommer ihåg att skriva om är Disse ;0)
Vi har tränat fot och kontakt. Det funkade jätte bra i morse. Jag har börjat träna lite och oftare. Så han inte hinner bli så uttråkad. Sen har matte alltid med sig något mumsigt när det gäller.

Jag klev upp tidigare än vanligt i morse. Klockan i taket stod på tio, så ja tyckte att det verkligen var dax att kliva upp nu. Men sen när jag varit uppe en stund och huserat lite, så innser jag att köksklockan är ju tio.....hm hur går de ihop ??!! Vi har glömt att ändra sovrumsklockan. Det vara bara skönt att få komma upp i tid, då hinner man gör alite vettiga saker innan jobbet. Jobbar till tio ikväll, ok med pengar men annars inte så himla kuligt. Robban han började tidigt i morse. Han är så duktig min sambo, han gik till jobbet för att de var så halkigt att cykla. Bilen verkade han inte ha en tanke på. Kanske har jag snackat liiiite för mkt miljö och gobal uppvärmning med stackarn. Tummen upp till dig love !!

Efter att ha pratat med en massa människor, Emmeli, Jossi, Cissi mfl mfl så har jag insett att jag måste göra något åt min situation gällande jobb och utbildning. Jag är less på att höra mig själv säga att jag är kvar på Coop, är less men vad ska man göra när man inte vet vad man vill bli. Nu måste det vara nog, annars kommer jag vakna upp om ytterligare fem år och inse att ingenting har hänt.
Vad hände med mig, jag som hade så stora framtidsplaner och drömmar ??!!
Hur mkt jag än skulle vilja skylla på sjukdomstiden så kan jag nog inte fortsätta med det. Det är bara att ta tag i allt igen. Men vem ska man prata med om jag tex vill plugga upp betyg, eller läsa in kurser ?? Kanske man kan ringa utvecklingscentrum typ....
Börjar där sen får vi se, kanske ska höra med Andros (felstavat) om han tar assistenter.....då måste ja ta mod till mig först. Djursjukvårdare låter det inte som något för mig, helst skulle jag vilja bli Etolog, men jobb här uppe verkar vara omöjligt att hitta. Hm mkt att fundera över.

Åhå nu fick jag ett mejl, så nu har jag något att skriva om. Man skulle lyfta fram någon som man beundrade och låta denna personen veta det, genom att skicka ett mejl där man skriver hur bra man tycker denna människan är.
Jag tänker inte mejla, jag tänker skriva det här på min blogg, då får fler människor veta hur bra hon är !!
Du, Li detta har inget med vad som hände i lördags att göra.

Min vän Maria Li fördetta kallad BU. Hon är en av de starkaste människorna som jag vet, vet inte ens om hon är medveten om det själv. I princip klar med sin utbildning, har hon uppfostrat en underbar son, och håller på att forma sin andra. Stora motgångar har hon haft i livet, men alltid fortsatt framåt. Hon kanske själv anser att hon varit svag oh inte orkat med, men hon har stått ut med mer saker än vad min själ skulle klara av. Hon är som en katt hon landar alltid på fötterna, och min Maria har oftat ett leende på läpparna. Jag beundrar denna människa och hoppas att jag någon gång kan bli hälften så bra som hon är !!
Sen har jag hört att han är en rackare på att suga....... *asg*
Älskar dig gumman och är STOLT över dig !!

Jo Bä jag är stolt över dig oxå för att du står ut med skolan varje dag, och Plinga för flytten.
Li du är ändå min hjälte idag !!

image36

Förmodligen Sveriges mest suddiga bild, en titta på leendet i mitten. Så snygg och hooooot !!
Längtar tills vi kna ta en tjejfest igen, då ska jag supa Li under bordet och sen ska jag tvnga henne att berätta hemlighete om hur hon orkar fortsätta hela tiden.

Hm nu blev det nästan en stalker blogg, huh så de kan gå.....jag är inte lesbisk, jag är bara kär i mina underbara vänner. Utan dem skulle jag inte vara jag.


Ska se om jag hittar en bild på frissan jag vill klippa.....brb.
image37

http://www.hilarie-burton.com/gallery/displayimage.php?album=374&pos=2

Lite halvkasst men men. Dock kommer ja inte ens bli i närheten så snygg som Hilarie.
Aja kanske sätter in fler bilder sen, nu ska jag göra nytta.

Puss !!

2007-10-29 | 22:05:07

Big Stockholm.

YES !! Love fick ledigt och biljetterna är bokade. Så nu blir det att uppleva något som man längtat efter. Lovely !!
Sen var det ju den liiiiiilla detaljen med attmåste flyga då. Jag ska inte sticka under stolen att jag oxå är enormt flygrädd. En kollega påpekade idag att de kanske vara för att jag har en kontrollbehov. Jag tror faktiskt han har rätt, men de var inte nå roligt att höra :0)
Hade jag inte haft min rädlsa så hade jag nog varit tillbaka i USA för länge sedan. För två år sedan så var jag fortfarande där, minns inte riktigt vart, men ja tror nog LA eller Vegas. Det var en sådan upplevelse. Men iland så känns det inte som om det är min. Som om det var en annan tid, ett annat liv, men oftast som om det var en dröm. Overkligt.

Sova nu.

2007-10-29 | 12:41:11

It´s P.

Min stora love håller just nu på att försöka få ledigt den fjortonde december, så vi kan åka till Stora Stockholm. Jag har alltid varit nyfiken på hur det är där, och tänkte men hallå varför inte för en gångs skull göra slag i saken och åka. Gratis boende har vi, rymms fler om nån vlll hänga på ;0) Sen det dära med att flyga ner kan ju vara nog så läskigt, men man får väl bita ihop eller dö antar jag. Skulle vara så underbart kul, sen att Robban tycker utsällningar är skita kul han med, är helt underbart. Jag drog verkligen en vinst lott med denna där !! :0)

Den lilla loven han ligger ute på balkongen och tittar på folk och fä. Var nyss nere och kissade och passade på att små träna lite. Han var duktigt, lite problem med att hålla kontakt med mig, marken är såååå himla mkt mera intressant. Så jag prövade med att vara lite mer hm, sprallig, mer intressant och då gick de lite bättre. Jag skulle hemskt gärna vilja ha lite tips från alla som läser, hur man håller sig intressant osv, övningar o lite dylikt. Ni får vara anonyma !! :0)

Snart jobbet igen, spal igen, varmt och skönt !!
Igår var en ganska så hektiskt dag, jobb och massor med folk hela tiden, stress och stress. Direkt till Böle för mat och vara trevlig. Sen munkis för glass och lite TV. Hem till soffan lite mera Tv och sen sängen. Jag hade en grym huvudvärk och kunde inte komma på varför. Tills jag insåg att jag inte ätit något på hela dan. Te hade jag druckit, thst´s it. Konstigt nog hade jag inte varit hungrig, som sagt bara ont i huvudet. Tur att Chrisina hade mat åt oss när vi komme.

Hittar fortfarande inga resultat från lördagen. *mutter*

Jag har köpt en penna i form av en tomten som kan boxas till Alex, Lis äldsta. Men jag borde nog ha köpt en till min egen sambo toooo för snart har han nog lekt sönder Alex present ;0)
Nu kom min vovve och talade om att det var dax att titta på lite djurprogram oppa tvn. Han ÄLSKAR att se på animal planet mfl. Fast kommer det en tiger eller en elefant, då morras det lite åss vill man gärna krypa iväg. Haha han är så söt och det är svårt att hålla sig för skratt. Vet inte om det är bra för hundar att se på tv, kanske är som med barn, de blir dumma och får fyrkantiga ögon. Men det skiter jag i, det är så mysigt att sitta med honom i knät, hm jag kommer nog inte bli en sån bra mamma......om jag nu ens vill bli mamma. Huvva hemska tanke.

Jag har även funderat ett bra tag nu på att klippa mig kort (jaja jag vet ja var nyss hos frissan två gånger men ändå) jag ligger lite efter pagen var ju modern ifjol. Men då kändes det bara blah att klippa sig kort då alla verkligen alla gjorde det. Fundera lite på något i stil med Peyton i OTH Har försökt hitta en bild för att via, men det går tydligen inte alls för sig. Ska leta vidare efter jobbet.

Tills dess, take care !!

2007-10-28 | 22:28:24

Tomt på loftet.

Hade tänkt skriva värsta vettiga och ovettiga inlägget idag. Men jag är alldeles för trött och tom i bollen för det. Sen är jag lite småsur för att ingen goldenägare verkar vilja uppdatera sin hemsida, jag är ju såååå nyfiken hur det har gått igår. Speciellt hur det har gått för Disses värsta konkurent.

Jag brukar vara in och tjuvläsa en massa hundfolks bloggar, för att få tips och ideér över hur man kan träna osv. Fått massor med bra tips och så :0)
Så nu hoppas jag att nån kan ge mig tips på saker man kan göra med en hund som ska vila men som behöver ha något att göra ändå *andas*
Det bästa tipset kommer att belönas !!

Nu är det soffa, ljus. Cold Case och mys som gäller.

2007-10-28 | 00:09:07

Bilder.

Några bilder från kvällens spektakel.
Vi försökte får några fina på bröderna Bus, hm tja de gick faktiskt jätte dåligt. Sen så glömnde min sambo att fixa röda ögon funktionen, så de ser mer eller mindre galna ut. Fast de kanske speglar deras personlighter. Det sägs ju att ögonen är själens spegel. Aja bildern blev då dåliga :0) Men men bättre lycka nästa gång eller ngt !!


Ser ruggit skönt ut måste jag medge.
image33

Dagens bästa DD bild.
image34

Och dagens hm tja läskigaste ??!! Jag tror minsann att de båda tränar inför Halloween !!
image35

Det var allt för ikväll !!

2007-10-27 | 23:56:40

Sommartiden är slut.

Det blev en heldag idag. Upp i ottan för att göra sitt på Coop. Hem, vila en snabbis sen utt till Rosvik där vi var bjudna på tacos hos Bä.....eller bjudna o bjudna vi fick minsann köpa all mat, fast iof så fick vi ju pengar av alla.....äsch då fick jag inte leka bitter !! :0)
Trevligt att bara få sitta o prata lite skit, spana runt på blogg och äta ;0)
Dock tror jag att jag har världens mest deppade hund, han vill ju så gärna busa, springa osv. Men han får inte göra ngt alls för sin matte o husse för de är dumma !!
Sen kissade han inne för sörsta gången på ja vet inte hur länge (sorry Maria o Jonas glov) Han sa inte ens till före, eller så missade ja det- dumma matte !! Sen så verkar han känna på sig att han inte får busa, för han var väldigt underlägsen när de gällde Dexter, o han brukar kunna mopsa rätt bra mot broder D. Eller så har jag varit en för hård människa och totalt kuvat min hund, tror du de är så Bä ??
Hur som helst har vi fått ett par otroligt vackra och fina hundar. Ska bli så skönt när vi kan komma o hälsa på så de får busa och träna lite. Längtar så himla mkt. Men vill ta de lugnt så det inte blir något mer vajsing med Disse.
Sofi (e) ?? var söt o snäll som vanligt, Robban blev barnsjuk och jag inte. :0)

På tal om ingenting så funderar love o ja att åka till Stora Stockholm, ska bara övertyga min sambo om att flyga dit. Lgh o så har ju Robbans mamma där så. Får se hur de blir. Vore askul.
Synd att vi inte kunde åka till Boden och ställa idag, skulle varit roligt att se hur han står sig i tuff konkurans. Det hinns dock med, huvudsaken är ju att han blir bra, jag vet.....men det hade varit så himla kul- eller tja de kunde ju ha gått skit o då kanske de inte hade varit så kul, så tja de kanske var lika bra ;0)
Liten är då alldeles utslagen nu, tröttsamt att inte få göra så mkt.

Jag skulle vilja göra om lite här i läggan, med tapeter och så. Lite mera vårat och oss. Sen skulle ja vilja ha en Johanna-gen med ögat för "det" ni vet.
Jag har oxå blivit lovad en pysselkväll såhära innan jul, jag tyckte tom vi skulle starta en junta, som riktigt gamla tanter *fniss*

Nu får ja skön massage av love, han ska få lägga in bilderna vi tog ikväll så kanske ja kan ladda upp nån här.
Sängen strax, vi får ju sova en extra timma nu, glöm inte ställa tebax klockorna alla !!

Jo just ja, roligaste kommentaren i veckan. Robban skulle beskriva en hundras, som visade sig vara en lagott.
- " Du vet en såndära NOPPIG hund "

Det avr den roligaste beskrivningen av en hund som jag har fått, lurviga hundar, fluffiga hundar, krulliga hundar, ja alla de orden har jag hört förr, men noppig tja de var en ny en !! :0)

Adjö adjö !!


2007-10-25 | 22:43:10

Halleluja !!

Det var ett solklart fall panosteit. Alltså "växtvärk".
Lite meducin så ska han bli bra. De såg inga förändringar eller pålagringar, sååååååååååå skönt.

Nu ska jag gå och mysa med familjen.

Tack alla för era peppande ord, de betyder massor !!

Kram !!


2007-10-25 | 10:55:35

Närmar sig.

Just nu är jag "lyckligt" ovetande, i eftermiddag är jag.....ja vad är jag då ??!!

2007-10-24 | 13:06:59

Sovplatsen.

Han bajsar bra igen !!
Hm....tja han gör ju det, börjat ge honom ris, och han äter väl det men med låååånga blickar till matte att hejna diggar ja inte alls. :0)
Röntgen är bokad, så nu är det bara att hålla tummarna.

Idag ska jag städa lite, umgåsmed min "stackars" hund och pyssla på lite. Funderar tom om jag ska köpa nån julklapp så jag får lite utlopp för mina enorma julkänslor. Det är så typiskt mig, har massor med julstämning just nu, kan knappt vänta tills man får börja plocka upp alla julsaker och framförallt julgranen. Men när dec kommer så är allt som bortblåst. Det är skit stressig på jobbet och när man kommer hem så vill man bara sova och sova. Jag ska nog söka jobb inom ngt som stänger i början av dec och öppnar igen efter trettondan.....hm undrar vart ett sådant jobb kan finnas ??!! :0)

Hihi vovven ligger i sin korg. Det är så himla fult, för jag o Robban sa till varandra för kanske tre veckor sedan att vi inte behöver köpa någon biobädd till Disse eftersom han ALDRIG har legat i sin valpkorg. Jag menar verkligen ALDRIG !! men hipps vipps är det den bästa platsen på hela jorden och den används dagligen.....som en protest att han vill faktiskt ha en biobädd ;0)

Nä nu ska jag kila vidare, skriver säkert senare. Sätter oxå in en bild sen på den lilla vovven i sin älskade korg. :0)


2007-10-23 | 11:50:02

Skit i det.

Få man ge upp, kasta in handsken ??
Just nu känns det som om det är det enda jag vill göra.
Men jag vet oxå att det inte är världens undergång.
Jag tackar även någon högre makt för Robert. Utan honom så vet jag inte vart jag hade varit idag.

Lillkillen spydde i natt och har diarré idag. Men det är inget "synligt" fel på honom, förutom hältan såklart. Han är hur busig o pigg som helst och vill bara busa och busa mera.

Robban min klippa ska ringa vet idag igen, höra lite och ev beställa röntgen.

Jag ska städa om ja bara kan finna motivationen till det.

Vet de har blivit många deppar blogg nu på senaste, förhoppningsvis blir det en gladare snart !!

2007-10-22 | 14:10:02

Fler jag-önskar-det-var-såhära-nu bilder.

image24

image26



JA vatten !!
image27

Eller vänta nu......VATTEN HJÄLP !!
image30



image31

Jag älskar dig min fina !!

image32


2007-10-22 | 13:55:20

Förbannad, ledsen och orolig.

Jag blir snart skogstokig, eller jag är redan skogstokig på alla som tror de vet allt. Var nyss ute med Diesel, ute var oxå de trevliga människorna med border terrien, och såklart kvinnan med det lilla monstret.
Min hund var kopplad när vi kom på innergården, då kommer den lilla råttan springandes mot mig o Disse. Ägaren ropar o ropar men hunden har vadd i öronen. När den lilla råttan når fram till oss så försöker jag på ett positivt sätt "kalla" in den samtidig som ja försöker hålla borta min egen hund, han får ju nämligen inte busa o allt det dära nu. Det misslyckas STORT och den lilla hunden som retat upp min hund får väl ett hårstrå krökt eller ngt annat och piper till. Helt plötsligt blir min kopplade hund monstret och det ska daltas med den lilla. MORR!! Tur att den snälla gubben med bordern är på min sida, och säger att de bra att Pepsi som krypet heter får lära sig. Men Pepsis matte snabbar sig (vilket inte går så bra eftersom så fort hon tar i Pepsi så backar den och piper högljut) att koppla Pepsi och går därifrån.
Min irritation ligger inte i det faktum att hunden smet och inte lyssnade, det kommer min att göra många gånger och det är sånt som händer. Men i det faktum att allt skylls på MIN KOPPLADE hund !! Åhhhhhhhhhhhhh jag skulle kunna stypa vissa människor..............aaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhh !!
Så nu känns det lite bättre.

Fast medans jag är igång och gnäller så kan jag väl lika gärna fortsätta.

Vanlig konversation mellan mig och folk jag träffar när jag är ute med Disse:

ÅHHHHH Golden som är en sådan bra familje och barn hund !!!!!!!!!

Mjo men det är ju faktiskt en aktiv jakthund.

Meeeeeeeeeeeeen de är ju så söta och vänliga, passar ju bra i soffan att värma fötterna på.

Mjo men det är ju faktiskt en aktiv jakthund.

ÅÅÅÅÅÅÅHHHHH undrar om vi ska köpa en så Tilda får sällskap (Tilda är i detta fallet en två årig bebis.)

Tja de behöver ju bra med motion både för kropp och hjärna.

Jo men vi brukar vara ute o gå ibland på helgerna.

*suck*

Visst golden retriver har ett underbart utseende som visar värme och tillgivenhet. Men ingen hund föds till "barnhund" likaväl som inget barn föds till "hundbarn". Jag blir lika ledsen varje gång jag hör hur bra en golden skulle passa in i deras familj, en familj som nästan aldrig är hemma o knappt har tid tillsammans. Jag funderar på hur många av dessa vackra varelser som ligger hemma själv, nästan apatiska för att ingen har tid med att göra ngt vettigt med dem.
Även om golden är en hund med en viss felmarginal så kan inte skaffa en med inställningen att det är en sällskapshund.
Tänker oxå på alla stackars vallhundar som inte får utföra det som de är skapta för, hur många gånger hör man inte om hundar som vallar cyklar, barn osv. Det roligaste och mest tragiska är ju att folk inte fattar varför deras älskade border collie vallar allt den ser.
Jag tycker man ska tänka noga innan man skaffar en hund, speciellt VARFÖR man skaffar just den hunden. Självklart kan det ju bli fel ändå, men om man läst på och umgåtts med sånna hundar innan så har man iallafall en större chans att göra sin hund lycklig. Det är väl det man innerst inne vill, att hunden ska må bra. Sen kanske jag inte måste hålla på med just apportering bara för att min hund är skapt för det, man kan hitta något som hunden och man själv tycker om. Man ska ha roligt tillsammans.
Ser bara på min lilla kille, koppelvila i sex dagar och han håller på att sprängas av energi. Även om vi försöker aktivera honom så gott det går här hemma så ser jag i hans ögon att han skulle sååååå gärna vilja ut i skogen och bara få sträcka ut. Kanske leka lite kurragömma, apportera lite. Det gör ont i mammahjärtat, för det är ju vi som berövat honom hans frihet, även om det är för hans eget bästa.
Igår var han knappt halt alls, idag är han halt igen.
Jag blir knäpp.

image23

Min fina när han mår som bäst !!

2007-10-21 | 15:03:47

Ett litet försök.

image22

Maria visade mig hajn sidan. Jag fattar den inte riktigt ännu, men kanske sen.

2007-10-19 | 12:59:16

Adoption ??

Han är fortfarande halt, lite mindre tycker jag mig se. Men den finns ändå där. Svårt att avgöra om den är tydligare just när han kliver upp eller inte. Jag skulle vilja ha Maria boendes här under en liten tid, för jag vet att hon har samma vana att leta hälta hos hästar som jag har, om inte mer. Hon skulle nog oxå se de små förändringarna i hans gång, när alla andra säger att han inte haltar alls. Svårt det dära, hur många gånger han man inte funderat och varit osäker på om hästen rör sig rätt.
Jag kanske kan adoptera henne en stund.

Jobbat klart för i helgen har man oxå, skönt. I morgon blir det nog IKEA, köpa lite julsaker ;0) Sen blev jag bjuden på fest hos en arbetskamrat så man får se om man orkar med det.

Nu ska jag på stan med mamma. Skönt att komma ifrån läggan lite, det ligger en oro här, som ett stort grått moln över allt man gör. Lillkillen är då på gott humör, hade honom nyss i knät, upp o ner i den numera klassiska  mnbg  - där kom han in o skrev några rader i bloggen oxå :0) Ja vart var ja nu, jo i den klassiska Diesel positionen. Huvudet ner i mattes knä och bakbena rakt upp !!

Måste erkänna att jag tycker det är lite jobbigt, när man hör och läser om alla andras hundar som är friska som bär. Inga hältor eller dylikt, bara viltspår, agility och annat roligt. Finns ju så mkt som jag skulle vilja göra med min kille. Speciellt nu när det är höst och underbart vackert i skog och mark.
Jag gnäller jag vet, men jag är orolig för min kille.

Sen har jag tänkt ta tag i mitt liv, men jag skriver mer om det sen.

Adjö !!

2007-10-18 | 14:09:48

En dag i taget.

Vi tar en dag i taget, eller iallafall jag. Haltar han lite en rastning så håller jag andan till nästa. Vill inte ta ut för mkt.
Han verkar dock lite bättre, haltar inte i skritten, fortfarande lite i traven. Så vi får väl se.
Pratade med en kollega, hennes hund har måttliga pålagringar fram och D-höfter. De hade inte sett minsta tecken på detta innan de röntgade honom. Så man vet aldrig vad som väntar.
Han är då världens goaste och funderar så varför han inte få springa och busa som en vanlig hund. om jag bara kunde förklara......

Nu är det dax för sur Coopan, tjäna lite pengar och se glad ut.
Cissi har dock rätt, åren går......

Aja adjö.

2007-10-17 | 10:11:30

Borta.

Jag hade skrivit en halvlångt inlägg igår, men det försvann. Jag ids inte skriva om det.
Men det handlade såklart mest om Disses hälta, han ska koppelvila nu i tio dagar och sen blir det ev röntgen.
Åh denna ångest.
Skönt var det dock att få träffa Bä igår, och bara tänkta på ltie annat och få uppmuntrande peppningar. Diesel o Dex fick även träffa på sitt först älghuvud, och behöver jag säga att det var MKT intressant om än lite läskigt !!

Träffade även Sofie världens minsta bebis (nästa iallafall ;0) ) Söt och som sagt mkt liten. Lyckliga familjen såg då ut att må bra och lilla växer, så det är skönt.

Idag är det dax att jobba lite på spal, och sen är jag ensamen hela kvällen så lite fotboll blir det allt.

Min kära sambo sa ngt bra i morse. Det var angående björnarn och att det nu skriks ut att vi ska skjuta fler.
Han sa att var inte jägare påväg ut för att skjuta en levande varelse, och då när denna levande varelse försvarar sig, ja då ska vi döda den. Men vi får försvara oss med näbbar o klor. Vem gav oss rätten att bestämma över alla ??!!




Just ja jag rädda Bä från att drunka i natt.

2007-10-15 | 20:50:07

Landat.

Så var man hemma igen. Egentligen har vi varit hemma sen sent igår kväll. Men jag har inte orkar göra ngt vettigt idag måste jag erkänna.
Hur var då resan.
Jorå den var bra, dock alldeles för stressig för mig. Fick en heldag på stan men shoppade inte alls nå mkt, lååååååångt under min budget. Skönt iof att ha kvar en massa pengar, men ändå jag hade velat ha med  mig mer saker hem. Bröllopet var fint, inte som jag skulle vilja ha det. Det viktigaste är ju dock att Lotta blev nöjd och det verkade hon då vara !! Lite nervös var jag eftersom jag skulle sminka henne, men det gick oxå bra och hon blev ju gift :0)
Sen så träffade vi många intressanta människor där, att de fanns sånna på riktigt trodde jag faktiskt inte. En kvinna var tom för fin för att hälsa på Robbans föräldrar !! Det var som om vi kom från två helt olika världar. De som jag satt med var helt ok, även om de var smått upprörda för att jag var veg. Tydligen så var ju alla från norrland jägare och kolsyrade hembrännt i Soda Streamern......alltså jag skämtar inte !! Att skåla vara ju en hel vetenskap bara det, titta hit och titta dit, och hit o dit igen.
Sen när det började pratas om jakt i Afrika och Reinfeldt så var jag tvungen att bita mig HÅRT i tungan för att inte slänga ur mig något om utrotningshotade djur eller monstret vi har till stadminister. Jag lyckades, men stackars Robban fick ta allt lite senare ;0)

Ska sätta in lite bilder därifrån, från de bra delarna :0)

Min lilla Disse är halt, som ja kan se det är det höger fram. Mest troligt en sträckning eller växtvärk, men jag blir ändå lite orolig. Han har knappt lämnat min sida idag och den lilla stunden som han gjorde det, ja då lyckades han "fälla" den lilla tallen pappa hade satt på balkongen som dekoration. Åh vad jag skrattade, han stod o tittade på den som om han inte fattade hur de kunde ha hamnat där !! Hehe.
Får se hur han är i morgon, skulle vilja träna lite inför Boden om två veckor, men självklart är han inte bra då så skippar vi utställningen. Värre än så är det inte.

Hujja nu ska vi krypa ner i soffan och se CSI. Hoppas få följa med Bä och titta på lilla Sofi i morgon. Sen så ska jag gratta Bä oxå, hon fyllde ju gammal igår !! Robban är Edwin-sjuk och jag Li-sjuk så vi får väl ringa o höra om de har tid med oss nån dag.

Vi höres sen !!


2007-10-12 | 09:02:39

Rapport från huvudstaden !!

Nu är vi här, eller vi kom egentligen igår. Resan hit  gick riktigt bra. Jag sov väl mest måste jag erkänna ;0)
Vi installerade oss och sen åkte vi o köpte lite mat. Umgicks resten av kvällen sen i säng.
Idag är det shoppardagen, så ja ska äta lite frukost och sen bege mig ut i storstan.

Bara för att jag är så laddad och har rätt bra med pengar att spendera, så kommer jag äkrt hitta nada.....nåja vi hoppas på de bästa !!

Puss o Kram.

2007-10-11 | 05:56:35

Då var det dax.

Nu åker vi snart. Tidigt som ..... men men skönt att komma iväg i tid. Dock är det ruggit jobbigt att lämna Disse, trodde inte det skulle bli så farligt men hujja så jobbigt. Skönt att veta att pappa ska bo här med honom så han slipper vara ensam på natten eller bo hos nån främling.

Sen ska man inte ta ut så mkt i förskott har jag lärt mig, angående jobbet. Det gick bättre än förväntat, men jag tror inte det är något för mig egentligen. Aja framtiden får utvisa.

Nu måste ja borsta mina gaddar, pussar massor på min stackars hund och sen är det dax att åka.
Sköt om er alla nu.
Grattis i förskott Maria Bä.....hihi jag vet vad du ska få i present av en viss person.....mohahahahahaaaaaa !!
Och Li självklart kan jag göra det du skrev i messet !!
För övrigt kan jag säga att jag har listat ut vad jag ska ger er båda i julklapp ;0)

Kram o Puss !!image21

2007-10-09 | 20:09:52

Fröken aldrig nöjd har talat.

Åh så skönt, man är ledig i morgon. Soooooova ska jag. Kliva upp fem några dagar i rad är inte min melodi.
Varit effektiv idag med faktiskt, jobbat, grattat Lina ett antal gången ;0), gjort naglar- hujja så fin och fisförnämd jag känner mig nu !! Hon sa att man brukar bli beroende, och jag tror redan att jag är det hihi. Lite konstigt dock att skriva, knäppa knappar osv. Man tror ju att de lixom lösnaglar bara ska hoppa av så fort man rör sig, men de verkar så sitta än iallafall. Sen har jag hunnit med att vara till frissan en gång till *suck* det vart helt ok, men som rubriken antyder, så blev jag inte helt nöjd. Men vi håller på att försöka fixa det nu så :0)

Inte hört ngt från jobbet jag sökte, så jag antar att de sket sig där med. Min söta sambo försöker trösta och säga att han fick minsann söka en miljon (nä ok då kanske 150) jobb innan han fick napp. Tack love, du är söt som försöker peppa men JAG VILL INTE SÖKA 150 JOBB JAG VILL HA ETT NU !!
Puh !! nu känns de lite bättre.
Jag önskar så ofta att jag visste vad jag vill göra med mitt liv, men jag vill så mk så jag har svårt att välja.

Maria Li borde uppdatera sin bloggg oxå tycker jag, o hon kan då inte komma med sånna löjliga ursäkter att hon har två små barn att ta hand om.....patetiskt !! *blink*

I morgon är det tårtkalas och packa som gäller.

Kramar o pussar på er utvalda.

2007-10-08 | 21:04:30

Tjat.

Nu närmar det sig. Jo Kristine jag är nog allt lite shoppingtokig!! :0)
Samtdigt så är det nog bara grejen att ha ngt att se fram emot, jag älskar att längta till saker. Planera, skriva listor, spara pengar, planera lite till och dagdrömma.

Idag har jag jobbat en snutt på fm. Sen så gjorde jag o mamma stan (hihi). Vi fikade på Ekbergs och då fick Robban oxå komma och vara med oss en stund. Riktigt mysigt hade vi, det var lugnt o skönt och man kunde bara andas o titta på folk. Det tycker jag oxå är kul, titta på folk.

Nu ringde Maria o försökte förklara ngt för Robban, men jag fick ta över. Så vi ska se om vi hittar hennes "hus-nummer-visare" någgerst i Stockholm.

Nu skriker robban att CSI börjar.
I morgon är de sista jobbardan innan vi åker, naglar och håret ska förhoppningsvis göras.

Adjöken adjö.

2007-10-07 | 20:53:20

Regn hos mig.

Regnat har det gjort mest hela dagen, lite småskönt tyckker jag.
Vi har varit väldigt produktiva idag, städat, tvättat och planerat. Fattar inte hur de kan hinna bli SÅ mkt tvätt på två personer, men men vi är väl duktiga på att byta, o de är väl iof bara positivt.
Hann med att köpa en Chai och en snabb snabbis på Gallerian, undviker dock att gå in i typ Vila och Vero Moda.....hålla i pengarna var det ju. Jag vet att om jag går in där så kommer jag hitta ngt som jag bara INTE kan leva utan.....så bättre att inte veta vad det är man missar.

Kom just tebax från en prommis i regnet med mina två fina pojkar, skönt var det, trots vädret. Men klär man sig rätt så ;0)

Mamma har namnsdag, jag hade igår och pappa har i morgon, alla på en gång.

För två år sedan var jag i USA. Fy vad kul jag hade, även om jag hade mkt otalt med mitt liv då. Många olösta saker som jag bara runt på, men jag tror ändå resan hjälpte mig på många plan. Skulle dock vilja åka tillbka igen, nu när jag mår bra igen. Tänk hur kul jag skulle ha.....hehe och hur mkt mera jag skulle shoppa. Hujja.
Glömmer aldrig blicken på kvinnan som checkade in vårat bagage på JFK i NY. Haha hon trodde nog vi hade rånat en väskbutik eller ngt ;0)
Saknar Cheescake Factory, Macy´s, Victorias Secret, WB, Disney World, Starbucks mfl och såklart min himmel Sephora !!
Nån dag kanske jag törs sätta mig i planet igen och åka över, hoppas på det.

Två korta arbetsdagar kvar (dock kan de kännas som en evighet, just för att man vet att de är korta, men de går så långsamt, fattar ni ??!! ) sen en ledig onsdag då det ska packas, sen ska JENNY FÅ SHOPPA !!


Nä nu ska jag krypa ner i soffan och mysa lite film.


Pussar och kramar !!


2007-10-07 | 10:16:41

Söndag.

Oki då var det väl dax att berätta om veckans bravader. Jag har hunnit med ett frisörbesök till, och ytterligare ett väntar. Jag är mer nöjd nu kan jag lugnt lova och bröllopshelgen är nog räddad !!
Vi har varit på vaåran sista valpkursträff *snyft* jag skulle ju vilja fortsätta hur länge som helst, men men jag får ju inte bestämma så. Jag och Robban anmälde dock intresse att vara med och hjälpa till vid utställninga oxh dylikt. Så då får vi se om Linda hör av sig till våren. Måste säga att vi har haft de bästa instruktörerna, men ibland så har jag undrat om Linda ens gillat mig (ja jag vet jag gör det igen.) Så vi får väl se om hon hör av sig eller inte.
Disse är anmäld till Boden den 27 okt,  20 valpar så jg är nöjd om går därifrån med ett HP.

Igår var jag och love till Lule, inhandlade bröllopspresent och egentligen inte så mkt mera, jag försöker hålla i pengarna så hårt jag kan. Och de är ju bara fyra dagar tills vi åker !! Whiiiiii !! Ska bli så sjuk kul alltså.

Jobbet går väl som vanligt, lika less som vanligt, eller kanske lite extra less just nu. Blev inte bättre av att min morbror sa att det är väl bara att byta jobb, måste ju finnas HUR MÅNGA handelsjobb som helst i stan. Nja ja skulle inte tro det, med 300-500 sökande på varje jobb så är chansen att man får ett nytt jobb minimal. Jag är varken tillräckligt, snygg, ung eller duktig för att få ett sånt jobb. Så jag funderar om ja ska börja plugga, men ja vet ju inte till vad. Jag vill ju jobba inom handeln bara inte livsmedel......snark.....visst var allt bättre förr ??!!

Äsch nu ska jag inte sitta här och gnälla, ledig hela dan och sen jobbar jag fjutta pass resten av veckan, och sen åker vi jhu !!

Och till mina vänner, speciellt Lian.....äslkar er och tänker på er !!

Pöss !!

2007-10-04 | 08:59:03

Bebis 2.

Ska snart iväg och försöka fixa håret mitt, frisören jag pratade med verkade opptimistisk och sa att de skulle nog gå bra. Sen när jag såg hur fin Theres hade blvivit när hon var dit¨, så känns de gode bra.

Johanna har fått en lite flicka igår, Bianca kallar de henne för tillfället iallafall. Hon var visst lite liten, men annars hade allt gått bra. Skönt.

Ikväll är det tyvärr sista gången vi kan vara med på valpkursen, utställningsträning blir ju iof skita kul. Men jag vill ha mera träningar, massor med mera träningar !!

Jo just ja Maria, har försökt kolla upp det dära om man behöver typ en etta eller ngt för att kunna bli jaktchampion osv.....måste erkänna jag är ganska värdelös oppa hejna med letandet men ja ger inte upp.
Krya på dig gumman !!


Nu ska jag gå o äta frukost med familjen !!
Hare gött!!

2007-10-02 | 21:49:39

Vilken dag.

Klev upp fem för att knata till jobbet. Fy för att börja så tidigt.
Sen hade jag en tid hos frissan, var gode så peppad eftersom vi ska på bröllop nästa helg (om nu nån har missat det.) Det blev KATASTROF !! Jag är mer än missnöjd om de går vara det, jag ville ev ha ljusbrunt, men är numera svart......varför händer alltid detta mig ??!!
Jag hoppas love och jag hittar någon som kan fixa håret åt mig i morgon, för såhära åker jag inte till Stockholm de vill jag lova.
Så hela em har gått i moll, tur att jag har Robert och lille Diesel.
Skrivit en arbetsansökan och klurat lite för mötet i morgon. Nu hade jag tänkt se lite serier och bara vänta på att love ska komma hem så jag får gråta en stund och tycka synd om mig själv.

Adjö adjö !!

2007-10-01 | 22:08:28

BIS-3 a !!!!!!!!!!!!!!!

Utställningen i lördags gick över all förväntan !! Vi blev (hm nåja Diesel blev) BIS-3!! Vilken chock, jag som inte ens trodde domaren gillade oss.....men hur kul som helst var det !!
Carro var oxå där med Uno, kul men lite sällskap och att ha någon fler som är intresserad. Uno ble BIS-2a i sin valpklass, så dagen var grymt lyckad !!
Kan skriva lite mera senare om dagen. Kul även att Johanna kom förbi och fick se när de gick bra för oss !!
På kvällen var vi bjuden på partaj hos Anna J, jag var trött och tråkig, men det var kul ändå;0)

Idag har det varit jobb på Spal, kul med något nytt, slippa kylan och så. Valpkurs har vi oxå hunnit med, Disse var väl inte den mest koncentrarade valpen men han klarade spårningen med glans.....Dex tja han är ju grym.

Nu måste man sova, börjar sex i morgon HUVVA !!
Sätter in lite bilder från helgen oxå.

Kram på er alla !!

image18image19
BIS-2 Valpklass 2                                                                                      BIS-3 Valpklass 1
Fjällbrisens Hyvä Uno                                                                               Hjortronmyren´s In Flames

image20

RSS 2.0