2008-08-20 | 00:21:57

Tankar i tiden.

Boken har förändrat mitt liv !!

Haha kanske inte riktigt, men det känns som om det är en bok för mig. Kanske inte enbart för mitt jobb med hunden, utan för mitt jobb med mig själv. Hon säger många kloka ord, som borde vara självklara men som tyvärr itne är det.
Som ex. säg att Robban o jag avr ut igår. Han säger till mig "vad snygg du var igår kväll." det är ju menat som en komplimang, men kan leda till att jag tänker "är jag ful nu då eller ??" Hade jag fått komplimangen igår, dvs precis när jag avr "snygg" så hade jag kunnat suga åt mig den, och förhoppningsvis hade det gjort att mitt humör och självförtroende ökat och kvällen hade blivit ännu bättre.
Vad jag försöker säga att de är viktigt att i den mån det går, belöna i exakt rätt tidpunkt. Vissa gånger är det ju svårt helt klart, men resultatet blir så mkt bättre om man lyckas få till det.
Samma gäller sk. "jackpotts" Tänk om chefen bara kom in en dag och sa, nu stänger vi och jag bjuder alla på lunch. En glad överraskning och man känner att man blir belönad för ett jobb man slitit med. Jag kan nästan garantera att arbetsmoralen och stämningen skulle skjuta i höjden.
Samtidigt gäller det inte att belöna i tid och otid.
Svårt men mkt mkt intressant, och som sagt nu pratar jag inte enbart hur man ska träna djur. Utan även människor och dig själv kan du förstärka. Pojkvänner är ett alldeles utmärkt försöksdjur....hehe.

En sak som jag tycker är ganska så intressant och som jag till mångas förtret tycker är ganska rolig att göra. När någon frågar dig om ngt, eller berättar ngt de ska göra. Stå bara passivt och titta på dem. Säg ingenting. Ganska snart så börjar oftat denna personen försvara sin sak, eller svara på sin fråga själv. Ofta så nedvärderar personen ifråga sina ideér, andra börjar nervöst försöka komma på ngt annat och vissa blir väldigt försvarsinriktade.
Vi människor vill också ha beröm, medhåll eller åteminstone respons för det vi säger. Prova nästa gång någon tex frågar om ni ska gå på bio. Och rynkar du pannan lite så ska du se att effekten blir ännu större.
Nu ska man kanske inte göra det med personer som man tror kan ta illa upp. Utan gör det med någon som du sedan kan förklara det för och som förstår.

Oj vad jag har svammlat på en massa. Denna tiden på dygnet flyger tankarna ganska så fritt, dock kan de låta logiskt i mitt huvud, medans andra kan tycka jag är helt rubbad. osm tur var är det min blogg och jag får var hur rubbad jag vill !!
Sängen ska nog snart intas, så jag orkar göra ngt vettigt i morgon.
Sov gott.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback