2009-08-26 | 13:58:10

Hundträning.

Tränade faktiskt med voffs igår. *klapp på axeln* Körde lite signaler, både med och utan pipa. Vill att stoppet ska sitta ordentligt, så jag nöter. eller nöter och nöter det var ju år och dar sedan jag tränade det.
Hur som haver så funkade det gode bra idag, eller det funkade riktigt bra så länge han är vänd mot mig. Om han är ute på lite egna äventyr och ska vända upp mot mig så kommer han gärna istället.
Ett bevis på att den inte är riktigt befäst ännu.
Dock handtecken höger och vänster var inge problem. Han vet direkt vad som gäller och kastar gärna ett öga år det hållet för att se om han kan hitta föremålet.

Eskil jobbade jag med i lydnad och inkallningar. Han gick som en klocka !! =0) Sedan när jag hade honom liggandes och jobbade med Diesel, så kom det fram en liten hund till honom. Han låg kvar trots att hunden nästan klev på honom !! Jag blev stolt över "gubben".

Nu ska jag ta tag i hejna med hundträningen. Det är ju så kul när jag väl gör det.
Så jag har kört lite inomhus idag med. Diesel fick träna på stoppsignal och höger/vänster. Det funkar bra, även om han ibland blir liiiiite osäker på om han gör rätt. Då gäller det att peppa mkt.
Eskil och jag jobbade mkt med dummysen, och allt sitter !! Nu kan jag kasta den på konstiga ställen och han jobbar tills han får den, ger inte upp !! Han har grym fart in och ut !!  Och han tykcer det är roligt !! Börjar studsa när jag plockar fram dummyn.
Det är så roligt att han äntligen har fattat detta med apportering !!

Nöjd och ganska trött ska jag sätta mig i soffan och grubbla lite.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback