2009-01-06 | 13:24:04

Recept; Mjölkchoklad pannacotta.

Trettondagen minsann !!
Ikväll blir det middag hos mor och far. Jag ringde i lördags och bjöd in oss. ;0)
Jag ska stå för efterrätten och salladen. Salladen blir inga konstigheter eftersom min familj inte tycker om sånt. Efterrätten blir en panacotta, Maria gjord eden en gång för änge sedan och nu är den min favvo.
Enkel att göra är den minsann too.

Mjölkcholkad Pannacotta ala Maria:

3 dl vispgrädde
200 g Mjölkcholkad
lite socker.
Värm upp allt tillsammans tills sockret och chokladen smält.

1-2 gelatinblad
Rör ned dem i smeten.

Ställ kallt några timmar så att de hinner stelna.
Servera med några goda bär och ev lite citronmeliss.

*MUMS*

Själv skippar jag gelatinet, eftersom jag inte äter grisfötter. ;0) Det funkar lika bra, de blir inte lika fasta men minst lika goda !!

Nu blir det att handla lite, får se om vi hinner till gymmet ngt idag. Man vill ju ta det lite lugnt och bara vara umgåsig åsså.

Kram !!


Kommentarer
Kristine skrev:

Du gör rätt i att skippa gelatin, det är verkligen äckligt. Pannacotta är således äckligt, dallrigt och slebbigt, jag har aldrig tänkt på att man kan skippa gelatin. Håller det över huvud taget ihop då? Blir det inte som chokladsås?

2009-01-06 | 14:39:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback