2009-05-31 | 20:10:20

Trötta.

Helgen har varit mkt givande, lärorik, intressant, varm, trevlig och rejält uttröttande.
Både hunden och jag är helt knäckt. Själv känner jag mig inte alls så pigg, lite febrig.
Dock är det som julafton för en bloggläsare som jag, att komma hem efter att varit ifrån datorn. Allt nytt som skrivits !!

Nu ska jag krypa ner i soffan och ta med mig datorn.

2009-05-29 | 17:27:16

Here we go.

Snart dags att åka. Just nu känns allt bara besvärligt, men det blir bättre när jag väl kommit iväg.
Kommer inte kunna uppdatera i helgen, men ni får ha det så bra så hörs vi på söndag !!

Kjam !!

2009-05-29 | 10:55:19

Blött och kallt.

Jag tycker det är skit att packa. Man måste använda hjärnan så mkt, tänka på väder och vind. Jag har packat massor ifall det blir kallt och blött. Jag hatar att bli kall och blöt. Sen insåg jag att det kan ju faktiskt bli varmt, så då kastad ejag ner några T-shirts.
Sen gav jag upp. Plockar ner resten sen när jag kommer hem ikväll. NU ska jag skriva ut lite papper och klippa och klistra lite. Det är inte alls så avancerat som det låter !!

=0)

2009-05-29 | 09:42:11

Förhalande.

Japp jag förhalar mitt packande återigen. Men listan är nästan klar iallafall. Det är ju alltid ngt eller hur !!
Tänkte först äte lite frukost och sen packa ihop, jag lovar.
På lunchen måste jag hinna på systemet och köpa nalta vin. Om vi ens orkar dricka det. Jag har en käsnla om att det kommer bli trötta hjärnor under denna helgen.

Nu mat, sen kanske packa !!

2009-05-28 | 22:57:05

Dita för HM.

Har ju glömt att berätta att jag har shoppat lite idag.
Klickade hem Dita von Teese HM-tröja som hon designat till kampanjen Fashion Against Aids.



Jag tyckte den var ganska så söt, samtidigt som som det var ju faktiskt shopping för den goda sakens skull !!

2009-05-28 | 22:49:22

Nelly eller inte ??

JAG VILL INTE PACKA !!
Så jag vägrar, iallafall för stunden.
Så det så !!

Söta lilla T jobbade idag, det är bra när hon jobbar. Då hinner man ibland slänga lite käft. T är en väldigt duktig och ambitiös människa. Som tar tag i saker och ting. När jag är med henne så tänker jag på riktigt. Jag skärper till mig och fattar faktiskt ett och annat. Som sagt, det är mkt bra att lilla T finns.

Gluttat lite på Nellys hemsida. Finns en del saker som skulle vara lite små intressanta. Men med tanke på vad Kelly varit med om känns det inte särskilt lockande. Hon driver ju ändå en ganska så stor blogg och kan sätta lite press på dem. Lilla Jenny däremot, tja henne skiter de nog i skulle jag tro. =0)


2009-05-28 | 21:57:18

4500 kr för att se Brittans rumpa.

Hemma igen.
Varit super sugen på att åka på Britney Spears som kommer till Stockholm i sommar. Kollade just på biljetterna från 4500 (!!)- 825 kr. Det kändes alldeles för dyrt, tyvärr.

Nu måste jag dock börja packa.
Vad *pip* ska jag ha med mig ??!!


2009-05-28 | 13:12:58

Alive.

Vi överlevde. Inne i själva skogen så blåste det inte alls så mkt.
Vi gick slingan som är 5 km. Härligt, härligt. Tänk om man sig ut och gå den avrje dag, så himlarns bra för själen.
Tjuvtränade lite. Kastade en minnesmarkering precis innan vi gick. Diesel tyckte matte var knäpp som inte lät honom hämta den direkt.
Jag körde lite stoppsignal, samt handtecken lite separat först. Funkade bra, han tvärväder sig mot mig när jag blåser stopp. Handtecknet körde jag de gånger han självmant vände sig och tittade på mig. Han gör ju så att han går en bit, stannar vänder sig om och kollar vart jag är. Detta utnyttjade jag. Sen tänkte jag, att jag provar sätta ihop dem. Tog de lixom i mitten av prommisen när han hade sprungit av sig det värsta.
OCH DET FUNKADE KLOCKRENT !!
Prövade två gånger och eftersom de båda funkade så gav jag mig dära. Jag vet att det inte sitter till hunda procent ännu, men det går ju framåt. =0)
Eskil och jag körde byteslekar och kontaktövningar. Han är så duktig när han kanaliserar energin han har rätt.
Fick även lust att prova med Disse hur mkt ordet "markera" har satt sig. Vi har ju jobbat med det några veckor nu. Först gjorde jag en vanlig markering, inget märkvärdig. Sen så provade jag när han var en bit framför mig på stigen. Så fort jag sa "markera" så spännde han blicken utåt !! YES, det har satt sig. Inte till hundra procent där heller men han reagerade på samma sätt varje gång jag sa det. Självklart kom det ju en markering.

Sen var det ju minnesmarkeringen. Han började direkt vi kom i området att vilja dra sig utåt där jag kastade den, och då vi ändå från ett helt annat håll. Jag satte honom lungt och stilla och skickade honom som ett linjetag. Dummysen låg nämligen ganska synligt rakt fram. Första gången så slarvade jag, skickade honom innan han hade fixerat blicken. Så jag tog tillbaka honom utan ngt mera och prövade igen. Nu kände jag nästan i hela hans kropp att han såg den, han gick rakt ut och hämtade. Duktig kille !!

Åh vad kul det är när saker och ting går framåt. Jag lär mig hela tiden nya saker, samt att inte fastna i alltför lätta saker.

NU blir det dusch och sen blir det att ta på sig ett ansikte innan jobbet.

Ha en bra dag !!

2009-05-28 | 11:17:18

Blåkulla nästa ev.

Efter lite funderande och några koppar T ,så har jag kommit fram till att här kan jag inte sitta. Jag åker ut med hundarna på en tur i skogen. Folk har väl överlevt lite blåst förr.
Skulle jag inte ha skrivit här innan klockan två, kan väl någon som vet numret till mitt jobb ringa chefen min och hälsa att jag förmodligen är påväg till Blåkulla eller typ Oz.
Thanks !!

2009-05-28 | 10:39:23

Dirty Dancing fashion.

Det blåser fortfarande helt sjukt mkt, så mina träningsplaner med hundarna gick i stöpet. Visst ska man träna i alla väder, men man kan ju inte bege sig ut när man knappt tar sig framåt. Får helt enkelt tänka om lite.
Sen så borde jag packa för vi dra till Pålkem redan i morgonkväll. Åker direkt jag har slutat så jag bara måste packa idag.
Får börja med att skriva en av mina älskade listor. =0)

Tänkte när jag såg filmen igår att det är ganska mkt härliga sommarkläder i den. Luftiga linnen, söta tunikor, tuffa klänningar, bara magar. Många outfits som jag gärna själv skulle bära.


Tuff ihopknyten skjorta som lämnar magen bar.


Korta jeansshorts med lite högra midja.


Vita tygskor.


Tycker det är så härlig vidd i kjolen på denna klänningen.


Lite roligt, här kommer trailern från -87.

2009-05-27 | 23:21:25

Gör om det om du kan.

Nu dansas det mambo minsann !! =0)
Måste bara berätta vad Eskil gjort idag. Jag vaknade av att det låg någon brevid mig på kudden. Där låg han och tittade på mig som om det vore helt naturligt. Och när jag bad honom gå ner så såg han helt oförstående ut !!
Sen ikväll satt jag och kollade på TV, då ser jag helt plötsligt hur han SITTER och sover !!
Han är roligt lilla farbrorn.

Hehe nu kom det "I carried a watermelon".
=0)

Eskil.


2009-05-27 | 23:10:16

Smutsigt Dansande.

Var precis ute med hundarna för kvällens sista promenad. Fy skrutt vad det blåste !! Jag fick lägga om hela min rutt för att inte riskera att blåsa bort.
Nu är vi inne i lägenhetens trygga vrå.
Jag hade tänkt mysa under täcket till "Smutsigt Dansande."
Det ni !!


2009-05-27 | 21:05:21

Gert en hårig typ.

Maria stannade en stund, över middag och så. Vi hann med att surra en massa, och jag tänkte på att jag hoppas hon och jag får ett tvåmans-rum i Pålkem. Inte för att jag har problem att sova med andra, utan jag tänkte snarare på de andra stackarna som kanske vill sova när vi sätter igång och babbla. I värsta fall får vi väl lägga oss i bilen med hundarna.

Sprang ner på stan en sväng. Det var ju killkväll ikväll så allt var öppet till 21. Gert Fylking var förbi och hade nå spex för sig. Jag kände knappt igen honom, jag letade ju efter en skallig typ. Istället fick jag se en grå lurvig man. =0)
Skulle ner och leta A3-pärmar, tänkte ha till hundarnas utställningsresultat. Dock hade ingen butik dem, plastfickor till dem, men inte själva pärmarna. Why ??
Dock hamnade jag på Vero Moda och där fick två plagg följa med hem. En underbart söt gul klänning samt en ziptröja. En sådan som jag har i blått redan, men denna var i rött. Älskar min blåa och har kännt att jag har skulle behöva en till. Och helt plötsligt där fanns den i rött, had to have it !!
Om klänningen blir kvar det får vi se. Den var så himlans söt, men så blek som jag är så kommer den inte till sin rätt. Får se om jag kanske orkar bli lite brun i sommar. Har faktiskt tänkt kolla om de finns någon som gör spraytan här i Pite. Känns som ett enkelt och säkert sätt att bli snygg i sommar.

Nu ska jag se lite Champions Leage och mysa med en kopp T.

Adjö !!


2009-05-27 | 15:34:17

Eskil och jag, det är väl typ samma.

Mötet gick bra.

Sen sprang jag på stan en sväng. M hängde på efter att hon hade klippt sig.Hon ville även att jag skulle följa henne och gå till Backen för att hämta deras bil. Men mina energinivåer är verkligen på noll, så hon fick ta Eskil istället. Ungefär samma sak. =0)

Nu hade hade jag tänkt bädda ner mig med lite T, mitt paket kom idag. Alltid supersnabb service från Tefrossa. Slötitta på TV och vila upp mig till helgen.

Kram !!

2009-05-27 | 10:42:41

Paket till mig.

Idag är vädret grått och dassigt. Jag som hade tänkt börja morgonen med en lång promenad. Nåja.
Ledig idag minsann, dock har vi möte med fackklubben klockan tolv. Efter det ville M ev gå på stan en sväng. Får se om hon är kvar när jag är klar med mitt möte. Annars händer det nog inte så spännande saker här idag.

Kollade på Tefrossa och där stod det att min beställning skulle vara levererad, det borde betyda att den kanske dimper ner idag !! Yey och nu ser jag brevbärarn på innergården oxå.
Håll tummarna nu !!

2009-05-26 | 21:37:13

Fernette vs. Johansson.

Haha vet ni vem Anders Fernette är ??
Det är Anders Johansson, ni vet han som vann Fame Factory.
Dumt att byta namn sådära dår vet man ju förvirrad !!


2009-05-26 | 21:18:42

Som att hitta hem.

Jag har äntligen hittat den. Funderat i många år, velat fram och tillbaka. Trott mig veta några gånger, men det har aldrig känts riktigt rätt. När man skrev i varandras böcker så skrev jag alltid Titanic , men det var nog mest för att den var inne då och för att Leo var snygg.
Idag i bilen så kom jag på det, äntligen !!
De spelade en låt som jag direkt fick en känsla av, en bra känsla.
Jag har äntligen hittat min favoritfim !!
Dirty Dancing !!
Det är en film som jag älskat från första gången jag såg den. Och den är en av de få filmer som jag kan se om och om igen. Jag brukade se den som liten med min granne. Vi spelade upp slutscenen om och om igen. På den tiden var det ju videoband så det blev en hel del spolande.
 Musiken är så bra så bra. Den nya versionen av Hungry Eyes med Anders Fernette kan jag inte vänta tills jag får dansa loss till.
Nej, jag har äntligen bestämt mig.
Dirty Dancing är min favoritfilm alla kategorier.

Dirty Dancing  - Dirty Dancing
Och som tur är har jag den här hemma. Så det blir att se Patrick och Jennifer dansa och bli kära ikväll.
Låter det inte helt grymt så säg !!

2009-05-26 | 17:48:01

Musik.

Phu nu har jag stånkat och stönat färdig med alla dörrar och fönster. Bytt gardiner i sovrummet. Hade tänkt byta i vardagsrummet och köket oxå, men bägge paren gardiner är borta. Hm kan de bero på hur de ser ut i linneskåpen måntro ??!! Det får bli nästa projekt.
Det är ganska sjukt, idag när jag har ont i nacken och egentligen borde ta det lugnt, då fixar jag och donar som aldrig den. I vanliga fall när jag är pigg och kry så hittar jag aldrig energin till att göra vettiga saker. Det är som när man pluggar, man får alltid så himla mkt gjort när man egentligen ska plugga. =0)
Ms hus borde vara skinade rent nu, eller gumman ??!!

Jag har lyssnat till en massa musik som det var längesedan jag hörde. Vissa skivor bara finns i en. Alla känslor och minnen dyker upp direkt. Lyssna tom lite på Westlife som ni märkte nedan. Vips var jag tillbaka en massa år i tiden, då jag och Ingela var i Stockholm på praktik och jag precis fått veta att min dåvarande pojkvän var otrogen mot mig. Jag hade Westlife i lurarna varje dag jag åkte till praktiken. Och det var som om jag kunde känna gunget av tåget och jag mindes exakt hur jag kände då. Det var då jag förlorade en del av min förmåga att lita på andra människor. En stor del av min osäkerhet föddes och jag slutade släppa i folk.

Tänk vad lite musik kan göra. Jag blir lika facinerad varje gång.
Men nu till lite roligare musik som jag hoppat till många gånger. Videon tycker jag är genialisk, snacka om att driva med sig själv och göra det oväntade !!


2009-05-26 | 16:25:10

Slisk.

Blödig som man är.
Här kommer lite slisk musik, tyvärr fanns den inte som musikvideo. Men hey jag fick ju med serier i detta inlägg oxå !!

2009-05-26 | 15:20:11

Serier.

Tackevare Tina på jobbet som tipsade mig om http://www.watch-series.com/ kan jag nu se mina favoriter igen. Sitter just nu och kollar på säsongsavslutningen av One Tree Hill. Det är även sista avsnittet som Peyton och Lucas kommer vara med i. Tråkigt eftersom de gör typ hela showen. Om jag fortsätter se den nästa säsong är nog tveksamt.

Jag älskar verkligen att se serier, som ni kanske märkt. Nu när jag fyller år (om mindre än en månad.) så kommer jag önska mig DVD-boxar. Jag älskar att få fly in i en annan värld. Inte tänka utan bara "vara". När mina favoriter läggs ner så saknar jag dem faktiskt. Lite sjukligt men så är det. Man är så van att följa dem varje vecka att det känns konstigt att inte "ses".

Är jag den enda som är knäpp, eller finns det fler än mig ??


2009-05-26 | 12:52:45

Citronsåpa och vykort.

Idag var det skönt att få komme hem från jobbet. Nacken har spökat sedan halv två i natt. Tog killarna på en snabbis, lite dåligt samvete så jag aktiverade dem lite här hemma oxå.
Dock köpte jag med mig Cintronsåpa hem och fick med mig en sprayflaska, mkt praktiskt. Så jag provade lite här och lite där. Nu håller jag på att gå igenom läggans alla garderobsdörrar, kyl och frys, alla vanliga dörrar osv. Kul när jag väl kom igång, men nu kände jag att det var dags för en lite rast och en T-kopp, så jag hamnade här.

Vet ni vad underbara söta T har gjort. De var ju utomlands nyss och idag fick jag ett vykort i brevlådan, bara för att hon vet hur mkt jag älskar att få post !! Jag blev så glad att de nästan kom en tår. Precis vad jag behövde en dag som denna !!
Tusen tack underbara du !!
=0)

Nu ska jag läsa vad ni andra har skrivit under dagen.

Kjam !!



2009-05-25 | 21:29:52

Klassfest it is.

Tja vad ska vi skriva om idag då.
Fortfarande inte pigg och allert, men hur kul är det att höra om egentligen ??
Har anmält mig till klassfesten, tror att jag har hittat stassen att dansa runt i. Hoppas bara de kommer nå vettigt folk nu.

Tränat dogsen lite. Eskil fick göra ett närsök med bollar, gick super !! Han jobbade på och såg ut att ha riktigt roligt. Sedan körde vi lite byteslekar.
Diesel körde jag lite stoppsignal med. Men han är ju inte så förtjust i bollar, så att kasta en boll som hjälpmedel funkar inte alls. Så jag kastade en liten sökdummy. det gick sådär. Vi har en lång väg kvar.
Orkade tyvärr inte jobba med dem så länge, men lite stimulans har de iallafall fått.

Sitter i soffan och ser Cityakuten, en serie som jag aldrig fastnat för. Men ikväll är det med en massa gamla godigar, som Georgan och lite andra. Lite små kul att de ställer upp igen, fast de har väl fått hyfsat med pröjs kan jag tänka.

Haha nu kommer en favoritreklam. den från Wasa när tjejen ska klä på sig på morgonen och strumpbyxorna tjorvar. Haha det är SÅ jag. Att bli sådära jätte arg på saker, det är jag expert på. =0)

2009-05-24 | 21:34:35

Kort.

Blir en kort blogg idag. Jag är helt slut i kropp och knopp. Sen tror jag även att jag har feber, men jag tänker inte kolla. Det jag inte vet, mår jag inte dåligt av !!

Kursen idag innehöll närsök samt fältsök. Jag är nöjd med min kille så visade stor vilja och arbetslust. Dock prövade vi på en stoppsignal som inte all fungerade. Så nu måste matte lära sig att vissla och kasta en boll samtidigt. Hur svårt lät inte det ??!!
Fick lite saker att fundera på och jobba vidare med. Kul att se att han använde näsan så bra vid närsöket. Nu får vi se om matte kan lära sig att "drilla" med pipan eller om vi skippar det. =0)

Mer än så får ni nog inte av mig idag. Jag ska nämligen sova nu.
Ha en skön söndagskväll !!

2009-05-23 | 22:46:24

Bär man en dummy sådära ??

Här kommer lite bilder från killarnas bad i torsdags.


Men Diesel bär man verkligen en dummy sådära ??

Sätt lite fart matte !!

Ut.

Och in.

Son och far.



Ser ni sjöodjuret längst bak i bild. ;0)



Eskil provar sina vingar.

Blötdjur.



Ekke-pekke.




Sådära det får räcka för ikväll. Nu ska jag faktiskt hoppa i säng. Jobb och sedan direkt kurs.
Sov gott !!

2009-05-23 | 20:15:59

Kicking som ass.

För att kicka lite ass myselfe, dvs lite förkylningsass så dricker jag en massa T. I koppen nu har jag Granatäpple. Det tror jag kommer hjälpa. Ett fruktigt gott T som luktar himmelskt !! Det borde ju göra susen !!
Hemklickat från Tefrossa minsann !!

Men skippa sockret !!


2009-05-23 | 20:11:58

Hunderi hundera.

Sitter och letar efter viltspårstävlingar som går här runtomkring i sommar. Påminner mig om att Fia och Chappe kommer kicka ass i morgon i Ökl. Jag har lyckats förlägga min Apportören och försöker nu hitta ett system på hemsidorna.
Helst av allt skulle jag vilja hinna med att samla ihop tre ettor i Ökl, dvs. ett viltspårchampionat. Jag har dock lite panik för det känns inte som om det finns nog med tävlingar. Men jag är ju lite feberyr, så det kanske inte är så farligt. =0)
Eskil vill jag oxå starta i ett anlagsprov.

Sen är jag sjukt sugen på ett jaktprov. Men jag vet att vi inte alls är mogna för det ännu. Däremot ska jag åka och kolla på några och om det finns behov, höra om jag kan vara funktionär. Jag har insett att jag lär mig mkt att vara med och hjälpa till.
Sen vet jag inte om jag har nerver att ställa upp på ett prov. Jag har ju en tendes till att bli liiiiite nervös ibland. ;0)

Hur som haver så fick hundarna en liten vilodag. Både för att matte behövde det och för att de såg lite slitna ut. Man kan ju inte köra slut på de små liven. Ifjol under semestern så gick ju Diesel ner typ tre-fyra kilo den stackaren, för att vi höll på med så mkt aktiviteter. I år har jag börjat träna seriöst så mkt tidigare och vill inte köra slut på dem innan säsongen ens har börjat. =0)


Jag och Eskil på spåräventyr.

2009-05-23 | 18:43:21

Svininfluensa.

Nu förstår jag Fia när hon hade abstinens efter T. Maria åkte till Iggejaur i onsdags och jag håller på att bli galen. Visst kan jag ringa och så. Det är inte samma sak som att bara kunna klicka på datorn och hitta henne på MSN. För ibland kan det ju vara bara småsaker som man behöver ventilera eller få en åsikt om. Stackarn skulle ju aldrig få vara i fred om jag ringde hela tiden. I morgon är hon dock tillbaka och då är ordningen återställd.

Jobbat idag, strömmen gick en sväng för det verkade vara åska i farten. Jag brukar blir lite småskraj, men "mamma" Marith sa att ingenting skulle hända och att hon skulle hämta mig i mejeriet om de hände ngt. ;0)
Sitter nu i soffan med en kopp T. Känns som om jag håller på att få svininfluensan, haha eller iallafall bli sjuk. Känns inte som om jag har tid med det, med Pålkem och allt som är på G. Så ikväll måste de bli en lugn kväll så kroppen får ta igen sig lite.

Om någon har några supertips på hur man håller sig kry, så lämna gärna en kommentar !!

2009-05-21 | 22:38:01

Jepp.

M vill gå ut första helgen i juni. Då har hon varit upp med sin C-uppsats och kan slappna av. Självklart hänger jag på. Dock har jag kommit på en sak som vi måste göra, vi måste ta kort på oss båda tillsammans. Det finns få bilder av denna dynamiska duo, och det måste ju såklart ändras på !!
Frågan är bara vem som ska agera fotograf, för jag vet hur det brukar sluta när vi kommer igång. ;0)

Kanske borde man sova en stund nu. Är iof ledig i morgon med, men det kan vara skönt att komma i säng i tid för en gångs skull.
Tummen är fortfarande helknasig, men nu skiter jag i det. Nu blir det till att börja om med innebandyn.


Kan ni se mig ??


2009-05-21 | 20:55:24

Sök, sök, sök, sök.

Jag måste bara få berätta. Gick ut med hundarna på en prommis och tog med mig tre dummysar. Tänkte köra enkelmarkeringar på en äng. Prova på en lite ny miljö och där syns de inte så bra.
Körde tre stycken som Diesel fixade galant. Första var han påväg att bromsa lite, jag körde ganska så långa. Men vi töjde på gränsen och sen gick det super. Farten in var väl inte grymmast men hallå de tränade vi inte idag.
Fick störningar i form av en storspov som flög runt och skrek, tack. =0)
Sen så kastade vi en åt Eskil, han plockade inte upp den så jag prövade att skicka ut Diesel. Han gick ganska rakt på men svängde till höger. Jag lyckades få honom åt vänster med tecken, inte så intränat så lite dumt att köra det men men. Sen såg jag att han var i rätt område så jag blåste närsökssignalen. Och det FUNKADE !! Han stoppade ner näsan direkt och fann den.
Matte skrek rakt ut av glädje !!
=0)

Det var så superkul att se att det har klickat. Och att det funkade på så långt avstånd. Åh vad glad jag blev jag nästan ströp min hund när han kom in av glädje.
Moments like this gör att man bli ännu mera taggad att träna. Tänk att för ett år sedan så var han inte alls så intresserad av dummysar, och idag gör han nästan vad som helst för att få bära en.
Underbara lilla hund. ;0)

Eskil han har oxå lärt sig saker. Nu kommer han på pipan när jag blåser. Så nu ska vi jobba med stoppsignal.

Nu blir det att mysa framför en brasa och dricka lite T. I själen mår man ganska så bra !!

2009-05-21 | 17:34:48

Funderingar.

Jag har nästan bestämt mig för att gå på klassfesten. Har suttit och kollat på kläder de senaste dagarna. Klänning eller kjol är den stora frågan. Vill inte vara för uppklädd men inte heller alltför skabbig. =0) Jag har inte hittat någon som jag känner är klockren för just det tillfället, men hittat en massa annat fint jag skulle vilja ha.

ASOS Studded Racer Back Dress

ASOS Studded Racer Back Dress
Från asos.

2009-05-21 | 16:10:49

Jag är med och tävlar.

Jag är med och tävlar om ett skitsnyggt linne hos Linda.
Gjort av denna superbegåvade tjejen !! Man kan inte göra annat än att gapa över hennes talang !!


2009-05-21 | 15:55:49

Blött värre.

Så har pojkarna återigen badat. Jag tror minsann att herr Eskil kan lukta sig till vatten. =0)
Körde några enkla vattenmarkeringar med Diesel, koncentrerade mig på att han inte skulle släppa och skaka sig innan jag hann vara med. Det funkade faktiskt !! Även om han ville såååååå gärna skaka sig.
Sen fick pojkarna busa och bada bäst de ville. Eskil bjöd upp Diesel till dans och de skuttade på en stund.

Att vara ute i solen en hel dag tar på krafterna. Jag börjar känna att det är dags för en liten tupplur en stund. ;0)

2009-05-21 | 11:41:48

Reklamtröja.

idag skiner solen. Fast jag ser några otrevliga moln närma sig. Varmt är det än så länge iallafall.
Blir nog att jobba lite med vattenmarkeringar idag, ska se hur Eskil beter sig där. Idag har han då hämtat och plockat upp dummysar och kommit med dem till en överlycklig matte !!
Det tar sig sa mordbrännaren !!
funderar även på att lägga ut en spår som jag går tidigt i morgon bitti, och ett som jag och Eskil går senare idag. Får se hur mkt orkar jag har. =0)

Annars hade jag mest tänkt slappa, läsa lite böcker och se ltie TV-reklam. M har nämligen bett mig leta efter en tröja som en tjej har på sig i en reklam. Ni vet den den dära Heinkien där tjejerna står och skriker för garderoben och killarna för kylen.
Så jag ska se om jag kan se vad det är för typ av tröja. ;0)

Ha en underbar röd dag alla !!

2009-05-20 | 20:45:33

Det var då.

Idag satt jag och filosoferade och kom att tänka på när jag och Ingela var på SKK stora internationella utställning, som då var i Bergsviken på fotbollsplanen där.
Åh vad kul det avr att gå runt och kolla på alla hundar, det var en helt ny värld för mig. Av någon anledning så lyckades jag alltid pricka in att gå den dagen som golden inte gick, men det var kul ändå.
Jag minns att jag var eller egentligen är, så impand av att Ingela kunde alla hundraser. Hon behövde bara titta på en hund och sen sa hon "det dära var en fornnordisk gethund med korslagda ben" och jag bara nickade och var helt fascinerad. Detta gör hon än idag.
Förstod inte så mkt av utställningsvärlden egentligen, men åh vad jag älskade att vara där.
Att jag några år senare (ifjol.) själv skulle ställa på den utställningen kändes nog overkligt. Lite av magin över hur allt går till, lite av glamouren har falnat sedan jag själv började med det.
Men än idag tycker jag det är sjukt roligt att åka på en utställning, titta på alla hundar och alla olika människor. Jag kan lika gärna åka dit utan hund som med, men visst är det en tjusning att ställa sin egen.

Tänk, att de små drömmarna man hade som ung, vissa utav dem blir verklighet.

2009-05-20 | 20:12:02

I did it !!

Japp det fick bli så. Jag överraskade (!!) mig själv med lite nytt T.
Beställde dock inte alltför mkt, måste hålla lite i pengarna oxå.
Men hur gott låter inte Rooibos Capetown eller kanske Ekologiskt Babaco, som är precis som det låter ekologiskt. Kan det bli bättre ?? Nope.
Sen beställde jag självklart mer av Idas Kaka en stor favorit hemma hos mig.

Nu är det bara att vänta, och eftersom jag handlat där förr vet jag att jag inte alls behöver vänta särskilt länge !!
Tefrossa is the shit !!

2009-05-20 | 19:57:33

Gjort mig förtjänt av.

Brr sitter och kollar på kläder som jag kan tänkas bära om jag ska på klassfesten. Men jag fryser som få. Kanske ett varmt bad vore ngt ??
När jag fryser så dricker jag alltid T, nu är jag lite less på det jag har hemma så jag funderar att klicka in på Tefrossa och lägga en liten order.
Det har jag väl ändå förtjänat ??!!


2009-05-20 | 17:51:52

Regn i luften.

Idag var en sådan dag som aldrig ville ta slut.
Men det gjorde en tillslut.
Jag har varit iväg och tränar hundarna en sväng. Regnet hängde i luften, men jag tänkte att man måste ju träna i alla väder så. Vi klarade oss ifrån att bli blöta, men nära vara det. Man kunde nästa ta i molnen så tunga var de.
Eskil och jag körde några enkelmarkeringar med kanindummyn. Gick bra. Han studsade som en liten kanin påvägen ut. =0)
Diesel och jag körde linjetag idag. Ganska så enkla fortfarande. Så han ska lära sig att gå rakt ut, plus att jag längde avståndet lite så vi töjer på den yttre gränsen. Gick jätte bra, han går rakt ut så länge han ser dem. Inte vågat köra utan att de syns ännu. Några markeringar bara för att kolla av, och jo han spännde blicken framåt när jag sa det. Att matte sen är värdelös på att kasta är en annan femma. Nu har vi dock kommit till att han vill tjuva lite, eller tjuva och tjuva de rycker i honom. Jag har skickat honom ganska så driekt för att få bort "frågandet", nu måste ja börja ha lite is i magen.

Sen fick de hopp och lek, och de dampade fint ihop. Hoppade över varandra och tja var allmänt galna. Sötisar.
Nu har de varsitt ben och ligger i olika ändar av lägenheten.

Jag hade tänkt kolla runt lite hära. Kanske se någon serie eller så. Möjligtvis att de blir åska och då kommer jag gömma mig i bilen.

Vad är era planer ??

2009-05-20 | 06:37:21

Jobb.

När jag blir stor ska jag skaffa mig ett jobb där man aldrig behöver börja före klockan nio på morgonen.

2009-05-19 | 12:35:29

Långkalsonger.

Så har vi varit ut på en promenad jag och hundarna. Jag tror minsann att det är åska i luften för det är riktigt kvaft (??) ute. Jag kunde ju såklart inte låta bli att träna lite. Körde lite liggande på avstånd och en och annan stoppsignal. Men annars fick de mest lufsa på bäst de ville.

Nu ska lyckliga jag få ta på mig långkalsongerna och bege mig till jobbet.Hade nästan tänkt att skippa dem, men sen insåg jag att kommer att frysa ihjäl om jag inte har dem på mig. Så det är bara att klä sig.

Ha en bra eftermiddag alla !!

2009-05-19 | 10:05:45

Tisdag.

God morgon världen !!
Idag blir det minsann lite jobb för fröken Pettersson. Helst av allt hade jag ju veelat träna hund hela dagarna, men det går ju faktiskt inte. Sen tror jag att de behöver en lite slappare dag, de såg lite slutkörda ut igår. Just nu är jag sjukt sugen på en till, men det får vänta lite. Jag vet ju inte riktigt vad som händer till hösten tex.

I övrigt så tror jag inte att det händer så mkt spännande idag. Jobb som sagt och sedan har jag inga planer för kvällen.
Nu blir det lite frulle och sitta ute i solen lite.
Kram !!


Hm börjar faktiskt känna att det är dags för en renodlad hundsida snart. Ska se vad som kan göras.
Bye bye !!

2009-05-18 | 21:05:42

Traderafynd.

Satt och kikade lite på Tradera. Alltid lite småkul att kolla vad som finns där. Många av Matthew Williams HM-plagg finns ute. Jag höll på att sätta teet i halsen då jag såg klänningen jag köpt, de ligger på prisklasser av 1500 och uppåt !! :-o
 

Och det ska kallas Traderafynd !!


2009-05-18 | 20:49:38

Håll ditt löfte.

Eskil har gjort sitt premiärdopp idag minsann. Jag såg det på honom låååångt innan. Så jag stannade honom och sedan fick han ett varsågod. Oj vad han sprang och vips så simmade han runt. Diesel var inte sen efter. Jag lät dem bada och plaska en stund innan vi gick vidare. De såg så lyckliga ut.

Diesel har fått lite mera skotträning idag. Tillslut satt han brevid mig en meter från skytten. Tittade lite men i övrigt helt oberörd. Skuttade glatt iväg senare mot skytten. Skönt, skönt.
Vi tränade lite markeringar, märkte att han har lite svårare med dem som landar en bra bit in. Han har en bortre gräns. Men den sista funkade fint och då gav vi oss.
Moffa ville ha sällskap på sin långprommis så han stal Eskil ifrån mig. Trötta vovvar som vilar nu.

Var på stan en sväng idag. Köpte mig en söt vit tunika hem. Jag tror minsann att Jenny oxå har börjat tro att det är sommar snart. ;0)

Sitter just nu och ser på en livekonsert med PINK, hon är ju som jag redan sagt sjukt bra. Ska bli så kul att åka och se henne. Sedan har hon ju en sjukt snygg kropp. Fy skrutt hennes magmuskler skulle man inte säga nej till. Sen blir jag även sjukt sugen på nya tatueringar. En är ju redan klar, men jag är sugen på fler. Hm kanske ska man våga sig in dit snart. Jag känner mig bara så töntig när jag kliver in i studion, som om jag inte får vara där.

Ibland lovar man sig själv saker, om och om igen. De kan vara allt från att börja träna mer, sluta röka, äta mindre sötsaker, äta mer sötsaker. Tja de kan vara det mesta. Som sagt ofta lovar man sig själv detta om och om igen. För att en vecka senare har man lixom glömt vad man lovade sig själv. Men nu får det vara nog. Jag har om och om igen lovat mig själv att tro mer på mig själv. Tro att även jag kan. Jag har alltid misslyckats. Nu lovar jag mig själv en sista gång, det är bara jag som kan hjälpa mig själv och nu ska det minsann bli av !!

Så lova dig själv ngt idag, och håll det.
För din egen skull och för din skull only !!

Nu ska jag sjunga för full hals till Pink.
=0)

2009-05-18 | 11:18:04

En placering från cert.

Igår när jag kom hem var jag en zombie. Först utställning,sedan kurs och tillsist ett 5-års kalas. Det kändes vill jag lova.

Kan väl börja med utställningen då. Varmt var det, så varmt. Så jag kände direkt på Diesel att han var inte alls på G, men jag tänkte att det fick gå som det går.
Vi vann Ökl med ett Ck och placerade oss som andra bästa hanne !! En placering från certet.
Det tog ett tag innan jag fattade vad som hande hänt. Vi slog alla tre championhundar, samt en hund som har två cert redan. Hunden som stod som etta, vann sedan BIRet och är en riktig snygging, så jag är super nöjd !!
Först trodde jag dock att jag had en champion framför mig och hann tänka att "certet är vårtat", men som sagt jag är ändå nöjd, super nöjd. =0)
Eksil ställdes oxå, tyvärr blev han oplacerad i bästa hanhund, men han är snygg ändå. =0)



Vi hann till munkis en sväng för att vila innan apporteringskursen. Eftersom det var så fint väder så körde vi vattenmarkeringar. Ni kan ju gissa hur glad Diesel var över att få bada. Han satt och vibrerade i väntan på sin tur !!
Vi har ju haft problem med att han droppar den så fort han kommer upp på stranden för att skaka på sig. Detta gjorde han inte nu så jag blev så glatt överraskad att jag skrek BRA liiiiite för tidigit vilket gjorde att han droppande den då istället. Men sista gången kom han hela vägen in med den !! Dock slarvade matte en del när jag skulle skicka honom på en landmarkeing, ser att vi måste träna ÄNNU mera på att befästa ordet, och jag fick se vikten med att vara noggrann.
Både jag och hunden var lagom mosiga i slutet och Diesel somnade så fort han kom genom dörren.

Sen åkte jag och grattade världens bästa Rasmus. Tänk att han har hunnit bli fem år, sjukt men sant. Efter lite mumsigt fika och tårta så var jag tvungen att tacka för mig. Jag kunde knappt hålla mina ögon öppna. Somnade i soffan framför TVn, jag tror Carson höll på att styla Johan Palm eller ngt.

Idag är det en ny solig dag. Funderar på en runda på stan för att handla lite saker som är helt slut här hemma. Sen tror jag att jag ska åka och träna lite med voffsen. Ikväll ska jag hjälpa pappa att köra skräp på tippen.
Full rulle idag oxå minsann !!
=0)

2009-05-16 | 21:54:20

Mkt att stå i.

Det har avrit mkt att stå i de senaste dagarna.
Jobb idag sen åkte jag dirket ut till Sjulnäs för att kolla gruppfinaler. Ture blev minsann BIG idag och ska in i den stora ringen i morgon. Grattis !!
Sen var det middag hos mor och far. Lite slappande i solen och sen hem för att bada och föna hundar.
Nästa gång jag pratar om en golden till kan ni påminna mig att jag borde egentligen skaffa typ ngt strävhårigt som itne behöver trimmas alltför mkt.
Maria står just nu och kämpar med Dexter och fönen. Han vill ju oxå vara fluffig och fin !!

Nä nu ska jag gå och hjälpa henne lite och sen måste jag packa allt för morgondagen.

Vi höres !!


2009-05-15 | 14:49:53

Ojoj.

Ojojoj, inte kan de väl sluta såhära ??!!
Sista avsnittet av Grey´s är ett jobbigt ett det vill jag lova.

2009-05-15 | 13:07:27

Hoho.

Hoho hoho.
Dubbelavsnitt av Grey´s minsann. Just sett ena dela, läskigt spännande och oväntat !!

Sen är vi anmälda till Gällivare. Om vi åker får vi se. Jag vill hellre ha möjligheten att skipap det, än ångra mig att jag inte anmälde.

Puss !!

2009-05-15 | 12:24:12

Perfekt.

Fia och jag ska träffas klockan två. Det blir perfekt. Då hinner jag dammsuga och skura. sen hinner jag se lite av säsongsavslutningen av Grey´s och gråta lite grann. =0)
Perfekt !!

2009-05-15 | 10:55:29

Mat.

Pust och stånk. Har varit ute med grabbarna på en långprommis, innan frukost, mkt dumt !!
Men promenaden avr härlig, vi var ute i skogen och de sprang återigen i sandtaget.La ut godis lite här och där för dem att leta upp. Diesel hoppade rakt upp på en hög sten och jag stod där med hjärtat i halsgropen.
Prövade lite stoppsignal i väldigt lätta situationer. Fungerade helt ok.
Nu är det mkt trötta pojkar som ligger i solen och sover.

Själv ska jag äta lite. Ska följa med Sofia ut o gå spåret som jag la åt henne igår.
Nä nu måste jag få i mig lite mat !!

2009-05-14 | 21:00:49

Nu börjar det kännas.

Idag känner jag att jag har fått lite vår/sommarkänslor.
Först så satt jag, Elin och Rasmus ute på några bänkar och åt glass. Solen sken och det var riktigt varmt.
Sen nu ikväll gick jag en prommis med grabbarna, det är fortfarande ljus ute. Gräset har börjat bli grönt, det var full med fåglar i vattnet och det vara bara sådära härligt att vara ute och gå.
Då blev jag varm och glad i själen.

Nu hade jag tänkt se lite på TV och sen sova. Nacken säger ifrån idag vilket gör huvudet trött.
En liten rolig sak bara, Kati sa att om man är van att ha pipan med sig så känner man sig nästan naken utan den. Jag åkte på kalas med pipan runt halsen, jag trodde jag hade ett halsband på mig !! =0)

Så kan det gå minsann !!

2009-05-14 | 13:36:39

Klänningen.



Detta är klänningen som jag köpte idag. Fast den är tack och lov inte så dära kort !!
I löööv it.


2009-05-14 | 12:17:18

Matthew i Piteå !!

Jag överlevde, men det var på håret. Var sjukt skakis när jag kom ut. Dock har jag lixom hittat en frizon, mellan lodjuret och en äckelfågel.
Nu har jag hundra skott hemma, bra pris var det på dem !!
Sen sprang jag inte på intersport och köpte en stålring att ha mina dummysar i. Gick förbi HM och i fönstret såg jag delar av Matthew Williams kollektion !! Det har väl aldrig hänt sen kalla kriget att Piteå har fått ta del av en gästdesigners kläder. Jag gick nyfiket in, och på något sätt kom jag hem med en klänning, hur nu det gick till ??!!
Den var supersöt och jag ser fram emot att bära de i sommar.

Har hunnit träna voffsen oxå. Eskil och jag körde lydnad, gick super. Diesel och jag fortsatte med signal och tecken. Jag tror minsann att stoppet har börjat sitta. Nice.

Nu ska jag snart ner på stan med Elin och Ramus. Bäst att fylla på kortet lite. ;0)

2009-05-14 | 09:50:50

WoW !!

Solen skiner och jag tror nästan det är tillräckligt varmt för mig att ta på mig lite svalare kläder. Men att tro är att inte veta.
Pappa kommer vilken sekund som helst och hämtar upp mig, då ska vi åka ut till den läskiga affären Vildmark och fritid eller vad den ny heter, och köpa skott. Huvva där har de sjuk mkt uppstoppade djur, speciellt läskig är den björnen som brukar stå i dörren.
Men vill man ha skott får man lida pin, eller hur det nu var. =0)

Fick ett mejl med förfrågan om jag ev ville gå en instruktörskur till hösten.
Jag vill, jag  vill, jag vill !! =0)
Skulle vara hur kul som helst och lärorikt !!
Jag blev så *svordom* glad att bli tillfrågad.
=0)

Nu nä måste jag åka till björnen !!
Puss !!

2009-05-13 | 22:05:50

Skotträning.

Minsann blev det inte lite hundträning idag med !!
Pappa, min älskade pappa. Världen bästa pappa, hade fixat så att vi fick låna en startpistol. Så det blev skotträning idag. Vi började lite längre bort och gick närmare och närmare. Inte problem alls. Nu smäller den ju inte alltför högt men ändå. Ska köpa fler skott i morgon och sen ska vi träna lite mera tills vi sitter brevid och ett skott går av.
Skönt att äntligen få skottpröva honom.
Dexter och Maria kom även ut och inga problem där heller.

Sen blev det även lite apportering. Jag körde markeringar med Diesel och det funkade fint. Den sista flög ganska så långt i sidled och han följde den utmärkt med blicken. Körd eäven ett linjetag, som oxå fungerade jätte bra.
Tidigare idag tränade vi på stoppsignal och lite på tecken.

Eskil han har hängt på. Varit ute på en låååång promena med moffa, lite utställningsträning samt lite massage.
Hundarna verkar då gode nöjda så.

Maria var på ett litet besök här ikväll oxå. Alltid trevligt.

Ledig i morgon, sååååå skönt. Känns som om jag har jobbat flera veckor i sträck. Riktigt så farligt har det väl itne varit men. Lönen blir då bra. Skönt för denna månanden ha rjag en känsla av att de kommet gå pengar.

Nu ska jag göra mig klar för natten.
Puss !!

2009-05-13 | 13:53:11

Mör.

Hemma från jobbet. Idag är jag riktigt mör. Kanske beror det på allt hulkande igår. ;0)
Tanken var att lägga sig i soffan och sova en stund, men jag tror ja ska springa iväg och träna voffsen lite, bara liiiite.
=0)


2009-05-12 | 20:15:10

Rensning.

Hemma igen.
Spårandet gick bra. Lite svårare hade han pga blåsten. Men alla svårigheter som jag lagt ut, en återgång och en 45 graders vinkel, tja de skippade han helt enkelt och gick rakt på istället.
Tempot var väl hyfsat, han tuffar på lite väl mkt ibland.

Sen hamnade vi i Munkis där vi hjälpte moffa att kratta och fick middag. Pojkarna är helt slut efter allt busande och sover nu gott. Jag ska sortera i mitt smink, har beslutat att ge bort saker som jag inte alls använder längre. Då får jag ju plats för nytt !! =0)

2009-05-12 | 16:13:22

Don´t look at me.

Efter att ha gråtit nästan konstant i 80 minuter ska jag nu bege mig ut för att spåra.
Tur att det bara är skog jag ska befinna mig i, för I look like shit !!

Åh vad jag älskar att få försvinna i seriernas land ibland.

2009-05-12 | 15:29:20

And more.

Å nej. Slog just på senaste One Tree Hill.
Ytterligare ett bröllop och mera tårar.

Hur ska lillan orka ??

2009-05-12 | 15:23:29

Tears.

Å hjälp.
Har just sett senaste Grey´s. Och jag grät som en tok. Jag satt riktigt och storbölade.
Vad ja inte tänkte på var att jag nyss hade smort in mig med Linnex och fick det på händerna. Så nu har jag även Linnex under näsan och ögonen.
Å så hemskt det var.
Vill inte avslöja för mkt för er som inte har sett det, men ta fram näsdukarna innan ni ser avsnitt 5.22.

2009-05-12 | 13:22:01

Soligt väder idag.

Kom hem från jobbet för ungefär en timma sedan. Jag hade lite väl långa raster idag så jag stannade över en stund.
Så kan de bli !! =0)
Hundarna fick vänta en stund inna jag gick ut med dem. Bra för dem att lära sig att det  blir inte ut direkt man kommer hem, man behöver inte stressa upp sig i onödan. Sen kan de ju ha varit så att matte var lite slö och ville landa lite, läsa bloggar och mail. Men jag vet att de är bra för dem oxå. ;0)

Vi tog en kort prommis så de skulle ha ork kvar till att träna lite. Ganska varmt ute idag så man får tänka sig för.
Eskil och jag vi jobbade vidare med apporten, och idag tyckte jag minsann att han tyckte den var liiiiite roligare än sist. Han bär den ju och så utan problem men ja vill ju att glädjen ska finnas där. Då tror jag att det kommer gå lättare att få honom att apportera även dummysar.
Diesel och jag körde ren lydnad först. Han var grym korta stunder. Riktigt sådära som jag vill ha honom. På tårna och alltid med !! Provade att gå lite längra sträckor rakt fram, men jag känner hela tiden hur jag tänker "nu tittar han bort, nu tittar han bort"  vilket han självklart tillslut gör. Dock har vi ju inte tränat seriöst på ett tag, men de var roligt att det finns kvar iallafall. Några ställande under gång och ett läggande. Vet att de är lite dumt att köra dem tillsammans men han var ju som himla taggad och de funkade bra.
Sedan började jag återigen att jobba med stoppsignal. Vi ska ju ha som signlaler och tecken nästa träff så jag tönkte jag skulle börja pröva lite iallafall. Körde några olika varianter. Ganska kort med ett lyckat avslut. Nu ska det få sjunka in och sen ska jag köra lite mera senare ikväll tror jag.

Sedan busade vi bara lös alla tre. Två galna hundar och en galen matte. Klockers !!
=0)

2009-05-11 | 21:23:22

Fyspass.

Just nu är jag så trött att jag knappt orkar sitta framför datorn.

Att lägga spåret gick ok, jag vet egentligen inte hur långt det blev men det innehåller en del svårigheter iallafall. Bla. en återgång och några luriga vinklar.

Markeringsträningen gick bättre än väntat. Han var fullt koncentrerad på nedslaget och hade full fart rätt ut. Han gjord een fin liten båge på vägen in, men de sket jag i. Han var så glad och pigg på att jobba att jag bara tror han ville ta ett litet ärevarv åt sidan. En markering blev svårare än väntat, den flög i sidled och hamnade ganska dåligt till. Han hade dock full koll och gick rakt på den. Körde endast tre gånger och gav mig sedan, fast de kliade i fingrarna att fortsätta när det gick så bra.
Sen körde vi lite lydnad i skogen och han var supertaggad. Klockren fot och kontakt. Gjorde även en inkallning som slutade med ett godissök.
Blir att fortsätta med att befästa ordet och sedan utöka svårigheten.
Eskil fick oxå jobba. Vi försökte ha så roligt så med dummyn, gick ok han bär ju den utan problem och så, men har inte riktigt jakten i sig.....ännu.
Sen så gav hundarna sig själv ett fyspass då de självmant sprang upp och ner i ett sandtag. Helgalna var det och riktigt lyckliga såg de ut. =0)

Jag har sovit några timmar nu på em och ska faktiskt lägga mig nu igen. Energin är det sisådär med.
Nu är det anmält till Vännäs, får väl se om vi far båda dagarna, en dag eller ingen. Beror ju lite på boende och så.

Nä nu lockar sängen.
Kram !!

2009-05-11 | 15:55:04

Markera !!

Igår var verkligen en händelserik dag.
Först så var det ju dags för kurs igen. Vi tränade på markeringar.
Nyttigt, jag fick ett litet kvitto på vad vi behöver träna mera på och en massa bra tips på hur jag fortsätta framåt.
Hur gick det då??
Jo hyfsat. Det blev lite stressig precis när vi skulle köra våra markeringar så jag var inte tillräckligt fokuserad, och då tappade Diesel lite vad han skulle göra. Ordet "markera" är inte tillräckligt befäst då han sneglade bort på några andra hundar vid nedslaget. Han gick alltså inte rakt på apporten utan fick alltså leta en del. Det som var super med det var att jag fick se att han gav inte upp, han jobbade vidare tills han fann den utan avbrott eller dylikt !! Kul att se att han motivationen.
i passivt läge var han super duktig, lugn och trygg.
Kati var så snäll att hon gick och sköt några skott med apportkastaren så Diesel skulle få uppleva sina skott. Han tittade upp för att kolla efter vad det var som lät, satte sig dock inte upp från liggandet, och på sista skotten så hande han lagt sig för att vila.
SKÖNT !!

Så vad vi ska jobba lite med nu är att befästa ordet "markera". Enkla markeringar som byggs på och blir lite svårare.
Har några ideér i huvudet, blir att träna lite redan ikväll. Ska lägga ett spår och då tänkte jag träna lite app. samtidigt.

Började jobba sex i morse, så ja ska ta en snabb nap och sen bär det iväg !!
Vi höres !!


En fjolårs-Diesel.

2009-05-10 | 10:55:05

Kursdag idag söndag.

Så var det redan söndag, som alltid undrar man vart veckan försvunnit.
Idag är det då kursdags, hur kul som helst. Det har slutat regna men är fortfarande grått och trist. Det kan jag klä mi mot, men inte mot regnet.
Igår läste jag om linjetag och fick lite nya ideér, jag har en känsla av att den boken kommer bli min kvällsläsning ett tag framöver.

Senare idag blir det kalas, för att fira kusinen Anna. Kvällen däremot har jag inte planer för, jag hade nog tänk mysa på för jag börjar redan klockan sex i morgon.
Kanske borde jag släpa mig till gymmet och gå på pilates, det vore jobbigt och sedan skönt. :0)

Vi höres efter kursen !!


2009-05-09 | 22:54:22

Godnatt sagor.

Nu ska jag krypa ner och läsa lite ur Retrievern som apportör.
Sov gott alla !!

2009-05-09 | 22:40:06

Inte stå på knä flicka lilla !!

Jag och Maria har kommit på vad våran uppgift här på jorden är !!
Vi ska fixa fram kläder som är FUNKTIONELLA.
Täckbyxor som tål kyla och väta, och regnbyxor som man kan stå längre än tre minuter på knä i !!

Det är upprörande när man frågar hur pass mkt ett par byxor tål, och man får till svar "varför ska du stå på knä i dem.".
Hm tja vad händer om jag ramlar, eller liknande.
Nä tydligen får man byta om oftare eller så inte utsätta byxorna för tryck.

Jag tror minsann jag ska slå en signal till Sverker !!

2009-05-09 | 21:57:01

Bok och brasa.

Min kväll kommer bestå av en bra bok och värmen från en brasa.
Kan det bli bättre ??

Vad består din lördagskväll av ??

2009-05-09 | 16:18:43

Regn och rusk.

Idag är det regn och rusk. Allt är grått.
Hoppas på bättre väder i morgon då vi ska vara ute med apporteringskursen. Alla som känner mig vet att blött och Jenny går inte ihop när det gäller att vara ute. Får jag vara inomhus älskar jag regn, men inte ute. Huvva jag börjar frysa bara jag tänker på det !!

Har ju helt glömt bort att gratulera Hjortonmyren´s Perfect Day "Ture" som äntligen har fått den championatitel han förtjänar !!

Kvällens planer är inte helt spikade, men jag känner mig laddad för det mesta faktiskt.
Nu ska jag kolla in Charlies syster !! ;0)


2009-05-08 | 22:13:18

*suck*

Men söta lilla rara Sverige.
Kom igen NU !!

2009-05-08 | 21:00:53

Wannabe !!

Nu sitter jag uppkrupen i soffan och läser Hundsport,  jag gillar verkligen att bara få sitta ner och läsa en bra tidning. Varje nytt blad är en outforskad värld, man blir nästan lite pirrig i magen. =0)
HS var riktigt intressant denna gången. Det skrivs mkt om bland annat BBCs Pedigree Dogs Exposed, om den engelska hundaveln. Samt om Uppdrag gransknings program om Kaukasisk ovtjarka. Mkt intressant står det, och att det inte var renrasiga ovtjarker med i programmet visste jag inte.
Allt handlar ju alltid om att se myntet från två sidor, och försöka sålla lite. Jag förstår om man inte är så insatt i hundvärlden att man kan bli bestört, jag blev själv lite chockad över vissa saker som kom fram.
Dock måste man ju tänka på att allt är extremt vinklat, precis som alla försvarstal är vinklade åt andra hållet.

Sen står det mkt om alla hundstölder som tydligen förekommer här i Sverige, där blev ja verkligen förvånad. Jag har aldrig tyck om tanken att lämna min hund utanför en affär, men efter att ha läst om hur många hundar som blir stulna på det viset så kommer jag verkligen ALDRIG att göra det !!
Jag vet inte vad jag skulle ta mig till om några av mina blev stulna. Och tänk alla de som används till att hetsa andra hundar med.
Tänk så många oroliga mattar och hussar det finns där ute. Mina ligger som tur är under bordet och gnager på ben just nu.

Så tänk på det alla hundägare, för det är inte bara i storstäder som det sker !! Det finns tydligen ligor som åker runt och stjäl hundar utanför affärer, i bilar och på gårdar. Och som sagt, detta sker i små byar oxå.

Nu har jag kommit till utställningsidorna, så nu ska jag glutta på snygga hundar och se och lära mig lite. Jag vill ju bli en sådan som kan se på en hund och direkt se dess fördelar samt nackdelar.
Man kan säga att jag är en liten wannabe !! =0)

2009-05-08 | 19:55:31

Myskväll.

Just hemkommen från jobb och hundprommis.
Körde två linjetag med Diesel, ett lite längre. Han gick rak ut, bra bra.

Jobbet gick väl bra idag, inte mkt som gick  in. Fick dock se en syn som är förevigt fastklistrad på min stackars hornhinna !!
Hann snacka lite med T, hon åker ju bort nu igen, till solen och värmen. Ursch, fy och huvva !!
På lunchen följde jag med mor på stan och köpte en present åt kusin Anna, i princip heöla min släkt fyller år i maj. Mamma bjöd på lunch, en smarrig fetaostpaj *mums*.

Jobbar i morgon med, extra snål som man är. Så ikväll blir det lugnt. Lite hockey, kanske lite Greys. Jag har gråtit de sista tre avsnitten som gått, så vi får väl se hur det blir ikväll. Sen damp både nyaste Glamour och Hundsport ner i brevlådan idag !!
YeY !!
Till det lite T och lite naturgodis. Jag tror det blir en toppenkväll.

Vad ska ni göra ikväll ??


Såhära blir min kväll !!

2009-05-08 | 08:24:12

Utkast: Sverige leder ...

Sverige leder med 2-0, kanske får jag äta upp mina ord om att vi skulle åka ut idag. Dock är ju inte matchen slut ännu, så man vet aldrig.

Jag har ju varit sugen på att åka på 2-dagars utställningen som är i Vännäs en helg i juni. Och nu verkar det bli av. Träffade Sandra idag och hon skulle oxå dit, så jag tror minsann att det blir att anmäla. Fråga är ju bara var man ska bo ??!! Kanske får jag låna husvagnen av pappa om jag är riktigt snäll !!
På tal om hundarna så har det blivit en cykeltur med dem idag och de ser rätt nöjda ut nu iallafall. =0)

Själv har jag sett lite hockey och ANTM samtidigt. Självklart har jag druckit lite T också !!


2009-05-07 | 11:59:26

Hundsnack för hela slanten.

Så var vi inne igen, eller inne och inne. Jag sitter på balkongen med ett glas Ramlösa Mango och försöker få lite färg på mina ben.


Eksil : Först körde vi lite lydnad, fotgående och dylikt. Där har vi verkligen hittat varandra, skönt och kul. Några inkallningar, har ju tänkt börja använda pipa på honom oxå. Sen så lekte vi lite med dummyn. Han griper den och håller i den gode så bra. Tröttarn ganska fort på den leken och blir lite loj. Körde bara en kort stund med dummyn för att inte pressa för mkt. Vill ju att den ska vara så rolig så. det går ju iallafall framåt !!

Diesel : Även där körde jag lite lydnad innan, samt några inkallningar. Sedan så körde jag några linjetag, först ganska så nära och sedan ökade jag avståndet lite. Vi har ju haft lite problem med att han inte går rak ut utan gärna svänger av åt något håll. Därför gjorde jag övningen ganska så basic, så han verkligen förstod vad han skulle göra. Funkade fint alla gångerna.
Sen råkade jag tappa ut en massa godis på ett ställe med en tydlig bakgrund (alltså lätt att dra sig mot.) så jag skickade honom på ett kort närsök. Där fick jag ju återigen använda lite linjetag, samt att kolla av närsöket lite. Jobbigt att vissla måste jag säga. =0)
Han fick även bara sitta några gånger när jag kastade dummyn och gick iväg själv för att hämta den. Satt kvar utan tillstymmelse till ryck. Bra !!
Både innan och efter passet var jag ganska så hård med sidogåendet, och det funkade fin fint.

Det var ganska så varmt på innergården idag, så jag körde inte alltför länge med någon utav dem. Såg ganska snabbt att de började tycka att det var för varmt.
Nöjd matte som inte alls vill fara och jobba, hehe.


Har insett att min blogg kanske har blivit mer av en hundblogg på sistone. Dock är det ju faktiskt de som upptar mesta av min lediga tid. Speciellt nu när snön är borta och träningsmöjligheterna är stora. Så jag är ledsen men ni får nog stå ut med allt hundsnack ett bra tag till !!
=0)


2009-05-07 | 10:35:40

Inspirationen här är jag !!

Idag skiner solen som bara den.
Underbart !!
Början inte förrän klockan två så jag hinner med lite annat innan.
Hade tänkt ta ut hundarna en och en och träna lite. Med dummy såklart !! Så skönt att inspirationen sakta med säkert smyger sig på igen.
Igår fick jag lära mig att man ska fokusera på vad man tränar just den dagen, säg markeringar. Då ska man inte vara och bry sig så mkt i hur hunden levererar eller ingångarna. Det ska jag försöka komma ihåg idag.
Eskil och jag ska bara ha roligt med dummyn. Allt ska vara så roligt så !!
Diesel och jag ska oxå ha roligt, men vi ska träna lite linjetag.




"Is this how it ends ??"

2009-05-06 | 22:18:24

Hemma igen.

Hemma från första kurstillfället. Längtar redan till nästa.
Verkar vara ett glatt gäng så jag tror de kommer bli super.
Tänka sig bara för ett år sedan visste jag knappt vad jakt betyde (vet jag väl inte ännu.), och nu kan jag tom tänka mig att ev gå ett jaktprov i framtiden !!

Så det kan bli !!
=0)

2009-05-06 | 17:04:34

En blöt tur.

Hemma igen efter en blöt tur till Lulä. Shoppade ingenting onyttigt utan bara lite mat och ben till hundarna.
Nu harjag precis gjort mig en smoothie på färska jordgubbar och banan......*mums*
Har lite tid att döda innan det är dags att byta om och åka på kurs.
Kanske borde man dammsuga lite !!

2009-05-06 | 11:02:47

Regn hos mig.

Idag är det regn utanför mitt fönster. Men ja kan inte säga att jag deppar ihop för det. Jag är ju som sagt lite av en regn-människa. Hade ändå inga planer på att göra ngt viktigt ute idag, så mig kvittar det.
Ska nog åka till Djurmag. i Lulä med Plingan och Malaria. Det är alrdig fel !! =0)
Ska bara orkar göra mig klar, var uppe alldeles förlänge i går, och det betlarar sig idag. För idag sov jag alldeles förlänge.

Nåja de kanske är dags att lyfta luren och slå några signaler ??!!

Kjam !!

2009-05-05 | 20:29:27

En liten tur.

Det blev en liten rollerbladestur med hundarna.
Jag lever iallafall om jag säger så.
Känner redan nu att jag kommer ha tränigsvärk i morgon.

Nu är det T-time !!

2009-05-05 | 17:08:07

Yey !!

More good news !!
Första träffen på apporteringskursen är flyttad till i morgon, då är jag ledig och kan komma !! =0)
Yey !!
Ska bli så himla kul att gå den kursen, jag är så förväntansfull. Kati är ledare och hon är ju bara så sjukt bra.

Ser ut att bli en rolig och spännande hundvår !!


Och min hund ligger uppochner och sover !!

2009-05-05 | 15:27:59

Man kan ju alltid hoppas.

Idag är en sådan där dag ni vet, när ingeting passar och ingenting ser snyggt ut.
Men jag fick iallafall med mig en blomma hem, nu ska vi bara se hur länge den lever.
Jag tippar på en månad !!
Vad tror ni ??!!

2009-05-05 | 13:51:58

Förökning.

Hey !!
Forgott att säga att nu är det 100% klart att de blir Pålkem !!
Oho ännu mera fjärilar.
=0)

2009-05-05 | 13:47:38

18 timmars spår.

Så har vi varit och spårat. Det gick nästan läskigt bra. hade väl legat en ca. 18 timmar. Det var ingen skillnad på hans spårande jämfört när de bara har legat ca. 8 timmar. Han tuffade på, tempot kom inte ner lika mkt som jag hade velat. I slutet så var det perfekt, men då var han väl lite trött. ;0) Var in och hejdade några gånger men tordes inte peta alltför mkt just när det var ett svårare spår.
Jag är imponerad och nöjd över min lilla vovve. En sak som har förbättrats sedan ifjol är att när han slår, så gör han det mkt lugnare nu. Förr hopapde han runt som en tok, medans han nu söker av mkt lugnare och bättre.
En glad vovve var det som hittade klöven (jag hade gömt den lite.) och en lika glad matte. Nu är han ganska så trött och ligger på balkongen och vilar.
Bara att börja med återgångar och dylikt, kanske lägga spår helt utan blod osv.
Kul Kul !!

Har just varit och handlat hundmat och ska snart ner på stan för att införskaffa några nödvändiga saker. Kanske följer det med lite onödiga saker med, vem vet. ;0)

PM:et för Piteå 17 maj har kommit och jag ska precis sprätta det och kolla hur många vi blir.
Spännande.
Hm 35 anmälda i rasen, står inte hur många i varje grupp inte. Eskil ska in i ringen som nummer 38 och Diesel som nummer 35.
Är jag lite trög, eller hur kan Eskil gå in som nummer 38 när det bara är 35 anmälda ?? Är det för han är champinjon eller ??
AHA jag tror ja kom på det, det är ju Flats före, samt att han ska gå IN i ringen som nummer 38 av samtliga i ringen den dagen !!
Hm kanske borde jag radera allt, äsch ni kan lika gärna få se hur lagom tröga jag är. =0)
Håhå nu fick jag visst små fjärilar i magen oxå !!

Puss !!

2009-05-04 | 21:58:26

Note.

Att komma ihåg: Inte äta medans man ser på CSI.

Fick HMs höstkatalog idag, lite tråkigt att kolla på höstkläder innan sommaren ens har börjat. Men jag hittade ganska mkt som jag blev sugen på.
Kanske blir det en beställning ??!!
=0)

2009-05-04 | 21:07:48

Inte mkt spännande.

Så var jobbet avklarat, likaså spårläggningen. Det hade tinat överallt där vi hade våra spår ifjol !! Många av snitslarna fanns kvar, vilket ju oxå är bra. Ska bli spännande att se hur han löser det !!
Hundarna är rastade och matade, och gode så nöjda skulle jag tro.
Själv ska ja hoppa i duschen, äta lite kvällsmat och sedan blir det sängen, börjar tidigt i morgon.

Inte så mkt mera intressant att säga just nu tyvärr.
Ha det gött !!

2009-05-04 | 10:12:19

Ny dag, ny vecka.

Ny dag, ny vecka. Man hinner lixom inte riktigt med !!
Ska alldeles strax bege mig ut med hundarna på en promenad, sen blir det att jobba hårt i några timmar.
Ikväll har jag tvingat med mig pappa ut och lägga spår. Att gå själv i skogen efter sjusnåret kändes inte alltför lockande, samt att om jag båda blodar och drar klöven själv har jag en tendens att bloda mest på mig själv !!
Blir ett litet test då spåret kommer att ligga runt 18 timmar. Kommer lägga ett ganska enkelt för att kolla hur Diesel löser det. Så länge efter en spårläggning har han aldrig gått ett spår. Eskil kommer jag lägga ett spår åt imorgon, som vi kommer gå senare på kvällen. Hans spår vill jag inte ha liggandes lika länge ännu.

Nu är det bara att ta sig i kragen och byta om.
Ha en bra måndag alla, och glöm inte att deklarera !!

2009-05-03 | 21:46:44

Krafter från Moder Jord.

Ikväll tog vi en tur till Lillpite för att kolla på vattenflödena. Varje år brukar det bli enorma massor och ibland översvämning. I år var det inte så mkt vatten vid slussarna, men det är ändå häftigt att stå och titta vilka krafter som flödar fram.
Kameran fick följa med och några bilder fastnade.
















2009-05-03 | 17:06:37

Balkong nummer två.

Sitter nu is olen på min ena balkong, min lägenhet har minsann TVÅ stycken !! =0)
Varmt är det men tyvärr blåser det en del. Det känns dock att våren och sommaren är påväg med stora steg. Diesel ligger här ute med mig medans Eskil ligger precis innanför dörren. De har varit ute och busat med moffa idag.

När jag sitter här så blir jag sugen på att läsa. Just nu har jag dock ingen bra bok att börja på.  Kanske måste investera i några så jag har under sommarens varma dagar. Längtar till när man får ligga i en solstol och läsa en bra bok, gärna i väntat på att ett spår ska "gro". Det skulle sitta fint med semester snart, jag har andra perioden så ja får vänta ett tag till. Men den som väntar på något gott !!

Nu ska ja smurfa runt lite på olika bloggar, njuta av solen och kanske glutta lite på hockeyn.

Hur har ni det denna vårdag ??

2009-05-03 | 10:43:16

Sol och långkalsonger.

Ute skiner solen och termometern visar fler plus.
Då känns det extra roligt att dra på sin långkalsongerna och gå till jobbet. Men det är ju söndag och jag jobbar inte alltför länge, så det känns bra ändå.

Ha en underbar dag allihopa !!

2009-05-03 | 02:08:01

Firandet.

Fy skrutt vad roligt vi har haft !!
Träffat både Rom, Krischtian och rOsvIk-killen.
Dansat häcken av oss. Ömmande fötter efter en kväll i klackar, men det var det värt !!

Maria, som de vi träffade ute sa, vi måste göra hejna oftare !!  =0)

Puss !!

2009-05-02 | 18:12:34

Utställning.

Idag har det arit en bra dag !!
Vi stod som 2:a i Ökl med Ck. (yey en rosa rosett!!)
Sedan i stod vi som R (5:a) i Bästa Hanhund !!
Det är väl en hyfsad debut i Ökl.
Kul att bli placerad i BH, dock var både jag och Diesel gode så trötta i huvudet då.
Återigen skötte han sig som en lite pärla, och det är roligt att höra att de är många som tycker han är fin. Sånt är bra för mattes ego. =0) Lika roligt att det att träffa en massa likasinnade människor med snygga hundar.

Nu är det två trötta killar som sover här hemma. Eskil har varit och levt livet i Munksund idag.
Jag ska hoppa in i duschen, M kommer snart hit och då ska vi ha lite party här först, innan vi kanske drar vidare.

Bjuder på en bild från dagen, dock är ju ishallar inte det bästa jag vet att fota i. Huvva vilket ljus !!



Ha en trevlig kväll allihopa !!

2009-05-01 | 21:24:11

Spårpremiär !!

Har ju glömt att vi hade spårpremiär i onsdags !!
Åh vad glad jag blev när jag insåg att det skulle gå att lägga spår.

Eskil han fick ett ganska enkelt ett. Jag ville främst kolla vad han tycker om det, och hur han arbetar.
Han arbetade mkt metodiskt och lugn. När han kom fram till klöven tittade han på mig lite och undrade nog om detta var allt. ;0) Spåra mera ska han då helt klart få !!





Diesel hade jag först tänkt lägga ett ganska enkelt spår till också. Bara för att kolla av läget lite. När jag sedan la det så insåg jag att det blev hyfsat svårt iallafall. Korsade en stig några gåner och några vinklar. Han fick leta upp uppsparket själv, då tittade han på mig som om han mindes ngt han skulle göra. Men vad var det nu igen ?? Jag behövde dock bara säga "spåra" lite lätt så var han igång. Tuffade på lite väl bra i början, tog första vinkel och sitgen mkt bra. Sedan vid sista vinkeln tappade han lite, men slog och hittade sedan klockrent tillbaka. När han kom fram till klöven så blev han så glad så glad !! Han fick ner tempot lite när han var tvungen vara mer noggrann. Jag hoppas de blir så nu när spåren ska ligga längre, att tempot dras ner. Annars får ja knyta fast en sten i linan eller ngt. ;0)




Den omsminkade sanningen och demonen Diesel.

Fy skrutt vad glad jag är att spårsäsongen är igång igen. Kan inte vänta tills ja får lägga igen. Är så kul att klura ut hur och vart man ska lägga dem. Se hur hunden verkligen jobbar med både kroppen och den lilla hjärnan.
Nä spåra det har vi minsann inte gjort för sista gången !!

2009-05-01 | 20:32:41

Majbrasan.

Mina ärligt stulna bilder från M på majbrasan vi hade igår.




2009-05-01 | 20:29:57

Nya super snabeldraken.

Jobbet gick segt som bara den, jag tror alla var lite anti idag. Men bra betalt fick vi minsann !!

Hör och häpna Diesel är redan badad och fönad !!  Allt tackvare den nya suberbraiga snabledraken.Tusen tack herr och fru Hjortonmyren för att ni tänkte på oss först !!
Både jag och Disse hoppade en halvmeter när jag starade den, han var lite halvskeptiskt men de fick han tåla. Eksil satt och tittade nyfiket på en stund, innan han helt enkelt gick och ställde sig mellan mig och Diesel. Han ville bli fönad han, söthunden. =0)

Nu har jag gjort mig en smoothie och hade tänk smurfa runt lite, se nyaste Greys. Packa färdig och sedan blir det sängen.
Blev medbjuden på bio, Wolverine (??) var riktigt sugen men kände att jag hade för mkt att pyssla med. Dock sa B att han kunde tänka sig se den med mig senare så.
Känner att de blir en riktigt mysig liten hemmakväll ikväll.

Puss !!

2009-05-01 | 09:46:33

Valborg.

Att det var Valborgsmässoafton igår tror jag inte att någon har missat.
Jag jobbade först fm (tack B.) och sedan så åkte jag ut till Munkis nästan direkt jag hade slutat. Där var det hockey på inglasningen, men jag valde att sitte ute och sola min bleka nuna. Hundarna härjade på som vanligt. ;0)
Det bjöds på god mat och jag kände lugnet komma över mig.
Sedan åkte vi i vanlig ordning för att kolla på Simgubbarna aka Kanalsimmet. En tradition så länge jag kan minnas.
Hundarna tyckte det var roligt med en massa folk, samt några konstiga typer som badade i kanalen.

Efter det så bar det iväg till Rosvik och majbrasa. Fia kom förbi och förgyllde kvällen. Trevlig folk, god mat och en härlig värmande brasa.
Kan det bli bättre ??
Nu väntar jag på att M ska lägga ut bilder på sin blogg, som jag sedan ärlligt kan stjäla !!

Jobbet nu, sen hem och börja göra Diesel iordning för utställninge i morgon.
Ajdö !!

RSS 2.0