2009-11-30 | 22:06:30

Tryffelråd tack.

Nu är blogg.se sådära segt igen, inte bra !!

Själv börjar jag vara ganska så klar för kvällen. Skrivit lite till på inlämningsuppgiften, referenslista, framsida och lite sånt. Gjort pepparkaksmusli, denna gången med pepparkakskrydda och inte kryddpeppar !!
Jag är ingen estetsik människa, det har jag insett efter alla dessa år. Det funkar för mig. Jag tycker om att pyssla ibland dock, med varierade resultat men men. Har faktiskt pysslat lite i köket ikväll, ni får se senare. Om jag törs visa mina verk dvs. ;0).
Sen har jag suttit med min kalender och planerat lite, jag som tyckte att jag hade så gott om tid, har fått inse att riktigt så är inte fallet. Jag måste spida på lite.

Någon som vet hur länge man kan ha hemmagjorda tryfflar i typ kylskåpet innan de blir "dåliga" ??
Tänkte om jag kan göra julens tryfflar redan nu i veckan, det skulle underlätta lite faktiskt. Men jag vill ju inte att de ska vara oätliga till jul. Sen rulltårta går väl bra att frysa in eller ??

Haha jag måste bara skratta. Diesel är helt omöjlig. Så fort man skalar en apelsin kommer han rusande !!
Han älskar verkligen dem, och han brukar gå och snegla på skålen där de ligger. Jag tror inte att jag har fått äta en hel apelsin själv ännu.






Nu ska jag göra mig klar för sängen. Bara det är är hel process. Tvätta bort ansiktet, smörja ansiktet. Borsta tändera, använda tandtråd. Smörja in sig och byta om. Voj, voj.

Hörrni, glöm inte att TÄVLA heller !!

Sussa sött !!


2009-11-30 | 19:05:30

Stinky !!

Nu sitter jag här och stinker vitlök. Stinker är verkligen det rätta ordet. Jag gjorde "kött"-färssås och använda torkad vitlök i flagor om jag har haft här hemma. Det blir en grymt mjuk och härlig vitlökssmak, men man behöver bara liiiiite liiiiiite. Jag tog inte tillräcklig lite. ;0).

Har nästan skrivit klart mitt och Charlottes arbete, ska skicka det till henne så hon får läsa igenom det. Sen blir det väl att finjustera lite.
Har även varit iväg och hjälpt mamma slösa pengar. De får varje år en summa pengar att handla arbetskläder för. Mamma brukar vara ute lite i sista minuten och aldrig hitta ngt hon vill ha. Det brukar resultera i ett plagg åt mig !! I fjol fick jag mitt grymma regnställ från Didrickson och i år kom jag hem med en lila snygg huvtröja.
Tack tack snälla mamma !! =0).

Funderar om jag ska gå till Korpen, eller sätta min framför TV och kolla på Nigella. Eller kanske rent utav dammsuga och skura lite.

2009-11-30 | 14:04:07

I like.

 

 






Någon av dessa hade jag gärna velat krypa in i nu. Från Gina Tricot.

2009-11-30 | 13:57:08

Lapphandskar och plugg.

När jag var ute med hundarna började det att snöa lapphandskar. Hur mysigt som helst !!
Pojkarna uppskattar också snön och de sprang på som två tokar. Hade faktiskt med min kameran men det snöade så intesivt samt att det var väldigt grått ute, så värdelöst ljus att fota i tyvärr.
Kände dock nu när jag var ute att det blivit lite varmare och snön blötare, hoppas verkligen att den stannar kvar iallafall !!

Har träffat Charlotte och gått igenom våran uppgift, som består av att vi ska göra ett fyspass som vi sedan ska leda klassen i. En värdelös uppgift enligt mig, för vill jag bli instruktör så går jag till mitt gym och säger det. Men men uppgiften ska göras och jag ska börja skriva nu.

Hann med stan en sväng på vägen hem, inhandlade en julklapp till. Snart färdig med alla !!
Nä bäst att ta tjuren vid hornen och sätta igång.


Innan varsågoda.



Efter.







Det faller snö utanför mitt fönster.

2009-11-30 | 10:01:48

Ett litet vitt täcke.

Vet ni vad ?? När jag kikade ut genom mitt fönster nu på morgonen var marken vit !! Inget tjockt snötäcke, men tillräcklig för att ge mig ett leende på läpparna. =0).

Idag ska jag träffa Charlotte, vi ska jobba på vårat lilla projekt. Innan dess hade jag tänkt hinna ut med vovvarna och se om jag kan hitta lite granris att bära hem. I em. har jag lovat mamma att jag ska hjälpa henne slösa lite pengar.
Denna vecka är det ganska så full rulle. Heldag i skolan i morgon, onsdag ska vi träna mage,rygg och armar, torsdag heldag igen samt att vi åker till Stockholm direkt från skolan. Borta fredag. Kommer hem lördag, så är det julfest med jobbet och på söndag ska jag gå skola igen. Phu !! Men det ska vi nog fixa, vill gärna få in en bio med Li oxå.

Nä dags att ta tag i dagen !!
Kram !!

2009-11-29 | 23:01:42

Diesel tittar på hästhoppning.

Jag och Diesel har just sett kändishoppning från tävlingarna i Globen. Jag var nära att sätta i halsen några gånger, men alla överlevde !! =0).



Diesel satt som fastklistrad !!


Innan dess var jag lite huslig och bakade. Inget direkt julbak, men dessa är riktiga favoriter här hemma. Åt dem första gången på stallet, då tror jag att de slank ner en fem-sex st. Vet inte vad de heter med kallar dem för Elin kakor eftersom jag fått receptet av henne.
Jag äter mina direkt från frysen, men jag har sett att mera "normala" människor gillar dem lite halvtinade, när den underbara chokladkola-krämen har smält lite.







Snart blir de ännu godare.....vänta bara.



Sådärja !!



Färdiga att njutas av, gärna med en klick vispad grädde !!

Känner inte riktigt för att lägga mig ännu. Vill lixom njuta av lugnet ett tag till. Första advent i år kommer ju inte igen !!

 


2009-11-29 | 19:08:16

Älskade halsband.

Ibland gör man saker som gör att man känner sig lite extra duktig.
Jag tog äntligen tag i en sak, att gå ned med ett halsband för att få det fixat.
Det är ett guldhalsband från Efva Attling som jag fick av mamma och pappa när jag fyllde 25 år.
Jag älskar det. Tyvärr har kedjan varit utsliten. Jag hade som tur var fortsatt att försäkra den. Så nu kan jag använda det varje dag igen !!


Detta halsband betyder så otroligt mkt för mig. Varje gång jag tittar på det så påminns jag om vilka underbara föräldrar jag har. Vilken tur jag har haft !!

2009-11-29 | 18:22:59

Det var bättre förr.

Hemma efter en hård dags arbete. Hann faktiskt gå ner på skyltsöndag med mamma en sväng. Men jag måste säga som alla äldre "det var bättre förr." Det var lite tomtar, lite stånd med folk som sålde. Sen att snön lös med sig frånvaro gjorde väl sitt. Idag är det dock riktigt kallt så jag håller mina tummar hårt att snön snart faller mot marken.

Ganska mysigt ändå att gå hem nu när det blivit mörkt och se allt pynt som kommit upp. Vissa mer smaklösa än andra. ;0).

Jag tror minsann det får bli tomtegröt till middag också !! Funderar om jag ska våga mig på att prova att göra egen från skratch någon gång. Mormor gör alltid det till julen, men det är i princip bara jag som äter den. Tills vidare får jag nöja mig med Änglamarks på tub.

Kjam !!


2009-11-29 | 08:04:04

Första advent.

Så var första advent här. Bara lite mer än fyra veckor kvar till jul. Ibland skrämmer det mig hur fort tiden går.
Jag klev upp lite extra tidigt i morse för att hinna med att mysa lite i ljuset av det första ljuset som vi tänder. Det var nästan lite pirr i magen varning faktist. ;0).


Risgrynsgröt med kanel och socker. Mmmmmm.


Tomtemuggen fick krypa fram.




 








Ska snart bege mig till jobbet. Såklart är det skyltsöndag på Piteås gator idag, men jag ska se om jag inte kan ta en liten rast så jag hinner ner och titta på en eller två tomtar iallafall.

Önskar er alla en underbar första advent !! Tänk på att andas och njuta nu, innan stressen är över er.


2009-11-28 | 22:43:24

Julen har kommit även hit.

Ser man på. Jag tog tjuren vid hornen och har nu julpyntat hela lägenheten. Eller satt upp granen har jag inte, det blir nästa helg eller till lucia. Beror på när jag hinner.
Jag har pyntat vädligt sparsamt i år, de som känner mig vet att de brukar vara tomtar och dylikt i varje vrå. Men i år är det lite mer avskalat. Jag gillar det.
Vissa saker måste dock bara upp så är det. Min älskade julstake från Markslöjd (som just nu saknar en transfomator.) julstjärnan som pappa köpte åt mig i Stockholm, han sprang runt i ösregn !! Den stora tomten som morfar gjort, ängel jag fått av mormor. Ja jag har en hel del saker som jag bara MÅSTE ha framme vid jul.
Nu blir det att stupa i säng. I morgon tror jag att jag ska börja dagen med risgrynsgröt och mys !!
Så lite snö på detta så blir nog även Jenny nöjd. ;0).

Kjam !!



2009-11-28 | 18:53:31

Give me some !!

Nu ska jag sätta mig framför TVn och se på Leilas jul som går på TV400, eller var det TV4Plus.
Kanske infinner sig lite julkänslor, jag hoppas på det.


2009-11-28 | 15:05:41

Måsten.

Jag var ganska så inspirerad på jobbet idag. Bakade lussekatter och vörtbröd och det doftade jul !! Fixade och donade allt jag hann, men tiden var knapp.
Trevlig folk som jobbade oxå, speciellt en liten Krås.
Nu när jag kom hem hade jag tänkt julpynta, åh vad jag hade sett fram emot det.
Nu när jag sitter här så känner jag inte alls för att göra det. Allt pirr är som bortblåst och det känns mera som ett måste.


2009-11-28 | 05:52:05

Inte ens tomten är vaken.

Inte ens tomten är vaken......
Men i morgon skall ljusstakar och första adventsljuset tändas !! =0).

Ska luffsa till jobbet nu. Börjar på brödet på morgonen så jag slipper kylan ett tag iallafall. Har börjat morgonen med en kopp LusseT bara för att vara på den säkra sidan. Humöret är inte på topp, men vissa dagar är det bara så.

Ha en skön lördag !!

2009-11-27 | 18:52:14

Tävla, tävla !!

Ni glömmer väl inte att tävla !!
I potten finns en muffinsbok, en rosa slickepott från Bagaren och Kocken, samt muffinsformar !!




Tävla HÄR !!

2009-11-27 | 15:24:35

En helande kopp T.

Tänk va en kopp T kan göra. Kom hem kall, trött och sur.
Tog mig två kopapr med ChaiT och nu känns livet lättare igen. Skulle abra ha haft några skivor av Juliakakan som Pågen tog bort för ett tag sedan.
Varför är det så att de alltid tar bort ens favoriter ?? Har man så olika smak jämfört med resten av Sverige ??



Nu vill mina hundar kramas lite, och det tror jag minsann inte att bangar på. Ibland kan man behöva en kram.

2009-11-27 | 09:52:54

Hä fortsätt.

Hej hå, hej hå vi nu till stugan gå.

Dagen fortsätter i samma spår. Tydligen har inte alla fått mejlet om att klockan ett ska vi ha information om våran kommade VFU (termin.) idag klockan ett. Jag har inte tid att stanna, samtidigt som det är ju säkert värdefull info.
Åååååå vad besvärligt.

Nä nu ska jag läsa era bloggar och se om ni skrivit något som kan cheer me up lite. 

2009-11-27 | 06:24:38

Hur ska detta gå ??

Hur ska denna dagen gå ??
Ingen tidning på morgonen !!
Som den pensionär jag är behöver jag mina morgonrutiner. En kopp T, min frukost och min tidning.
Voj. voj.

OCh vi som har ex. av etiken idag.

Trevlig fredag !!

2009-11-26 | 15:51:54

Stretching, Leila och jag.

Det var väldigt intressant idag. Det handlade ju om stretching. Man har väl alltid hållt på med det, men aldrig egentligen vetat varför.
Nu vet jag !!
Sen hittade vi några lagom stela muskler i nacken och axlarna som fick sig en omgång.

Sedan jag kom hem har jag hunnit göra klart det som ska in i morgon, skit svårt tycker jag det var. Uppgiften handlar om att man ska göra tre recpet och sedan föra i dem i Distist XP för att kolla energimängd, proteiner, fett osv. Jag tyckte det var skitsvårt eftersom med vanligt husmanskost är det ganska svårt att komma upp i de rekommenderande värdena. Speciellt som jag räknat på en person som tränat ca. 4 ggr i veckan. Han får ju äta ihjäl sig känns det som. =0).

Sen har jag faktiskt hunnit köpa en julklapp idag oxå. Kändes lite lagom pirrigt, för det är en sådan klapp som antingen är helt perfekt eller så blir den helt fel. Vi hoppas på det förstnämnda va ??!! ;0).

Så vad ska jag nu göra när jag fick lite tid över, hm kanske kolla lite på Leilas jul som jag klickade hem häromdagen.



Jag tror minsann att det blir att göra det, självklart med en kopp T i handen !!

2009-11-26 | 06:13:51

Nyårsdrömmar.

Full rulle hela dagen igår. Klockan halv elva åkte jag ut till mamma med lite bakverk som jag hade gjort. Jag är nog mer lik min mamma än vad jag tror, baka så sent funkar bäst för mig. ;0).

Idag har vi rörlighetsträning på skolan, vad de nu kan vara. Går bara halvdag så det är skönt, får komma hem och göra läxan klar.
Ikväll tänds den stora popeln här i Piteå, ett stort vackert träd som i mina ögon är det finaste "julpyntet" vi har här. Stan håller öppet lite längre, och jag ska se om jag kan tvinga med min mamma ut.

I förrgår så hann jag springa lite på Lulestad innan lektionen började. Åh så mkt snyggt jag hittade !! Det är tur att Monki inte finns här i Piteå för då skulle jag inte ha råd att leva. Hittade en massa snygga linne, stcikade tröjor och en söt klänning där. Fick hela tiden gå och prata in mitt mantra "du åker till Stockholm om en vecka, du åker till Stockholm om en vecka" för att hindra mig själv från att shoppa lös.
På VILA hittade jag min nyårsoutfit, alltså om jag hade planerat att gå på fest. Tyvärr kommer jag nog jobba till minst halv sju eller liknande så det blir nog en lugn och fin nyårsafton för mig. Men om jag hade velat vara glamourig med lite Jenny-känsla så hade jag burit denna till ett par lackleggings !!








Bilderna är från www.nelly.com .

Nä dags att ta på sig ett ansikte då !!

Kjam !!


2009-11-25 | 13:24:34

Frukten måste ju ha någonstanns att bo !!

Jag klickade igång julmuskien. Ahhhhh som balsam för själen. ;0).
Håller just nu på att stryka gardiner för fulla muggar. Hade lite beslutsångest om vad som skulle hamna i rummet, sovrummet osv. Men jag tror jag blviit nöjd nu.
Förra helgen så rensade jag u mitt förråd, kom ju såklart till julsakerna och det kliade verkligen i fingrarna att plocka upp ALLT !! Men jag höll mig och tog bara med mig en sak upp. Jag måste ju ha mina älskade apelsiner i ngt evttigt, eller hur. ;0).


Min fruktskål med Disneymotiv.















Nu ropar styrkjärnet !!

2009-11-25 | 11:57:04

Känns inte riktigt bra.

Regndis utanför mitt fönster. Hundar som är gråa och plusgrader. Det känns inte riktigt bra !!
Jag ska ändå göra ett försök att få upp gardiner och sånt här hemma. Har gjort mig en kopp KanelT med lite vanlij och kanelmjölk till, så det borde bättre på mitt humör. Dock är jag osäker om jag ska få klicka igång julmusiken nu, eller om jag måste vänta......svåra val här i livet.


Igår var det en månad kvar till julafton, helt sjukt på en månad är nästan allt över.
Tiden går fort.




2009-11-24 | 21:56:12

Bästiskaka.

Phu idag blev det axlar och bröst som fick sig en omgång. Om jag kommer kunna torka mig själv i morgon är fortfarande en gåta. Det är kul att träna styrka på "riktigt". Jag har tur som är i samma grupp som två tjejer som gärna hjälper mig, de är snäppet starkare än mig men får mig inte att känna mig dålig för det.
Tack Therese och Jessica !!

Ikväll har jag faktiskt varit lite produktiv (bäst att passa på medans armarna fungerar !!) och börjat lite smått att baka till kalasen som kommer upp i december. Det blev denna Bästiskaka, den är inte ännu provsmakad då den måste svalna lite. Men den ser god ut och luktar gott så. =0).

Kalasgott och Lyckas med mat har en lite adventstävling ihop.
Var med du med vettja !!



Nu ska jag gå och ta hand om (läs, smaka.) min lilla kaka.

Kjam !!

2009-11-24 | 09:56:56

Äntligen !!

Äntligen verkar bloggen funka hyfsat iallafall, som jag har saknat er. ;0).
Ute är det disigt och grått, när ska vi få snö egentligen ?? Första advent är på söndag och jag tycker att snön borde inse detta.
Helgen gick i lugnets tecken. På lördagen var mamma och jag på gammeldags julmarknad, lite kallt med helt ok. Köpte hem mjukkaka som jag avnöjt med smör och ost på kvällen. Underbart !!
Söndag så plågade jag min familj med skelettmätningar och blodtyckskoller. De var alla snälla och klagade inte alltför mkt. ;0). Städade en hel del i helgen också, men jag hade mkt hellre pyntat !! För nu kliar det i fingrarna.
Fast jag ska faktiskt få börja redan i morgon, gardiner och dukar ska stykas och sättas upp. Jag har lyckats, som de flesta andra år att ha min jobbar helg under skyltsöndagen, så jag hinner inte pynta allt i helgen. Därför tänker jag tjuvstarta lite i morgon. Ska bli sååååå kul.

Jag ska alldeles strax åka till Lule, styrketräning står på schemat. Vet dock inte vilka muskelgrupper det blir. Men jag är helt övertygad om att jag kommer ha ont ikväll. =0). Skönt faktiskt att få träningen fixad under skoltid.

Nu ska jag göra mig klar, läsa lite andra bloggar och sedan bege mig.

Hoppas ni får en bra dag !!


Glöm inte att tävla.

Kjam !!

2009-11-23 | 07:52:54

Problems.

Jag har jätteproblem med blogg.se. Vet inte om detta ens kommer fram. Men om det gör det, så vet ni att jag inte har dött iallafall !!
Passa på att tävla undertiden, kolla inlägget nedan !!
Kjam !!

2009-11-21 | 10:47:45

Tävla om ett muffinspaket !!

Nu mina kära vänner är det dags för en tävling här i bloggen igen.
Denna gången lottar jag ut ett litet bakpaket kan man väl kallade det. Eller kanske ska jag kalla det, ett muffinspaket !!
Perfekt nu när man ska börja med julbaket.

* Boken Maffiga Muffins.
* En Slickepott.
* Muffinsformar.




Allt du behöver göra för att vara med och tävla är att skriva en kommentar till inlägget nedan.
Har du en egen blogg får du gärna länka från den, givetvis får du låna bilden. Alla som länkar från sin blogg får en chans att vinna ett tröstpris.
Tävlingen kommer att pågå tills den 8 december.
Lycka till !!



Pssst eftersom jag har några kalas som snart skall bakas till får du gärna tipsa om ditt favoritfika !!


2009-11-20 | 13:15:21

What ??

Sitter på skolan, ska göra nå datagrejs men det verkar inte ens som om läraren vet vad som händer.
Nice !!

2009-11-19 | 21:14:08

Tävla om ett muffinspaket !!

Nu mina kära vänner är det dags för en tävling här i bloggen igen.
Denna gången lottar jag ut ett litet bakpaket kan man väl kallade det. Eller kanske ska jag kalla det, ett muffinspaket !!
Perfekt nu när man ska börja med julbaket.

* Boken Maffiga Muffins.
* En Slickepott.
* Muffinsformar.




Allt du behöver göra för att vara med och tävla är att skriva en kommentar till inlägget nedan.
Har du en egen blogg får du gärna länka från den, givetvis får du låna bilden. Alla som länkar från sin blogg får en chans att vinna ett tröstpris.
Tävlingen kommer att pågå tills den 8 december.
Lycka till !!



Pssst eftersom jag har några kalas som snart skall bakas till får du gärna tipsa om ditt favoritfika !!


2009-11-19 | 15:49:43

Yeah.

Suck vi fick sluta tidigare idag, och vad har man för det ?? En timma att döda i skolan. Yeah......eller ngt.

2009-11-19 | 09:54:19

Litet inlägg.

Sitter på skolan, hann visst med att skriva lite här ändå. HPB-hälsoprofil bedömningsutbildningen känns inte alls lika farlig som det våran lärare fick den att låta. Vi ska få lära oss att mäta skelett och ta blodtrycket idag. Kan bli intressant och bra att ha med sig sen.
Dock har vi fått en JÄTTEpärm och fler kilo papper att bära hem.

I övrigt och på tal om ingenting alls, så är jag så less på att det är grått och trist ute. Första advent nästa helg och jag kräver att snön kommer, gärna igår. Hundarna drar in flera kilo sand varje dag och humöret sjuker i takt med att regner faller.
Så lite snö tack !!

Några har undrar varför jag inte ställde Diesel i Boden. Kan ju förklara här också ifall någon undrar. För det första så tycker jag inte att han var i toppform, mattes pluggande har gjort att vi tappat lite i träningen. Och jag vill inte ställa honom om han inte är i absolut sitt bästa. Det tycker jag att jag är skyldig honom. För det andra så kände jag att jag skulle inte orka vara nervös och oroa mig inför båda tentan och utställningen. Och även där skulle det inte vara rättvist mot honom.
Så jag valde helt enkelt att skita i det, och det känns riktigt bra. Det kommer fler utställningar och då ska vi båda vara i bästa form.

Vi firade även att Eskil bott hos oss ett år i helgen, med märgben. Eller matte hon ville då inte smaka, för ärligt talat så tycker jag att det är ganska så äckligt. Men hundarna var VÄLDIGT nöjda och roade sig i några timmar.


Eskil mumsar på.

Nä nu börjar vi snart om så det är bara att bege sig.
Sköt om er !!

2009-11-19 | 06:13:29

Tårta och tävling.

Sorry för dålig update. ska bättre mig. Men huvudvärken kom som ett brev på posten när jag slappnade av efter beskedet igår.
Vi firade iallafall med lite tårta. Den godaste jag någonsin smakat tror jag, Operatårta. den innehöll någon blandning av typ chokladpudding/mousse, grädde, vanlijkräm, ja ni hör ju själva. om jag någon gång gifter mig så. ;0).
Idag är det skola hela dagen igen, så det dröjer nog tills jag kan skriva igen, om jag inte sätter mig på lunchen.
Dock kommer jag lägga ut en ny tävling här på bloggen idag, gillar du att baka så tycker jag du ska kika in här senare !!

Ha en bra dag !!



2009-11-18 | 20:33:52

Borta.

Hade skrivit värsta inlägget med bilder och allt. Borta !!
*suck*.

Återkommer i morgon tror jag, det tog knäcken på mig att få bra betyg. ;0).

2009-11-18 | 14:10:59

VG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

VG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag är så glad just nu att jag vet inte vad.
Nu ska jag gå och köpa tårta !!
*dansar.*


2009-11-18 | 13:48:20

Törs jag ??

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa det verkar som tentaresultatet har kommit.
Vet inte om jag törs kolla.


2009-11-18 | 06:20:16

Fantomsmärtor.

Mörk ute, man kan tro man stiger upp mitt i natten.
Idag ska vi som sagt var köra benträning på skolan, jag har redan träningsvärk i dem, fantomsmärtor kanske ??
Efteråt hade jag tänkt gå runt i stan i Lule en stund, kolla och se om jag hittar ngt snyggt till jul samt såklart köpa lite T.

Ha en bra dag !!

Kjam !!

2009-11-17 | 20:19:08

Lagom.

Jag kom faktiskt hem för ett tag sen. Men det har varit det ena med det tredje som slutade med storhandling. Så nu är kylen och frysen full för denna veckan. Hittade ett nytt julmagasin, det kliade i fingrarna men jag ska försöka avvakta ett tag till. Älskar dock känslan när man slår upp den för första gången och det är lixom en hel värld som är helt outforskad.

I morgon ska vi börja med styrketräningen på skolan, han utlovade det ärsta benpasset vi någonsin varit med om. Hm kan ju bli intressant. :0/.

Jag är gode slut i både kroppen och knoppen så jag hade tänkt läsa era bloggar och krypa ned i soffan med en tidning. Ikväll är en sådan kväll där jag kommer vara på helt rätt humör för att sitta i soffan. Inte rastlös och inte klubbad. I like !!

Kjam !!

2009-11-17 | 12:13:26

Humörsänkare.

Sitter på skolan och har lunch. Lite lagom munter känner jag mig, läraren gav oss tre timmar till en uppgift som alla grupper är klara med nu, efter en timma.  Så nu har vi två timmar till ingenting känns det som. Tänk om vi istället hade kunnat samlats tidigare, för att få komma hem tidigare. *morr*

Aja man får väl läsa lite bloggar och sådant under tiden.

2009-11-17 | 07:07:29

Vill inte.

Det gick väl sådär igår. oavgjort. Dock förtjänade inte Lule sitt mål, och det tyckte inte ens Lulefansen.

Heldag på skolan idag, snark. Får iallafall skjuts så jag fick sova en timma längre iallafall. Dock känner jag mig inte alls laddad för artikelsem. men det får väl lova att gå ändå.
Inget tentaresultat heller, snart tre veckor sedan och jag börjar bli less på att vänta.

Äsch nu blev det hära nästan ett gnäll inlägg. Hoppas ni får en bra dag iallafall !!

2009-11-16 | 18:50:11

Hejja Skellefteå.

Nu ska jag åka ut till kusin och när Skellefte spöar skiten ur Lule.
Och blir det inte så, blir det jobbigt. Jag är enda som hejjar på "rätt" lag där borta.

2009-11-16 | 15:54:23

Lycka på burk.

Vem har sagt att lycka inte kan köpas för pengar ??


2009-11-16 | 13:37:23

Inte min dag.

Jag tror inte riktigt att det är min dag idag.
Allt töande har gjort att ALL snö har försvunnit, världen är återigen grå och trist. För att inte tala om allt grus som följer med in med hundarna. Så det har bara varit att dammsugar och skura igen.
Jag skulle göra mera pepparkaksmüsli, när jag skulle ta pepparkakskryddan så hips vips låg det visst en hel påse kryddpeppar i bunken.
När jag skulle tömma filpaketet så lyckades jag få fil i hela köket, spisen, golvet, hundarna, ja överallt.
Jag har gjort läxan min, jag har städat, jag har varit ut med hundarna, jag är sjukt rastlöst.

Så kan vissa dagar vara minsann.






Tack Fia det funkade !!

2009-11-16 | 09:45:02

Måndags-zombie.

Jag är uppstigen, men inte vaken.
Återkommer !!

2009-11-15 | 21:33:04

Riktig städdag idag.

Nu är jag faktiskt ganska så trött. Har varit ned och rensat lite i förrådet, det behövdes vill jag lova. Men nu finns det liiiiiite mera plats.
Ledig ifrån att åka till själva skolan i morgon, men vi ska redovisa en vetenskaplig artikel på tisdag så det blir att lusläsa den i morgon. Funderar på att gå och sätta mig på ngt cafe´ med en kopp Chai.

Hade tänkt dö lite i soffan nu med en tidning. Egentligen vill jag läsa en bok, men jag känner inte att jag har tid att läsa "vanliga" böcker nu när jag pluggar. Det får bli över jul kanske.

Ha en trevlig kväll !!




2009-11-15 | 16:53:35

Tips efterlyses !!

Jag behöver eran hjälp !!
Hur får man ut ett blockljus som nästan brunnit ned till botten av en glasbehållare. Veken är borta så jag kan inte bränna ur ljuset.
Tacksam för alla tips !!


2009-11-15 | 15:58:46

Dagens Lyckopiller.

Det finns många här uppe i norr som svär över snön.
Jag vet då två som älskar den !!
Var ute med vovvarna för ett tag sedan, och de är så lyckliga när de får springa runt i snön. Eskil han fick damp och sprang runt, runt, runt. Hoppade, sprang fram till mig, bjöd upp till lek och sprang sedan några varv till. Diesel han rullade och rullade och rullade.
Nu ligger de och susar här under bordet.

Glömnde ju Dagens Lyckopiller igår. Det får nog bli att jag faktiskt fick ta i en väska från H&M. Vissa kanske tycker att shopping inte kan ge en något på riktigt. Men jag kan tycka att när man hittar precis det man velat ha, och faktiskt har möjligeheten att köpa det, ja då kan det faktiskt vara riktigt gott för själen.
Sen att jag fick chansen att umgås med släkt och vänner, var också ett litet lyckopiller

Dagens Lyckopiller är nog dels hur duktig jag faktiskt tycker att jag har varit idag. Städad hela lägenheten, linneskåpet. Torkat bord och hyllor, handlat en julklapp till, tja jag är ganska nöjd med hur produktiv jag varit. Ska precis sätta mig och skriva en lista på hur jag ska fördela morgondagen. *klapp på axeln*
Sen såklart att få se pojkarna alldeles lyckliga och glada, det gör gott i matte !!

2009-11-15 | 14:11:58

Snabeldraken.

Nu luktar hela lägenheten citron. Mmmmm har skurat med Citron Såpa till hundarnas förskräckelse. De hatar både snabeldraken (dammsugaren.) och skurmoppen. Även om snabeldraken är fram i princip varje dag så är den hur hemsk som helst.
Matte däremot är ganska så nöjd. Ska snart springa ner på Coop och köpa hem fler goda apelsiner och faktiskt köpa en julklapp.

Hittade denna på Ginas hemsida när jag surfade efter ngt att ha på mig på julen. Synd bara att det var en topp och kjol ihop, eller det är väl typ en klänning. Jag gillade verkligen överdelen men inte nederdelen. To bad.



Kjam !!

2009-11-15 | 13:13:47

Julpynta för första advent.

Jag är lite så at tjag tycker att om man pyntar före första advent så är det fusk. Granen skall dock upp så fort som möjligt. Förstår inte hur man kan sätta upp den kvällen före, då hinner man ju inte alls njuta av den.
Sen läste jag i någon blogg, tyvärr kommer jag inte ihåg vilken om någon som lite smått börjat plocka fram sina adventsstakar och liknande. Hon kände att julen var så kort och stressad ändå, så varför inte börja njuta av den medans man kan.
Jag gillar det tänket, för det är ju så sant. Så idag kanske jag ska börja smyga fram lite småsaker. Dukar och kanske någon liten stake. För oftast är det ju i november som man börjar känna av den mysiga julstämningen, pirret i kroppen. När julafton närmar sig är man oftast så stressad och trött att man inte orkar må gott.

Julbaket ska jag nog börja med snart också. Blir väl inga mängder men har hittat en del recept jag vill prova på.
Jag tycker om inställningen att jag får börja lite tidigare med allt, jag blev lixom lite lugnare i kroppen. Och det är ju faktiskt bara två ynka veckor kvar tills det är första advent !!


2009-11-15 | 10:26:13

Söndags morgon.

Söndag morgon minsann. Sitter här med lite tända ljus och en kopp T och funderar över hur dagen ska se ut. Tror den blir lugn och skön, kanske lite städning och röj här hemma.
Kvällen igår var trevlig, även om det är lite jobbigt att sitta där och ständigt bli påmind om att man inte riktigt räknades denna gången. Jag tycker inte att det är så mkt begärt, att bara bli tillfrågad. En liten fråga som för mig hade gjort så mkt.
Nåja jag hade det väldigt trevligt i vårt lilla hörn med kusin och Elin. Rasmus han höll igång oss alla som vanligt. Speciellt pappa min, hehe att ta hand om små barn tror jag är ett bra sätt att få vardagsmotion. =0).


Lite roligt bara, igår innan H&M släppte sin Jimmy Choo kollektion fanns det 7 annonser med Choo på tradera. Typ två timmar efter allt var slutsåld fanns det över 200 och vilka överpriser sen. Lite tråkigt tycker jag när folk köper bara för att tjäna pengar. Men men sånt är livet eller hur.

Hoppas ni får en bra start på eran söndag !!
Kjam !!

2009-11-14 | 17:45:36

Off to kalas.

Stort grattis till Camilla som kom på det först !!
Såklart är det en klädvårdsrulle. Vet inte riktigt vad jag skulle göra utan dem.
Vi får fixa så du får ditt pris Camilla.

Nu har jag gjort mig klar för 70-års kalas. Det blir att promenera dit, bra för miljön och för kroppen. Dock insåg jag att alla minuter att fixa håret var onödigt, för jag kommer ju dra på mig en mössa. Kallt i Pite idag.
Hoppas ni alla får en bra lördagskväll, det tror jag att jag får. Har nämligen tänkt tvinga Elin att dricka lite vin med mig !!





Kjam !!

2009-11-14 | 12:54:42

Tävla.

Ska precis springa ned och träffa mamma. Sitter med en golden retrivers ägares bästa vän i handen !!
Vet ni vad det är ??
Den första som kommer med rätt svar, vinner en liten present !!
Jag har skrivit om det förr, så har ni följt med i bloggen kanske ni vet.

Lycka till !!

2009-11-14 | 12:14:59

Chooooo Hoooooo !!

Chooooooo hoooo !! *skratt*
Jag lyckades till sist. satt ett bra tag, H&M-hemsida kraschade som vanligt. Jag satt och uppdaterade medans jag åt frukost, frukost som blev typ två timmar lång. Hehe.
Så nu är väskan påväg hem till mig. Inte så många saker som var slutsålda när jag äntligen kom in. Bältet med nitar, några armband och linnet typ. Nu kollade jag inte upp alla saker, men om ni är sugna kanske ni kan hitta något där fortfarande.

Ska snart ner med mamma på stan, ska handla en present och sedan kika lite i butiker. Mest bara mysa på. Sånt gillar jag.



2009-11-14 | 09:36:01

God morgon.

Morgonstund, en av de härligaste stunderna på dagen. Iallafall om man själv får bestämma när man ska kliva upp. Fast jag tycker att de är ganska härliga de dagar man måste upp tidigt, alltså när man väl tagit sig upp och börjat vakna till.

Ser ut att vara ganska kyligt ute idag, så jag tror det får bli en innefejar dag.
Vad ska ni göra idag ??

Nu ska jag sätta mig och se om jag kan klicka hem ngt från Jimmy Choos från H&M, vissa saker skulle gå att köpa online. Hittde två saker jag väldigt gärna vill ha, så nu får vi se om de finns.
Håll tummarna för mig !!

2009-11-14 | 00:16:09

Avrunda kvällen.

En riktigt bra fredagskväll avslutas nu med en kopp T och några tända ljus. Att Eddie åkte ut ikväll är helt ok för min del.
Det var skönt att få surra bort några timmar, dock har jag väldigt dåligt hemgångsvett när jag är hos Tommy och Elin. Tog mig i kragen lite iallafall, Elin jobbar ju faktiskt i morgon.
Själv ska jag sova länge, första sovmorgonen på jag vet inte hur länge.
Hade tänkt städa lite, springa ner på stan en sväng och kolla lite. Sen blir det 70-års kalas på kvällen.

Jag tror det blir en bra dag. Nu ska jag läsa lite bloggar och sedan ska jag hoppa i säng.
Kjam !!

2009-11-13 | 18:42:41

Snart time to go.

Jag har duschat, slagit in paket. Blåst håret, beställt lite julklappar. Ska snart ut med grabbarna innan jag åker.
Nu dricker tydligen jag och Eskil T tillsammans. ;0).



Vem tror ni åker ut ikväll ??

2009-11-13 | 16:43:22

Dagens Lyckopiller.

I en värld full av stress, måsten och krav så är det lätt att tappa bort sig själv, och sitt välmående.
Därför ska jag börja med en ny sak, "Dagens Lyckopiller". Jag ska varje dag skriva upp en sak som fått mig att må lite extra bra, något eller någon som fått mig att dra på smilbanden. Det behöver inte vara några stora saker, som igår tex. att bara få komma hem, dricka lite T, tända lite ljus, det gav mig lite extra energi.

Ni kära läsare får oxå vara med, länka gärna så jag kan gå in och se vad som gjort just din dag lite speciell.

Dagens Lyckopiller är då att jag ska få åka ut till min kusin och hans familj, och vara lite umgåsig. Träffa världens bästa Rasmus. Det blir alldeles för sällan, därför blir jag extra glad de gånger som allt klaffar och vi kan ses.

2009-11-13 | 14:48:15

Dags för en busslista.

Så var det helg. behöver jag berätta hur bra det känns ?? Nä tänkte väl det.
Dock så lyckades jag och Charlotte återigen ta fel på när bussen gick hem, så det blev återigen en fika på unki. Inte för att jag klagar men det är ju alltid skönt att komma hem tidigare än vad man planerat.
Vi måste verkligen skaffa oss en busslista. ;0).

Hunnit vara ute med vovvarna och sitter nu med en kopp PepparkaksT. Jessica och jag hade lite T-byteshandel på skolan idag.

I morgon släpps Jimmy Choos kollektion för H&M. Jag måste erskänna att jag är sjukt avis på de som har möjlighetet att trängas om godbitarna. Ja inte över att de måste trängas, men över att de har möjligheten iallafall. För visst går det inte att handla dem över nätet ??


2009-11-13 | 06:31:55

Fredag hela dagen !!

Vet ni vad ??
Idag är det fredag hela dagen !! =0).
Veckorna går fort. Skönt på ett sätt, första advent närmar sig och det kliar i pyntar fingrarna, lite jobbigt på ett sätt för det börjar närma sig slutdatumet för många inlämningar.
Går bara till lunch idag, super skönt måste jag säga. Att äntligen få komma hem medans det är ljust. Ikväll blir det Idol hos Tommy och Elin, innan dess had ejag tänkt hinna med en del annat. Förhoppningsvis köpa lite julklappar och städa lite.

Hoppas ni alla får en bra fredag !!
Kjam !!




2009-11-12 | 20:02:25

Pottery Barn.

För att hålla mig vaken surfar jag runt för att leta julklappar och liknande till mina kära. Har hittat en bra en åt min kära mor som jag tänkte visa. Men sen insåg jag att läser mamma min blogg ?? Ingen aning, det kanske jag borde ta reda på innan jag avslöjar vad hon ska få här. =0).

Hamnade på Pottery Barns hemsida. Hittade hur mkt som helst, som att hamna i en annan värld nästan. Jag är ganska traditionell när det kommer till att klä min julgran. Och svarta, rosa, röda, ja alla andra färger än grön på granen går bort för mig.



Etched Glass Ball Ornament

Beaded Snowflake Ornament

Paperwhite Candlepot Benefiting St. Jude

Mercury Tealight Holder, Set of 4, Gold

Vet ni vad ??
Nu ska jag klura ut en bra tävling tror jag.

2009-11-12 | 19:32:00

Halv åtta hos mig.

Vad vara dett ?? Klockan är halv åtta och jag känner mig redo för sängen. Kroppen är inte i fas just nu. Har ju lärt mig idag om hur viktigt det är med sömn, det är då kroppen bygger upp oss igen. Fast att gå och lägga sig havl åtta känns lite väl häftigt. Då vaknar jag säkert klockan två i natt och är pigg.

Måste berätta om bästa kommentaren jag fått på länge. Vi var några som satt och pratade på lunchen igår. Ålder kom upp och Immanuel frågade hur gammal jag var. När jag svarade så såg han ut som en fågelholk. Seriöst ?? frågade han igen. Japp svarade jag, och nu kommer det bästa.
- Ja då måste åren har varit VÄLDIGT snälla med dig !!
Behöver jag säga att jag kommer leva på det dära läääääänge, läääääänge ??!!! *fniss* Jag bjöd honom på en kopp kaffe som tack. ;0).

Dagens jag:

2009-11-12 | 15:55:57

Ibland så.

Idga är lycka för mig, att få koppa hem. Göra en stor kopp T att värma mina frusna händer på, läsa igenom posten, och få min lönespec.
Ibland behös det inte så mkt mera.


2009-11-12 | 06:07:41

Måste jag verkligen ??

Varje morgon då jag måste kliva upp, så funderar jag om jag verkligen behöver åka till skolan. Jag kommer fram till samma sak varje morgon, att ja det måste jag. Sängen lockar dock sååååå varm och skön.
Idag står det konditionsträning på schemat, alltså teorin bakom den. Tack och lov, tror inte jag hade orkat röra på mig många mm idag.
Fick btw ett roligt mejl idag, som jag ska försöka svara på ltie senare. Sen om vi har tur, så kanske det blir lite förändringar här på bloggen !!

Nej, nej det här går inte. Det är dags att bedra sig till bussen snart.
Ha en bra dag !!


Eskil ifjol.

2009-11-11 | 21:02:12

Operation av dammsugaren.

Mat i magen, och i kylskåpet, me like.
Läst igenom alla vetenskapliga artiklar som min grupp lämnat in.
Dammsugit lägenheten, ända tills dammsugare beslöt sig för att äta upp en socka. Då var det bara att operera !!
Ska springa ner på ICA och faktiskt köpa mig en liten sak. Det har jag förtjänat, *host*, eller ngt. ;0).
Sen blir det nog att ta det lugnt med en kopp T innan det är dags för sängen.

Just ja, ska säkert inhalera några sånna hära också !! De är sjukt goda, fick ett sådant dära lyckoil när jag skalade en nyss, hela köket fylldes med juldoft.


2009-11-11 | 17:39:23

Hemma.

Det var intressant idag, men att i princip bara sitta och lyssna från 8.30-15.45 blir nog så jobbigt. Kände i slutet att min hjärna inte registrerade så mkt. Att salen vi satt sen var ISkall gjorde ju inte det hela bättre. Men men.

Funderar på vad jag ska göra härnäst, tror det blir er kopp T och läsa alla era bloggar !!

2009-11-11 | 06:22:13

Styrketräning på schemat.

God morgon !!
Lite roligt, fler läsare än någonsin, men mindre kommentarer. Haha det gör ingenting för mig, men har ni en åsikt var inte rädd för att skriva den.

Idag har vi styrketräning på schemat. Känns lite konstigt, gå på högskolan och få träna på skoltid, det är inte illa. Jag är ju dock inte världen starkaste, för det är ju Pippi, men ska bli väldigt intressant att få lära sig från grunden. Dock är det heldag idag så jag är inte hemma förrän efter halv sex. Jag ska nog överleva hoppas jag.
Vi ska träna inne i Luleå stad, så jag hoppas hinna förbi och köpa lite pepparkaksT, hört så mkt bra om det, så jag är nyfiken på att prova.

Nä nu är det dags att ta tag i denna onsdag.
Vad har ni får planer för dagen ??


Kjam !!


2009-11-10 | 21:18:15

Årets glögg- Rosé.

Ibland får man bara ila då lyckan sköljer över en.
Jag var ner på ICA för att skicka ett paket. Då hittade jag denna lilla glögg.

Jag tycker egentligen inte om glögg. Tycker det är söt och rent ut sagt äckligt. Har varje år provat nya sorter, för jag vill verkligen dricka glögg. Det verkar så mysigt när alla andra sitter där med sin lilla kopp och pepparkaka. Så jag sätter mitt hopp till denna i år då, för jag tycker ju om vanligt rosé. =0).



Man kan ju alltid hoppas att det är lite liknande smak iallafall. Hehe. Köpte inte hem glöggen, tänkte vänta tills lite närmare jul, kanske tvinga Tommy och Elin till en glöggkväll.

Hur som haver, påväg hem började det att snöa. Lätta, små flingor som sakta svävade mot marken. Då fick jag ett il av lycka. Kvällen var kall och luften frisk. Lite som att bli född på nytt.

Kjam på er !!


2009-11-10 | 18:14:23

Väntan är över, Lindt vitchoklad är här !!

Det blev en mysig tur med mamma på stan. Kallt var det dock. Vi hann med att gå runt till Piteås alla inredningsbutiker och kolla julpynt, tja det är ju inte så svårt, de är ju inte så många.
Eftersom lönen inte kommit ännu så kunde jag inte unna mig ett stor Yankee Candel, men två små fick följa med hem. Dessa ska få dofta härligt i mitt kök när jag sitter där och läser julmagasin.



Sen blev det storhandling och jag skrek rätt ut på Coop. Jag hittade dessa på bilden nedan, och blev så glad så glad. För FYRA år sedan när Bella och jag var i USA hade de dessa på Lindt butik on fifth av. I FYRA år har jag längtat efter dem. De är helt sjukt goda, smälter i munnen och fylld med smak.



Gillar ni vit choklad så MÅSTE ni prova dessa !!
Köpte även apelsiner, årets första riktigt goda apelsiner. Jag äter minst några kilo varje jul, de är ju så goda. Dock fick jag inte behålla mkt för mig själv. Diesel älskar nämligen också apelsiner. Eskil han bara spottar ut, tycker nog att det är för surt. Men Diesel han är precis som matte, ju surare desto bättre.

2009-11-10 | 11:25:26

Svida om.

Jag har varit hyfsat effektiv på morgonen. Hunnit med att tvätta två maskiner, sett senaste Greek och bestämt träff med mamma på stan.
Så nu är det bara att svida om och göra sig snygg för staden.

Vi höres !!

2009-11-10 | 09:33:02

Ett år, en Eskil rikare.

Satt uppe ett tag igår. Hade en mysig liten golden retriver med mig hela tiden. Han bar fram en massa saker innan han nästan somnade i mattes knä.
Jag satt och tänkte på att det är snart ett år sedan Eskil kom till oss. Att tiden har gått så fort. Aldrig ångrat beslutet att ta honom, han är en fantastiskt individ och en myskille utan dess like. Jag har lärt mig massor under detta året och jag hoppas att han får vara min i många år till.
Sedan läste jag bloggen från i fjol denna tiden, för att få fram exakt datum när han flyttade hit. Jag läste och kände hur stressad jag var då. Jobbet hägrade, jag visste att det skulle bli massor före jul. Jag var stressad över att inte hinna med alla klappar, inte hinna pynta, inte hinna känna julkänslan.
För har man jobbat inom handeln så vet man hur stressigt, jobbigt, surrigt och energikrävande det är veckorna före jul. Man blir less på allt vad folk, mat och jul heter. Det har alltid varit den mest negativa sidan av jobbet. Att man alltid till alla mysiga högtider är totalt sönderstressad och less.
I år tror jag och hoppas på att den blir annorlunda. Visst ska jag jobba före jul, och annandagen. Men jag kommer hinna andas på ett helt annat sätt innan. Skolan är fullspäckad, men även om det är jobbigt att plugga så tar det inte lika mkt av min energi som det Coop gjorde. Jag kan ha ork till annat, även efter en hel dag i skolan.
Jag är även ledig i år på julafton och juldagen. Jag tror jag kommer hinna fira en bra jul. Ledig helgen då Lucia är, funderar om man ska ta sig till kyrkan och se på kröningen. Tyvärr jobbar jag skyltsöndagen men det får gå ändå.
Jag känner ett lugn som det var flera år sedan sist jag kände. Det ska bli roligt att fira jul, det ska bli roligt att få pyssla.
Jag är mera harmonisk nu än för ett år sedan. Om det har med skolan, självinsikt eller att jag vuxit som människa det senaste året, det vet jag faktiskt inte.
Det enda jag vet är att det är skönt att få känna såhära igen, det är skönt att vara sig själv igen.

Kjam !!



2009-11-09 | 22:14:14

Smörsidan uppåt.

Jag tror jag måste köpa en lott.
Jag tappade just en skorpa, och den landade med smörsidan UPPÅT !!
Tror seriöst att jag aldrig varit med om det tidigare.

2009-11-09 | 21:45:49

Syster lycklig.

Idag tänker jag faktiskt klappa mig själv lite på axeln. Förutom allt skolarbeta som jag har gjort, har jag även hunnit med att städa tre köksskåpar. Rensat rejält. Tycker det är så härligt med ett rent och fint kök. För jag har också skurat spisen och liknande.

Sitter nu med en kopp Pina Colada, alltså i T-form, och tittar lite på Syster Lyckligs hemsida. Här finns mkt fint, bla siffror till blockljus. =0). En underbar sida som jag kan sitta i timmar och titta på. Man får en såndära härlig hemtrevlig känsla. Hade tänkt krypa ner i soffan med Amelias julspecial och må lite gott. Men jag känner att jag har lite för mkt energi för att kunna slappa i soffan, så därför surfar jag runt lite. Har pyntat burken som jag ska ha mina härliga saffrans skorpor i, försöker ta det lite pö om pö. Så att jag inte ska bli less, och så att den härliga, mysiga julkänslan jag har i kroppen ska försvinna.









Alla bilder ovan är från www.systerlycklig.se. Kolla in sidan, de har massor mera och inte bara julsaker !!

2009-11-09 | 18:28:27

Substitut.

Jag har ju redan beskrivit min önskan efter en Kitchen Aid. Jag vet också att chansen att tomten kommer med en sådan är vääääääldigt liten. Funderarde där ett tag om jag skulle gifta mig bara för att kunna önska mig en sådan till bröllopspresent. Haha.
Nu har jag hittat ett billigare substitut, en från OBH Nordica. Den känns som om den skulle funka bra till drömmen om en Aid blir sann.
Är det någon som provat denna och vet om den är bra, eller helt världelös ??


Hittade denna på Halens.

2009-11-09 | 15:25:48

Jag behöver eran hjälp !!

Mina kära läsare, nu behöver jag eran hjälp.
Jag är på jakt eftet siffror att ha på blockljus. Hittade endast dessa på www.favoritsaker.se men de kändes lite tråkiga. Jag vill ha lite tydligare siffror, kanske på träplattor eller likande.
Please hjälp mig,vet du vart det finns, har du själv köpt.
Tell me !!


2009-11-09 | 14:56:22

Den dog, men jag segrade !!

Tror ni inte att datorskrället dog precis när jag hade börjat hitta intressanta artiklar !! Och yes my friends. Samma sak med den fasta telefonen, så jag antar att Bredbandsbolaget har problem idag. Jag fick lite lagom panik, jag var ju tvungen att lämna in artiklarna senast i morgon. Och jag hade lixom tänkt få ha en dag utan skola i morgon, kanske gå på stan en sväng och pyssla lite här hemma.
Mamma erbjöd sig att låna ut sin dator, så jag hade tankar på att åka dit. Satte igång den bärbara för att kunna göra uppgift tre iallafall. Tänkte att en sak mindre är ju bra. Så medans jag satt och skrev så kopplade min söta lilla dator upp sig mot någon som har en trådlöst bredband här i huset, ett oskyddat sådant. Så jag var omoralisk och använde mig av detta. Hoppas jag kommer till himlen trots detta.

Så hips, vips är jag inte bara klar med artikelsöket, jag är även klar med uppgiften som ska in den 25 november. Samt att jag har påbörjat kostuppgiften mkt mkt smått.
Behöver jag säga att jag känner mig gode så nöjd med tillvaron just nu ?? Hehe.
Vet inte vad det är för fel på mig, men helt plötsligt så känner jag mig ganska så peppad att sitta med skolan längre stunder. Hoppas bara att det inte är något virus som snart går över.

Ute har det redan börjar skymma, men jag har tänt mina lampor och en del ljus så jag mår inte dåligt av det. Ska nog börja skriva vad jag ska köpa åt folk i julklapp, för att sedan jämföra det mot min ekonomi. Jag äslkar att skriva listor och sånt. Fast det vet ni väl redan eller hur.
Sen ska jag göra en lite scrapbook, vad den ska innehålla är ännu hemligt men ni ska få veta det senare. Många hemligheter just nu, förlåt för detta. Men ni kommer få veta i slutändan, och ni kanske inte tycker sakerna är lika roliga som det jag gör. Så förvänta er inga spännande avslöjanden !!

Puss !!

2009-11-09 | 11:15:20

Måndagmorgon och solen skiner.

Vilket härligt väder. Solen skiner och det är sådära lagom kyligt ute, man får färg på kinderna utan att frysa. Dock är det väldigt halkigt, så jag har gått på helspänn hela tiden. Pojkarna och jag har som ni kanske förstått varit ute på en timmes härlig promenad. Tyvärr så är alla andra också ute och går när det är såhära bra väder, att pojkarna måste vara kopplade mest hela tiden. De charmade dock en hel del människor. *ler*.

Frukosten är avklarad och jag ska sätta mig ned och leta vetenskapliga artiklar på ämnena fys. och kost. Kan ta några timmar då det är ett ganska så tung arbete. Sen ska jag om jag ids göra klart uppgift 3 också, så jag har ryggen fri ett tag.

Fick igår höra en super roliga nyhet, som gjorde att den sista pusselbiten föll på plats. Tyvärr kan jag inte berätta någonting ännu, men det kommer !!

Hoppas ni får en lika bra start på måndagen som jag !!

2009-11-08 | 20:39:13

Reklam genomgång.

Sen jag började plugga har jag verkligen försökt att hålla hårt i mina slantar. Jag gör verkligne mitt bästa.
Nu har jag blivit som pensionärerna. Varje söndag då reklamen kommer sätter jag mig ned och kollar igenom den. Framför allt Coop och ICAs blad. Letar framförallt om någon har billigt Quorn, för det är inte billigt och det är ju i princip det jag lever på.
Jag har inte kommit till det stadiumet att jag ¨ker runt till olika butiker för att handla en två varor som är billigast just där.....inte än iallafall. =0).




Hur gör ni för att hålla i slantarna ??

2009-11-08 | 17:04:39

Hemma i Munkis.

Sitter hemma i Munkis. Har grattat lilla pappa och ätit lite tårta. Diesel fick bära presentpåsen och han var SÅ stolt. Haha. Eskil han bar en vante han. De vill nog helst gå ut, det finns mkt mkt mera snö här än i stan.
Hockeyn går inte alls så bra, jag vet inte riktigt vad Sverige gör.

Hoppas ni har lika mysigt som det vi har !!


2009-11-08 | 08:27:00

Till far.

Off to work !!
Världen är fortfarande alldeles vit och glinstrande.
Jag tror det kommer bli en bra dag !!

Och till världens bästa pappa på fars-dag, älskar dig och du är verkligen den bästa !!




2009-11-07 | 22:36:04

Min värld är vit.

Efter en trevlig kväll är jag nu helt slut.
Det bjöds på gott fika och en film om steroider (!!).

Tänkte bara berätta att min värld är vit. =0).
Det har snöat hela dagen, tyvärr tung och blöt snö som inte riktigt ville lägga sig. Men nu ikvll när temperaturen krypit under noll så är snön kall, och härlig.
Hundarna är galna, och jag slutar aldrig förvånas över hur annorlunda världen blir när snön kommer. Känslan jag har i kroppen nu är nästan magisk. Träden, luften, ja allt får lixom nytt liv.

Hoppas ni får sova gott !!


2009-11-07 | 18:21:48

Kvick.

Som ni ser har jag inte haft mkt tid framför datorn idag. Började ju med att jobba, var gode så segt i början men det tog sig. Jag började pyssla lite med pepparkakstorget och gavlar. Roligt att släppa loss kreativiteten lite.
Ikväll hade jag tänkt leta ventenskapliga artiklar, men blev just bjuden på kalas. Och det valet var ju inte så svårt !!

Så nu ska jag iväg igen.
En liten påminnelse bara, ni har väl inte glömt att det är fars-dag i morgon ??!!


2009-11-06 | 21:15:43

Idol.

Jag säger bara ERIK, ERIK, ERIK !!



Men vad hände med Tove, hon fanns ju inte med bakom de andra efter sitt framträdande.
Hon såg riktigt besviken ut .


2009-11-06 | 19:29:21

OLW har gjort det igen.

Det blev en riktigt lång dag idag. Där efter lunch så tror jag inte att min hjärna registrerade alltför mkt tyvärr. Dagen har handlat om mineraler, olika livsmedel, skillnad på smör och margarin och lite sånt.
Fick veta att T är väldigt urindrivande, näääääää det har jag aldrig märkt. ;0). I övrigt var T mkt bra att dricka, så det är bara att fortsätta. Vidare lärde vi oss att de är sällan vi i Sverige får brist på någon mineral eller vitamin. D-vitamin kan vara lite knepigt nu på vinter, men då finns det ju droppar att ta. Men som sagt efter lunch var jag inte riktigt med i leken.
Sen så gick vi lite tidigare för att hinna med en snabbare buss hem, bussen som aldrig kom. *suck* Men jag, Charlotte och Therese gick till supermysiga Unik som finns på campus och värmde oss med en härlig kopp T. Det var härligt att bara sitta där och ta det lugnt en stund.

Hemma nu, ska snart börja med tacosen. Ni vet Fredagsmys !!
Haha OLW har verkligen gjrot det igen, kommer ni ihåg "Har ni fest eller ??"
Den fastnade hos de flesta, och jag har inte hört ng som inte nynnat på fredagsmys.


2009-11-06 | 07:57:05

Blöta hundar.

Oppa skolan nu. Lite tid att döda innan lektionen börjar. Här i Lule har de snö på backen, avis blir jag. I Piteå så landade ju snön igår, men tror ni inte att när jag skulle gå ut med hundarna att det hade blivit blida. Så mörkt och tråkigt är det hemma. Längtar till snön lägger sig, så världen blir lite ljusare och hundarna lite blötare. ;0).
Nope nu drar jag vidare !!

2009-11-06 | 06:05:43

Fredagsmys.

Hade konstiga drömmar i natt. Stora delar av min släkt var utomlands tillsammans. Detta är i sig inte så konstigt eftersom det planeras en resa när min moster fyller 50 till våren. De har väl inte riktigt bestämt sig vart de ska åka, men jag är riktigt sugen på att hänga med. Men det beror som sagt lite på vart de ska åka, samt vad det kommer kosta. Jag är dock övertygad om att jag och Elin skulle kunna ha riktigt roligt ihop !!
Hur som haver, till den konstiga delen. Diesel var nämligen med på resan, och inte nog med det, när vi andra badade i poolen var han också med. Han dök, simmade under vattnet osv. ;0). Jag tog dock en massa bilder så vi får hoppas att några utav dem blev bra. *skratt*.

Idag är det skola hela dagen lång, vi ska gå igenom en massa livsmedel och näringsämnen. Sen är jag väl hemma runt halv sex, och då är det dags att göra i ordning för fredagsmys och Idol.
Jobbar hela helgen, så jag vet lixom vad jag ska göra.



Får det lov att vara ett skohorn ?? Från www.favoritsaker.se

Ha en bra dag alla !!


2009-11-05 | 19:47:38

Mera tidsfördriv.

Om ni vill ha lite mera tidsfördriv, gå in här. Jag kan garantera er att ni kommer le fånigt !!
Hur söta och bra gjorda som helst.

2009-11-05 | 15:28:04

Kök sökes.

Oooooo så fina. Om jag hade ett stort och öppet kök så skulle jag vilja ha någon av dessa kylskåp, finns även som frys. Den röda är helt klar mina favorit, men den kanske man skulle bli less på efter ett tag. Svart är ju klassiskt och funkar ju till allt. Jag älskar formen och de lite old fashion utseendet.



Smeg FAB28 Kylskåp Black Velvet Limited Edition  Smeg FAB28 Kylskåp Röd   

Den hära brödboxen är jag oxå kär i. Jag har länge letat en snygg, bra en. Denna är perfekt. Den ligger dock kanske i en lite för hög prisklass.

Wesco Grandy Brödlåda Svart Wesco Grandy Brödlåda Röd



Denna lilla T-bryggare har jag önskat mig av tomten.

Eva Solo Tebryggare Röd

Allt detta och mkt mkt mera hittar du på www.bagarenochkocken.se , en sida som man lätt kan surfa bort lite tid på !!


2009-11-05 | 14:47:27

Snö !!

Det gick bra idag på skolan. Jag kan numera tittulera mig med att jag ät testledarutbildad på motionscykel, tror jag.....hm. Lite förvirrande det dära. För förutom en högskole examen i hälsovägledning kommer vi bli utbildade styrketräningsintstruktör, om man får VG i rätt kurs kommer vi bli Mindfullness-coach, diplomerad eller licensierad massör (minns aldrig vilket.), kostrådgivare, kunna mentalträning och vägledande samtal. Phu vilket lång vistikort jag kommer att få, hehe.

Utanför fönstret mitt snöar det !! Ska snart ute med killarna och se vad de gör. Ska bli så roligt att se deras miner, är ju första gången i år som snön ligger kvar.
Nu ringde mamma, ska hämta henne på lassa. Hon har kolalt sina ögon och kan inte köra bil.
Vi höres !!


Jag ser det snöar, jag ser det snöar !!

2009-11-05 | 06:17:34

Våta drömmar.

Uppe alldeles för tidigt. Ska tom. åka till skolan tidigare än vad jag behöver, nu blev ni imponerade va !!
Gjorde ngt mkt nyss, Engla tipsade om en hel del fina kläder från Gina. Framförallt den röda med puffärmar blev jag lite förtjust i. Så jag surfade in på deras hemsida, dumt mkt dumt. Hittade massvis med saker som jag bara vill klikca hem. Har faktiskt undvikit deras butik senaste veckorna efter som jag är en svag människa och inte kan gå ut därifrån utan en påse i handen.

 

 










Nä nu hinner jag inte drömma mera. Måste flytta mitt arsle från stolen in i badrummet för att ta på mig ett ansikte !!
Puss !!

2009-11-04 | 20:28:12

Skippade datorn.

En lång dag idag på skolan. Men det avr mkt intressant, fått veta saker som jag inte hade en aning om, och våran lärare, våran pyttelilla lärare, är superbra tycker jag. Det märks att hon vet vad hon pratar om, utbildad näringsfysiolog som hon är. Sen blir jag gång på gång påmind om hur bra klass vi har. Nu till denna kursen har vi fått en hel del nytt folk, men de kommer in i gänget hur lätt som helst. Det är lixom bara en sådan skön stämning hos alla.
PT (våran lokala tidning.) hade en artikel för någon dag sedan och mobbning hos vuxna. Jag tycker det är ganska så skrämmand,e och nästan värre när vuxna mobbar och fryser ut. Som barn vet man kanske inte riktigt hur ont det gör, men som vuxen vet man. Så jag hoppas verkligen att alla tänker på hur man beter sig mot andra. Speciellt mot personer som kanske inte är så sociala. Man kanske inte behöver bli bästa vänner, men man kan vara vänlig mot varandra iallafall !!

Idag när jag kom hem gjorde jag något lite ovanligt, jag bestämnd emig för att INTE sätta mig vid datorn. Utan jag tände ljus, gjorde mig en STOR kopp ChaiT och satte mig i köket och läste tidningar. Det var sååååå skönt och jag kände hur hela jag bara andades ut. Jag slog även på lite musik, är sjukt sugen på att lyssna på julmusik men är lite rädd för att bli less. Så jag kollade in Jill Johnsons nya på Spotify. Några gamla goding som man känner igen, och country touchen gör att vissa låtar känns lite juliga !! =0).


Sofis Mode med NY-special.









Jag hade fint sällskap.

Nu ska jag faktiskt överge datorn igen och sätta mig och tänka ut lite julklappar. Blir inte att köpa så många i år, men desto viktigare att de är bra då !! =0).
Kjam !!

 


2009-11-04 | 07:58:04

Lååååång dag.

Så var man på skolan. Åkte strax före sju och är väl hemma strax före sex. Mörkt när man åker och mörkt när man kommer hem. Ska ha föreläsningar hela dagen om kost. Blir nog intressant men jag inte hur min hjärna och jag ska orka koncentera oss hela dagen. Nä nu kom mina kära Pitekompisar, vi tog olika bussar, så nu ska jag gå och vara lite social. Ha en bra onsdag !! Kjam !!

2009-11-03 | 18:38:03

Ops.

Tittade vad jag "hittade" i mitt skåp idag.
Jag har iiiiiingen aning om hur de hamnade där. ;0).


2009-11-03 | 15:59:47

En gårdagens.

Typ söjna såg jag ut igår.


2009-11-03 | 14:25:49

Till Tomten.

Snälla, snälla Tomten !!

KitchenAid Artisan KSM150PS Candy Apple Red med glasstillbehör på köpet

KitchenAid Artisan KSM150PS Röd


2009-11-02 | 23:37:26

Tips för kalla fötter.

Jag orkade visst inte sitta uppe så länge. Sängen drar och jag ska precis krypa ner. Tänkte bara tipsa om en sak för folk med kalla fötter. Jag har alltid haft och kommer förmodligen alltid att ha, kalla fötter. Speciellt på kvällarna när jag ska sova.
Var inne på Lush för någon vecka sedan för att köpa en tvål, hittade btw en söt rosa en med kokos på. Hur som haver så vid kassan fanns det en massa nyheter, varav en hade en skylt typ "fryser du ofta om händer och fötter??"
Jaaaaaaa svarade jag och hon i kassan tyckte jag skulle prova den. En värmande Bodybutter vid namn The soft touch. Jag gick på hennes försäljarsnack, och tack och lov för det. För den funkar faktiskt !! Varje kväll smörjer jag in tassarna med denna och de blir behagligt varma och sköna. Dock luktar den inte nygräddad kanelbulle som hon sa, men den luktar gott.

Så no more cold feets för fröken Pettersson !! Och jag tycker om du precis som jag, har kalla små fossingar ska unna dig en bit av denna. Fungerar lika bra på kalla händer, och sen blir du mjuk som en bebisrumpa på köpet !!


2009-11-02 | 22:18:17

Shorts är ett måste till våren.

Såg ni Fashion ??
Jag gjorde det, och jag måste säga att jag verkligen fastnade för Tommy Hilfigres kollektion. Härligt luftiga, lagom strikta vår och sommarkläder. På TV visade de en modell med korta svarta shorts och en stor vit tröja nedstoppad. Tyvärr hittar jag inte igen den bilden men. Shorts känns verkligen som en investering som måste göras till våren.

Tommy Hilfiger Tommy Hilfiger-1 Tommy Hilfiger-2
Tommy Hilfiger.



Jag hade tänkt ha en lite uppesittarkväll ikväll. Så nu blir det ett avsnitt av Brothers and Sisters.


2009-11-02 | 18:35:55

Svaret ??

Jag har ingenting emot anonyma kommentarer, enda problemet är när man får en fråga, vart ska man lixom lämna svaret ??
Så till jaså, den ligger på nedre våningen i Småstaden, under rulltrappan. (gamla Fotorapid/Gulddiggarna.).

2009-11-02 | 16:37:18

Ny inredningsbutik i stan.

Hemkommen med lite panik. Blir alltid så tycker jag när man har en kursgenomgång, så mkt som ska göras på så lite tid. Jag har dock tänkt försöka börja i god tid med uppgifterna och så, men jag känner ju mig själv också. Sista minuten, det är min melodi !!

Sitter nu med en kopp LusseT i handen och beställer lite nya läroböcker.
Var in på Piteås nya inredningsbutik. Åh vad mysig den var, ni vet sådära lite gammal känsla över det hela. Myskänslan sprider sig över hela kroppen när man går in. De hade tvålar, Teer, skålar, ljus, Yankee Candels- jag älskar dem, så när lönen kommer ska jag unna mig ett ljus. Jag rekommenderar verkligen Piteborna att ta en sväng förbi där. Alltid kul när det kommer lite nytt.

Yankee Candle Christmas Cupcake Medium Jar
Ett sånt här blir det när lönen kommer. Luktade underbart !!

2009-11-02 | 08:27:51

Fashion på SVT ikväll.

Idag startar en ny kurs. Fysisk aktivitet och kost. Ska bli intressant. Dock går vi många, långa dagar ändå fram till jul.

Ska någon se SVT nya program Fashion ikväll klockan 21.30. Programledare är Karin Winther. Det första programmet ska visst handla om modeveckan i NY. Jag hade tänkt försöka se det, hoppas påa tt det är bra. Nu kanske man äntligen kan få valuta för de pengar man betalar in på TV-licensen. För jag kan inte påstå att jag kollar särskilt mkt på ettan och tvåan i vanliga fall.

Fashion

Karin Winther Foto: Jimmy Hansen
Karin Winther Foto: Jimmy Hansen.

Bara hålla tummarna att det är bra !!
Nu måste jag springa till bussen. Ha en bra måndag alla !!
Kjam !!

2009-11-01 | 21:18:47

Söndagen i korthet.

Blogg.se är helt sjukt segt. Så det får bli en krot inlägg, om det ens blir ett inlägg.
Att jobba idag gick bra, det var kul och tiden gick fort. Bara trevligt folk som jobbade, så jag fick mig många skratt. Fast såklart när jag skulle beställa så gick allt åt skogen, då är det tur att världens bästa Åsa finns. Undrar hur många gånger hon har räddat mig nu ??!! Hon är min skyddsängel oppa Coopan.

Efter jobbet var det kalas hos Elin. Min släkt är stor och gillar att höras. Det var riktigt trevligt och gott. Tyvärr hade inte Elins present kommit, så det var lite pinsamt. Men samtidigt så får jag ju en anledning att åka dit igen senare i veckan. :0).
Har precis duschat och ska läsa lite bloggar innan jag kastar mig i soffan. Fick några bra tips på nya bloggar att läsa av Elin, ska bli MKT MKT intressant. ;0).

Vad har ni gjort idag då ??

2009-11-01 | 07:51:55

Ni sover väl inte ??

Nämen ni ligger väl inte och sover kära ni ??
Själv har man varit uppe i en halvtimma minsann- Dags att gå till jobbet snart. Kan väl erkänna att ögonen känns lite grusiga och benen lite tunga.
Hade mkt trevlig igår kväll, jag och Maria hade en hel del att prata om, det var ju ett tag sedan vi träffades bara hon och jag. Väl ute så var det massor med folk, trevligt men lite jobbigt när folk är utklädda så att man inte känner igen dem, och de hälsar precis som vanligt. =0). Tack gumman för en galen night out !!

Dagen idag består först av jobb till kvart i sex och sedan åker jag direkt för att gratta Elin. Så det är fullt ös hela dagen.
Hoppas ni andra får en skön och slapp söndag !!
Kjam !!

RSS 2.0