2010-06-14 | 16:55:04

Marängskräck.

Det gick hur enkelt som helst att skjutsa mormor, den stackar bröt ju armen här tidigare i vår och har fortfarande riktigt ont i den. Efter det åkte jag för Ö&B och köpte sylt och marmeladburkar, letade också efter söta papperstallrikar men tyvärr fanns det bara tråkiga vanliga vita.
Hann med Dollarstore också faktiskt. Hittade söta tårtpapper med hjärtan på och glittrigt rosa strössel, ska det va, så ska det va !!

Handlat lite till baket, men det mesta blir att köpa in i morgon. Fortfarande inte bestämt mig riktigt säkert för vad jag ska baka, och de kan ju vara en fördel att veta det innan man ska handla.

Kolamarängkakan är då nästan klar iallafall. Där har ni en annan sak som jag i princip varit rädd för, att baka maränger. Ni vet det ska vara rena saker, ingen gula får komma med osv, osv. Tror att jag har bakat det en gång tidigare, med lyckat resultat, men det känns ändå lite läskigt. Marängen som är på min kaka just nu, ser då ut som maräng, så jag tror jag har lyckats även denna gången !!

Mitt bakande har faktiskt utvecklats lite de senaste åren. Bakade i princip aldrig förr när jag bodde hemma. Jag tyckte det var tråkigt och kunde på min höjd hjälpa mamma att skära kakorna i rutor, inte särskilt vackra rutor och det har tyvärr inte utvecklats alls. Jag var mer en pojkflicka som ville spela fotboll och leka häst i skogen, hehe.
Men när R kom in i bilden så fick jag ju en ny släkt som jag var tvungen att imponera på, och man kan ju inte be sin mor baka åt ens sambos kalas. Så jag fick helt enkelt ta tjuren vid hornen och lära mig. Och inse hur kul det faktiskt är, att jag sen har en sambo som med nöje slukar det mesta gör det hela extra roligt.

Nu kom han visst hem, så jag ska ta hand om min kaka och vara lite trevlig.
Återkommer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback