2010-03-29 | 17:31:33

Helgens bravader.

Shit, pommes frites vad jag är trött.
Men jag ska försöka hålla mig vaken, iallafall tills jag skrivit klart inlägget.

Nu, ska ni få höra om helgens bravader. Klev ju som sagt upp vid fem på lördagsmorgonen, resan till Kallax gick bara fint. Checkade in, klarade säkerhetskontrollen (alltid lika spännande.) satt och väntande en stund och klev sedan ombord på planet. Bakom mig fick jag en kille som tyckte det var jätte roligt att trycka sina ben mot mitt ryggstöd. Sen så tyckte han det var onödigt att stänga av sin mp3-spelare när vi skulle starta också.
Hur ska detta gå tänkte jag.
Sen hörs en röst, det är våran kapten som pratar. Tydligen så läcker planet bensin och han törs inte lyfta med det.
Voj, voj.
Kliva av och invänta en tekniker som skulle vara på plats efter en timma. Han undersöker planet i både en och två timmar, utan att hitta felet.
Jag och Linda (min resekamrat.) börjar bli lite småstressade. Goldenklubbens sektionsdagar har börjat och pågår, utan att vi ens tagit oss iväg.
Den stackars personalen upplyser oss så gott det går, men jag hör dem viska om att det stinker bensin där nere och att det finns ett SAS-plan som går 11.50.
Vi håller oss kyliga en stund, kanske hittar de snart felet. Men tillslut så bokar vi om våra biljetter, vi måste ta oss ned.

Incheckning, säkerhetskontroll och allt igen. När vi sitter vid gaten och väntar så kommer beskedet om Norwegianplanet.

-Meddelande till resenärer som skulle ha åkt 7.40 mot Stockholm. Det kommer ett nytt plan som beräknas lanad 19.00. Avgångstid 19.30.

Att boka om var alltså rätt beslut.
Vi tog oss iallafall ned och hann vara med på eftermiddagens aktiviteter, samt middagen.
Enormt trevlig att träffa så många nya människor, som alla har samma intresse. Just golden. Jag har lärt mig en hel del. Fått höra en del knasiga historier och skrattat en hel del.


Förrätt.


Varmrätt.


Efterrätt.


Med ett så fint mönster i den underbara hallonsåsen.

Söndagen var jag med på förmiddagen och när de andra hade möte, så gick jag på stan. Shoppade inte ihjäl mig, men visst kom jag hem med några småsaker som bodybutter, några tröjor och självklart T !!

Väl ute på Arlanda så visste vi att det snöade massor här uppe, så vi var inte förvånande när vi fick besked om att planet var försenat.
Dock kunde vi inte göra annat än skratta stort när vi fick höra att anledningen till detta var att planet hade gått sönder.
Jasi, jasi vi tog oss hem också, om något senare. Jag ska väl tillägga att även om det kanske inte var den bästa medicinen för min flygrädsla, så är jag glad att planen kollas upp ordentligt och att det tas beslut som kanske inte alltid är till resenärens förnöja, men för säkerhetens !!

Nu är jag som sagt helt slut. Ska ta mig en kopp av ett av mina nya teer och slappa lite.


Efter helgens bravader så tycker jag att jag har förtjänat det !!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback