2011-12-12 | 12:09:58

Good vs. bad.

Igår var en sådära riktigt bra dag, fram till runt fem-sex tiden.
Jag vaknade tidigt, som jag alltid gör dagen efter fest. Tog med mig pojkarna ut på en härlig vinterpromenad. Runt fem minus i luften och ett lätt snöfall. Jag älskar den här tiden på året. Att promenera i ett vitt landskap som är fyllt av ljus, man kan nästan höra hur allt andas förväntan inför den stundande julen. Att bara få gå runt på stadens gator, nästan ingen annan är vaken och bara andas in. Jag älskar det. Vissa promenader känns nästan magiska, som om man vandrar runt i ett sagoland. Lycktstoplarna i parken hjälper verklige till, då de vid snö ser ut som den som finns i Narnina. Vem vet, en dag kanske jag är borta.
Efter en lång härlig promenad är det skönt att komma in och värma sig med en kopp te framför TVn. Kanske duka upp till mysfrukost. Och nu när det är så mycket sport att titta på så skulle man egentligen bara kunna sitta där i flera timmar utan att behöva skaffa sig ett liv.
Jag var ovanligt harmonisk igår och kunde ta det lugnt.
Klädde även min julgran, och det är alltid pricken över i:et till jul. Älskar min plastgran och kommer nog aldrig att ta in en riktig en.
Det blev ytterligare en härlig hundpromenad, i lite kallare väder. Men påpälsade upp till öronen så var det hur bra som helst.
Som sagt, jag var lugn och harmoniskt i princip hela den tiden. Kändes ingen rastlöshet över att sitta ner en stund, ingen panik och inga måsten. Vet inte om det hade skett ett under och att jag faktiskt kan slappna ev, eller om det var julfesten på lördagen som satte nivån för humöret på söndagen. För det var verkligen roligt. En bra förfest med ett värdpar som såg till att man hade det mesta. Bästa bordsdamerna och herrarna vid middagen, och alla braiga kollegor på ett braigt humör. Jag var nöjd !!

Sen åkte jag iväg en sväng, halsen började göra ont och jag kom på hur fort tiden går. Snart är den underbara julen över, och vad har vi då ?? Ingenting på flera månader. Många säger att tiden mellan september-december är värst. Jag håller verkligen inte med. Då vet man att härliga december är i antågande, att man ska få pynt och jula till det. Vad har man i januari-mars att se fram emot, ingenting. Visst blir det ljusare och så, men inte är det mycket spännande som händer.
Hur som haver, började jag även känna mig krasslig. Hyrde Bridesmaids, som inte alls var som jag trodde och däckade i soffan. Vaknade i natt, alldeles svettig och illamående och här ligger jag nu i feber. Gnällig och sur.


image description
Föredar gårdagens morgon framför dagens.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback