2011-11-30 | 15:34:27

Wihooo !!

En mörk och regning november eftermiddag, man ska snart iväg på jobbet och nja inte är man sugen inte.
Då dimper det ner ett lite mejl från läraren som ska ge den slutgiltiga bedömningen på uppsatsen.

VG !!

What lixom ??
Vi kände oss ganska så nertryckta och sågade efter opponeringstillfället. Och när vi skrev om det vi hade fått kritik på så kände vi att vi inte hade någon direkt energi till att göra några stora förändringar. Jag tog på mig att skriva till lite under sommaren, men min energi var inte på topp, så det blev inget märkvärdigt.
Jag vill lova att jag blev förvånad när vi fick ett VG, men inte det minsta ledsen.
Detta betyder nämligen att jag gick ut med VG i alla ämnen.
Känner mig stolt som en tupp och redo att gå ut i ösregnet (det senare var kanske att ta i).



2011-11-30 | 13:08:19

Hjälp.

Jag behöver eran hjälp.
Varför kan jag inte längre klistra in koder så att det blir länkat från min blogg ??
Jag är helt kass på detta, så jag förlitar mig på att ni kan förklara det för mig !!

2011-11-30 | 10:26:36

Min första advent, till mig själv.

Igår frånvarande, idag närvarande.
Fast vädret gör att jag helst skulle grotta ner mig i soffan under täcket och inte komma fram förrän det blivit snö igen. Regn och blåst, blä.

Har ju glömt att berätta om vad jag gjorde på första advent. Mkt viktigt vet ni, iallafall för mig själv eftersom jag tycker det är roligt att gå tillbaka och minnas.
Jag klev upp för att krypa upp i soffan framför Nyhetsmorgon. tror jag blivit gammal, för de helger som jag är ledig kliver jag hellre upp tidigt för att se det, än tar mig en sovmorgon. Tände en massa ljus och försökte koppla av.
Tog sen en promenad med pojkarna, ganska milt väder var det och jag hade klätt mig för mycket. Men det var ändå härligt att få komma ut.
Mamma ringde och vi gick på skyltsöndag. Få tomtar som sålde paket, men en massa stånd fanns det. Vi strosade runt lite där, gick runt i affärer och avslutade med en fika på Ekbergs. Eller jag tog en kopp te eftersom det inte finns någonting alls som lockar mina smaklökar där. Bullar, bullar och åter bullar, usch.
Pyntade lite mera hemma när mamma var tvungen att åka och jobba. Hade ett missat samtal från en moster som ville bjuda på adventsfika, tror ni jag surade något när jag insåg vad jag hade missat. Jag lövar ju sånna grejer. Men men.
Så trots gröna gräsmattor, kom några få flingor snö på kvällen, var det en helt ok första advent för min del.



Idag hade jag tänkt mig en promenad till Backens köpcentrum för att spana in Dollarstore och EM, men jag går inte ut frivilligt i detta väder. Så det blir att ta bilen upp dit för att grotta runt lite vad de har att erbjuda. Letar fortfarande en adventstjärna till rummet. Hade hittat en men när jag kom för att köpa den var den redan såld. Så jakten går vidare.
I morgon är det första december, tack och lov. Jag har haft december i huvudet sen i helgen och har faktiskt haft svårt att fatta att vi fortfarande bara är inne i november.
Nä nu ska jag klä på mig och åka, en del som ska hinnas med innan jag börjar jobba klockan fyra.

Ello !!

2011-11-28 | 21:27:07

Första snön.

Vet inte vad bloggen sysslade med idag, mitt första inlägg från i morse finns inte kvar och nu går det inte att länka som man ska heller.

Nåja jag har hunnit med en del idag ändå. Vaknade lite sent, men vi åkte ganska direkt ut till Munkis. Pappa fick laga min ängel och sedan fick han hjälpa mig att plocka granris och lite kottar. Pojkarna passade på att flirta till sig lite godsaker från mamma också. Ungefär samtidigt som vi åkte ut till Munkis så började det att snöa !! Hur härligt som helst, och den ligger kvar. Inga mängder som kom, men världen är lite vitare och sinnet lite lättare.
Vi passade på att ta en lång härlig skogpromenad i den fallande snön, och både pojkarna och jag nöjt lika mycket.


Det snöar matte !!



Granriset har jag använt för att göra en dörrdekoration. Såg en på skyltsöndagen igår, men mamma övertygade mig om att jag kunde göra en själv. Och det gick ganska så bra, nu måste jag bara hitta några röda pärlor att dekorera med. Kottarna ska få torka helt och sen ska jag spraya dem med lite glitter, de ska få ligga som dekoration i min röda Marimekkoskål.
Jag är ingen pysslig person av mig, men just nu känns det bara roligt att få komma på och fixa saker själv. Det går säkert snart över, så jag är inte orolig, haha.
Det luktade helt fantastiskt när jag tog in granriset, så gott att jag lät en liten bunt hänga kvar inne.
Nu ska jag slappa lite i soffan, börjar 06.00 i morgon.



2011-11-28 | 18:02:00

Vackra vita regn.

Vet ni, idag har det snöat !!

P.S. Ser nu att morgonens inlägg försvunnit ??!! Jaha, det sa då iallafall att
vi begav oss ut i skogen för att leta kottar och granris.
Då vet ni. D.S.


2011-11-27 | 22:59:02

Första julbaket.


2011-11-27 | 22:42:18

Cosy.

Jag avslutar min första advent med en stor kopp julte i soffan framför Live Actually.
Skön avslutning med ett lugn i kroppen.


2011-11-27 | 17:07:36

Ett ljus.


2011-11-26 | 22:39:59

Thor.

Ikväll har jag varit en extremt tråkig individ. Efter jobbet somnade jag en stund. Sen fortsatte jag att pynta lite, dock saknar jag grön mossa för att kunna göra klart min adventsljusstake. Men den går att tända ändå så det löser sig. Sen bestämde jag mig för att tända en massa ljus och slå på en film. Thor blev det och tja han var ju inte direkt ful att titta på, haha.

Nu ska jag nog sova lite. I morgon är det första advent hur sjukt det än kan låta.


2011-11-26 | 06:38:53

Dan före tändaredagen.

Om man har öppnat bägge ögonen, räknas det som om man är vaken då ??

Jag julpyntade faktiskt en hel del igår, alla gardinerna kom upp, stakarna, stjärnorna, alla miljarders ljus och ljuslyktor och "mormors" ängel. Insåg dock att jag har förlite (!!) pynt, då stora fönstret i vardagsrummet saknar en ljuskälla iår, och inte kan jag komma ihåg vad som fanns där ifjol. Tillslut var jag dock så trött att jag nästan stod och grinade där vid strykbrädan.
I natt har jag drömt att jag hittade världens lyxigaste lägenhet i Munkis, helt sjukt stor och utrustad med typ allt. Det sista jag minns är att det kom fler och kollade på den och jag gick runt och försökte övertyga dem att inte ta den.

Jasi, jasi jobbet kallar.
Det är helt mörkt ute, och jag tror inte ens att tomten är vaken.


Såhär såg det visst ut till första advent i fjol.

2011-11-25 | 19:08:58

Min fredag.

Så var det då dags för ytterligare en begravning. Och även om jag denna gången mest var tröstande och stötande så är det alltid jobbigt att närvara. Jag kände ju denna människa, och att se en familj förlora sin man, sin pappa, sin morfar är tungt.
Nu hoppas jag att jag slipper gå på fler begravningar, helst aldrig mer.

Efteråt gick jag ner på stan en sväng, jag kände att jag behövde tänka på något annat och ruska av mig lite.
Jag fick med mig ytterligare en julklapp och sen gick jag in en snabbig på Village. Dumt, mkt dumt. De hade hur mkt fint som helst, köpte faktiskt med mig några träbokstäver som stavar Advent.
Sen insåg jag att klockan var ju nästan sex, tyckte att det var tomt i butikerna och på cafeérna, så jag svängde förbi och surrade lite med Elin och sen gick jag hem.
Egentligen borde jag göra lite mera jul, men jag är så himlans trött. Men för att jag ska hinna det innan på söndag så är det bäst att jag inte stoppar arslet i soffan utan jobbar på. Är på Coop hela dagen i morgon, så då hinner jag inte något.

Hoppas ni alla har haft en fin fredag !!



Village har hur mkt fint som helst.

2011-11-24 | 20:58:00

Tips för alla julkvitton.

Vet ni, att idag är det en månad kvar till julafton !!
Och det är typ sju månader kvar till midsommar.

Tänkte dela med mig av ett tips. Såhär i jultider kan det bli en hel del kvitton att hålla reda på. Och det kan ju faktiskt bli så att någon vill byta den där perfekta klappen som du köpt åt dem.
Var är då kvittot ??
Mitt tips är att man bara tar ett vanligt vitt kuvert, skriver typ Julkvitton 2011, eller något annat roligt på det. Och sen samlar du alla dina kvitton i detta kuvert.
Nu till det svåra, att förvara kuvertet på ett bra ställe, där du kommer ihåg att det är.



Men om du klarar av den lilla detaljen att minnas vart du lagt kuvertet, så har du alla kvitton praktiskt samlade.
Och nej kuvertet behöver inte alls vara vitt.

2011-11-24 | 18:23:54

Stadium Outlet, I like.

Lule levererade verkligen idag !!
Jag fick med mig 12 klappar/presenter (eftersom vissa tycker det är en bra idé att fylla år i december.) hem. Så nu har årets julklappshandling påbörjats. Förutom det fick jag med mig grytbitar !!, lite julpynt, ett underställ som sitter ihop-ni kan tänka one piece, reflexvästar till pojkarna samt några ljusslingor.
Jag är väldigt nöjd med dagen, minst sagt. Träffade lite Pitebor som det var trevligt att surra med, och vädret var perfekt att köra i. Dock skulle det gärna funnits lite snö då det blir kolsvart när man är påväg hem.

Stadium Outlet, vilken butik alltså !! Gillar man sportkläder ska man absolut bege sig dit. Fanns en drös med märken, Peak, Puma, Nike, Champion, mm, mm. Det fanns både funktionella kläder till träning, men även snygga sportkläder att ha till vardags. Jag gick bara runt, runt och tittade, haha. Och bra priser, ibland kan jag tycka att outlets inte gör skäl för sitt namn men här var det rejäla rabatter på det mesta. Mitt "one-piece" underställ kostar ordinare pris 350 kr, jag köpte det för 90 kr.
Sen gick jag in på Media Markt, eller vad det nu heter. Shit vilken butik. Man ska verkligen veta vad det är man ska ha, annars får man nog hjärnsläpp som det jag fick. Fyndade dock en julklapp så det var värt kaso i hjärnan.

Nu hade jag tänkt betala mina räkningar så jag ser hur mkt pengar jag har kvar att röra mig med när det gäller fortsatta julklappsinköp.
Som sagt, mycket nöjd med dagen !!

2011-11-24 | 09:39:24

Heading north.

Nu styr jag min nos norrut för ett shoppingbesök i grannstaden. Förutom julklappar och lite pynt har de precis öppnat en Stadium-outlet som ska bli intressant att kolla in.
Eftersom jag inte kan blogga från min mobil så blir det nog ganska så tyst här idag. Men kolla gärna in www.monstermalla.se hon brukar alltid bjuda på en massa roligheter.

Höres !!


2011-11-23 | 23:03:06

Yes.

Varje gång jag har jobbat klart detta passet så känns det som jag vunnit på lotto. Jag har nämligen fyra timmar i kassan och mellan åtta och tio känns det tungt.
Nu är jag hemma och ska se lite SATC. I morgon blir det nog att besöka grannstaden för att köpa lite klappar och pynt.


2011-11-23 | 15:51:58

Duktig kikka.

"Klapp på huvudet åt mig själv".

Jag har hunnit med en lång hundpromenad, svinhalkigt var det. En kortare hundpromenad, göra en lasange, en sockerkaka med lemoncurd i, dammsugit, tränat, diskat undan, handlat lite och nu är jag klar för att gå till jobbet. En effektiv dag som säkert kommer sluta med att jag sitter halvsovandes i kassan där runt nio ikväll. Önskar bara att jag hunnit tvätta och skura också. Men det är visst en dag i morgon säger de som vet.

Ha en skön onsdag !!

2011-11-23 | 11:03:10

What ??!!

Usch idag är det verkligen grått och trist väder här i Pite. Jag brukar inte låta vädret bestämma mitt humör, men idag slår det ner mig lite.
Lyckades somna igår efter SATC, sköööönt. Vaknade runt halv sex för att gå upp och pudra näsan, när jag går till köket för att dricka vatten så står det en människa utanför mitt köksfönster !! Fy skrutt så rädd jag blev, sen insåg jag att det var ju bara pappa som kom med min utegran. Men jag vill lova att pulsen var hög en bra tag efteråt.

Idag börjar jag fyra, så jag ska försöka hinna med att städa lite här hemma. Blir nog att julpynta under morgondagen, för jag jobbar i helgen. Can´t wait !!
Alltså jag måste fråga mina läsare, är det tråkigt att läsa om vad jag gör om dagarna ?? Finns det något annat ni hellre vill att jag ska blogga om, typ hälsovägledning, hunderi, bakning eller något helt annat ??!! Vore tacksam om ni kunde lämna en liten kommentar om vad ni tycker. =).

Nu får ni iallafall veta vad jag ska göra nu, vare sig ni vill eller inte !!
Jag ska läsa lite bloggar, svara på lite kommentarer och sen ut med pojkarna.

It´s onsdag !!


Pssst, min pimpade sockerkaka gjorde bra ifrån sig på jobbet. *skryt*.

2011-11-22 | 22:20:02

Tierd.

Jag började att känna mig lite trött där runt åtta-snåret och tänkte att min kropp kanske äntligen har fattat det här med att man ska faktiskt vara trött på kvällen. Sen insåg jag att det inte var så konstigt, jag har varit uppe sen klockan fem och inte suttit ner många minuter.
Storhandlingen funkade fint, jag gillar verkligen det. Man får lite struktur på veckan och sen kan man komma på lite nya idéer allt eftersom man strosar mellan hyllorna.
Hur som haver tänkte jag att jag skulle få vara trött och komma i säng i tid. Men hey nu är kroppen pigg igen, så jag sitter här och ser lite TV och surfar runt. Sex and The city går ju klockan elva och det är en bra serie att titta på medans man försöker få kroppen att slappna av.

Kram !!


2011-11-22 | 15:56:08

U are a good dog, yes u are.

Dimper precis ner på arslet. Jobbade bara till halv två, men direkt jag kom hem gick jag och hämtade ut Lillelöjs meducin. Sen åkte jag ut med bilen en sväng för att reka lite i andra matbutiker efter mina Grytbitar. Men förgäves.
Diesel har då skött sig utmärkt idag. Han var där för att kolla örat och analsäckarna. Han hade lite baciller i örat och svamp, men hon tyckte inte att det var så farligt. Då var analsäckarna lite värre. Har ju försökt åtgärda det själv men det har inte funkat. Och det funkade inte heller när hon försökte, utan hon var tvungen att ta det innifrån. Men han var så snäll, så snäll. De brukar vanligtvis vara två under behandlingen, men hon skickade ut den andra eftersom han var en lite pärla !!
Nu ska han äta sina piller i några dagar och vi ska droppa i örat så ska det bli bra igen.

Ska snart och storhandla, först ska jag bara andas en stund här hemma och dricka en kopp.
En sak är då säker, enda anledningen till att jag orkar släpa mig till jobbet klockan sex en kylig morgon, är mina grymma arbetskamrater. Idag har vi svammlat och skrattat som bara den. Tack !!

image description
Mattes pärla.

2011-11-22 | 05:39:39

It´s to early.

Jag kommer nog aldrig vänja mig vid att kliva upp den här tiden. Men jag är upp och ögonen är öppna iallafall.

Igår så hann jag faktiskt med en hel del på eftermiddagen. ytterligare en hundpromenad, fara runt som en tok och leta på alla affärer i stan efter Hälsans Köks Grytbitar. Fann dem ingenstans, orolig för att de har utgått. Funderar på att åka till Lule för att undersöka om de finns där senare idag.
Jag hann även med att baka lite till mina mejan-kollegor. Det finns en avdelning på jobbet, vi kan kan kalla dem för Spal, för de heter faktiskt så. De har alltid med sig ett ton fika, utan att överdriva. Så nu tyckte jag det var dags att någon annan på jobbet skulle få fika.
Jag provade på ett nytt recept, en lite pimpad sockerkaka. Nu är det bara hoppas på att den går hem hos mejeristerna.

Liten ska även till vet. idag, kolla örat och rumpan. Och så ska han vägas, ska bli lite spännande att se vad han väger nu. Har ju förskt deffa ner honom, och jag tycker att han känns i bättre form. Ögat kan ju dock luras.
Nu ska jag traska ut i mörkret och in i kylan på Coop.

Ha en skön tisdag !!


Jag var ju "tvungen" att tvinga nån att provsmaka, så man inte bjuder bästa kollegorna på ngt skit.
Sen lyckades jag även baka utan att drälla ner hela köket, bara en sån sak !!

2011-11-21 | 15:17:46

Energi.

På kvällen när man ska sova har min kropp fullt med energi, att försöka lägga sig är helt omöjligt.
Så igår satt jag uppe och såg The Holiday, en riktigt mysig film perfekt att ha framför ögonen en söndagskväll. Samtidigt satt jag och läste i lite jultidningarn, alltså inte sånna som små barn går runt och säljer ifrån, för att lista upp julbaket lite. Leilas saffransskorpor är ju givna, Elin kakor likaså, men sen skulle jag även vilja prova på att göra egen pepparkaksdeg, cookies med lite julkänsla och en massa goda bakverk med saffran i.

På morgonen är jag dock helt död, och ibland känns det som om jag inte ska orka göra någonting alls. Jag degade i soffan en stund på morgonen, sen tränade jag och nu har jag precis varit ute med pojkarna på en långprommis. Ganska så kyligt ute, och min älskade vinterjacka är inte tvättad ännu så den kan jag inte trä på mig ännu. Så jag fick bylta på mig en massa kläder, men det funkade det med. Härligt med lite frost på backen också. Men saknar fortfarande snö. Det snöade lite igår och när jag sprang ut med pojkarna för att "uppleva" den så blev jag blöt ??!! Jepp då hade det börjat att regna.
Blä.

Nu hade jag tänkt inventera mitt kök för att se vad som finns, och vad som behövs köpas in till bakandet. Jag är lite sugen på att prova om mitt "nya" kök häller för lite bakning redan ikväll.
Först ska jag läsa igenom lite bloggar och annat, eftersom jag har haft en datafri dag fram tills nu.

Höres !!



Snart kommer ni se mig på Pites gator, iklädd min favoritutstyrsel under vintern.

2011-11-20 | 18:10:05

Köket is done.

Full rulle nästan hela dagen. Fick ju börja med lite söndagsmys i soffan framför Nyhetsmorgon.
Sen dök pappa upp och dagen har rusat förbi.
Vi tapetserade, pappa var huvudman men jag hjälpte till med både det ena och det andra. Lite orolig var jag, det var ju trots allt 64 cm mönsterpass på tapeten. Men hugaligen så bra det gick, skarvarna syns inte alls.

 


Före: Med lite spackel och en vit vägg.

 
A work in progress, som ska inspekteras.






Efter: Nöjd så nöjd. Nu ska jag bara måla om bordet och kanske sätta upp nån hylla.
Och såklart gardiner, men eftersom det är första advent nästa helg så blir det julisar direkt.


Efter att tapetseringen var klar och jag hade matat målaren så åkte jag och mamma ut till Öjebyn för att gå på Gammeldags Julmarknad och loppis. Men jag blev ganska så besviken, köpte ingenting och loppisen var riktigt usel. Hadet det legat snö på marken hade kanske stämningen varit bättre. Vi åkte vidare till Mio där jag hittade en riktigt fin julkula. Så jag är ändå nöjd, fick ju spendera lite tid med mamma och få lite frisk luft iallafall.

Sen jag kom hem har jag gnuggat köket rent från damm och smuts, plockat undan lite. Det blir verkligen stökigt när man gör om, allt flyttas om och ingenting är där det borde vara. Nu är det mesta som det ska och jag kan för första gången idag bara slöa lite framför datorn.

One project done, two to go !!

2011-11-20 | 12:58:32

It's on !!

Vi jobbar hårt min målare och jag.


2011-11-20 | 09:46:05

Söndagsmys.

Vi börjar dagen med lite mys.
Bra start på söndagen om ni frågar mig.


2011-11-19 | 23:05:27

U make me happy.

IKEA bjöd på massor med folk, en hel del ljus och såklart en ny mugg. Jag känner mig dock nöjd med mina inköp, inget skräp utan saker som jag verkligen behöver och ville ha.

Trots en lång dag är jag rastlös och inte det minsta trött. Så det blir kanske att vaka lite i soffan en stund. I morgon ska nog mor och jag åka på Gammeldags julmarknad och pappa ska komma o hjälpa mig med tapeten.

Hoppas eran lördag har varit bra kära ni !!


2011-11-19 | 09:06:43

On my way.

Nu har vi påbörjat resan mot IKEA. Skönt att ha en chaffis så man kan sova själv. :).


2011-11-18 | 13:56:40

Me and you.

Jag kan bli så fruktansvärt irriterad på mig själv, jag är helt värdelös när det gäller koder till datorer, främst då till bloggen. Och ännu värre är att jag inte har något som helst intresse av att lära mig. Vill bara säga ett kommando och sen ska allt funka.

Min dag har faktiskt börjat bra. Lite mattetid och sen en massa vovvetid. Vi tog en lång promenad i höst(??)vädret. Lite road blev jag när jag fick se en kvinna som körde bil till Norrstrand, ni Pitebor vet vad jag menar. Sen kliver hon ut, tar med sig sina stavar, tänder en cigarett och börjar traska. Hm vänta nu ??
Min vovvar fick träffa en stor schäfertik, en klok och förståndig sådan. Vilket är precis vad vi behöver efter alla blodtörstiga monster vi träffat den senaste tiden.

Om lite mer än en timma börjar jag jobba. Kommer dit när de flesta går hem. Men det funkar det med. Jobb tills det att vi stänger. Jag behöver inte göra några planer för fredagskvällen, utan när jag kommer hem är det inte mycket dag kvar. Mitt fredagsmys består helt enkelt idag av sjunga i mejerikylen och kanske få lukta på en och annan A-lagare. Och i morgon ska jag och handla julsaker på IKEA. Det ni !!

Trevlig fredag på er !!

 


2011-11-17 | 20:10:06

Leif "Loket" Olsson.

Hemma igen från jobbet. Tiden gick ändå hyfsat fort, roliga arbetskamrater gör det alltid lättare.
Måste bara skryta lite om mina väggar, de är vita och faktiskt riktigt snygga !! Jag känner mig så himlans nöjd.

Nu ska jag faktiskt spela lite BingoLotto, jubileum är det. Lotterna är slutsålda i hela Sverige, och det förstår jag. Loket är ju tillbaka !!



Ha en trevlig kväll, nu ska jag vinna lite kosing.

2011-11-17 | 14:03:26

Girlpower.

Vet ni, jag målade det sista varvet idag. Så nu är jag klar, och mina väggar är vita. Så jag måste säga att jag är nöjd över mig själv. Nu ska bara tapeten upp, bästa pappan ska komma och hjälpa och visa. Näsa gång kanske jag klarar allt själv.

Hunnit med en hundpromenad också, många löptikar i området så det ska luktas en kvart överallt. Men matte är fortfarande starkare och envisare, tack och lov.
Nu sitter jag här redo för jobbet, och det är en halvtimma innan jag börjar. För lite tid att börja med en serie dock. Jag har inte hunnit se mina serier den senaste veckan, en bra sak eftersom det är bevis på att jag har haft andra saker för mig än att sitta och uggla vid datorn. De är alltid bra att spara dem till dagar då humöret och själen känns tunga.
Hur som helst, den närmsta tiden kommer jag ha en del att se fram emot. IKEA på lördag, jaaaa man kan se fram emot IKEA. Biodejt med Maria till veckan, nästa söndag är det tro det eller ej, men då är det skyltsöndag. Tionde har vi personalfest, och som mina kollegor laddar så kan det inte bli annat än bra. Vips så är julen här, och jag är ju ledig den 22-26 december. SOM JAG SKA NJUTA AV JULEN !! Nyår och direkt efter det så ska första vännen som fyller 30 firas. Alla grejer sträcker ju sig över flertalet veckor, men som den senaste tiden har rusat iväg så kommer allt snart vara över.



Numera har jag vita väggar, allt tackvare mig själv !!

2011-11-17 | 11:29:34

Rubrik.

Efter en lite seg morgon så börjar jag peppa igång mig själv.
Körde lite kardio det första jag gjorde, samtidigt som jag såg ett avsnitt av Grey´s.
Sitter oppa arslet och funderar om jag ska måla ett tredje varv i köket eller om jag ska göra det typ i morgon.

Totalt oinspirerad idag.
Så morsning och goodbye !!

2011-11-16 | 21:51:54

Kan själv del 2.

Andra varvet är målat, och det börjar ta sig. Köket känns redan ljusare och luftigare. Jag är så spänd över att få se slutresultatet.
Men jag tror att ångorna gjorde mig lite hög, promenaden som brukar ta runt en timma, speedade jag runt på typ 45 minuter istället. Luften är härlig nu, mätaren visar 10 plus grader, vilket i sig inte är klokt men.

Efter att ha avvärjt lite rastlöshet så spenderar jag min kväll i soffan med en kopp te. Jag ser Grey´s på TVn för en gång skull. Ett avsnitt som jag redan sett, men som jag verkligen gillar. Ett sånt avsnitt som gör att jag drar på munnen och mår gott.

Go kväll !!

2011-11-16 | 13:29:41

Ett varv avklarat.

Första varvet avklarat, alltså målandet av köket. Lite tricky i början, jag och rollern kom inte riktigt överens, men det löste sig. Pappa var just förbi och han var mycket nöjd med vad han såg. Han fick även hjälpa till att måla längst upp i taket, då mina ben och armar var för korta.
Så hade jag haft längden inne så hade jag kunnat göra allt själv.
Pappa har alltid haft den inställningen att jag ska få lära mig allt, vara med på allt och prova på allt. Bland det bästa han har gjort. Jag kan det mesta som de av de manliga könet kan. Inte stå och kissa, fast jag har ju iof aldrig provat.
Jag var inte gammal så jag sa "kan själv" och det är något jag fortsatt med genom hela livet. Jag vill inte behöva vara beroende av andra för att ta mig framåt i livet. Visst kan man ju få ringa och fråga om tips och råd, men ändå kan själv.
Och hur roligt är det inte efteråt när man lyckats med något och man vet att man har sig själv att klappa på axeln.

Fördelar med att måla under ett milt november- Hundarna kan ligga ut på balkongen hela tiden. De slipper bli höga på ångerna och jag slipper lurviga väggar.
Nackdelar med att måla under ett milt november- Det spelar ingen roll vad tempen är, det blir ändå mörkt tio minuter efter det att man satt igång.

Jag gillar att se före och efter bilder när folk gör om. Tanken var att jag skulle kunna bjuda på sådana sen. Men alltså jag glömde lixom bort det i min iver att få börja. Men jag har tagit kort på den vägg som fortfarande är slemgrön och lite bilder på första varvet målad vägg. Så lite kan ni väl få se lite senare.
Nu ska jag starta en tvätt, renbädda sängen och sen tror jag att jag ska se ett avsnitt av någon bra serie.


2011-11-16 | 10:19:00

Så,så vacker utan spackel.

Onsdag, och ingen snö.
Grått och regning.
Jag kände till två personer som fanns bland dödsannonserna.

Men hey, upp med mungiporna !!
Jag ska följa mamma och ta kort till hennes nya körkort. Sådan dotter, sådan mor, båda hatar att vara med på kort.
Sen vet ni, ska jag hem och börja måla mitt kök.
Igår plockade jag ner allt, spacklade- och hur kul var inte det då, och tejpade in hela köket.
Humöret åkte verkligen upp och ner igår. Först var jag munter, vi svammlade en massa på jobbet och skrattade gott. Sen hem, humöret lite ner. Hundpromenad, humöret upp. Hem igen, humöret i botten. Malla sa det var dags för en PW, humöret upp. Hemma igen, humöret ner. Dans till Brittan med Diesel, humöret upp. Spackla lägenheten, humöret fortfarander uppe. Soffan och fotboll, humöret bara var.

Ny dag idag, och vi ska väl försöka hålla humöret ovanför minus iallafall !!
Nu fotografering med Mamma Mu.



2011-11-15 | 05:48:05

Inge viktigt.

I natt jobbade jag med teamet från Criminal Minds. Blev dock jagad av ett creep, så jag vaknade lagom skärrad.
Ingen snö ute idag heller, 15:e (LÖN !!) november och vi har knappt sett en snöflinga här uppe.
Nu ska jag traska till jobbet, hänger ni med ??



2011-11-14 | 21:02:49

A place.

Alltså jag tycker det borde finnas ett ställa där man bara kan gå in och säga "Hej du jag har en idé, söjn järre" och så säger de precis allt man behöver göra. Hur man ska gå tillväga och vad man behöver.
Jag har en del ideér men jag vet inte i vilken ände jag ska börja, hur jag ska gå från idé till konkret produkt. Därför slutar det oftast med en idé som ligger och gror men aldrig blommar ut.
Hm jag kanske skulle satsa på en karriär som poet ??!!

2011-11-14 | 20:39:13

Samba.

Rooooompa !!

Igår var en lugn och tillslut lite tråkig dag. Den började med soffan och Nyhetsmorgon. Leila bakade cupcakes och jag somnade om. Lite Vinterstudion på det (äntligen har det börjat om, sportnörd, jepp, jepp) och sen tog jag med mig pojkarna på en promenad till Munksund för att gratta pappa. Det var riktigt härligt ute och benen gick av sig själv. Att gå ut dit brukar ta en 30 minuter om matte får bestämma, 90 minuter om hundarna får. Vi tog ett mellanting och var framme på ungefär 50 minuter. Pappa befann sig hos kusin så vi fick även säga hej till dem. Diesel stod och bevakade dörrarna tills Rasmus kom ut och kastade lite boll åt honom. Lycklig hund vill jag lova !!

Jobb stod på schemat idag, sen hem för att gå en rask promenad. Har börjat förbereda för målningen av köket, som jag hade tänkt skulle ske senare i veckan. Har även gnuggat skiten ut mig och köket så nu är det renare än ever. Inte så smart kanske med tanke på att jag snart ska stöka ner allt igen. Men denna härliga känsla av renhet makes me feel so good.
Jag har egentligen inte något riktigt sug efter att blogga. Tänkte mest bara säga att jag lever och så.
Hoppas ni alla har det bra !!

2011-11-13 | 13:08:56

I would be lost without you.

Nu ska jag och mina golden boys gå och gratta världen bästa pappa
på Farsdag !!


2011-11-12 | 12:25:08

Lördagsmys.

Hoppas alla har haft en lika bra start på sin lördag som det jag har haft. Ja förutom det faktum att jag vaknade halv sex, och tio över sju gav jag upp och gick ut med hundarna. Jag har ju varit lite bortskämd de senaste åren med att knappt behöva ta hand om morgonprommisarna. Och när jag väl är ute så tycker jag det är riktigt härligt, men det är minuterna innan ni vet.

En lång härlig hundpromenad, mys i soffan, Vinterstudion, så har min lördag börjat. Nu väntar stan och mamma Mu.

 
Vi var ganska så ensam ute.



 
Pite var lite grått, men det var härligt att bara låta benen gå och huvudet "flyta".


Fundera över hur fyndig personen som kommit på denna Postkodslotteri-reklam, tycker att man är.




Sen tog vi lite lördagsmys.

Och vet ni, jag tror jag gillar lördagsmys bättre än fredagsmys. Iallafall lördagar då man är ledig. Kliva upp, promenera, mysa i soffan men en kopp te och bara vara !!

2011-11-11 | 22:10:01

11/11-11.

Elva-elva-elva.
Lite fränt är det ju.


2011-11-11 | 20:13:33

Helger.

Nu har jag tagit helg. Jobbade till kvart över fyra, handlade lite. När jag kom hem så hade jag tänkt städa, men orkade inte riktigt, men tänkte att jag gör det ändå. Vilken skön känsla när golven är grusfria och lägenheten luktar citron.
Bättre att få det bortgjort så att jag verkligen kan slappna av senare.
Har tänt ljus i hela lägenheten, sett ett avsnitt av Glee.

Min lediga helg är ganska så oplanerad och jag kan inte bestämma mig för om jag gillar det eller inte.
För några helger sedan hade jag en riktig toppenhelg. Hade såklart tänkt blogga om det, men sen kom det en massa annat i mellan. Händer rätt ofta, att jag kommer på roliga saker som jag vill dela med mig av och sedan rinner allt ut i sanden.
Men nu kommer en snabb sammanfattning iallafall. Lördagen spenderades i Nodo i fint sällskap, Tommy, Elin och Ramus. Vi satt väl en tre-fyra timmar och bara surrade. Film och mys i soffan sen. Klev upp hyfsat tidigt på söndagen för att åka och kolla när Rasmus spelade innebandy. Hur kul som helst och jag kände hur mycket jag hade saknat "sporthalls-livet".






Tant Jenny var tvungen att ta med sig lite T så hon skulle överleva förmiddagen.

Vad jag gjorde resten av söndagen har jag glömt. Men jag vet att sinnet och kroppen var nöjd.
Så nu hoppas vi på en lika härlig helg !!


2011-11-11 | 07:41:44

Hello.

Jag har varit lite frånvarande här. Någon nära till mig har förlorat någon nära. Så jag har försökt finnas där för att trösta och kramas. Sen så har jag haft gode så ont i min kropp, en träning och jag förvandlas till Agda 102 år. Ja är så less, så less över inte att kunna "leva mitt liv". Men som jag tidigare sagt så vill jag inte att bloggen ska bli en klagomur, så därför har jag hållt mig från att gnälla här.

Nu är det iallafall fredag, och Jenny hon har ledig helg !!
Så om någon är sugen att hitta på något under lördagen, feel free to call me.....nä SMSa eftersom jag har telefonskräck. För alla nära och kära är upptagna. Buhu. ;).

Nä nu ska jag på jobbet, FULL FART MOT HELGEN !!

2011-11-09 | 13:57:25

Morgonstund ??!!

Jag som hade stora planer för min lediga dag. Åkte till Storheden och kanske köpa lite julklappar, gå en lång härlig promenad med vovvarna. Städa och fixa lite här hemma.
Men tji fick jag. Vaknade i morse att jag behhövde träffa porslinstanten. Klev upp och inser halvvägs dit, att hm jag är gode så yr. Jag hann lägga mig ner innan jag tippade. Sen började jag kallsvettas och mådde verkligen apap. Tog mig till soffan där jag lyckades somna. Lite senare kom pappa förbi med min telefon som jag hade glömt där igår. Jag kliver upp, hinner precis låsa upp dörren sen hamnar jag på toan. Vet inte hur jag ska linda in detta, så jag gör inget försök. Började kallsvettas igen och tomspydde. Älskade paapa tog ut hundarna åt mig och jag somnade igen på soffan.
Nu känner jag mig betydligt bättre, förutom den enorma träningsvärken som "plågar" min kropp. Jag sitter upprätt vid köksbordet och världen snurrar inte längre.

Fast nu vill jag ju göra något vettigt. Pappa kom inte bara med telefonen utan även med sandpapper. Mitt köksbord går i vitt och björk. Och eftersom kökets luckor även är i björk så gillade jag det ihop förr. Men nu vill jag ha ett vitt bord. Dock är det lackerat så jag ska se om jag kan sandpappra det och måla det. Det blir även ev. tapetsering nästa helg och målning av hela köket. Can´t wait !!

Nu måste jag klä på mig lite, håller på att frysa arslet av mig. Och jag har hört att ett arslet kan änd vara relativt bra att ha.


För en gångs skull är det inte min vackra hund jag vill visa. Men här ser ni både köksbordet och skåpluckorna mina. Samt lite annan skit.

2011-11-08 | 17:48:11

Lookat me, or don´t.

Jag sa ju att jag inte skulle somna i soffan det första jag gjorde när jag slutade. Och det gjorde jag förvisso inte. Jag hann ut med hundarna och städa balkonen innan jag tog en PN på dryga två timmar. Men det var behövligt, och som hälsovägledare har jag lärt mig att man ska lyssna på kroppen. Och min kropp skrek efter sömn !!

Sen har jag faktiskt suttit och kollat på lite utbildningar inom Hälsa utomlands. Är ju som sugen på att grotta ner mig lite ytterligare. Eller så helt enkelt bara läsa engelska utomland, New York eller Los Angeles låter väl inte helt fel eller hur ??!!
Men det är många saker att tänka på, pengar, törs jag ens, och att lämna hundarna så länge. Men jag har beställt lite material så jag tänker inte varva upp innan jag har läst igenom allt.
Har precis tagit en dusch och försökt ta hand om mitt tagel till hår. Blir nog att åka ut till mor och far en sväng för att vara lite trevlig. Och så ska jag storhandla idag hade jag tänkt.





2011-11-08 | 05:39:40

I don´t care about the trends.

Jag drömde i natt om att det hade snöat och marken låg vit och fin. Men tyvärr är det lite grått och tråkigt ute. 8 plusgrader i november känns inte ok. Vad är det för fel på moder Jord och hur dåligt mår hon egentligen ??

Blev en rejält hundpromenad igår, när jag kom in körde jag lite träning ala Monstermalla. My ass hurts today !! Sen plockade jag och stökade lite här hemma, letade klappar på nätet också åkte vi ut till Munkis en snabbis.
Som ni märker är det dags för morgonjobb idag, för inte är jag uppe frivilligt inte. Slutar kvart över elva och då ska jag försöka att inte somna i soffan det första jag gör. Tänkte kanske gå en sväng på stan och reka efter lite mera julklappar.

Och det hära med julklappar. Det verkar nästan som om folk numera tycker det är lite fult att man köper en massa julklappar. Jag fullkomligt älskar att ge bort presenter och det kan hända att jag goes a little bananas under julen. Men hallå är det alla andras problem eller mitt ?? Nä nu ska alla tycka att julklappar är onödigt och dumt, det är den nya trenden. Men vet ni vad, I don´t giva a shit !! Jag tänker köpa en massa klappar även detta året och sedan njuta när jag får ge bort dem.
SÅ DET SÅ !!


2011-11-07 | 21:06:37

Joho.

Ute på äventyr.


2011-11-07 | 16:55:23

Montag.

Äntligen har jag tagit mig ur Coop-kläderna. Slutade redan halv två, men har hängt med mamma hela eftermiddan. Efter det att hon lärt Coop hur man stickar sockar så begav vi oss till Dollarstore. Jag måste erkänna att jag köpte faktiskt lite etiketter och en julburk. Sen drog vi vidare till ÖB och Idépolen. Men mamma var inte på klädhumör trots att vi fick lagom men väldigt bra hjälp. Avslutade dagen på Coop igen, men nu är jag äntligen hemma.
Ska kolla lite post, bloggar och sen ska jag ut på en lång hundpromenad. Visst är jag trött, men energin kommer så fort jag börjar röra på mig igen.

Men allra först en kopp T då jag fryser som bara den. Det är tydligt att jag inte är min mors dotter på det planet iallafall.

2011-11-07 | 07:44:05

I min egen lilla bubbla.

Jag vaknade upp med rejäla julkänslor i morse ??!! Nänä kroppen får lugna sig lite, jag vill ju inte hinna bli less innan allt ens har börjat. Kan bero på kvällspromenade jag tog med pojkarna, skyltfönsterna börjar fyllas med advent.

Jag träffade en gammal klasskompis igår, eller hon är varken gammal och det var ju bara drygt ett halvår sen vi gick skola ihop. Hur som haver hon har alltid varit ett energi-knippe. Och igår var hon så full av liv, full av visioner, drömmar. Och hon tar verklige tag i allt och ser till att saker och ting händer, även om hon kanske måste offra lite saker. Jag blev så glad att träffa henne, hon är en sådan som ger energi och jag flyttades tillbaka till den Jenny jag var när jag gick skolan, även jag fylld av energi och framtidstro. Ut ur min bubbla fick hon mig, jag kunde lixom andas igen. Men sen damp jag ner till verkligenheten igen, jag har fastnat, jag vet inte ritkigt vart jag vill gå, hur jag ska ta mig frammåt. Jag är tillbaka på Coop, tillbaka på ruta ett. Jag började faktiskt må illa, jag kände mig så misslyckad. Och det värsta är att jag inte vet vad jag vill, därför kan jag inte riktigt ta tag i det hela.
Men jag kom hem från handlingen med en ny ljusstake iallafall, så nu var det lättare att bestämma sig för vilka som skulle fram.

Nä dags att fortsätta leva i bubblan, låssas som ingenting och fortsätta jobba.


Inte helt fel att vakna upp till en ljus oc rosa himmel !!

2011-11-06 | 19:22:22

Ingen ro här inte.

Jag skrev ju att jag skulle däcka i soffan i mitt tidigare inlägg.
Jag försökte verkligen, men jag hade inte ro i kroppen för det. Jag kände att jag ville göra något vettigare istället.
Det blev att stryka och sätta upp gardiner, dammsuga, skura, försöka tvätta ett fårskinn, byta "pynt" i lägenheten. Allt detta till tonerna från MLTR.
Lite läskigt hur minnen bara kan sölja över en bara för att man hör en låt. Jag blev lite paff faktiskt.



Självklart tog händelsen med Hickstead lite udden av min energi. Jag blir verkligen påverkad av sådana saker. Men jag känner mig ändå nöjd med vad jag hunnit med ikväll. Dock har jag lite för många ljuslyktor att jag inte riktigt kan bestämma mig för vilka som ska få vara framme.
Nu ska jag dock ta mig en dusc och sen ska jag försöka njuta lite i soffan innan det är dags att sova.

Ha en skön söndagskväll !!

2011-11-06 | 18:18:25

Hickstead, den fantastiska.

OS-vinnare Hickstead avled tidigare idag i en världscuptävling. Mitt i direktsänding seglar hästen ner, efter att precis ha avslutat sin första runda. Man tror att han dog av en hjärtinfarkt.
Vilken chock !!
Han ansågs av många som en riktig drömhäst, en på miljonen.



Finns en video där man får se hästen som ligger i enorma kramper. Men den var så hemsk så den vill jag inte dela med mig av.
Jag är helt tom, för som gammal hästjej så vet jag vilken relation man får till sin häst. Och den stackars hästen, hann han känna något eller inte ??!!
Usch, ska gå och krama mina monster nu.

2011-11-06 | 16:24:19

Kram.

Kom hem för ett litet tag sedan. Tänkte blogga, men jag fick den sjukaste hickan. Kunde inte ens skriva på datorn, haha.
Men då hann jag läsa en massa bloggar innan hickan la sig och jag kunde agera normalt igen.
Sitter här med en tråkig kopp med te. Teét i sig är mycket gott, grön roobios med smak av apelsin, ananas och kokos. Men koppen är fruktansvärt tråkig. Kände mig lite tråkig då jag kom hem, så den passade mitt humör.
Lägenheten är tom och tyst. Inga gula monster. Men de kommer snart hem, så jag tänkte njuta av lugnet genom att däcka lite i soffan.

Titta så snutteluttigt va.

Fast ärligt talat, jag gillar itne att bli kramad av vem som helst, när som helst.
Jag vill välja mina kramare.

2011-11-06 | 07:20:31

Va, hallå, va ??!!

Strax före sju ringde telefonen här hemma, jag fattade ingenting. När hjärnan tillslut kopplade att det var telefonen som lät och jag såg att det var jobbet som ringde, fick jag panik. Hade jag försvit mig ??!!
Nope, det var någon annan som var sjuk. Men jag tror Ann-Louise fick dra allt en par-tre gånger innan jag fattade att jag ska komma in lite tidigare.

Så nu sitter jag här, lagom fräsch. Feber, snorig och ont i halsen.
Men hey vem tar sjukdag en söndag lixom, inte snåltarmen Jenny.
Jobbar till kvart i fyra och då ska jag faktiskt ta mig en tupplur när jag kommer hem. Inte ledig förrän på onsdag så jag känner att jag behöver ladda lite energi.

Fortfarande ingen snö på Pites gator. Och återigen blir man påmind om hur annorlunda livet var för ett år sedan.

Time to go !!

2011-11-05 | 22:31:37

Febrig, men trevlig.

För lite mer än tolv timmar sedan lämnade jag mitt hem.
Nu är jag äntligen hemma igen och har placerat rumpan på samma stol som i morse.
Jag trodde att det skulle bli en lugn dag på jobbet, men folk handlade som aldrig förr. Alltid bra att vi har mkt kunder, men ibland är det skönt att bara få jobba i lugn och ro. Hann iallafall med att kolla igenom alla hyllor och att beställa okylda juicen.
Direkt när jag slutade rusade jag, eller ok jag tog mig hem, bytte om och begav mig mot Elins 20+-kalas.
Trevligt, mkt trevligt. Men som jag tidigare sagt kan min kära släkt vara ganska så högljud. Jag älskar dem och skulle inte byta ut någon utav dem, men jag önskar de kunde prata i normal samtalston någon enstaka gång iallafall.
Det bjöds på gott fika, de hade tom gjort mig en egen "smörgåstårta", hur gulligt var inte det ??!!
Vi surrade en stund, jag fick en goodiebag av Elin och jag hade gärna stannat en stund till. Om det inte vore för att jag skulle upp i morgon och känner mig helt kass i kroppen.

Innan jag åkte hem åkte jag dock förbi kyrkogården här i stan. Jag tycker det är så vackert under Allhelgona med alla tända ljus. I år var det många att tänka på.



Nu ska jag dricka en kopp te till, drack två hos Tommy och Elin. Och sen ska jag vara så tråkig att jag kryper i säng.
Man kan sammafatta min lördag som febrig, men mycket trevlig.

Hur sammanfattar ni eran ??!!

2011-11-05 | 09:16:30

Bitter, sweet.

Som sagt, jobb hela helgen.
Missar 30-års kalas, hantverksmässan och en IKEA-resa.
Nä jag är iiiiiiiinte bitter !!

Får tänka att idag är en röd dag, vilket ge 100% OB hela långa dagen.
Nänä dags att röra på sig.

Ha en skön lördag alla lediga !!

2011-11-04 | 20:21:12

Fredagsmys.

Fredag.
Och i detta landet är det numera nästan obligatoriskt att man ska "fredagsmysa".
Någon sa till mig att OLWs ord blivit på populärt att det numera finns med i den svenska ordlistan. Om det är sant eller inte låter jag vara osagt. Men ingen kan väl ha missat att höra den ack så irriterande, men klatschiga truddelutten som förändrat våra vanor för all framtid.
Hälsosidan förbannar detta fredagsmys. Att en kväll i veckan ska vara så förknippat med att äta chips och dylikt tycker de inte är bra.
Själv tror jag att de som redan äter "onyttigt" hade gjort det ändå. Jag tror inte heller på att man blir tjock och osund av att äta godis och chips en gång i veckan.
Men själva ordet fredagsmys gillar jag faktiskt.
För fredagsmys kan innehålla så mycke, mycke mera än en chipspåse.
En chans att samla dem man tycker om till en god middag, träffas och sitta ner efter en lång arbetsvecka. Kanske hyra en film, läsa en bra bok eller basta.
Jag tycker det är bra att det finns ett ord som sammankopplas med att ta det lugnt och skönt. Att njuta av tillvaron och de man har runt omkring sig.
Alltför få ord har den innebörden i dagens samhälle.

Ikväll består mitt fredagsmys av te, en massa bra serier och tända ljus i en lägenhet. Bara få vara, allt är tyst förutom två små monsters anhämtningar. Kanske ett och annat pip när de drömmer.
Underbart !!


Hur fredagsmyser ni ??

2011-11-04 | 13:06:00

Skäms på dig Jenny.

Ibland blir jag bara så trött och irriterad på mig själv.
Jag gick ut med pojkarna på en promenad, klädd som en riktig sunkis. Osminkad, trassligt hår och jag hade klätt mig så mkt att jag såg lite ut som en Barbapappa.
Mitt i allt så ringer mamma, hon är påväg in till stan på sin rast. Jag behövde träffa henne så vi gick för att möta henne. Nu blev det så att vi fick stå mitt på Storgatan och vänta på henne en stund. Och som jag skämdes, jag hoppades att ingen som jag känner skulle gå förbi medans jag stod där som en lodare. Såklart kom massor med bekanta aniskten förbi, och jag försökte låssas som om jag inte såg någon, inte kände något.
Allt detta bara för att jag tyckte att man kan inte befinna sig i stan när man ser ut som jag såg ut.
*suck*

Jag har då varit betydligt mer effektivt denna dagen än vad jag hade tänkt mig. Tänkte att idag blir det soffan och serier innan jag går till jobbet, men ikke.
Hundpromenad, the walk of shame på stan, lagat mat, dammsugit, pappa kom förbi med en frys som jag kan ha ute på balkongen (klockers !!), jag har skrivit en lista till mamma som ska på IKEA på lördag, med en massa julsaker som jag vill att hon ska köpa hem. Här fick jag tvinga mig själv för att inte slå på julmusik och börja baka lussekissar typ. Snacka om att jag längtar till julen, till snön.

Nu har jag iallafall tagit på mig ett ansikte och fixat håret. Ska snart iväg och jobba mina fyra timmar. Innan dess ska jag dricka lite mera te och se lite av senaste TVD.

Tjing !!

2011-11-04 | 09:42:00

Jobbar hela helgen.

Freitag.
Tiden verkligen rusar iväg. Inte ledig denna helg, så för mig känns det inte så speciellt med fredag faktiskt.
Ska jobba ett mespass senare idag. Blir bra eftersom febern återigen är på besök. Jag ar försökt förklara för svagkroppen att jag inte accepterar en förkylning igen, men som vanligt så struntar den i vad jag säger.

Nä jag är inte roligare än såhär idag.
Och angående filmen igår, så njae jag tyckte den vara ganska så platt. Några scener var roliga, men jag satt mest och tänkte på annat. Kan ju bero på mig också, min energi var ju likamed noll. Men nej jag gillade inte alls Bad Teacher.

Hoppas ni alla får en toppen fredag !!

2011-11-03 | 15:15:29

Gnäll och gnet.

Bläääää.
Mår apa idag.
Var ut på en spännande promenad med pojkarna. Vi träffade både på en stor blodpöl på gatan, samt en helikopter som flög lågt, lågt över staden.
Jag gick sen ner på stan för att rekla lite presenter/julklappar. Men jag är helt slut i kroppen så jag gick till Coop, köpte pojkarna ben och en bubbelvatten till mig själv.
Hyrde även Bad Teacher så jag ska ha något att göra ikväll i soffan.
Som jag redan sagt, jag är helt värdelös på att vara sjuk. Blir gnällig och irriterad(nde).

Så har ni något roligt att dela med er, plz do it !!


Bild.

2011-11-03 | 12:03:15

Not feeling ok.

I natt har jag sovit i över tio timmar, men vaknade inte utvilad för det.
Kroppen känns tung, halsen är full av gröt, näsan kliar och rinner.
Vad är detta nudå, jag var ju sjuk förra veckan det får räcka !!
Jag som i unga år hade ett super immunförsvar, var ju typ aldrig sjuk. Nu när jag blivit gammal och skröplig verkar det ha flyttat till en bättre kropp.

Jennie tar upp en intressant sak idag.
Åsikter.
Jag tycker det är bra när folk har en annan åsikt än vad man själv har, det är så disskutioner uppstår. Man kan även få en chans att se saker och ting från en annan synvinkel, kanske tom ändra på sin egen åsikt. Dock tycker jag inte om folk som inte respekterar att alla inte tycker som dem, eller folk som alltid måste vara tvärsöver bara för att.
Vad tycker ni, gå in på Jennies blogg och dela med er !!

Nä nu ska jag dricka en kopp T och försöka väcka kroppen lite. Jag hade ju en hel del planer för dagen.

Ello !!


2011-11-02 | 23:38:25

U make me happy.

Det var en lite seg kväll att jobba, tiden smög fram och det var ganska mycket folk som handlade. Så mcyket folk att Ida-Mari och jag knappt hann surra nå, haha.
Trött och ska nog snart hoppa i säng.

Vill bara säga att jag tycker det är så roligt när ni kommenterar !!
Det har verkligen surrats en del här i veckan, och jag blir så glad när jag kollar bloggen och läser det ni har skrivit. Ska försöka hinna svara på era kommentarer i morgon.

Hoppas alla får en skön natt !!

2011-11-02 | 14:04:32

Nyckeln.

Fick kataolger från H&M idag, bland annat en med artiklar från deras Home kollektion.
Föll genast för en nyckel som fanns bland juldekorationerna, sprang till datorn för att klicka hem den. Och såklart är den reda slutsåld !!

Så nu kastar jag ut en önskan till mina läsare. Om någon utav er befinner sig i en stad där H&M har en Home-butik, och ni av någon anledning skulle gå in där. Snälla kan ni kolla om nyckel finns där, köpa hem den, eller två och så betalar jag både frakt och såklart ersättning för nyckeln.


Jag har nämligen stora planer för den, haha.

2011-11-02 | 10:46:15

Tydlighet.

Igår läste jag en blogg av en tjej, som träffade mig rak i pannan. Har läst denna tjejs ord tidigare, men nu har hon bytt adress och bytt ord. Hennes ord fick mig att börja fundera på mig och allt mitt. Det var därför jag var tvungen att ta mig ut på en promenad, jag höll på att bli galen här hemma. Så jag tog pojkarna med mig och gick ut i mörkret. I en timma promenerade vi runt i staden, och jag som brukar vara lite mörkrädd kände mig helt trygg i mitt sällskap.
Även om hennes ord satte igång en hel del tankar hos mig, så fick jag även lite styrka av det hon skrivit.
Jag får se vart vindarna bär.
En sak vet jag då, jag är utbildad hälsovägledare och jag vill jobba som HÄLSOVÄGLEDARE. Men hur hittar man ett jobb som inte finns ??!!

Känner mig lite frusen denna morgon, så jag har gjort mig en rejäl kopp T. Min dag består av en promenad för att hämta bilen, städa lite här hemma, lite mindre vettiga saker och sen jobba hela kvällen.


"Finns det thé finns det hopp" - Arthur W Pinero.


Dagar man är lite smått förvirrad, är det bra med muggar med ett tydligt budskap.

2011-11-01 | 23:00:00

Kom.

När mörkret och tystnaden faller, så blir surret i huvudet allt högre.
Därför stänger jag ner och går för att sova.
I morgon är en annan dag.

2011-11-01 | 19:27:11

Fix it.

Fast jag är trött, så trött så slår rastlösheten sina klor i mig.
Känslan att inte göra något vettigt tynger på mina axlar.
Jag löser problemet med en hundpromenad.

2011-11-01 | 16:53:16

Home at last.

Det blev en betydligt längre dag än var jag hade planerat. Chefen kom och frågade om jag kunde jobba längre idag. Även min kropp skrek att den ville gå hem och sova, så hade han just beviljat mig ledig 22,23,24 och 25 december. Jag ville ju var alite snäll tillbaka, så jag fortsatte jobba.
Sen började jag tänka efter och insåg att iom att jag jobbade nästan fem timmar längre idag, så går jag inte så mycket back de dagar som jag var sjuk förra veckan. Sweet !!
Sen så jobbad en bunt trevliga människor idag, så dagen den sprang faktiskt iväg.

Nu är jag hemma, gode så trött i huvudet och fötterna. Men jag ska dra mig iväg och försöka handla lite. Om man ser det positivt så kommer jag nog sova gott i natt.
Bäst att jag går innan jag somnar framför datorn.

Dagens ros går till pappa som hjälpte mig med hundarna idag. Du är guld värd far lilla !!

2011-11-01 | 05:25:58

Hey stay positive.

Mardrömmarnas natt. Men hey jag överlevde ju terrorn.
Tänker köra med positivt tänkande även idag, ochvad kan man då tänka för positiva tankar när klockan ringer och klockan är fem.
Hm tja det kunde ju ha varit klockan fyra jag skulle upp. Jag jobbar kort dag idag, vilket betyder att jag kan sova en stund när jag kommer hem och ändå ha massor med dag framför mig.
En annan sak som höjer humöret är alla kommentarer som damp in igår.
Fortsätt, fortsätt !!

Dags att ta på sig ett ansikte och traska mot Coopan, för att skratta lite med världens bästa plocklag !!


RSS 2.0