2012-12-14 | 11:22:54

Snabbt knäckebrödsbak.

Efter en timma i skogen med hundarna så kom jag hem fylld av energi.
Dammråttorna fick fly och skurmoppen jobba lite.
Sen har jag varit lite sugen på att prova på att baka knäckebröd här hemma. Jag är sugen på att prova på en massa recept inför jul, vörtlimpa, sirapslimpa mm. Risken är att jag tar mig vatten över huvudet.
Men iallafall så hittade jag ett recept igår på snabba knäckebröd ifrån en gammal Allers som jag med all säkerhet stulit från mamma, mormor eller farmor. Tänkte att det passar ju fint att fixa till innan jobbet. Det är baserat på ett vanlig bikarbonatbröd och är busenkelt att röra ihop.
Första kakorna blev alldeles för tjocka, men jag lärde mig lite och de andra blev lite bättre. Jag smaksatte dem med lite brödkrydda och stoppade i havregryn istället för pumpakärnor och solroskärnor. (Testpersonen som ska smaka är inte så mkt för frön och hela kärnor).
 
Snabbknäcke.
ca. 12st.
 
3 1/2 dl vetemjöl.
3 1/2 dl grahamsmjöl.
1 1/2 tsk bikarbonat.
1 1/2 tsk salt.
1 dl pumpakärnor.
1 dl solroskärnor.
3 msk hela linfrön.
1 dl torkade tranbär.
1 dl flytande margarin.
6 dl filmjölk.
 
1. Blande de torra indgredienserna i en degbunke. Tillsätt tranbär, margarin och filmjölk. Rör samman till en slät men kladdig deg.
2. Klicka ut på bakplåtspappersklädda plåtar. Bre ut klickarna till ungefär 15 cm stora kakor.
3. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca. 20 min.
4. Låt dem gärna eftertorka i den avstängde ugnen med luckan på glänt.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback