2012-06-28 | 13:37:24

Kaos.

Tillbaka efter drygt en veckas uppehåll från bloggen. Förra veckan var en enda stor känslomässig storm för mig.
Födelsedagen var en katastrofusel dag, inte så mkt pga åldersnoja men andra omständigheter gjorde att den spenderades i tårar och är en av de värsta dagarna någonsin.
Midsommar var inte mycket bättre den tyvärr och trasiga bunkar och förstörda tårtor gjorde att jag stängde in mig.
Som tur var kom lördagen och kalaset. Strålande sol, många gäster, beröm över fikat och fina presenter räddade mig från totalt bottendipp. Efter kalaset tog slut så åkte jag med kusin, mostrar och annat trevligt folk till Midnattstravet i Skellefteå. Det blev en mycket trevlig, om än lite kall kväll.
Väl hemma ville jag inte sova, satte mig i soffan, såg lite serier och bara var i den underbara norrlandsnatten.
 
I veckan är det Summer Games här i stan, det betyder att Pite invaderas av fotbollsglada barn från hela världen. Den årliga kyrkmarknaden går också av stapeln denna helgen. Så nu hoppas jag på en helg fylld av fotboll, solsken och utan tårar.
 
 
 

2012-06-19 | 21:19:28

Ung.

Jobbat, storhandlat dyraste gången i hela mitt liv , längsta kvittot ever också. Förutom det har jag krossat minst en halvt dussin ägg, först i bilen hemma i Munkis och sen här i lägenheten. Jag har även hunnit baka en kladdig kokoskaka, samt bärkaka och nej det är inte choklad i någon utav dem, kakan är bars lite kladdigare i konsistensen. Jag har även rivit ut mina plåtar en två-tre gånger, varje gång har jag skrämt ihjäl mina stackars hundar. Jag har gjort två tårtor till jobbet, clotted cream, hämtat ut mins kalasprylar och som sagt varit ute till Munkis. Fått kryssa av en hel del på mina listor och jag känner mig faktiskt i fas.

Nu sitter jag på arslet i soffan och ser Sverige-Frankrike. Jag ska dricka chaite och njuta av min sista dag som "ung".


2012-06-19 | 05:32:41

Smörgåstårta-en konstig kombination

Att ha fått sova hyfsat i natt, känns som en stor seger.
Hann vakna till en gång i natt och tänka o nej nu är det kört igen, men jag provade faktiskt att köra lite mindfulness, och jag somnade faktiskt om, sweet.

Debatten om leverpastejens vara eller ikke vara i smörgåstårta pågår på min facebook, vissa säger att det måste finnas med, andra inte. Har ni egentligen tänkt på vilken konstig kombination en smörtgårtårta är ?? Du äter typ mimosa/legym, leverpastej (om den nu ska finnas med), grädde, skinka, räkor, lax, grönsaker, skagenröra, kanske köttbullar, kaviar osv, allt i ett !! Som Dallan sa, har du någonsin sett någon äta en laxmacka med leverpastej på ??

Idag är det full speed hela dagen. Nu jobb, sen storhandling, bakning, hämta/fixa diverse ting. Klockan kvart i nio har jag dock tänkt sätta arslet i soffan för att se Sverige spela sin sista EM-match för detta mästerskap. Så om det är dålig uppdatering här idag, så ber jag redan på förhand om ursäkt.

Ha en bra tisdag !!



Moster Ullas senaste kreation.

2012-06-18 | 19:48:55

Duktiga jag.

Ibland känner jag mig lite extra nöjd över mig själv. Som nu och det faktum att jag började med kalasbakandet redan förra veckan. Jag har fått styka över saker varje dag, och det känns så bra.
Idag stryker vi Blåbärscheesecake med vit choklad. Inte så många bakverk kvar. Två ska jag göra i morgon och sen blir de kanske tre torsdag/fredag.
Svårt att veta hur många olika sorter och hur mycket man ska baka.
Hur många sorter har ni på era kalas ??

Sen har jag beslutat mig för att försöka mig på att göra egen smörgåstårta. Bottnarna är beställda, vissa saker inköpta och kollegorna/mosters öron är söndersurrade. Men det är så mkt att tänka på, och så vill jag så gärna att det ska bli bra, perfekt. Att folk ska tycka om fikat/maten och ha en trevlig stund.

Ska snart sätta mig i soffan, är rätt så slut faktiskt. Hoppas det håller i sig i natt också.

Kjam !!

2012-06-18 | 06:20:12

Sova ??!!

Det här med sömn är överskattat, eller ??
I natt har jag sovit ungefär två timmar. Jag har funderat, planerat, stött och blött. Så typiskt att jag skulle göra det nu, denna veckan då jag bara jobbar morgonpass och långa dagar. Men det är inte mkt att göra åt det nu. Känner mig faktiskt ganska så pigg just nu, hoppas de håller i sig hela dagen.
Verkar iallafall bli en solig och fin dag här i Pite, så jag passar på att önska alla en god morgon !!


2012-06-17 | 19:03:57

Paus.

Idag har det regnat och varit grått, alltså en helt ok söndag att jobba på. Nästa helg är jag odck ledig och det vore väldigt trevligt om midsommar fick vara fin.
Tar en paus från kalasbakningen idag, har kommit en bit på vägen och känner att jag behövde pyssla med annat här hemma istället.
Gick igenom lite papper och hittade alla mina presentkort. Jag har FEM stycken oanvända presentkort från Sivs Ur och Guld, så kära släkt hade ni tänkt köpa mig något på min födelsedag, så inte ett presentkort där tack =).

I övrig kom jag på att det kanske var dags att börja planera midsommarmaten. Min midsommar är fortfarande helt oplanerad tyvärr, så i värsta fall blir det bara jag och hundarna. Lite tråkigt, då jag älskar att vara massor med folk, spela kubb och bara umgås. Men ibland får man inte som man vill det, och det får funka det med. Jag får ju träffa släkt och vänner på midsommardagen då de kommer hit iallafall.
När det gäller maten skulle jag i år gärna äta någon rolig förrätt, kanske minipajer med västerbottensost, eller bruchetta med buffelmozarella. Varmrätt helt klart en god marinerad qournfilé med färskpotatis, antigen som potatissallad eller bara grillad i folie med kryddor. Till det en sallad med gurka, melon, tomat, fetaost, lite grillad sparris, majs, min goda röbetssallad som jag gjorde i julas, coleslaw  och några goda röror. Efterrätten vet jag inte, men gärna något med färska jordgubbar.

Hur ser din midsommarmiddag ut ??


Ikväll är det några roliga matcher i EM, så det blir att ta det lite lugnt i soffan och må gott. Veckan som kommer kommer vara helt galen på jobbet, så det gäller att ladda.
Vet ni hur många ton färskpotatis vi sålde ifjol ??
4 ton. Och då hade vi lätt kunnat sälja ett, eller två ton till.




En uppochnervänd golden, är en lycklig golden.

2012-06-17 | 07:57:03

Söndag.

Igår var det ganska så fullt ös. Jobb till kvart över sex, sen direkt till Munkis, lämna av lite blommor, besöka graven och sen hem för att baka och se lite fotboll.
Idag jobb igen, och jag sitter här redo.

Vad har ni gjort i helgen ??


2012-06-16 | 23:39:07

Miss.


2012-06-16 | 22:43:20

Saknad.

"I need you tonight, I need you right now".


2012-06-16 | 09:44:41

Besvikelse.

Oj vad jag var besviken igår. Det är sådana gånger som jag önskar att jag inte brydde mig ett smack om sport, but I do.
Jag fick iallafall ihop två kakor igår. En brownie med cheesecake och en blondie med havre. Tack och lov har bästa pappan fixat en frys som jag får använda, annars vet jag inte riktigt hur det hade gått.
Brownien gjorde jag inte tillräckligt mycket mönster i, så cheesecaken har lagt sig som en topping mer än som en blandning, men jag hoppas det kommer gå ner ändå.


2012-06-15 | 21:02:57

Blåbärsrutor.

Lovade att jag skulle publicera receptet på blåbärsrutorna jag bakade igår, så här kommer det.


9 dl vetemjöl.
2 dl strösocker.
2 msk vaniljpulver.
2 msk bakpulver.
300 g rumsvarmt smör.
3 ägg.
300 g frysa eller färska blåbär.

Topping:
150 g smör.
4 1/2 dl havregryn.
3 rörsocker strö.

Blanda se torra ingredienserna. Tillsätt smöret och blanda till en deg. Rör i äggen.
Tryck ut degen i en smord långpanna 20*30 cm och lägg på blåbären.
Blanda toppingen, det smälta smöret med havregryn och rörsocker. Fördela blandningen över blåbären.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 30 min. Låt svalna innan du skär den i rutor.

Jag tillsatte lite vit choklad i min kaka, då jag älskar vit choklad och tycker det passar super med blåbär.

Lycka till !!


2012-06-15 | 13:56:06

Fyndat.

Röjardagen bjöd på en del fynd och en fika på Nodo med Elin och Rasmus.
Nu är det dags för lite jobb.


2012-06-15 | 10:21:55

Röjardagen.

Fredag, igen. Mitten av juni, ja tiden springer verkligen iväg.
Här i stan är det rätt grått och trist, men jag hade tänkt bege mig ner på stan en sväng. Pite har något som kallas Röjardagen, då ställer sig alla handlare ute på gatan och säljer bort saker billigt (oftast saker som säkert legat och skräpat på lagret nåt år) så har man tur kan man fynda nå roligt.
Jobb i eftermiddag och sen hade jag tänkt baka lite mera, marängkakor, brownie eller blondie vi får se !!


Ha en skön fredag !!


2012-06-14 | 21:28:34

Framförhållning och blåbär.

Kakan jäste och hm tja den blev väl ok. Passade även på att göra en blåbärskaka, som jag pimpade med lite vit hackad choklad.
Skönt att ha kommit igång med bakningen, mkt kvar dock och jag vet att nästa vecka kommer det vara fullt ös på jobbet, vilket betyder en seg Jenny på kvällarna. Så jag tänker göra bort så mycket som går. Problemet är att frysen är för liten, eller snarare för full.

Båda recepten är från förra numret av Hembakat, en enligt mig mycket bra tidning !!


2012-06-14 | 16:53:49

Jäsning.

Phu idag har jag mest rantat runt. Fackmöte, lite inhandling av saker till kalaset i rätt tema och sen har hundarna fått sitt. Nu är jag äntligen hemma och har börjat baka. Philadelphiabullar ska det visst bli. Aldrig provat att göra dem tidigare, och som alltid när det handlar om saker som ska jäsa blir jag helt nojig.
Är det rätt temperatur på degvätskan, står bunken tillräckligt varmt, har den jäst färdigt osv, osv. Jag drar mig verkligen för att baka mest jäst. Men man ska utmana sig skälv, och den kan ju inte bli mer än katastrofuselt så det är bara att köra !!



2012-06-14 | 11:26:07

Ledig vardag.

Idag är jag ledig. Sista lediga vardagen på ett bra tag. Framöver är det heltidsjobb och mer därtill som gäller.
Men såklart har vi bokat in en fackmöte idag, så jag måste ändå förbi jobbet.
Har faktiskt redan varit iväg en sväng och fixat lite saker till kalaset, snart är det bara fikat och ev. smörgåstårtan som saknas. Velar fortfarande över om jag ska göra en själv eller inte.

Annars så är det "kallt" i Pite igen. En dag med värme, och två veckor med skit, så känns det iallafall. Jag vill ha värme och sol varje dag nu, det är ju faktiskt mitten av juni.

Vi horjes !!



Just ja, fick fråga vart man kan hitta mina önskningar. Här på Fika Mera finns det massor, likaså hos Syster Lycklig samt hos Carlsson Interiör.

2012-06-14 | 00:29:28

Bakdax.

När funkar ni som bäst ??
Jag bakar som bäst sent på kvällen, där är jag precis som min mamma. Jag minns så väl ljudet från köket inför varje kalas, jul osv. Jag brukade ligga där i sängen och lyssna på hennes stök. Det var mysigt och tryggt.

Så ikväll när jag kom hem så påbörjade jag mitt kalasbak. Först ut var "Elinkakor" men denna gången gjorde jag dem i en lite annan tappning också. Tänkte bjuda jobbet på lite fika också och då kändes det lättare med lite större kakor, eller vad man nu ska kalla dem. Släkten får det vanliga formatet dock.
Är precis klar och ska hoppa i säng, så sov gott alla där ute !!


2012-06-13 | 12:55:16

Time

Jag har haft fullt upp de senaste dagarna, därför har det varit lite tomt på bloggen.
Igår jobbade jag, fixade saker till kalaset, premiärcyklade med hund, och kvällen avslutades med sommarfest på jobbet. Trolleri och tävlande stod på schemat.

Idag klev jag upp tidigt för att hinna cykla iväg och se Rasmus ta examen. Solen har fullkomligt strålat över Pite idag och man fick lite sommarkänsla när man fick höra alla bekanta examensmelodier. Sen blev det nostalgi på hög nivå när jag följde med moster K och kusinfamilj på Ekbergs för lite examensfika. Det var nämligen något vi gjorde när Tommy och jag var små, en examensfika på just Ekbergs. Tommy åt alltid en potatisbakelse och jag alltid en Sverigebakelse.
Hade vi inte jobb som väntade så hade iallafall jag och Elin suttit kvar där hela dagen, tittat på människor och surrat.
Jag börjar inte förrän fyra idag, så jag sitter och steker mig lite på balkongen, hade tänkt att även Jenny skulle få lite färg denna sommarn. Men för att inte bli alltför rastlös så har jag med mig lite inspiration.



2012-06-13 | 11:55:24

Jelly.

En röd Jelly Bean finns också på önskelistan. Gärna fylld med jordgubbar :).


2012-06-12 | 05:37:17

The day after.

Dagen efter och ja, det känns väl inte riktigt bra. Man får alltid upp förväntningarna och förhoppningarna innan, men det är bara att inse att vi har inte ett helt landslag som platsar på den nivån. Några spelare helt klart, men Zlatan o några till kan inte bära allt på sina axlar tyvärr.

Snart dags för lite jobb. Ikväll har vi sommarfest minsann och jag hoppas på lite sol och värme.
Diesel var väl inte alltför sugen på att kliva upp i morse, ja inte jag heller för den delen.


2012-06-11 | 19:53:38

My wish-list.

Fast man helst vill glömma att man fyller år, så kommer visst födelsedagen ändå. Och man måste tydligen önska sig saker också.

Så här kommer my wish-list.

• Ugnsformar från Gerbera och Ib Laursen.
• Ib Laursen sockerkaksform och brödform.
• Söta Saker-kokbok.
• Ib Laursen frukostskålar, müsli, rosa och vita.
• IKEAs rosa skålar och assietter i serien antik.
• Belgisk våffeljärn
• Muggar från Mateus, Irregular heter modellen. Ljusrosa.
• Baguetteplåt.
• Te såklart !!
• Mateus tallrikar.
• Hotellfrukost.
• Presentkort på Villiage, Madame Filur, Cervera osv.
• Upplevelser, tesaker, baksaker, ja allt möjligt !!


2012-06-11 | 19:01:53

Kärt möte.

Vet ni idag har jag haft tur.
Stod i min egen värld inne på BikBok och helt plötsligt står världens bästa Cissi framför mig !! Hon var hemma på en snabbvisit och satt på fiket bredvid, gissa om jag blev glad !! Hon har funnits i mina tankar de senaste månaderna, så jag hade lite svårt att fatta att hon faktiskt stod där på riktigt. Det blev alltså en spontanfika med henne och hennes karl. Energiboost o yes. Sen gick jag på Coop där jag fick avstämning på en vara, då blev jag tvungen att köpa en trisslott bara för att. Den är dock inte skrapad ännu, vill vara miljonär ett tag till ni vet.

Nu ser jag England-Frankrike samtidigt som jag försöker finns inspiration till kalasbak.
Idag känner jag mig gode så nöjd.


2012-06-11 | 08:23:49

Pitebo på TVn.

Sitter och kollar på världens starkaste, coolaste och trevligaste tjej på Nyhetsmorgon.
Go Angelica !!


2012-06-10 | 21:53:25

Well what do you say.

Jobbar färdigt för denna helgen, bara tre helgen kvar då innan man får semester. Hm.
Damp ner i soffan när jag kom hem och har sett EM mest hela kvällen. Det är tur att man har något att se på TV nu när vädret är så kasst. Åtta grader den tionde juni är faktiskt inte ok.
Sitter och funderar över vad jag ska baka till den stundande födelsedagen också. Så många olika saker som jag vill prova på, men tiden och platsen i frysen ska finnas.

Nu får ni gärna tipsa mig om vad ni tycker jag ska baka. Och har ni tips på lite roligare saker att ha i en smörgåstårta så får gärna skriva en kommentar här.
Förväntar mig många förslag nu :).


2012-06-10 | 07:43:15

Bara säga hej.

Fick vi en hel dag utan regn eller hur var det nu ??

Idag är det iallafall söndag, och här i Pite regnar det och är grått. Men jag är ändå rätt uppåt, fick mig en god natts sömn. Sov faktiskt på soffan, kände igår att jag låg så bra där att jag bara hämtade in täcket och fortsatte. En bra idé visade det sig !!
Ska precis traska till jobbet, ville bara önska alla en trevlig söndag.
Och ni som är lediga, passa på att mysa med en riktigt lång, härlig frukost !!

image description

2012-06-09 | 19:45:12

All My Children.


2012-06-09 | 12:45:24

Pretty in pink.

Tre är en trend eller vad man nu brukar säga. Helt omedvetet så vara nästan allt jag kom hem med igår rosa. Ljus, formar och ett par jeans.


2012-06-09 | 06:38:09

Soon.

Så var det visst lördag igen, och jobbarhelg för min del.
Om två veckor är det redan midsommardagen, ja veckorna springer verkligen iväg.

Have a great day !!


2012-06-08 | 21:56:22

Pretty, pretty, plz.


2012-06-08 | 19:35:58

Fotbolls-EM.

Ser man på, solen kom fram lagom till det att EM i fotboll började, lagom till alla som tar studenten idag och alldeles lagom till Challenge grillbuffé-premiär.
Ibland undrar jag om solen gör det med flit ??

Premiärmatchen kan man ju inte säga saknar spänning och dramatik direkt, två utvisningar, straff osv osv. Sport är ju bara helt fantastiskt !!
Och du som inte gillar det, snälla gå inte runt och gnäll en massa. Låt oss som gillar det, ha roligt och njuta under denna månad. Ok ??!!


Jag ska se mera fotboll och sortera sockar, jepp det ska jag göra !!


2012-06-08 | 16:29:02

Dejt.

Just ja, hade ju visst en blogg.
Igår så blev det inte så mkt gjort på eftermiddan, låg mest och skräpade i soffan eftersom jag inte fick göra så mycket annat. När rastlösheten tog över så blev det en promenad för att få lite luft i lungorna och tankar ur huvudet.
Idag så är det lite samma visa, ta det så lugnt det går. Men för att inte bli tokig så gick jag ner på stan en sväng, är på jakt efter en svart lång, lite luftigare kjol. Sprang på Elin och fick mig en mycket trevlig dejt på Nodo.
Precis vad jag behövde idag.


2012-06-07 | 15:31:03

Taking some time.

Det regnar, och för första gången så är jag glad över det.
Då får jag sitta i soffan, se ikapp lite serier och samvetet behöver inte bli så tungt.


2012-06-07 | 14:06:07

Nervös shopping.

Idag var jag lite tidigt klar (fast egentligen var jag tydligen sen, men det löste sig) till en lite halvläskig sak som skulle göra idag. Så jag gick ner på stan för att fördriva tiden lite. Elin berättade igår att BikBok skulle ha halva priset på hela butiken. Det är i vanliga fall en butik som jag lätt glömmer bort, men jag lovar det kommer inte hända igen. Jag gillade verkligen vad jag såg. Snygga kläder till ett bra pris. Lite dyrare än H&M och Gina, men betydligt roligare, kändes lite snyggare och lite "lyxigare".
Det följde med en hel del saker hem, men eftersom att de var halva priset, så betalade jag knappt över 500 kr för allt !!



Lärdomen av detta är dock, man ska inte handla när man är nervös.

2012-06-07 | 02:25:50

02.25.

"But how many times will I take for me,
to get it right ??"


2012-06-06 | 22:49:03

Mindful.

Äntligen hemma.
Nu ska jag vara lite Mindfulness, andas och mysa. Kanske se en serie eller två.


2012-06-06 | 15:42:12

Sms.

Efter ett sms från kusin blev det några trevliga timmar med surr på café.
Jag var dock tvungen att avvika och dra på mig blåstället. Jobb hela kvällen.


2012-06-06 | 09:20:25

Tidig start.

Tog lite väl tidig morgon. Från halv fyra har jag varit mer eller mindre vaken. Hamnade tillslut i soffan där jag legat och funderat.
Nu börjar jag dock min nationaldag med en kopp gott te.


2012-06-05 | 21:02:52

Sista Desperata.

Kokoskakan blev väldigt uppskattad på jobbet, så den blir det nog att göra igen.
Tisdag betyder storhandling och det är precis vad jag gjorde efter det att jag hade slutat. Har precis färdigställt en veckosallad och sitter och funderar över hur många som ser sista avsnittet på Depserate Housewives just nu.
Gör du det ??



2012-06-05 | 10:02:57

Well, well.

Jaha, miljonfrågan idag är regnar det ute eller ??
När jag var ut med hundarna tidigt i morse (Eskil väckte mig halv fem och hade lite panik) så regnade det inte alls. Grått var det, men inte så kallt och som sagt var inget regn. Jag skulle aldrig ha lagt mig igen tror jag.

Jobb idag, och efter de senaste dagarna så längtar jag att få komma iväg och jobba lite. Hade tänkt springa ner en sväng på stan innan, och trots regnet så har jag de planerna fortfarande.
Så är det.

Adjö !!



Btw är det någon som vet vart man kan köpa lite roligare engångsartiklar som tex. glas och tallrikar. Har redan kollat ÖB, Åhlens, Rusta och Laugerhaus, men de föll mig inte i smaken.

2012-06-04 | 22:15:47

Bakis.

Vi har möte med min avdelning mejeriet i morgon, och jag hade hittat en kaka som jag ville prova. Så jag slog två flugor i en smäll och baka inför mötet.
Sen när ugnen likaså var varm så passade jag på att göra en ny limpa.


2012-06-04 | 19:09:09

Wedding.

För att ni skulle slippa mitt gnäll över vädret idag, så har jag helt enkelt inte bloggat. Jag har inte heller varit hemmavid, tror jag skulle blivit helt spritt, språngade galen om jag bara hade varit hemma idag.

MEN när jag kom hem så fanns en så rolig sak i brevlådan !!
Jag ska få gå på bröllop !!




Jag är så tacksam.


2012-06-03 | 19:33:52

Monster.

Nu har det regnar konstant i vad, en, två månader ??
Ja,ja jag vet att det inte är någon idé att gnäll på vädret, det är som det är. Men ändå.

Vädret fick mig att bli riktigt kantig och ful tidigare idag. Rastlös men samtidigt helt ovillig att göra något. Ville bara ligga i soffan och glo som ett fån. Och först hade jag tänkt att göra just det, men en dusch med lite inpackning och dylikt, plus lite frisk luft gjorde att jag tänkte om. Igång med en tvätt- och en diskmaskin, skura lite dörrar, plocka lite här, plocka lite där, sorterat och rensat bland mina kläder och dammtorka. Och vips har några timmar av denna tråkiga dag försvunnit.

Roligare än såhär blir jag dock inte idag.

Tack och adjö !!

2012-06-03 | 12:07:44

Fondvägg.

Igår så bestämde jag mig äntligen för vilken hylla jag skulle ha i köket. Så jag tog mig till EM på Backen. Tror ni inte att det är stängt pga sjukdom !! Ååååå jag morrade en del, men gick in till grannen Happy Homes istället. Där köpte jag med mig färg för att kunna måla om utemöblerna och kollade in Kitchen Aid. Den i pärlemor växte i mina ögon faktiskt, så på ett år till så kanske jag har bestämt mig !!
Tittade även på lite tapeter till vardagsrummet, vill ha vitt med någon form av fondvägg. Kan dock inte riktig välja om jag ska ha en fondvägg i färg, eller i vitt. Väggen är ju rätt stor och jag är rädd om man tar en med mönster att den äter upp hela rummet.
Hittade en som jag gillade, men vad tror ni blir bäst, vit fondvägg med något snyggt mönster, eller en färgad ??


2012-06-03 | 08:41:54

Kallt och grått.

Regnet vräker ner även idag. Jag passar på att mysa ner mig i soffan och se Nyhetsmorgon. De pratas om marathon, något som jag aldrig tror jag kommer prova på, ärligt talat.


2012-06-02 | 21:11:18

Inga dåliga väder.

En regnigt och blåsig lördagskväll spenderas bäst i soffan framför en trevlig film, lite trevligt sällskap och några skratt.
One for the money spelas på bio Aronsgatan ikväll.


2012-06-02 | 11:23:08

I love Jonas.

https://twitter.com/jonas_gardell/status/208848515957403649

Haha man bara måste älska Jobas Gardell !!


2012-06-02 | 11:21:24

Botox.

Nu är humöret lite bättre. Jag riktigt såg hur djup sur-rynkan i pannan var i morse, inte all botox i världen hade kunnat fixa det.
Solen skiner inland idag, det finns en hel del mörka moln på himlen och det blåser ganska rejält. Men som någon skrev på Facebook, i Stockholm har de ösregn och bara några få plusgrader. Tycker faktiskt lite synd om de som ska springa Stockholm Marathon idag.

Nåja jag ska fortsätta med min dag.
Vad gör ni då ??


2012-06-02 | 07:27:52

Gorm.

Det är bara att konstatera, jag är ingen rolig människa denna tiden på dygnet.


2012-06-01 | 22:58:15

Let's bake.

Jag vet inte, jag kanske var den enda som inte såg Let's Dance-finalen ikväll ??!! Slog på TVn just som avgörandet kom så jag har inte missat att det var Anton som vann. Jag gillar honom, snygg som bara den och sen verkar han vara en riktig härlig person.
Nåja nog om detta, vad har jag då gjort ikväll kanske ni inte undrar. Jo det ska jag ta och berätta.
Baklusten fanns kvar så jag svängde ihop ett par filbullar. Grundrecepten är från mammas bullar som hon brukade baka när jag var liten, men såklart modifierade jag det lite plus att mina fick kokos på toppen istället för pärlsocker. Pärlsocker är nämligen en sak som jag har väldigt svårt för. Enkla bullar som passar utmärkt till ett glas mjölk eller att ta med sig på picknicken.
Sen hade jag jordgubbar hemma, svenska faktisk. Nu smakar de ju inte särskilt mycket ännu tyvärr, så de fick bli en jordgubbsylt med lite vanilj. Är egentligen mer en hallonsylt-människa men det beror mest på att jag tycker att köpes jordgubbsylt bara är sött och sliskigt med en massa läskiga slemmiga bitar i, så jag tänkte att jag kanske skulle kunna göra egen och den blev sju resor bättre !!


Nu ska jag se Modern Family, en så fantastiskt underbar feelgood-serie
SE DEN !!


2012-06-01 | 18:07:19

Insikter.

Ja, rolig jag har varit här idag då. Började åtta och har jobbat tills nu.
Ganska mkt att göra, så känner mig hyfsat slö just nu.
Ute är det sol, men kallt. Man bli ju så less, så less.
Kan ni förstå att det är första juni idag, FÖRSTA JUNI !!
Jag förstår det då inte, vad hände, det var ju nyss sex månader till min födelsedag, sen tre och nu är det bara tjugo dagar kvar.
Paniken kommer smygande.




Update: Jag blev så chockad av insikten att jag var tvungen att gå och sätta mig på balkongen och andas. Där somnade jag visst och hm tja, jag blev visst lite röd. Så kan det gå !!

RSS 2.0