2013-09-17 | 20:56:07

Bloody day.

Well, för någon dag sedan så var det dags för mig att ta nya blodprover. Se om järntabletterna har gett något mer än bara magknip.
När jag satt och väntade på att det skulle bli min tur, så hörde jag hur sköterskan (ja, jag tjuvlyssnade lite) som skulle sticka mig, berättade för en kollega hur nervös hon var inför varje gång. Detta eftersom hon inte kände sig så säker på sin sak.
Jag är inte särskilt spruträdd, jag är rätt van. Vid min operation så togs det ju prover, gavs dropp osv mest hela tiden, så nej jag tycker inte att det är läskigt på något sätt.
Jag fick komma in och sätta mig och hon började göra i ordning allt. Jag är ju begåvad med riktigt bra knarkaråldror, jag är alltså ganska så lätt att sticka. Medan jag satt där kom en mamma med sina två små barn in, sköterskan som visade dem in frågade min sköterska om hon kändes sig bekväm med att sticka så små barn. Det gjorde hon inte alls. Jag fick frågan om de gick bra att de satt kvar medan de väntade på en annan sköterska som kunde sticka den lilla pojken. Abselut.
När min sköterska, ni hänger med ännu hoppas jag, stack in nålen så sprutade det lite blod utanför. Flickan fram och kikade lite försiktigt på min arm.
 
-MAMMA !! Är det så där de ska göra med lillebror ?!?!?!?!?!?!
-Mmmmm.
 
Min sköterska fyllde första röret med blod, vände sig sedan för att ta fram ett nytt rör, och då tappade hon tydligen venen, för det slutade rinna. Hon började gräva runt för att hitta tillbaka och jag undrade om hon var på väg ut på andra sidan armen eller vad hon sysslade med.
-Gör det ont ??
Jag vände mig lite till vänster och såg fyra små ögon som tittade stort på mig, och jag kände hur de höll andan och väntade på mig svar.
-Nej det är inte farligt alls.
Denna procedur upprepades två gånger innan jag var klar och några timmar senare kunde jag beskåda hur mitt sargade armveck började anta en lätt blå/lila färg.
 
Jag undrar i mitt stilla sinne hur dagen hade fortlöpt för mamman och hennes barn om jag hade släppt ut min inre dramaqueen och skrikigt i högan skyn. :).
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback