2011-11-04 | 20:21:12

Fredagsmys.

Fredag.
Och i detta landet är det numera nästan obligatoriskt att man ska "fredagsmysa".
Någon sa till mig att OLWs ord blivit på populärt att det numera finns med i den svenska ordlistan. Om det är sant eller inte låter jag vara osagt. Men ingen kan väl ha missat att höra den ack så irriterande, men klatschiga truddelutten som förändrat våra vanor för all framtid.
Hälsosidan förbannar detta fredagsmys. Att en kväll i veckan ska vara så förknippat med att äta chips och dylikt tycker de inte är bra.
Själv tror jag att de som redan äter "onyttigt" hade gjort det ändå. Jag tror inte heller på att man blir tjock och osund av att äta godis och chips en gång i veckan.
Men själva ordet fredagsmys gillar jag faktiskt.
För fredagsmys kan innehålla så mycke, mycke mera än en chipspåse.
En chans att samla dem man tycker om till en god middag, träffas och sitta ner efter en lång arbetsvecka. Kanske hyra en film, läsa en bra bok eller basta.
Jag tycker det är bra att det finns ett ord som sammankopplas med att ta det lugnt och skönt. Att njuta av tillvaron och de man har runt omkring sig.
Alltför få ord har den innebörden i dagens samhälle.

Ikväll består mitt fredagsmys av te, en massa bra serier och tända ljus i en lägenhet. Bara få vara, allt är tyst förutom två små monsters anhämtningar. Kanske ett och annat pip när de drömmer.
Underbart !!


Hur fredagsmyser ni ??

Kommentarer
Petra skrev:

Jag fredagsmös i form av att baka pannkaka. Sedan after work på challange med goda vänner. Packa upp flyttkartonger och bara vara. Precis som man ska på fredagar. ingen stress bara lugnt och skönt! :) Om det är någon tröst jobbar jag också hela helgen. Är dödligt trött nu men bara bita ihop fram till kl 16.

2011-11-05 | 09:24:26
URL: http://frokenpe.blogg.se/
Malla skrev:

jag brukar somna väldigt väldigt tidigt på fredagar. ser lite idol, tar ett glas vin. i fredags delade jag en flaksa vin med en vän, det var trevligt :)

2011-11-06 | 22:37:35
URL: http://www.monstermalla.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback