2009-06-29 | 05:45:26

Helgen som var.

I helgen har jag ägnat mig åt det jag gör bäst.
Gräva ner mig, älta och deppa ihop !!
Alla är vi bra på någonting !!

2009-06-26 | 20:59:48

What can I say.



Om man tänker i vissa banor när man lyssnar på denna,
så är den så SJUKT klockren !!

2009-06-25 | 23:59:47

Michael Jackson.

King of pop är tydligen död. Michael Jackson sägs ha dött i en hjärtattack enligt TMZ.
R.I.P.


MichaelJackson.jpg MichaelJackson image by rnbmusicblogdotcom1

2009-06-25 | 15:38:36

Strålande sol.

Ytterligare en het dag.
Har precis kommit från jobbet. Pojkarna är på "dagis" i Munkis så lägenheten är läskigt tom och tyst.
På dagis har de sin egen pool (ja ni läste rätt.) och ständigt sällskap. Jag skulle gissa att de har de rätt bra där.
Jag ska minsann lägga mig ner och sova en liten stund. Alla dessa uppstigningar tar knäcken på mig.
Inga böcker i sikte idag heller. Hoppas före helgen iallafall !!

2009-06-24 | 13:32:58

Värmen är här.

Det är hur varmt som helst ute. Var en snabbis med pojkarna, de flåsar som bara den. Träning och sånt får vänta till ikväll då det har blivit svalare.
Har jobbat fm idag, ska tillbaka klockan tre för fackmöte.
NU hade jag tänkt sätta mig på min bakre balkong och läsa min lilla bok. Har ju börjat med ettan i Twilightserien igen. Lyssna på lite musik och slappa nalta.


2009-06-23 | 21:21:16

Musik.

De senaste dagarna har jag även lyssnat på mina nya favoriter Dead by April.
Deras Carry Me är så grym !!





Detta är singel "Losing You".

2009-06-23 | 21:16:27

Lite uppdatering kanske.

Hejsan bloggen !! Förlåt för min frånvaro.
Det har varit ganska mkt med jobb och allt. Sen fyllde jag ju år i lördags. Så det var mkt bak och att fixa i ordning saker. Jag tror det är därför som det inte är lika roligt att fylla år som vuxen, än som liten. Som liten satt man bara på rumpan och alla gäster fick fika och klarade sig själv.( att det egentligen var mamma som höll i alla trådar, det tänkte man inte alls på.) Nu vill man så gärna se till att alla har trevlig och får i sig fikat. Även om jag hade stor hjälp av mamma och pappa även i år, så känner jag mig megastressad hela tiden.

Jag fick en massa fina presenter, bland annat SEX DVD-boxar =0) Tänk om man hade haft semester redan nu !! Fick även en apporkastare som vi har provat idag. Lite pengar, två Thomas Sabo-berlocker. En sko och en väska, hur passande är inte det. ;0) Ett Thomas Sabo armband, glas, tallrikar till min servis. En ny parfym, en Miranda nalle, Wii ActiveFit, en bok hm tja de var några av sakerna.
Tack alla !!

Min lediga tid utöver jobbet har jag tillbringat med näsan i en bok. Jag får mina läsil och då kan ingenting stoppa mig. Jag har läst ut de två första böckerna i Twilight. Oförskämt bra !! Nu väntar jag på att trean och fyran ska dimpa ner i min brevlåda. Och i väntan på dem har jag börjat med ettan igen. Jag älskar att fly in i böckernas värld och bara låta några timmar försvinna !!

Hundarna har tyvärr inte fått sig så mkt träning, motion javisst. Men inte fått jobba så mkt med hjärnan och så. Idag tog vi dock och åkte ut på Heden för att testa apportkastaren. Hjälpas vad de flyger. Dock mkt bra för lilleman som får börja jobba på ltie längre avstånd ifrån mig. Han sprang som en tok. Nu skickade vi inte apporterna super långt, men de flyger ju ändå längre än när man kastar själv. Han reagerar inte alls på skotten, vilket jag tycker är superskönt. De sista gångerna börjad ehan nästan tjuva och en gång knallade han. Då fick han minsann sitta och jag gick och hämtade den, två gånger. Sista gången satt han helt stilla hela tiden. Det är så roligt att se hur kul han tycker att det är.Blev en dirigering oxå, och den tog han klockrent. Jag har blivit bättre på att läsa när han ser apporten och skicka direkt.
Nu blir det att ta upp träningen igen, jag hade insett hur mkt jag hade saknat den.

Nyss hemkommen från moster Vivi som fyllde år. Nu ska jag ta en T-kopp och krypa ner och läsa lite.

Kram på er !!

2009-06-19 | 17:24:59

GLAD MIDSOMMAR.

Vill bara passa på att önska alla en
GLAD MIDSOMMAR !!





Sen vill jag bara säga tack till alla som gratulerat oss till framgångarna i Vännäs.
Det värmer verkligen att veta att det finns så många vänliga själar där ute !!


2009-06-19 | 14:46:08

Bakdags.

Pust, stånk och stön.
Nu bakas det för fulla muggar på Aronsgatan. Blåbärscheescake, muffins med varierande innehåll, morotskaka, sockerkaka med citron och hallon. Allt görs till musik av mina nya favoriter Dead by April, de har bla. gjort titelspåret till Robinson.

Så nu poppas det hårt och jag ska gå och kolla till min lilla cheescake !!

2009-06-19 | 10:57:00

Om att drömma så det gör ont.

Så var det midsommarafton, hur nu det gick till. Känns som om det alldeles nyss var valborgs och vi pratad eom hur skönt det skulle bli med midsommar.
Nu är den här, dock kall och grå. Inte direkt sommarklänningsväder.

Igår så var det fullt upp på jobbet, sålde någr ahundra liter mjölk, och några hundra liter gädde/gräddfil.
Efter jobbet åkte jag och kollade på Theres häst, Charmeur. Han var jätte fin och han och T verkade gilla varandra. De kommer bli ett fint par, och jag tror de kommer utvecklas ordentligt tillsammans !!
Roligt var oxå att i stallet där han står träffade vi en massa "gamla" bekanta från tiden då jag och M härjade på stallet.
Det var så härligt att få komma och lukta på hästarna, mocka och bara njuta. Jobbigare är det att se hur ledsen M blir. Hon har längtat så länge efter en egen häst, och det tär verkligen på henne att inte få sin dröm. När hon sa till en kvninna i stallet att "nästa häst skulle vara hennes egen. Hon har ridit och tagit hand om andras hästar hela sitt liv, och det vill hon inte göra längre." så såg hon så liten och sårbar ut. Älskade lilla M om jag bara hade alla pengar i världen skulle du ha fått ett stall och en kuse av mig. Duger det inte med en liten shettis som kan bo i hallen ??
Helst av allt tror jag att M inte skulle vilja vara i närheten av hästar just nu, samtidigt som hon inte kan hålla sig borta. Sen är hon alldeles för snäll och kan inte säga nej. Så hon fortsätter plåga sig själv, och jags er vad det gör med henne. =0(

Phu, nu blev det lite för allvarligt här.
Kvällen fortsatta med ett spår åt Diesel. Det hade legat vääääääldigt länge men vi provade ändå. Han fick jobba väldigt hårt, och n¨ågra gånger trodde jag faktiskt att han skulle ge upp. Han fortsatte dock kämpa och hittade klöven tillslut. Tempot var i princip klockrent, så jag hoppas att han lärde sig att man måste gå långsamt för att kunna vara noggrann. Dock tvivlar jag på att han kommer komma ihåg det. =0)

Rosvik var nästa anhalt och MAria och Niklas boende. Där surrade vi på lite, hade ju ltie att ta igen. Sedan blev det att se film, Twilight. Jag måste erkänna att jag har varit mkt skeptisk till den filmen. Inte nu längre !! Fick även låna första boken av Maria, så äntligen har jag en bok att läsa under regninga sommardagar, eller ok under en iallafall !!

Nu måste jag sluta här, ska baka allt till kalaset idag. OCh jag är inte så duktig när det kommer till bakning, så jag behöver mkt tid på mig !!

Kram !!

2009-06-17 | 21:38:21

Soffan och TVn.

Tog med mig dator till soffan för att kunna se lite TV samtidigt som jag läser mina favoritbloggar. Jag diggar verkligen min bärbara dator, skulle bara ha haft ett trådlöst modem också.

Lyxfällan går på trean just nu. Jag blir så facinerad över hur människor kan leva ett liv så högt över sina tillgångar. Att lån och sånt är vardagsmat. Nu kanske jag är lite lagd åt det FÖR ekonomiska hållet. Men ändå, köpa en ny bil när man knappt har råd med mat känns inte som en bra ide´.
Nä vi zappar vidare !!

Jag måste få skryta lite om mig själv. Jag ringde minsann till Theres i måndags, även om hon inte svarade så gjorde jag det !! Jag har även planerat att ringa ett läskigt samtal i morgon.
Vem vet det kanske blir människa av mig tillslut ändå !!

2009-06-17 | 21:10:00

Det blidde.

Det blev ingen jaktträning, men pojkarna har fått sitt idag ändå. En cykeltur och en lång promenad. Inte så mkt hjärngympa men det får bli i morgon. Kanske får någon utav dem följa med när jag ska och hälsa på Ts häst. Oki lite ska jag väl hälsa på T också, men mest på poan. =0)

Nu ska jag läsa vad alla ni har gjort idag !!

2009-06-17 | 16:36:35

Hur lång tror ni midsommar är ??

Klart för idag, så skönt.
Missförstå mig rätt det är bra att folk handlar, men vad ska ni med all mat till ??
Ni vet väl om att midsommar inte är en hel vecka ??

Nu hade jag tänkt slappa lite, se lite Greek och dircka lite T.
Hundarna har fått sitt för just nu. Senare ikväll tror jag det blir att köra lite linjetag och kanske lite signalträning. Känner suget som bara den. Var ett tag sedan, jag blev ju sjuk och sen har jag inte riktigt haft tid. Men nu !!

Återkommer senare.

2009-06-17 | 05:49:23

Hjälpas.

Oj vad trött jag är idag. Kan knappt hålla ögonen öppna.
Bara att byta om och bege sig till jobbet.
Jippie !!......Zzzzzzzz.

2009-06-16 | 16:05:09

16 juni.

Today is the day
when you were taken away.

I still need you.
It doesn´t matter if it´s wrong or right.


DU fattas MIG.

2009-06-15 | 20:41:22

Kvalitets tid.

Inte har jag gjort så mkt inför den stundande födelsedagen. Men men det får lösa sig ändå.
Just hemkommen från munksund och lite kvalitetstid med mor och far. Pojkarna röjde på som vanligt, jag tror mamma blev mindre glad när Eskil helt sonika hoppade ner i hennes nya rabatt. Han såg nästan förnärmad ut när hon bad honom gå därifrån. ;0)

Maria ringde just och frågade ut mig om vad jag önskar mig. Tror inte hon blev så nöjd med svaret. ;0)
Jag hade tänkt hoppa i duschen och sen sova faktiskt. Börjar sex hela veckan, och det är liksom inte min grej.

Tror inte jag har fattat det ännu att vi fick oss ett cert igår. Vi ??!! Det känns som overkligt, men samtidigt super duper
kul !!
Visst får man vara såhära glad, det är ju trots allt Diesels första, och mitt med för den delen !!


Kramar !!

2009-06-15 | 15:38:18

Skogen.

Det var svårt att gå på stan och bara se saker som man vill ha. Jag hittade typ ingenting.
Vi tog med oss Ingela och Hugin ut i skogen istället. Och även om jag hade önskat ett litet annat beteende hos hundarna, så var det skönt att bara vara ute och gå med Plingen.
Diesel badade lite i lera så vi åkte förbi gläntan en svän goxå. Där badades det ordentligt.
NU ligger det ngt blött och trött här hemma.
Själv känner jag mig lite små slö själv, så jag ska leta bakverk och dricka T i soffan hade jag tänkt.

Ajdö !!

2009-06-15 | 10:05:23

Söndagsbilder.

Nu har jag fört över bilderna från igår. Pappas digitalkamera tar itne kort med samma kvalla som våran. Dock är det ju ändå kort !! Sen så regnade det ju en hel del.
Håll till godo !!


På språng in efter vinsten i Ökl.


Slutgiltiga bedömningen i BHkl.


Här kommer hon med vårat cert !!


Pappa ville ta en "vinnar"-bild.

2009-06-15 | 09:47:07

Stress veckan.

Trodde faktiskt att jag skulle sova bort halva denna dagen, men jag lyckades ta mig upp i tid. Mkt osm ska göras idag. Enda lediga dagen på hela midsommarveckan, och jag ska fundera ut vad jag ska baka till mitt kalas, vart jag ska ha mitt kalas. Och sen har jag fått i uppgift av min mamma att gå ner på stan och önska mig saker !!
Lika bra att hinna med så mkt som möjligt idag eftersom denna veckan brukar vara HEMSK när man jobba rinom handeln.

Men innan all stress och jäkt börjar så hade jag tänkt ta mig en kopp Roobios Sagodröm och filosofera en stund.
Det har jag väl ändå tid med ??!!

2009-06-14 | 22:35:45

Lite Vännäsbilder.

Sitter här med min nya hundmugg och sippar lite T. Ute öser det fullkomligt ner. Regnet smattrar mot rutan och jag låter helgen sjunka in.
Här kommer lite bilder från lördagen. Det var ganska dåligt ljus ute så tyävrr blev det att ta många kort på auto.




Lite action.


Haha jag tycker denna bilden är så rolig. Man kan undra vad Diesel tänker.


En hand mindre hade varit att önska !!


Och lite mindre godis kanske. ;0)


Sandras snygga kill Casper.


Söta Sollstrimmans Ztarglance.


Solstrimmans Ztarglance.

Så det var lite bilder från lördagen. Nu ska jag vila lite och slötitta på TV. Och är det någon som vill att jag ska ta bort bilderna på deras hundar så är det bara att säga till så gör jag det direkt !!

Sov gott alla !!


2009-06-14 | 17:54:39

Tackar.

Hemma. Så skönt. Plockat upp alla blöta kläder och hängt dem på tork.
Har nog inte riktigt fattat det ännu, men de kommer väl. =0)
Vi fick även två muggar med oss hem, så jag hade tänkt inviga dem med lite T. Sen blir det att slappa på soffan.

Vill passa på att tacka till alla som kom fram och grattade idag, hoppas att jag tackade. Känner att jag vara lite borta just då, så jag hoppas verkligen inte att jag var otrevlig eller ngt !!
Och tack alla som grattat på bloggen, skriver åt er snart. ;0)
Fast Veronica jag kan tyvärr inte kommentera på din blogg. :0(

Kramar !!

2009-06-14 | 12:36:44

CERT.

En lyckad dag som stavas C E R T !!
Vinst i öppenklassen sedan stod vi som 4 i BHkl, bakom tre champions.
Regnet har i princip öst ner hela tiden och varken jag eller Diesel var på topp, men det gick ju bra ändå !!

En super glad med blöt matte som sitter här.
Nu ska vi vända hemmåt och jag tror alla kommer sova gott. =0)
Bilder från helgen kommer sen, pappa fotade idag då min kamera blev hemma.

*dansar en segerdans*.

One down, two to go !!



2009-06-13 | 19:55:06

Se saker genom pappas ögon.

Här regnar det lite lätt, men jag sitter i husvagnen och myser.

Min älskade kära far har ju offrat en hel helg för att jag ska kunna vara här nere. Så jag bjöd honom på lite middag, inte för att det väger upp men. Sen är det så roligt att få se en utställning ur hans ögon. Han som aldrig varit med och sett förr.
En sak som han sa, som jag kan tycka att han har rätt i. Är att det är många som får "släpa" sina hundar runt i ringen. Jakthundar som inte orkar springa, iof är ju de flesta inte avlade för jakt längre, men jag kan hålla med pappa att det borde vara lite mera GO i några hundar.
Jag gillar att mina har lite motor, fy var tråkigt det skulle bli annars.

Nåja nu ska jag njuta vidare. Husvagnslivet är verkligen my typ of life !!

Puss !!

2009-06-13 | 13:43:17

Lördagen.

Ungefär som halvlek är det nu. Hemma och äter i väntan på finalerna.
Idag gick det väl sisådär. Vi stod som 2:a i Ökl, av 8 hundar. Men inget Ck fick vi. Han delade bara Ckn till fyra av de årton hanarna. Och två var ju champions så. Lite surt men men måste tänka på att vi slog en hel del hundar som har både ett och två cert.
Kanske kan jag tänka så senare. ;0)

Prövade just min första varma munk, Linda på jobbet har talat varmt om dem.
Jag är från och med nu munkberoende !! Fy skrutt vad gott.

Som sagt finalerna snart på schemat. BIR blev Gilda´s Baryshnikov.

Nu kommer kocken men mat så nu ska jag äta och bege mig vidare sen.

Vi får höras !!

2009-06-13 | 07:55:54

Morgon i Vännäs.

Så var det morgon i Vännäs. Vädret är egentligen perfekt för en hundutställning, sett ur hundars perspektiv. Sett ur mattes är det alldeles för kallt och grått.
Har sovit som en prinsessa i husvagnen, så mkt bättre än ett tält !!
=0)

Bara att göra sig och hunden klar för dagens händelser.

Kram !!

2009-06-12 | 23:39:42

Framme.

Då var vi framme i Vännäs, Team Diesel.
Ganska mysigt här, massor med hundar och folk överallt.
Jag var lite anti när vi skulle åka, alla som läst min blogg vet hur jobbigt jag tycker det är att packa och allt det. Just nu känns det härligt. Hur det går i morgon får vi se, jag har faktiskt inga stora förhoppningar mkt hundar och han är redan smutsig. =0)
Diesel var hur duktig som helst idag, han hjälpte mig hjälpa honom i badkaret, samma sak ut. Sedan stod han helt stilla när jag fönade. Söta goa hund !!

Nu har han slocknat och jag ska göra detsamma.
Puss och kjam !!

2009-06-12 | 05:38:51

I like.

Vet ni vad mina kära vänner, jag tror minsann att det är hopp om liv !!
Hostan är kvar men resten av kroppen börjar kännas som om den är lite mera i fas med mig.
I like !!

Idag ska det jobbas, handlas, badas Diesel, åka på min kusins studentkalas och sedan bär det av till Vännäs.
Fullspäckat med andra ord !!


Sen vill jag bara tacka mina underbara M och I, för allt ni är och allt ni gör !!

Vi hojres !!

2009-06-11 | 19:31:55

Skriva skriva.

Nu dricker jag T så det står härliga till. Dricker mkt för att vara mig tom !!
Bara jag och Eskil hemma. Lilleman är ute på egna äventyr. Ganska skönt att få ägna all tid åt en. Vi har pysslat på, eller jag har ju mest pysslat på Eskil. Rengjort öronen, tänderna, smort tassar och borstat honom lite. Världen bästa patient är han. Han somnar tillslut.
Sen har vi kört lite apportering, jag ger mig inte. Nu hämtar han den inne, måste våga ute oxå. =0)

Sitter och skriver en lista på allt som ska med till helgen. Det är en del. Inte varit på en övernattningsutställning så jag är lite nojig över hur pälsen kommer att bli under natten och så.
Vem skaffar pälshund egentligen ??!!

Letat viltspår idag, vet inte vart alla finns. Jag måste vara kass på att leta Ulla. =0)
Nä mindre skriva här och mer skriva på listan.
Vi höres !!

2009-06-11 | 12:11:10

Meducin.

Mitt underbara nätverk har köpt mig hostmeducin och ge mig en luftfuktare.
Meducinen luktar och smakar lika illa som när man var liten. Hurrvas !!
Luftfuktaren är en liten fontän som hjälper mig att andas under nätterna.
Även om jag känner mig bättre idag, så hostar jag tills jag blir galen. Men sånt är livet.

Vi har fackklubbsmöte idag, men jag måste känna mig besegrad. Om jag ska ta mig till Vännäs är det bäst att stanna hemma idag med.
Nu ska jag faktiskt försöka få i mig lite mat, alltid svårt när man är lite krasslig.

Vi höres !!

2009-06-10 | 15:46:45

Bilder från i lördags.

Prövade att vara på jobbet idag. Gick inte riktigt som planerat.
Jag fattar inte varför jag inte blir friskare. Jag dricker massor med T, jag vilar, jag äter alvedon och glass. Jag är en duktig sjukling och ändå så blir det inte bättre.
Jag börjar bli lite smått bitter på denna sjukdomen nu !!

Tur att både Hundsport och Golden Nytt kom idag, då kan jag drömma mig bort en stund.
Sen bara för att jag är så snäll tänkter jag bjuda på lite bilder från lördagen, då vi firade Marias grymma C-uppsats. Dock kom vi även på att jag gör mig bäst på bild när jag inte vet om det. Så hm det var ltie svårt att ta bilder på henne och mig tillsammans. =0)






M gjorde mig till Jenny Lovelylocks !!


Den lite dryga halvsovande looken.


Den obligatoriska drinkbilden !!


Japp.


Bästa bilden på mig och min bästa M.


Här tror jag M försöker ta kort på mina lockar igen.


35:orna väl omplåstrade och redo för kvällen.

Fanns en hel del andra kort som vi inte ska lägga ut här inte. ;0)
Hade hur kul som helst den kvällen. Både här hemma och ute. Vi kom inte igång förrän M begärde PINK, då blev det ferre !! Pratade om livets alla saker, lovat att inte berätta vad eftersom Ms mamma tydligen läsa här ibland. ;0) Sen ute dansade vi hela kvällen, precis som vanligt. M blev inte sur på DJn denna gången, de blev tom goda vänner. Itne alltid detta sker vill jag lova.
Hur som helst, grym kväll. Tack gumman för att jag fick fira med dig !!

Nu soffan och snorpapper. ;0P

2009-06-09 | 15:09:27

Socialt nätverk.

Inte är man nå bättre inte.
Man säger att man är frisk som en nötkärna.
Vad är man då sjuk som ??

Jag har dock världens bästa sociala nätverk runt omkring mig.
Pappa kom förbi med juice och tidningar, mamma ringer och frågar hur jag mår. Jag får hjälp med hundarna samt en DVD-box, Brothers and Sisters. Jag älskar boxar. Man kan försvinna i en ny värld en hel dag !!
Tacka alla !!

Nu ska jag krypa ner och fortsätta se, dricka lite smoothie och krya på mig.

2009-06-08 | 22:17:32

Jaha.

Blääää för att vara sjuk. Ligga på soffan hela dagen är lixom inte min grej, inte när man MÅSTE göra det.
Vovvarna har iallafall fått sitt. Sprungit i sandtag har de minsann gjort.

Theres har minsann köpt sig en lite söt poahäst, och jag har erbjudit mig att komma och mocka anytime !!
Känns osm om det var ett helt annat liv sen jag hade egen. Ska kolla igenom sakerna som jag har kvar hos mor och far. Kanske finns det något om T kan använda. Sadeln är ju tyvärr bara skräp men inte kan jag kasta den för det. ;0)

Nä nu ska jag betala Kalix-utställningen och sen dricka mera T ( alltså drycken.)

Adjö !!

2009-06-08 | 17:17:02

Det är över nu.

Nu har jag gjort det. Som att riva av ett plåster.
Jag har sett det sista avsnittet av Gilmore Girls.
Gråta och vara snorig är inte den bästa kombinationen.
Jag tog min T-kopp, min Gilmorekopp köpt på WB och kröp ner i soffan.
Nu är det över, nu är det slut.
I´m gonna miss them !!


2009-06-08 | 11:46:13

PM.

God morgon. Eller god morgon, jag hatar näs man både är täpp i näsan och har ont i halsen. Hur är det tänkt att man ska kunna andas ??!!
Inte sovit många timmar i natt så jag känner mig lite smågnällig, samt att jag är verkligen värdelös på att vara sjuk. Blir rastlös som få.

Fick PM:en till Vännäs, 50 samt 52 goldens anmälda, hujja mig. Inte så stora förväntningar på denna helgen. Men de ska bli mysigt att komma bort lite och bara hunderia en hel helg till.

Nu blir det T och alvedon !!

2009-06-07 | 22:38:18

Inte igen !!

Nerbäddad upp till öronen. Känner mig krasslig, ordentligt krasslig. Ont typ överallt. Vad är detta för sätt, jag har inte tid att vara sjuk i tid och otid !!

Hur som haver så var det ju sista kurstillfället idag. Lite tråkigt, man jobbar ju lixom ihop sig som grupp. Så roligt att se utvecklingen som skett hos de andra ekipagen, och hos sig själv så klart.
Idag var det lite linjetag och viltstig på schemat.
Linjetagen gick bättre än väntat. Även om jag fegade ur lite och ökade inte på avståndet så mkt som Kati önskade. Jag är fortfarande lite feg och litar inte riktigt på vad min hund klarar. Men vi måste öka svårigheterna lite och jag vet det. Poletten föll dock ner lite extra för mig om linjetag. Ta det lugnt och vara tydlig. Han har börjat jobba lite mera med att leta upp dummyn när jag pekar ut platsen. Jag kan direkt se när han har fått syn på den. Bra att börja så, att han litar på att han ska rakt ut för där finns det något att hämta !!
Sen var det viltstigen. Han plockade upp bisamråttan direkt. Den var inte alls lika äcklig denna gången. Dock tog han inga fåglar eller dummys med vingar. Blev lite besviken att de inte kom spontant, iof har han inte burit så mkt fågel förr. Jag trodde faktiskt att han skulle plocka upp dem ändå. Han såg lite osäker ut på om han verkligen skulle få göra det eller inte.
När Kati sedan gick stigen med några andra så passade jag på att träna med dummy och vingar. Tror ni inte att han plockade den direkt. Körde lite med den. Enkel markeringar och så, funkade fint.
Sen fick de som ville prova, att plocka mås på vatten. Då har de ju inte samma möjligheter att rata fågeln.
Han var superladdad och hämtade in den utan problem. Vi fick tom avsluta med en bra avlämning för att vara oss på vatten. Dock måste ja jobba mera med det, men med dummy inte fågel.Kunde tom köra ett linjetag på vattnet. Kul.=0)

Som sagt tråkigt att kursen är slut. Men jag har fått med mig ett tänk och verktyg att jobba vidare. Självklart skulle det vara underbart att ha med Kati varje gång man tränar. Jag måste ju utveckla mig själv och jag känner mig taggad att göra det (ok kanske inte riktigt just NU men.) Kursen har verkligen gett mig mkt. En av de få kurser som jag gått som gett mig ett eget tänk gällande grenen. Nu ska jag träna upp mitt "träningsmark"-öga och få lite hm vad ska jag säga, lite go i mig själv !!

Nu väntar dock T-koppar i massor och lite sömn.

Tack alla för en rolig och bra kurs !!

2009-06-07 | 11:27:04

Ägde !!

Phu !!
Vilken rolig kväll det var igår.
M och jag ÄGDE dansgolvet, och DJn. Han spelade PINK åt M som klarat sin C-uppsats med bravur !!
Blev lite bildern tagna men hur de ser ut vet jag inte. Ska kolla upp det senare. Nu ska jag och Diesel åka på sista kurstillfället med apporteringsgruppen. Lite tråkigt att de redan är slut.

Vi hörs !!

2009-06-07 | 00:26:03

Nu gäller det !!

Efter Sveriges fiasko så har vi tagit igen det med en massa Pink och skratt.
Vi är snyggare än någonsin och jag känner mig riktigt peppad för en danskväll med världens bästa M !!

Puss och kram !!

2009-06-06 | 21:03:36

Fotboll och juniflickor.

Nu är det fotboll och lite party som gäller.
M har just gått igenom hela min garderob (ok lite krydd.) efter en sommrig outfit, tydligen var jag lite för mkt "juniflicka" för att det skulle vara bra för samhället. =0)

Ska nu tvinga henne att locka mitt hår innan spriten gör sitt !! =0)

2009-06-06 | 15:01:59

Sovstund.

Hemma igen. Sitter nu i soffan, och det är perfekt väder ute. Det ösregnar, hur mysigt som helst !!
Tänker mer och mer på hur kul det var igår. Så glad att jag lät mig övertalas. Många som jag inte sett på ett tag och jag insåg inte förrän igår hur mkt jag har saknat dem !! Ingela var värsta killmagnetet så jag fick tillbringa kvällen med att hålla dem på avstånd. =0)
Nu ska jag vila en stund så jag orkar med en tvådagars och inte ballar ur som vissa.

Kram !!

2009-06-06 | 10:48:15

Kul var det !!

Det blev kalssfest ändå. Efter typ 8 missade samtal och två 133-pepp meddelanden så gav jag med mig.
Och tur var väl det. Fy vad kul jag ahde. Vi var bara sju stycken från min gamla klass, men det var ju så mkt andra roliga människor där !!
Ingela och jag ÄGDE dansgolvet !!
Har tyvärr ingen bild från gårdagen, men jag hade svart kjol, mina sandaler och en vit topp. M har lockat hela mitt hår, och hör och häpna det funkar fortfaranade !!

Tack alla för igår det var verkligen kul att se alla igen. DOck att betala 330 kr för en skalad bakpotatis och en grillad zuccini, det var det INTE värt.

Nu ska jag hoppa i byxorna, gå ett viltspår och sedan till Maria för att träna walkup. Ikväll är det party igen !!

Kram !!

2009-06-04 | 23:32:32

Lite Pålkembilder minsann.

Kan inte riktigt somna ännu. Grubblar fortfarande över morgondagen. Känns som om jag kommer gå miste om ngt om jag inte går dit. Samtidigt som jag ahr en känsla av att jag kommer ha det ganska så tråkigt. *suck* vi får se.

Nu över till lite bilder, återigen ärligt stulna. M ska skicka resten sen och då kommer min berättelse om Pålkem. Det tar lite tid, mend en som väntar på ngt gott !!


Du och jag "Alfred".


Lite förberedelser för närsöksövningen.






Hopp över fårstängsel. Det var nog värst för mattarna !! =0)

Bara att kolla på bilderna gör att minnet blir bättre. Sorry M att jag inte hade fram kameran, men du vet ju hur bra jag är på att multitaska, not , men du kan ju låssas att den gula pricken är Dexan. För så olika är de ju inte. =0)
Synd att en helg går så fort. Jag hade kunnat stanna betydligt längre !!

2009-06-04 | 22:52:29

Intressant ??

Så var det nästan helg igen. Tiden går verkligen fort.
Fick hem mina tröjor från HM, hade beställt två storlekar. Så nu sitter jag och funderar om ja ska lotta ut den ena här på bloggen.

Vad tycker ni, skulle ni vara intresserad av en Dita von Teese tröja ??



Klassfesten känns mer och mer avlägsen. Vet EN från min gamla klass som ska dit. Känns ju super peppande. Även om jag har massor med vänner som ska dit så vet jag inte. Man ska ju sitta klassvis och äta och så. Kanske åker jag dit och kikar iallafall. Vill ju inte missa en massa skojj heller.
Alltid dessa beslut.

Nu ska jag läsa lite bloggar och sen ska jag faktiskt sova lite.
Sköt om er !!

2009-06-04 | 13:12:08

Blommor och bin.

Min kära far var just här och hjälpte mig att sätta upp krokar på balkongen till blommor. Eftersom jag bor på sjunde våningen och pappa är smått höjdrädd så är det väl inte hans favoritsysselsättning, men han gör det för mig iallafall. =0)
Hade tänkt försöka få mina balkonger att blomstra i sommar. Men eftersom jag har allt annat är gröna fingrar så får mamma bistå med planteringar och råd.

Såg att min granne som nyss varit tvungen att ta bort sin hund, hade skaffat en liten valp. Så söt, så söt.
Visst är jag sugen på valp, börja om från början. Inte göra om de misstag man gjort på den första man hade. =0) Samtidigt var det skönt att få en "färdig" hund. Han var rumsren och kunde gå i koppel (bättre än Diesel.) från den dagen han kom.

Nu ska jag göra mig klart för Coop.

2009-06-04 | 12:25:31

Ett steg framåt.

Vi åkte tillbaka till där vi var igår och jobbade upp en målbild. Körde först en enkelmarkering för att friska upp minnet och sedan blev det linjetag. Idag gick han rakt ut varje gång !! Varierade avstånd och vågade mig längre bak än igår. Han spänner blicken framåt (nästan varje gång.) direkt jag tar fram min hand.
Åh vad sugen jag var att fortsätta, men efter 4-5 gånger och allt hade gått som jag ville, gav jag mig. Vill inte försvåra alltför mkt redan, med tanke på att bara igår gick det inte alls lika bra.
Nöjd är jag, men vill så mkt mera. =0)
Eskil han fick köra ett närsök med en boll, fixade han galant och vi busade på och tränade inleverering av bollen.
Lite stoppsignal på Disse. Bättre, nu tar han max ett steg mot mig, vill ju att han bara ska vända upp.
Nöjd med båda pojkarna som lyssnade bra och gjorde precis som jag sa.

Nu hade jag tänkt få i mig lite mat. Får se om jag orkar ut och lägga spår efter jobbet eller hur det blir.
Fortfarande lite osäker på klassfesten, nothing to wear och vem ska egentligen dit från min gamla klass ??

2009-06-04 | 10:46:35

Det är mkt på G.

Tog med mig datorn ut i det soliga vädret.
Inte fått bilderna från Pålkem ännu av M, men hon lovade att nu när opponeringen och allt är klart att hon skulle ta tag i det.
Jag blev sugen på att dra ut hundarna på lite träning iallafall, de kliar i fingrarna att prova lite. Hehe.

Tänkte just på den kommande sommaren. Jag har sagt att jag ska inte åka någonstans på min semester. Bara vara hemma och träna hund. =0) När jag tänker på vad vi har framför oss så blir jag alldeles pirrig i magen.
Ska försöka starta Diesel på Ökl i Viltspår. Tempot är ju inte det bästa ännu men vi hoppas på att lösa det.
Eskil ska startas på ett Anlagsprov i viltspår. Där har vi perfekt tempo.
Sen ska jag förska ta mig till jaktprov och se och lära. Om det behövs och inte är alltför svårt ska jag nog anmäla mig som funktionär för att se och lär ännu mera.
Diesel ska ställas lite mera i sommar. Dock verkar pälsen påväg bort, så vi får se hur det blir med det.
Det kommer bli full rulle och jag kan inte vänta !!

Jag har inte en ledig helg förrän vecka 32 tror jag det var. Är det inte hunderi så är det arbete. Jag gillar dock när det är full rulle.

Nä nu ska jag åka i väg med mina hundar till skogen.
Vi höres !!

2009-06-04 | 10:04:14

Gårdagen.

Igår var det personalfest. Riktigt trevligt hade jag, många glada och galna människor. ;0)
Invingde även mina nya skog, och de gjorde succé direkt !!



Igår var även en bra dag för många nära. M blev klar med sin C-uppsats. Detta ska firas hårt på lördag. Och T hon förverkligade en av sina drömmar !!
Stolt över er båda !!

Idag ska jag faktiskt bara at de lite lugnt innan jobbet. En strosprommis med hundarna och sedan inte så mkt mera !!
Adjöss !!

2009-06-04 | 10:00:25

Framåt.

Varit och tränat med hundarna igen. Idag gick det lite bättre. Ny marker med lite bättre träningsmöjligheter.
Körde linjetag igen. Men började på stig som vi kört förr. Gick klockrent. Sedan hittade jag ett ställe där det gick bra att träna in målbilder. Så fort han inte gick rakt ut så kallade jag in och gjorde det lite lättare. Tillslut fick jag raka linjer. Fick tänka om lite och försöka vara ordentligt fokuserad. Det är där jag brister.
Eskil och jag körde vidare med lite bolllekar och träning. Ska nart börja köra byteshandel med dummysar och bollar.
Körde även några enkelmarkeringar med Diesel, ganska svårta sådana. Upp i ett sandtag och liknande. Gick bra !!
Trötta vovvar som badade lerbad sen !!

2009-06-03 | 00:12:06

Sova.

Brukar ni också ha kvällar då ni är så trötta att ni bara skulle kunna somna sittandes.
Men så fort man lägger sig i sängen är det helt omöjligt att komma till ro.
Massvis med tankar som fladdrar omkring, frågor utan svar.
Oro.
Ovisshet.
Huvuvdet är så fyllt med tankar, samtidigt som man känner sig helt tom.

En sådan kväll är det ikväll.
Önskar bara jag fick somna.


2009-06-02 | 20:31:34

Nope inte nu heller.

Ute och tränat igen. Gick inte så bra denna gången heller. Han kändes lite ofokuserad.  Körde lite målträning. Men det kändes som om platsen var lite fel. Han gick inte rakt ut alla gånger och då slutade jag. Jag har lärt mig hur viktigt det är att de kan följa en rak linje och varför. Kanske drog inte platsen tillräckligt mkt. Lite svårt kanske det blev. Avslutade där dock med en rak linje.
Gick istället över till enkelmarkeringar. Lite svårare terräng denna gången, han var tvungen att lite mer på sig själv. Att han verkligen såg nedslaget och att den ligger där han tror. Han hade dock lite dålig fat och jag vet inte om han är trött eller helt enkel inte var på G. Slutade efter att han hittat en hyfsat svår en.
Måste dock sätta mig ner och fundera lite mera över träningen. Hitta bättre platser att vara på. Sen måste jag vara lite mera kylig, blir lite lätt stressad och vill att det ska fungera ganska så snabbt. Kanske gick jag lite för fort fram ikväll. Jag vill hitta en bra äng, precis som den i Pålkem.
Nä idag var vi inte på samma sida. Men hey det kommer ju fler dagar !!

Nu ska jag se vilka mediakåta människor som vill bli Paris Hiltons nya BFF.

2009-06-02 | 16:47:30

Minsann.

Vilken myspys eftermiddag detta har blivit. Sett lite Greek och nu hade jag tänkt sätta mig i soffan och lusläsa Apportören som damp ner i brevlådan.

Vet ni vad jag tror minsann att det är försommar !!

2009-06-02 | 14:20:40

Njao.

Då va vi tillbaka. Körd einte så länge pga bla värme och mattes trötthet.
Hittade inget bra ställe att köra målbildsträning på. Så jag körde enkel markeringar. Gick inte alls så bra idag, det var mkt "frågande" och då tappar han lätt. Försöker ha is i magen och inte skicka förrän han tittar mot apporten. Men hm måste analysera lite. Kanske beror det på att jag inte så ofta kastar själv, jag är förseg och hinner inte riktigt med att skicka honom direkt han tittar.  Körde lite stoppsignal oxå, gick gode så bra. Sista markeringarna jag körde gick dock bättre, men jag vill ju ha den dära peknäsan, och den har vi inte ännu !!

Nåja grubbla lite på dagens träning och köra vidare sen.


2009-06-02 | 12:32:16

Here we go.

Hemma från jobbet. Grymt folk att jobba med vilket gjorde att vi hann allt och lite till.
Nu ska jag åka och träna med hundarna. Superladdade är vi alla tre !!
Åka runt och se om jag hittar ngt bra ställe där jag kan börja lägga upp målbilder.

Vi höres !!

2009-06-01 | 21:51:15

Det kommer.

Nalta bättre mår jag, blir att jobba i morgon. Vi inventerar just nu och jag vet hur svårt det är att få in folk.

Om ni undrar varför jag inte skrivit så mkt om jaktinternatet i Pålkem, så är det för att jag väntar på bilder från Maria. Min kamera åkte inte fram alls, jag var alldeles för koncentrerad för att försöka lära mig så mkt som möjligt.
Det var verkligen en höjdpunkt i mitt hunderi att åka dit, få träffa likasinnade och jobba med hund en hel helg. Hjärnan var mos igår när jag kom hem, men det kan det väl vara värt.
Några bilder finns på www.gottigottas.com samt www.peruddens.se .

Jag har massor med nya ideer som jag vill prva. Lite synd bara att Maria bor i Rosvik och ingen annan jag känner tränar jakt här omkring. Alltid bra med flera ögon !!

Nu ska jag duscha och sedan sova lite.
Ajdö !!

2009-06-01 | 14:31:12

Juni.

Nu är vi inne i juni.
Hur hände det ??
Jag fyller år om tjugo dagar.
Huvvaligen !!

2009-06-01 | 10:10:04

Skräp.

Idag mår jag verkligen skräp. Bara varit uppe för att ge hundarna mat, nu blir det att lägga sig igen.
Adjö !!

RSS 2.0