2008-10-21 | 15:48:33

Hunderi hundera.

Har just varit på en prommis med voffe. Han har lite vilodag idag från träning och så. Har ju varit igång hela helgen, samt träning igår åsså ska vi ju träna i morgon.
Så han fick bara spring aav sig lite, han hann med att bada i några vattenpölar oxå minsann.....:0/

Som sagt i helgen körde vi ju både viltspår och lite jaktträning, plus då lydnad men de ingår ju lixom i allt.
Lördagens viltspår blev ett utan blod. Nu hann de inte ligga så länge eftrsom jag och Maria försvann in i fotandes värld. Men det blev ett ganska enkelt ett. Två vinklar, genom lite sly samt över en öppen yta. Han hade inga som helst problem. Märktes inte på honom att vi inte använt blod, men som sagt de hade ju inte legat så länge. Tempot var för högt, men vi jobbar med det så....skulle vilja hinna me dett spår till eller egentligen två innan vintern. Ett lite längre med blod som får ligga 18-24 timmar, sen ett lite kortare utan blod men som oxå legat länge. Hoppas vi hinner. Återgångar och sådant tror jag får vänta tills efter vintern, även om det känns som en evighet tills dess.
Dexter fick ett lite längre med blod. Han spårar hur bra som helst, men ibland får han någe fuffens för sig. Men ja tror det är ngt som går över av sig själv. Han hittade då klöven utan problem även om matte trodde de var ute på villovägar. ;0)
Söndag så körde vi ett fältsök i härligt jobbig terräng. Dexter jobbade på sjukt bra. Aldrig sett honom sådan. Inlämningarna var så snygga att jag tappade hakan. Disse jobbade åsså på bra men det märks att han är i en lite testarperiod just nu. Försöker med lite småsaker som jag vet han kan egentligen. 
Allt de finns ju på film så vi ska väl se och analysera sen.
Igår var han bättre än på länge och vi hade roligt ihop. Måste bara försöka få honom att inse att matte är ingen bromskloss vid inkallningarna, samtidigt som jag vill han ska behålla farten in. Hoppas vi får lite tips i morgon.

Tänkte ja ska lägga in lite bilder från helgen på bröderna D.

Ser du vad jag ser ??!!


Hm tja såhära såg det väl ut mest hela tiden måste ja erkänna.

Såhära lätt är det att försöka fota med två galningar på samma äng. Men Dex fick ganska fina öron eller hur??!!

Dex gör sitt pokerfejs !!


Spårningsdax.

Dexter.

Träningsskogen.

Diesel.

Inte lätt att få solen i ögonen inte !!

En otrimmad och blöt Disseman.

Såhära trött är man efter en dag ute i Iggejaur. :0)

Det var lite bilder på hundarna det. Jag har bestämt att nästa år ska Maria och jag åka till Pålkem (??), med eller utan hund det får vi väl se !!
Avslutar med en bild på en sovande hund från denna stund !! Lite svårt att få fokus då det är extremt dåligt ljus plus att ja inte törs gå alltför nära så han ska vakna. Men kolla sötnäsan !!

Kommentarer
Erica skrev:

Oj vad du fotat! :)

Ha ha det är lugnt, du är inte första som sagt fel :) Extremt vanligt :)

kram

2008-10-21 | 16:41:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback