2010-09-30 | 17:55:32

Pretty in pink.

Hm, ja tack !!

KAI Pure Komachi Kockkniv rosa 16,5 cmSil-Pin Silikonkavel PinkLe Creuset Hjärtramekin med lock 0,25 l Rosa


Från Bagaren och Kocken.

2010-09-30 | 15:44:35

Tyst.

Det är alldeles tyst.
Hundarna sover.
Jag har varken TVn, radion eller ngt annat på.
Ovanligt, men härligt.

2010-09-30 | 12:43:26

Härliga höst.

Återigen bjuder hösten på en underbar dag !!
Kallt men med härlig luft och en sol som skiner.
Sambon börjar senare idag så vi började dagen med en promenad längst Södra Hamnen med hundarna. Det var riktigt härligt och vovvarna skötte sig som små änglar. Diesel fick sedan gå igenom hela stan helt okopplad och han gick kloss vid min sida hela tiden. Jag tror han tyckte det var ganska så roligt att få "jobba" lite igen.

En dusch senare sitter jag här med en kopp Regnbågste och funderar över dagen lite. Det är tjejkväll i stan så det kanske blir en sväng där om jag känner att jag är nå sugen. En kväll i soffan drar just nu lite mera, höhö.

Mamma och pappa mår då båda bra, mamma lite mera mör än pappa som bara kändes sig mjuk. Skönt att man iallafall inte "förstört" dem. Själv är jag lite trött i ländryggen och träningsvärk i magen (nice.), och sov som ett litet barn i natt.

Ska vara lite trevlig med R innan han åker och jobbar nu.
Hoppas ni andra har lika härligt väder som det vi har och att ni får en skön torsdag !!



2010-09-29 | 21:26:44

Pluggat hårt ikväll.

Varit duktig ikväll och "pluggat". Känns lite konstigt att säga att jag pluggar, när jag masserar folk. Roligaste plugget jag tror jag haft.
Har iallafall masserat både mor och far ikväll. Intressant och nyttigt att prova på alla dessa olika männiksor. Blev mkt imponerad av min mammas ryggmuskler måste jag säga !! Hon ser ju biffigare ut än vad jag gör.
Dock tror jag hon kommer må lite halvers i morgon. Hon har väl adlrig blivit genomknådad på flera år och jag kom åt en del ställen.
Pappa han stretchades lite också. Roligt att se hur det faktiskt gav med sig ganska så omgående. Han var så nöjd sen över att han kunde korsa benen i soffan sen.

Själv känner jag mig lite mör såhära efteråt. Det tar en del, man glömmer ju bort att tänka på hur man står och använder kraften från kroppen och så. Men jag antar att det är sånt man kommer lära sig med tiden. Pappa fixade även så att bänken blev ytterligare lite lägre, så nu är den i riktigt bra höjd.

Nu ska jag se Berg flyttar in och slappa i soffan lite.
Ha en skön onsdagskväll !!


2010-09-29 | 16:30:58

The Blind Side.

Vi hyrde en film igår, en helt vanlig tisdag. The Blind Side. Jag var lite sugen att se filmen som Sandra Bullock fick en Oscar för, hon har i mina ögon inte riktigt varit den typen av skådis.
Filmen var helt ok, inte dålig, men ingen superfilm heller. Och varför hon vann för den rollen förstår jag inte riktigt. Visst spelade hon bra, rolig och så, men inte vet jag om det var så mkt mera.
Nåja det var mysigt att sitta ned en stund och bara umgås.
Mormor opererades i måndags, hon mår riktigt bra och får med lite tur komma hem i morgon. Skönt.

Idag har solen visat sig från sin finaste sida igen. Varit ute och gått, skickat tillbaka lite kläder, varit ute med voffs. Dammsugit här hemma. Hade tänkt åka och massera mamma också, men hon hade redan ont i kroppen så det blev ingenting av det. Så lite produktiv har jag varit, men slöat en hel del också.

Nu väntar jag på att R ska komma hem. Han tränar ikväll, så det blir att snabbprata och sedan beger han sig iväg igen. Funderar på att åka och massera pappa lite.
Är det någon som vill bli lite knådad på, så är det bara att höra av sig. Jag är ju under upplärning ännu, så förvänta er inga underverk, men litegrann kan jag väl bidra med.

Nu ringer det visst !!


2010-09-28 | 15:57:47

I min brevlåda.

I min brevlåda idag när jag kom hem:



Tusen tack Marabou !!


2010-09-27 | 16:10:25

Motgångar till framgångar.

Jag var ju för ett tag sedan på en förläsning med Thomas Fogdö. Att vända motgångar till medgångar, och att vända medgångar till framgångar så hete den. Den var väldigt inspirerande och det var intressant att höra hur han själv kommit fram till att livet måste fortsätta.
Skönt var också att få höra att han faktiskt den första tiden efter olyckan hatade i princip allt och alla. För jag tror själv att man skulle till en början bli väldigt bitter, och det var skönt för mig personligen att få höra att det var precis så han kände, hans liv var över. Haade han sagt att han bara vaknade upp i sängen och kände att tja detta kan nog bli bra ändå, då hade jag haft svårare att ta till med det han sa. det känns mer äkta, än folk som är med om svåra saker och på något sätt lixom bara ruskar av sig det.
Hänger ni med om hur jag menar ??

Att vända en motgång till en medgång är inte det lättaste, och ingenting man lär sig över natten. Men att kunna se möjligheterna i det mesta tror jag är något man kan ha stor hjälp av. Att inte låta sig drukna, utan att man ändå kan se att det kanske finns något att lära sig av detta, något som kan hjälpa mig framåt i livet. Vissa gånger är det lättare än andra. Så är det bara. Att se det positiva i en sjukdom eller i att bryta nacken, ska vara svårare än att se det positiva i en vardaligare situation.
Fogdö berättade att idag kunde han tänka om sin skada, det kunde ha varit värre. Han kunde ju faktiskt ha dött där och då. Nu lever han ett underbart liv enligt honom själv. Han får åka runt och föreläsa, träffa nya människor hela tiden, inspirera. Han har under 2009 blivit tre barns far och det hade han aldrig velat missa.
Han poängterande även en sak som jag aldrig tänkt på.
Skillnaden på orden rullstolsbunden och rullstolsburen.
Han är rullstolsburen, absolut inte bunden.

Jag tror vissa människor har det här med att se möjligheter i det mesta, naturligt i sig. Medans vi andra får jobba lite hårdare med att hitta det. Min kusins sambo är ett bra exempel på detta. Hon kan verkligen se möjlighterna och den andra sidan i det mesta. Och jag tror inte ens hon är medveten om hur bra hon är på detta, själv. Alltid när man pratar med henne och man kommer till ett "problem", så finner hon nästan direkt en lösning, eller ser saker ur en synvinkel man aldrig själv tänkt på.
En fantastisk egenskap, som jag själv önskar jag hade.
Själv är jag lite mera av den naturen att jag ser allt i nattsvart innan jag möjligtvis kan börja se i gråskalor. Jag är mycket medveten om detta och jobbar ständigt med att försöka ändra mitt tankesätt.
Det är så mkt lättare att "leva" om man kan lösa problem och motgångar relativt lätt och smärtfritt, utan att behöva gräva ner sig och må dåligt innan.

Fogdö sa att vi måste även tillåta oss vara nöjda. Man slutar inte utvecklas för det. Utan snarare tvärtom, man tar sig framåt fortare och med kraftigare tag om man ibland säger åt sig själv att det var faktiskt bra det man gjorde. Att vara nöjd är inte samma sak som att vara i mål och ge sig.

Lite av de tänkvärda sakerna som sades på föreläsningen. Thomas var lätt att lyssna på, rolig, han drog många paralleller med sportvärlden vilket i mitt fall är perfekt. Kanske tycker man det blir lite för mkt om man inte är så intresserad av detta. Får ni chansen, så gå och lyssna.

Och tänk på skillnaden, buren eller bunden ??!!

2010-09-27 | 14:15:20

Underbart höstväder.

Både igår och idag har det varit ett helt underbart höstväder, solen har värmt och luften har varit klar och skön.
Igår var jag ute i Munkis och njöt medans pappa busade med hundarna. Idag sitter jag på min balkong med en kopp Regnbågste som sambon hade med sig hem. Lunchen intog jag även den i solen.
Sitter och läser på lite om muskler och grepp i massagen. Vissa saker har bara ramlat på plats helt plötsligt, medans andra måste jag traggla lite mera.

Hur som helst, det är helt underbart ute just nu, och det är bara att passa på att njuta !!


2010-09-26 | 10:06:14

Never alone.

Uppkrupen i soffan. Vaknade lite väl tidigt, tänkte att jag tar ut hundarna iallafall. En plusgrad och frost på blommorna. Hurrvas, bara fram med alla varma kläder nu.

Somnade om i soffan en stund, men jag är allt annat än utvilad. Vet inte riktigt vad som händer idag, solen skiner ganska så fint just nu. Kanske en mysfrukost och en längre promenad med voffs.
R åker hemåt ikväll, ska bli skönt att ha en famn att krypa upp i igen, speciellt med kalla fötter. =0).

Men jag har ju varit allt annat än ensamen, det är man ALDRIG när man har två gula monster.





2010-09-24 | 22:36:25

En lugn kväll.

Sitter hemma hos mamma. Vi har ätit middag från Golden, sett lite Idol, Skavlan och nu ser vi något annat skit. Jag har precis tagit ut en smulpaj från ugnen (fylld med rabarber, jordgubbar och hallon.) som vi ska avnjuta med lite glass och grädde.
Vi är båda ganska så trötta, så det blir inte alltför många ord sagda. Men det kan vara skönt ibland det med. Att bara sitta och mysa.

Ha en skön fredagskväll alla !!

2010-09-24 | 12:42:22

Gräsand.

Jag är en gräsand i helgen, ni vet en sån grön fin en !!
Sambon har jag skickat ner till sin syster. Han har länge "gnällt" över sitt dåliga samvete att han inte har hälsat på henne på ett tag. Så då gjorde jag slag i saken, kollade upp biljetter och allt. Då blev det lite omständigt helt plötsligt, men pratade precis med honom och han har precis blivit upphämtad i Falkenberg.
Och helt gräsandig är jag ju inte, har ju två gula monster som förföljer mig.

Sen så ska mamma och jag ha lite myskväll ikväll. Tror aldrig vi haft en uttalad Jenny och Birgittakväll förr. Pappa är och fiskar så jag tänkte passa på att kanske bjuda mamma på lite god mat, se lite TV och förhoppningsvis boka en Londonresa (min lärare är dock seeeeg på att svara mig om en kurs.) Innan det kanske det blir att göra stan lite osäker.
Jag är ganska så trött idag, sov konstigt i natt. Tror faktiskt inte att det hade så mkt med att R var borta att göra, som det hade med en dålig höft och lite andra krämpor. Så en dag i lugnet och umgåsighetens tecken blir bra för mig.

I natt när jag inte kunde sova, så spionerade jag på mina grannar. Alltså att vara uppe där runt tre kan vara ganska så mysigt ibland. En av mina grannar satt länge och väl i köket och jag trodde han var naken fram tills det att han ställde sig upp och visade upp ett par tarzankallingar typ. Någon annan i hans lägenhet satt på balkongen och rökte. Vem vet de kanske hade haft sig en mysig stund ??!! Jag har en del fönster att titta in i, de flesta var ju såklart mörka och folk sov. Men de vore roligt att sitta en hel dag och bara titta på vad folk gör, hur de lever sina liv osv. Utan att de ser mig alltså, vad ska de annars tro ??

Ha en skön fredag. Och tänk på att den enda som egentligen har rätt att döma dig, är du själv !!

Kjam !!

2010-09-20 | 13:42:00

Lite mörkrädd.

Måste säga att det känns inte riktigt bra att vakna upp till ett Sverige där SD är med i riksdagen. Jag blir nästan lite mörkrädd.
Människor som tycker att alla inte har samma värde kommer tyvärr alltid att finnas. Nu är det bara hoppas att båda blocken håller vad de lovar, och att de inte tänker ta i SD ens med tång.

Hit, men inte längre tack.

2010-09-19 | 22:13:57

Valet.

Valvakar.


2010-09-19 | 09:34:30

Dags att välja.

Idag är det dags för svenska folket att gå till valurnorna. Och jag hoppas verkligen att alla som har rösträtt gör det. Tänk att det finns fortfarande länder i världen där folk har absolut ingenting att säga till om, så se det inte som en självklarhet utan som den grym möjlighet. Speciellt vi kvinnor borde använda våran rösträtt, det var ju inte alltför länge sedan som vi inte ens fick rösta.
Tycker du inte att politikerna har gjort sitt jobb och hjälpt dig välja, rösta blankt då. Vissa ditt missnöje.

Men använd din röst !!

2010-09-18 | 20:02:49

Spontant.

Efter middag framför TVn, kanske inte den mest romantiska men hallå. Så blir det att gå ner och ta en liten spontanfika på Nodo.

Mys.



2010-09-18 | 18:06:45

Sover han verkligen ??

Efter en hård natt, min sambo har muskelryckningar och han brukar slå och sparka mig en del ibland när han sover, eller jag tror han sover iallafall, så har vi mest tagit det lugnt. Var nere på stan en sväng och kollade läget lite.
Köpte mamma en mumsig bulle då hon har jobbat hårt med  både det ena och det andra den senaste tiden. Vi körde runt och kollade lite på hus och hemma så sov vi lite middag.
Ikväll blir det att softa med en film och lite mys här hemma i soffan. Jag är gode så trött efter nattens fina två timmars sömn och känner mig gode så asocial faktiskt.

Men ibland kan man behöva ta det lite lugnt.

Kram !!


2010-09-17 | 21:50:42

O yes.

Fredagsmys !!



2010-09-17 | 15:40:42

Snälla, söta dator.

Min dator, min fina lilla söta dator har verkligen inte varit medgörlig de senaste dagarna. Jag hoppas verkligen att den inte ger upp livet ännu !!

Sedan sist har jag hunnit vara på en föreläsning med Thomas Fogdö, mkt intressant och lärorikt, mer om detta sen.
Jag har tvingat iväg min sambo att hälsa på sin syster i Falkenberg nästa helg.
Igår träffade jag en kompis på stan och tog en fika, det var samma vän som jag åkte till USA i åtta veckor med. Vi satt och pratade om resan, och jag blev sjukt sugen att åka iväg igen.

Idag har jag träffat min grupp och vi har effektivt utarbetat ett avslappningsprogram riktat mot barn. Och det är inte det lättaste ska ni veta, barn tar ju saker lite mera bokstavligt än vi vuxna. Man kan tex inte säga att de ska känna sin vänstra stortå, eftersom detta oftas leder till att de tar handen och känner på sin vänstra stortå. Men det var riktigt roligt och jag tror att slutprodukten kan bli riktigt bra !!

Fredag som sagt idag. Idol ikväll är väl snart lika vanligt i alla hushåll som tacos ??!! Ska försöka hinna förbi och träffa Rs föräldrar också, det var ett tag sedan.
Staden en sväng nu.

Kram !!

2010-09-16 | 12:17:35

Datorhaveri.

Hej vänner !! Ingen fungerande dator, därav min frånvaro. Hoppas kunna blogga snart igen. Kram.

2010-09-16 | 12:12:57

Datorhaveri.

Hej vänner !! Ingen fungerande dator, därav min frånvaro. Hoppas kunna blogga snart igen. Kram.

2010-09-15 | 14:44:09

Vem är den vänliga själen ??

Kommer hem efter en dag på skolan som innehållit teori om mental träning, samt avslappningsövningar. Glömde mobilen hemma, känns lite naket. Man funderar hur många missade samtal och sms som skall finnas.
Inte ett enda, man är visst inte så populär som man tror, hehe.

Dock fanns det tre nya påsar T, plus en söt lite burk på min diskbänk !! Vem kunde veta att jag skulle komma hem kall och frusen, för vädret är verkligen inte roligt idag. Måste göra lite efterforskningar vem den vänliga själen är, men först ska jag dricka mig en kopp Roobios Hallon och Yoghurt.

Ser att jag fått en fundering om hur man får kontakt med mig, jag har tydligen ingen mejl ute synligt på bloggen. Och var jag lite mera teknisk så skulle jag lägga ut den, men det kan jag helt enkelt inte.
Min mejl är dock [email protected] så det är bara att mejla på !!

Nu ska jag ta en stund för mig själv här med min kopp och läsa vad alla andra har gjort idag.



2010-09-15 | 06:11:22

Ibland krävs det lite extra.

Vissa morgnar krävs det lite mera än andra.
Som idag då regnet piskar mot rutan, vinden blåser och det ser mörkt och kallt ut.
Det behövs:

1. En varm morgonrock till att börja med.
2. En glad hund som säger god morgon.
3. En STOR kopp T.
4. Långkalsonger.
5. Varmaste tröjan i garderoben.

Hoppas ni får en bra onsdag !!

2010-09-14 | 19:41:49

Drömmar.

Drömmar är väl till för, att om man kan, uppyllas ??
Just nu har jag tre saker som jag drömmer lite extra om. Tre saker som jag känner att jag väldigt gärna vill göra.

* Chokladfestivalen.
* Mia Törnblom.
* London.




2010-09-14 | 15:54:41

Var din egen bästa vän.

Efter det förra super negativa inlägget blev jag lite less på min själv och min inställning. Så jag fråga mig själv om det var någon annan som kunde fixa mitt humör, än jag själv. Såklart inte.
Jag sa då till mig själv på skarpen, att rycka upp mig och ta tag i situtationen. Sluta gnäll helt enkelt !!
Gick ner på stan, förbi Akademibokhandeln, riktigt fint, köpte mig några färgglada mappar, fick 20 % på mitt nästa köp där och en tygkasse att bära allt i.
Redan där höjdes humöret lite.

Sedan gick jag och satte mig på Waynes, beställde en kopp T med skummad mjölk och gjorde lite skolarbete. I takt med att jag hann med mer och mer, så höjdes humöret ännu mera. Jag satt där en bra stund, pluggade lite, tittade lite på folk, pluggade lite till, filosoferade och mådde gode så gött. Jag fick både en massa skola gjord och kom ut och fick se lite folk.

Hemma igen så har jag läst lite bloggar, tidningen, varit trevlig med mina hundar.

Så vad har vi lärt oss idag då ??
Allt handlar om inställning, inställning och åter inställning. Och i de flesta fallen kan du faktiskt själv göra något åt ditt humör och hur din dag blir. Visst kan det vara skönt ibland att få skylla på allt annat runt omkring, men blir du gladare, mår du bättre utav det ?? Lita på din egen förmåga och var din egen bästa vän. Du kommer vinna mycket i längden på det.
Så sluta sura och gör något du blir glad av !!



Eller kanske var det Ts magiska krafter som fixade humöret ??


Nu ska jag träna lite mindfulness.

2010-09-14 | 10:50:38

Ingen bra morgon.

Att vakna för att någon håller på att borra hål i taket, är inte vidare trevligt. Att sedan få reda på att taket läker hos vännen som skulle komma in och fika, jag det gör dagen ytterligare lite sämre.
Jag som trodde jag hade hela dagen inplanerad sitter här sysslolös.
Att jag sen väntar på ett mejl från en lärare som bestämmer om och när mamma och jag kan åka till London, gör inte saken bättre. Äsch vad jag gnäller nu känner jag.
Akademibokhandeln öppnar här idag, så jag ska väl dit och kika lite.
Funderar dock på att köpa lite hårdare roligare papper som jag kan skriva ner muskler, funktion och sånt på. Kanske blir pluggningen lite roligare då ??!!

Förresten chokladen var grym !!

Återkommer med ett lite bättre humör förhoppningsvis !!


2010-09-13 | 20:39:23

Masse min nya vän.

Håhå, håhå nu är jag en massagebänk rikare, och några pengar fattigare. Ska bli spännande att få hem den, och framförallt praktiskt, nu kan man ju börja massera på riktigt. Sängar och golv är ingen höjdare vill jag lova.


Schnyggingen.


Nu ska jag gå och ta hand om min sockerkaka som fick innehålla mandelmassa och äpplen stekta i kanel och socker. Receptet har jag fått från Leilas A piece of cake, den doftade då ljuvligt när jag tog ut den, och nu ska den provsmakas med ett glas mjölk.

Kram !!


2010-09-13 | 16:17:06

Lycka.

Lycka.


Ytterligare en chokladnyhet, iallafall för oss här uppe i norr. Och vit choklad dessutom, kan det bli bättre ??!!
Ni får stå ut med webbcam bilderna ett tag, mina stackars kamerakablar har återigen blivit uppätna av kabelormen, eller liknande.
Nu ska jag NJUTA !!


2010-09-13 | 11:55:19

Förvaring.

Perfekt att ha alla små urklippta recept i !!


Green Gate.

2010-09-13 | 10:51:38

Måndag idag igen.

Hela sommaren så vaknade jag strax baki åtta. Now a days vaknar jag in princip alltid efter nio, om jag inte ska upp på skolan dvs.
Har suttit upp, druckit lite T och läst en massa mysiga bloggar. Solen skiner ute, men jag vet inte vad temperaturen är. Man blir ju så lätt lurad under denna årstid, det kan verka varmt och skönt, men när man kommer ut biter kylan i kinderna.

Planerna för dagen är att gå ner på stna en sväng, mamma ville jag skulle köpa nå handdukar till farmor och farfar, jag funderar på att baka en enkelt sockerkaka med äpple i. Plugga lite och ta det ganska så lugnt. Förkylningen har inte riktigt lämnat min kropp känner jag, rosslar fint när jag drar djupa andetag. Bättre bli ordentligt frisk än dra på sig nå mera skit.

Vad ska ni göra en dag som denna ??

2010-09-12 | 18:30:16

Söndagsmys i höstrusket.

Följde med mamma och kollade på växter, men ursch fy och huvva så kallt det var. Sen så började det att regna, så jag flydde till bilen. Jenny tycker inte om att bli blöt och kall.
När jag kom hem hade sambon och hundarna kommit hem, så nu är det liv i lägenheten igen.
Frusen och lite trött så somnade jag en stund i Rs knä, riktigt skönt.

Ute regnar och ruskar det. Vad passar då bättre än en god limpa att mysa i höstrusket med ?? Jag kastade ihop en farmorlimpa, eller filmjölk/bikarbonatlimpa som den även kallas. Underbart god när den är alldeles nybakad, massor med bregott och ost på.
Söndagsmys.





2010-09-12 | 10:57:20

Tyst.

Jag hade tänkt krypa ner och vila en stund effter mitt förra inlägg. Men sambon tog med sig hundarna och lägenheten är så läskigt tyst.
Jag har läst ikapp lite bloggar och druckit lite T. Funderar om jag ska slå min kära mor en signal eller om jag ska gå ner och handla lite. Behöver mjölk, socker och ägg och jag ska baka.
Fast baklusten är inte alltför stor idag, så jag kanske väntar med det.


2010-09-12 | 09:22:08

11 september.

Direkt när jag kom hem från jobbet igår så bakade jag en kladdkaka åt Maria. Hon är bra på mkt min kära vän, men hon och köket går inte riktigt ihop. Och hon hade tidigare beskrivit sin längtan efter en kladdis, så jag tänkte att hon kunde ha den i frysen och ta fram den nästa gång hon blir sugen.
Vi började även att byta skafferidel här hemma. Har haft ganska så mkt i ett skåp över kylskåpen. Men jag har insett är där blir det ganska så varmt, och saker som hårdbröd och kex far ganska så illa där uppe. Så vi bytte mot ett annat skåp, och det blev rejält mycket bättre om jag får säga det själv. Bättre överblick över vad som finns, jag når i princip allt utan att behöva ta hjälp av en stegbil och vi fick rensa bort en massa svammel.

Vi åkte ju sen på kalas hos Maria. Där var det full rulle med en massa barn och hundar. Trevligt att sitta och surra en stund, men tillslut blev både jag och R alldeles för trötta för att orka vara trevliga längre. Hemma hamnade vi i soffan och såg World Trade Center. Det var ju 11 september igår.
Svårt att förstå att det verkligen har hänt, och även om jag har varit där och sett förödelsen, är det svårt att greppa. Att människan kan göra så mot varandra, helt ofattbart.
Varför är vi så grymma mot varandra ??

R klev upp tidigt idag för att åka iväg och hjälpa sin pappa. Jag var osocial nog att stanna hemma. Kanske ska jag plugga lite, plocka undan en del, hade tänkt försöka baka något på alla de äpplen jag fick. Mamma ville åka iväg och titta på nå trädgårdsutförsäljning, så jag tror nog att jag ska klara av att fylla min dag idag med.

Vad ska ni göra denna söndagen ??






Bilder från Ground Zero 2005.

2010-09-11 | 10:28:30

Morgontankar.

Igår när sambon drog iväg på bio så satte jag mig faktiskt med skolan en stund. Gick igenom framsida och baksida ben och skrev ner lite egna kommentarer. Sedan gick jag vidare i Mindfulness kursen. Nu ska man sitta tyst på en stol i tio minuter och bara reflektera över sin andning, om man lätt svävar iväg och hur man kan ta kontroll över tankarna igen. Ganska så svårt, men jag klarade av att sitta i tio minuter utan att bli alltför rastlös. Att tankarna vandrade iväg, tja det var ganska så väntat. Ska bli kul att se efter några övningstillfällen om man bara kan vara i nuet.
Körde en kroppskänning också, det är en skön övning. Dock var jag lite för trött denna gången så jag somnade ett flertal gånger, men det är ju ingen större fara, man jobbar bara vidare på det ställe där man vaknar till.

Idag blir det jobbet några timmar, sen tror jag minsan vi ska på kalas hos Maria.
Jag vaknade för ungefär en timma sedan, och att bara få sitta i köket med en kopp T under tystnad, läsa lite bloggar och andas, det är vardagslyx för mig !!


Ha en underbar lördag alla !!



2010-09-10 | 20:05:24

Fel mat och tårta.

Att få benen masserade gjord emig rejält trött. Så efter en promenad med hundarna la jag mig för att vila en stund. Vaknade när R kom hem från jobbet. Skönt var det då !!

Vi har varit förbi ÖAK en sväng för tårtkalas, VM-medaljörer måste ju såklart grattas. Jag passade på att låna massagebänken där och gick igenom det vi gjorde tidigare idag, samt ryggmassagen. Sambon verkar då ganska så nöjd.
Han är iväg och handlar mat från ThaiGarden, eller han är där andra svängen, jag fick helt fel mat. Det är lixom min lott här i livet, det brukar nästan alltid vara något fel med min mat när vi beställer. Antingen är jag cursed eller så är det self-afficacy, alltså att jag tänker negativt när det gäller att beställa, att det oftast slår in.

Hur som haver, när han kommer blir det att se Idol och äta lite gott. Han ska senare på bio, så jag får en liten myskväll för mig själv här hemma. Ska tända lite ljus och läsa min tjejbok tror jag. Jobb som sagt i morgon och kroppen känns mör efter alla massagebehandlingar i veckan, så jag tror en lugn kväll med en bok blir perfekt !!



2010-09-10 | 06:09:16

Förkyld dator ??

Min dator är inte riktigt kry, vad som är fel, tja det vet väl inte jag. Jag fattar ingenting när det gäller datorer. Sambon försökte förklara och jag nickade förstående (not.). Nåja han skulle kika på den.
Prylar ska bara fungera för mig, inte krångla eller lägga av. Det är en sak som jag kan bli enormt stressad av.

Går bara till lunch idag, sen ska jag nog hem och ta mig en tupplur skulle jag tro, iallafall som det känns nu.
Sedan är det visst redan helg, ska iof. jobba jag men ändå. Tiden flyger verkligen iväg. Sen var det visst kalas för någon som fyllde tant, hehe.

Nä bara göra sig klar för att sätta sig på bussen och sova en stund.
Ha en skön fredag !!

2010-09-10 | 05:53:24

Äpple, päpple.

Hade tänkt vara riktigt duktig och plugga heeeeela kvällen.
Gick väl sisådär.
Jag och mamma åkte till moster för att plocka äpplen som jag tänkt använda till en massa gott, tack moster. Så vi blev där en bra stund.

Nu är jag ganska så trött och ingenting kommer fastna ändå, så det blir soffan och sedan sängen. Ska upp tidigt i morgon igen. Massage av ben är det på schemat.
Känner mig hyfsat mör efter dagens behandling, Marielle gjorde sitt jobb !!


2010-09-09 | 15:13:06

Man måste ju prova alla.


God.


Godare.


Godast !!

Marabou Sensation
har kommit i tre nya smaker. Självklart var jag tvungen att köpa alla tre på en gång, hur ska man annars kunna jämföra dem ??!!
Det roliga var att Cookies & Cream ( dubbel fyllning, bitar av chokladkex i en gräddkräm och en mörk chokladsås) som jag trodde skulle vara bäst, var den jag tyckte minst om. Missförstå mig rätt, alla är goda enligt mig, krämiga och smakar mera. Dock är Caramel & Crisp (fylld med en krispig mandelkrokant i gräddkräm och en god karamellsås.) och Cookies & Cream ganska så snarlika varandra. Sambon kunde i ett blindtest inte avgöra någon större skillnad. Double Creme & Wafer var dock super !! Fylld med ljus choklad- och mjölkkräm med en chokladöverdragen crispig rulle inuti. Mmmmmm, verkligen en ny choklad favorit hos mig.
Men som sagt, alla var riktigt goda och jag kan helt klart tänka mig att köpa dem igen när chokladsuget slår till.

2010-09-09 | 06:16:16

Övertygar mig själv.

Sitter här och försöker övertyga mig själv om att repetion är bra.
Det är nämligen så att dagens lektion är frivillig och min kropp skriker efter att få gå tillbaka till sängen. Jag har dock tänkt ta varje tillfälle i akt som jag kan få, att träna på massagen.
Fast sova lite till vore skönt.

Drömt väldigt konstiga drömmar i natt, om mig och Elin, juicebarer och belgiska våfflor. Ingenting hörde ihop och ingenting var då logiskt. Vaknade halvt förvirrad några gånger.
Inte mycket mera vettigt att skriva just nu, hjärnan har nog inte riktigt vaknat. Bjuder på lite härlig musik istället och önskar er alla en bra dag.



2010-09-08 | 16:14:30

Lyckan är stor.

YES !!
Nu ska Jenny har roligt, hon ska styra upp och organisera sitt liv.

Lite roar små.


Tack mamma.


2010-09-08 | 13:04:53

Fynd.

Har plockat lite här hemma. Fyndade en del, presentkort, födelsedagspengar och en massa skräp.
Nu känner jag mig frusen, ensamen och lite down. Ska precis gå ut med pojkarna så jag hoppas jag får lite energi av promenaden.

Något jag verkligen skulle behöva är en kalender, så jag kan skriva in jobb, skola, inlämningar. Jag gillar att se saker svart på vitt, att få lite stuktur. Som tur är ska mamma komma in lite senare, och med sig ska hon ha en liten kalender. Jag har nämligen letat och letat efter en som jag skulle vilja ha, men ingen har passat. Så nu får det bli en från Kommunal, det funkar det med.

Ut med hundarna var det visst !!




Update: Prommisen gjorde hela skillnaden för humöret. Att se två glada goldenpojkar springa runt bland gula höstlöv, kan man bli annat än glad ??

2010-09-08 | 11:11:22

Grådassig onsdag.

Bra natt i natt, sovit gott.
Sambon jobbade till tio igår och jag var helt knäckt när han kom, kan inte räkna gångerna jag hann somna i soffan innan vi beslutade oss att krypa i säng. Det var en ganska behaglig trötthet iallafall, ni vet både kropp och själ var lika trötta.

Förkylningen går åt rätt håll, just nu är det hostan som är värst och att orken inte riktigt finns där. Länge sedan jag var såhära krasslig, men nu har jag förhoppningsvis gjort mitt för de närmsta tre åren eller något.

Började min morgon med en kopp av Citronmarängpaj-T, kändes bra en grådassig onsdagsmorgon. Har ringt och pratat med mor och far, kollat läget lite.
Som jag tidigare skrivit så pratar jag med dem minst en gång per dag, det blir oftast mer. Det är liksom inte som det ska om jag inte pratat med dem.
Ha mejlat lite viktiga mejl och läst lite bloggar, tagit det ganska så lugnt faktiskt.
Sambon är på jobbet och tjänar lite pengar.
Så det är bara jag och voffs hemma just nu. Funderar på att höststäda lite, plugga lite muskler och fästen samt kanske gå ner en sväng på stan och kolla efter bra massageoljor. Jag vill att de ska vara så naturliga som möjligt och självklart doftfria, och det är lättare sagt än gjort ska ni veta.

Nu ska jag dock göra en kroppskänning i mindfulness kursen.
Jag vet att det kan låta flummigt om man inte är riktigt insatt i vad det är det handlar om. Men känslan efteråt är riktigt härlig, svår att beskriva men jag känner mig "upplyft" och ganska så lätt i sinnet. Vi kommer om vi jobbar bra i denna kursen, dvs får VG att bli program-coacher för mindfullness, så efter jag har jobbat med mig själv dessa veckor så kanske jag kan berätta lite mera ingående för er.

Trevlig onsdag på er alla !!




2010-09-07 | 18:44:12

Mera massage.

Massage idag med på schemat. Gick igenom lite fler specialgrepp på ryggen, sätesmuskulaturen (inte säga stjärt.) samt nackmassage.
Jag gav ju bara idag, man ska inte massage om man är förkyld. Var riktigt sugen några gåner att lägga mig ner, vissa grepp så hur sköna ut som helst.

Sen jag kom hem har jag varit ute med pojkarna en sväng. Vädret är fantastiskt, solen värmen denna kvällen mer än den värmde många kvällar i somras.
Jag har även gjort en kroppskänning i mindfulnessen. Skönt, men jag börjar känna att jag är riktigt trött nu. Ska gå igenom greppen från idag, renskriva klottret.

Soffan, en bok tills Idol börjar, det blir min melodi sen !!

2010-09-07 | 10:13:01

The night.

Natten var ingen trevlig upplevelse, svettats, törstig, kissnödig, ont i hals and so on.
Kände mig hyfsat pigg igår kväll när vi satt i soffan och mös med lite mackor och varm choklad.
Förkylningen har nått halsen och hostan är ett faktum, fast det är lixom den vägen det brukar gå för mig. Halsen och hostan är liksom sista anhalten, tack och lov.
Skola idag, vi ska massera varandras rumpor, men jag ska bara tafsa inte ta emot något.

En STOR kopp T efter en promenad i ett soligt Piteå. Det är faktiskt riktigt härligt väder ute, synd man producerar snor som en mindre fabrik bara.

Kjam !!

2010-09-06 | 11:16:57

Våra bästa år.

Legat och sett Våra Bästa År.
Inte undra på att människor gör konstiga saker, har man den serier som måttstock på hur man ska få kärlek och lycka. Tja, då är verkligen allt tillåtet.

Att läsa sambons SMS låter som en bagatell efter ett avsnitt av den dära serien. Hey att skära sönder hans däck är ju vardagsmat !!

Jag blir nästan mörkrädd, men vem vet, några dagar till i soffan och även jag kanske har en "ny" syn på kärlek.


2010-09-06 | 08:21:38

Måndag.

Hujja. Länge sedan jag kände mig såhära faktiskt.
Har bäddat ner mig i soffan, ser lite Nyhetsmorgon och en kopp T.
Hade tänkt vara lite duktig, så jag släpade med mig massageboken för att läsa och plugga lite muskler och grepp.

Mest ska jag nog sova, ni har väl hört att det är bra ??

2010-09-05 | 07:32:44

Skön söndag ??

Soffan blev mitt andra hem igår efter jobbet. Lämnade den bara för att gå och pudra näsan samt åka till svärföräldrarna för att hämta mat, så vi inte skulle svälta ihjäl, hehe.
Vi mös med goda mackor, T och lite serier, sen somnade vi som klubbade sälar båda två.

Idag är jag väldigt svullen i ansiktet, ser ut som jag gjort lite misslyckade "fillings", haha, ännu mera förkyld såklart och ont i HELA ryggen. Känns som några lastbilar kört över mig, för att sedan backa och köra framåt igen.

Skulle inte massage vara bra för kroppen ??!!

Ska försöka få i mig lite frukost och sedan ska jag och tjäna lite pengar.
Ha en skön söndag !! 



2010-09-04 | 16:56:38

Näpp i täsan.

Sambon och massagen har gett mig en ömmande hals och kliande näsa.
Soffläge resten av kvällen.


2010-09-03 | 16:34:19

Me happy.

Me so happy !!

Underbar familj, sambo, vänner, klasskompisar.
Att få vara i skolan och få massage, är det verklighet ??!!

Ikväll ska jag njuta av mitt goda humör och mitt härliga liv.

2010-09-03 | 05:54:58

God morgon.

Vetskapen om att jag ska få lära mig ge och ta emot massage idag, gjorde att jag flög ur sängen, eller iallafall att det var liiiiiite lättare att kliva upp när klockan ringde runt kvart över fem.

Sedan är det visst helg, jag ska dock jobba och ta hand om min sambo. Ikväll är det fotboll och baka som gäller.
Nu ska jag mysa till lite med min kopp T och sedan gå till bussen.

Adjö !!

2010-09-02 | 22:02:26

At home.

Sambon är rejält förkyld, så ingen tävling i helgen för hans del.

Lektionerna vi had epå eftermiddagen var mkt intressanta, ska bli så roligt att få komma igång och plåga folk i morgon.
Läraren vi har är naprapat som jobbar med bland annat längdskidlandslaget. Kul med lärare som jobbar ute på riktigt och som samtidigt jobbar med högpresterande människor.
Han kunde hur mkt som helst, som jag sa till mina klasskamrater, man skulle kunna sitta och bara föra ett samtal med honom hela terminen. Vi svävade ut en hel del idag med, intressanta saker dock.

Har suttit och läst på lite om tekniker, ergonomi och grepp ikväll. Även om han sa att vi inte behövde läsa något till i morgon, så kändes det bra att veta lite vad han kommer prata om iallafall. Sen är det gode så skoj !!

Duggan gick förresten bra, alla rätt. Men den var inte så seriös om vi säger så, hehe.

Ska springa ner på butiken en sväng, handla lite så jag kan baka i morgon. Sen blir det väl att vara lite social innan jag ska krypa ner.

Kram !!


2010-09-02 | 12:31:42

Oppa skolan.

Håhåjaja.
Lunch minsann och vi hamnade i datasalen. Sitter och kollar lite på massagebänkar, blir att köpa en. Bra om man kan gå ihop några stycken och dela på frakten.
Nu efter lunch ska vi ha teori om massage och i morgon börjar det praktiska. Vi ska massera tio stycken under hösten, varav fem ska skriva ner sina känslor och reflektioner.
Någon som är sugen ??
Vi kommer få lära oss helkroppsmassage, men man kan även få halvkropps, beroende på vad man har för behov, vart man ahr ont och hur läskigt man tycker att det är när någon klämmer och känner på en.

Note to self: Köpa massageolja idag.

Sambon är riktigt krasslig, jag som hade sett fram emot en kväll hemma själv. Haha, nu när han kanske inte ska åka vill jag att han ska åka, och när det var planerat att han skulle åka så ville jag att han inte skulle åka.
Fröken omständig minsan.

Ska fortsätta kolla lite på bänkar.
På återseende !!

2010-09-02 | 07:30:14

Torsdag redan.

Dags att vakna nu !!
Natten var inte alltför bekväm, en sambo som snorat och hostat och en hund som vaknat vid hans minsta rörelse. Så kan det vara ibland.

Skolan idag består av en dugga på musklerna, sedan teori om massage. Den praktiska biten börjar vi med i morgon.
Nu ska jag klä på mig, skriva en liten lapp till min käresta, plugga lite innan jag beger mig mot bussen.

Torsdag redan, två dagar till helgen !!

2010-09-01 | 18:56:52

I´m a bad, bad girl.

I´m a bad, bad girl !!
Jag har ju muggförbud, men jag kunde inte låta bli. Sambon tyckte också att den var fin, så då känns det lite bättre. Laugerhaus är en farlig butik för en som är mugg och brick tokig.

Men se den är ju som gjord för mig som börjat plugga igen.




Hur teet följde med hem, det har jag ingen aaaaning om. Men jag ska precis inviga muggen med lite kanelbullar och fortsätta läsa om våra muskler.



Jag tror förresten att det kommer öppna en mysig inredningsbutik här i stan, i Guldfynds gamla lokaler. Jag kunde kika in när jag gick förbi och de höll på att packa upp. Chabby chick och lantligt, spännande !!

2010-09-01 | 16:38:41

Resa på G.

Mamma har sagt att hon kan följa med mig och resa i höst !!
YES !!

Nu måste jag bara bestämma mig, London, någon julmarknad, Riga.

Tips ??


London.



Riga.



Julmarknad i Lubeck.


2010-09-01 | 09:14:37

Roadtrip ala Jenny.

Jaha, var det kanske dags att plugga lite mera idag då??
Jomenvisst. Först ska jag dock ut på en liten roadtrip. Kan ju inte plugga ordentligt utan bra saker att skriva i, mappar behövs också samt en kalender så jag kan planera in dejter och annat viktigt. =0).

Sambon åker ju för att tväla i Kiruna i helgen och jag har redan börjat gruva lite inför fredagens sova-själv-natt. Nu har jag ju två gula monster som kan hålla mig sällskap, men sedan vi köpte nya madrasser så får de inte vara i sängen. Och jag inbillar ju mig gärna att det finns fönstertittare uppe på sjunde våningen, haha.
Det är inte många nätter som jag och R sovit ifrån varandra sen vi blev tillsammans för ungefär fyra och ett halvt år sedan. Han lixom flyttade in i min lägenhet och flyttade aldrig ur !! Kan de kanske vara en sex-sju nätter på alla dessa år.
Nåja överleva kommer jag göra, frågan är bara hur gott jag kommer sova. Innan är det ingen fara, kan vara skönt att ha lite Jenny-tid och springa runt naken (not). Igår när vi handlade så handlade jag lite götta och myssaker till mig själv, något ska jag väl få för att jag tillbringar fredagskvällen för mig själv, eller hur ??!!

Nä nu ska jag ut på äventyr så jag inte blir så sen hem.

Ha en bra lillördag !!


Fokus !!


Mina tre musketörer !!

RSS 2.0