2011-12-31 | 21:03:54

Årskrönika från någon i dvala.

Jag fick frågan om jag somnat, och lite så är det nog. Jag har gått in i någon slags dvala.
Julen har passerat, den passerade snabbt. Jag hade ju tagit ledigt för att kunna njuta och bara vara. Tyvärr blev det precis tvärtom. Jag sov inte på fyra dagar, på julafton var jag så uppe i varv att jag knappt visste vad jag hette. Tror jag krossade en spegel, men vägrade kolla, ville inte vet om jag lyckades dra på mig sju års olycka på självaste julafton.
Stressade släktingar, gnabb och gnet, ingen tomte, inget barn och inget sällskapsspel.
Däremot fantastiskt fina klappar, bland annat den jag sitter framför nu. Så snäll hade jag inte varit, men jag är glad att ingen skvallrade till tomten. Visst fanns det korta stunder då jag hann vara med, se det fina med julen, men som sagt mestadels var det bara förvirrande.
Juldagen som brukar spenderas i lugn och ro, kanske en sväng på dansgolvet på kvällen, blev inte heller den som den skulle. Och på Annandagen sov jag bara, eftersom jag missat den detaljen innan.
Och sen började jag om att jobba igen.
Så mellandagarna har jag försökt att ta vara på de stunderna som jag lyckats slappna av. Jag har läst böcker, sett junior-VM i hockey, jag har varit i Munkis och busat med hundarna och jag har jobbat med de bästa.
Men jag har även varit med om att flytta farmor till ett hem. Så blandade känslor, så många minnen. Jag var den som tog farmor under armen och gick med henne för sista gången ur det hus som hon spenderat över halva sitt liv i. Det var tungt, och som sagt dagen var fylld med blandade känslor.

Så var det då nyårsafton. De sista timmarna på 2011.
Som jag har längtat !!
2011 har verkligen varit en pissigt år för mig, och jag ser så mycket fram emot ett nytt år. Ett år där jag kan styra skutan på rätt kurs igen och hitta vägen. Jag har så stora förhoppningar på 2012 att jag nästan tror jag har skrämt iväg det.
Men man ska alltid försöka se det positiva, och några ljusglimtar har ändå 2011 bjudit på.

Examen: Även om det var med sorg i hjärtat som jag tog förväl av alla underbara klasskompisar, så hade jag ändå klarat det. Hjärnan fungerade fortfarande och jag gick ut med VG i alla ämnen. Även om det inte blev klart förrän i höst.Stockholmsresan: Resan till huvudstaden med Maria och Nicke var också en höjdpunkt. Soliga dagar och trevlig sällskap, jag kunde inte klaga. Sen så klappade ju faktiskt Maria en spindel, och det var något vi aldrig trodde skulle hända.

PDOL: Att träffa Sandra på en varm altan och bara surra och skratta. Att gå ut och träffa Cissi och andra människor som ger mig energi. Ja, det var en bra helg.En fisketur med pappa: Ja, vilken underbar dag vi hade i skogen. Glada hundar, fin fångst och en fantastisk kväll.Stunder med familjen T.Boström: Som alltid, alldeles för få. Men jag uppskattar varje minut av dem.

Personalfesten: Jag har de bästa kollegorna, så är det bara. Underbart värdfolk gjorde förfesten mysche trevlig. Bästa bordsplaceringen gjorde kvällen grym.

 

 

Sist men inte minst, de dära stunderna: Med mina golden boys såklart. Tillsammans med dem känns världen alltid lite lättare, lite ljusare och lite hårigare.

image description
Så nu vill jag bara önska alla nära och kära, alla vänner och kollegor, gamla som nya, en riktigt trevlig kväll !!
Och ett GOTT NYTT ÅR nu när vi lämnar detta crapy year 2011 och blickar framåt mot 2012.Och vet ni vad, spegeln ligger kvar bakom byrån. Krossad eller inte, jag tar reda på det tids nog.

2011-12-24 | 15:27:27

God Jul.

Min julafton fick en minst sagt guppig start.
Sa jag förresten att jag fick kasta en hel limpa eftersom jag helt glömt bort jäsmedel.
Men jag bet ihop, och bröt ihop lite faktiskt.

Efter att ha gjort en supergod röbetssallad med fetaost och turkisk yoghurt, gräddstuvad grönkål samt fått i ordning allt lagom till Kalle så känns livet mycket bättre.
För nu ska jag njuta av de mina.
Släpp allt ni med.
Vad spelar det för roll om disken är kvar, om gästerna inte ska vara i köket, eller om du inte ens ska vara hemma ??
Vad spelar det för roll om du glömt köpa en sillsort, eller skinkan är lite torr. För även om julen handlar mycket om god mat, så handlar den iallafall för mig främst om att få umgås med dem som jag älskar och se dem le.

Så jag hoppas att alla där ute åteminstone en gång under denna kväll hittar samma lugn som det Diesel hade gjort i morse.Med den bilden önskar jag mina kära läsare en riktigt GOD och FRÖJDEFULL JUL !!

2011-12-24 | 12:04:33

Så kan det också bli.

Jag har haft allt annat än den "perfekta" julaftonsmorgonen.
Den började bra, om än lite tidigt. Jag och mina moster begav oss ut på den numera traditionella morgonprommisen. Så härligt att vara ute och gå när nästan ingen annan är vaken. Visst har vi lite snö, men gårdagens regn har gjort vägarna allt annat än gå vänliga. Men det var ändå mysigt.
Sedan hem för att sitta i soffan en stund, men sen så.
Morgonens saffransscones var en total katastrof, platta och smakade bara bakpulver. Detta trots att jag valde ett recept som skulle ge luftiga och fina scones. Jag hade egentligen tänkt att baka en limpa, men skippade det. Dumt såhär i efterhand. Alternativet smakade inte alls bra, och téet hann bli kallt.
Sen har jag kokat mina röbetor sedan 1900-kallt och de är fortfarande inte mjuka ??!! Hur länge ska man måste koka dem innan de är användbara egentligen.
Stressen har funnits där och jag är dödstrött.

Men vet ni, det får gå det med.
Man måste inte ha en snöig, kylig morgon. Inte en underbart mysig frukost, inte ens perfekt julmat för att julen ska bli bra. Man får ta det som bjuds och göra det bästa av saken.
Det får gå ändå.

2011-12-24 | 08:57:49

Endast Jenny är vaken.

Inte riktigt, men vi var ganska så ensam på vår traditionella julmorgon prommis.


2011-12-23 | 20:36:31

Uupesittarkväll.

Allt är klappat och klart. Saffrans skorporna är i burken sin och jag har vunnit 100 :- på min bingolott.

Ha en underbar kväll alla !!


2011-12-23 | 19:48:18

Utsikten.

Min syn från soffan.


2011-12-23 | 13:42:06

Redo, nu väntar jag.

Hm gick ju bra att bara ta det lugnt och vara denna sista dagen innan jul. Jag har rantat runt med hela dagen och är helt slut nu.
Men nu är jag klar, sista pusselbiten har fallit på plats och allt är inslaget och klart.
Nu ska jag njuta i soffan med en kopp te av smaken Kanderad mandel och cocos. Det doftar underbart. Leilas jul är det på TVn också, perfekt !!

Julkänsla välkommen, nu är jag redo.


2011-12-23 | 08:27:25

Farfar.

Idag är det inte bara dan före dopparedan, inte bara uppesittarkvällen.
Det är även ett år sedan världens bästa farfar gick bort.
Jag har fortfarande svårt att förstå att han inte finns längre, och mina tankar går ofta till honom.
Kan låta knäppt, men igår när jag åkte upp till Lule och passerade deras hus fylldes hela bilen med doften av hans rakvatten, minnena sköljde över mig och tårarna kom. Det är som om han fortfarande finns runt omkring oss. Såklart blir sorgen tyngre av att farmor inte längre är min farmor. Pratade med henne förra veckan, när jag sa att jag älskade henne och saknade henne så svarade hon "jag älskar dig också, fast jag inte riktigt vet vem du är." Mitt hjärta brast.
Min farfar, min älskade farfar som alltid var så glad och så varm. Som alltid berättade hur stolt han var över mig, som brukade sjunga "O Jenny hon gick i dansen med röda guldband." Som blandade O´boy på mitt och hans vis, som jag som liten "snusade" med.

Jag minns så väl, för ett år sedan, ungefär vid samma tid som nu. Satt jag vid samma bord som nu och telefonen ringde. Det var pappa som sa att farfar hade somnat in.
Jag saknar honom.


2011-12-22 | 21:57:00

Dan före dan, före doppare dan.

Dan föredan, före doppare dan.
Ja, det är faktiskt knappt två dagar kvar till julafton.
Min dag har gått i ett. Men nu är jag klar med alla klappar, och det bästa av allt är att ett paket som jag hade räknat bort, helt plötsligt damp ner här !!

Så ikväll ska jag slå in klappar och dricka gott T.För första gången på elva år ska även jag få skinka på mitt julbord. Eller julsk*nka utan rumpa ska jag få.
Det ni !!

2011-12-22 | 08:26:47

Vad väljer du ??

Mitt samtal igår resulterade i en ofrivillig utflykt, men men det ska nog gå det med. Så idag kommer jag vara iväg från bloggen mest hela dagen, ovanligt va.

Därför vill jag att ni reflekterar över detta:

Ett 6-pack ägg från burhöns, repektive frigående kostar 16.50 :-
Ett 6-pack ägg från ekologiska höns kostar 16.90 :-

Det skiljer alltså endast 40 öre mellan ägg från plågade, olyckliga höns och ägg från glada höns.
Vad får man för 40 öre i dagens sammhälle ??
RENT ÅSSIT !!
Så i mina ögon finns det längre inga som helst argument för att INTE köpa ägg från ekologiska höns.
Och nej, ägg från frigående hönor är inte bra ägg det heller, liiiiite bättre än ägg från burhöns. Men frigående kan lika gärna betyda att de går inomhus, får aldrig se dagens ljus och att de får trängas på en mycke liten yta.

Så vad väljer du nästa gång som du handlar ??!!
2011-12-21 | 23:05:47

Jaaaaa.

Så sjukt skönt !! Nu jobbar jag inte nå mera innan jul. Me soooooo happy. Tror det var vetskapen om detta som gjorde att de fyra timmarna i kassan inte kändes alltför tunga. Lite trevligt sällskap underlättade ju såklart.
Nu ska ja må nalta gött.


2011-12-21 | 14:41:00

Juleyr.

Jag har varit så sjukt stressad idag. När jag hade varit på en butik så var jag tvungen att sätta mig i bilen och andas och tänka igenom vad jag hade handlat. Såklart hade jag handlat samma saker på två ställen !! Egentligen vet jag inte varför jag är så stressad, har ju gott om tid innan jag ska och jobba.
En sak som jag skulle ha fanns dock inte, men jag ska försöka lösa det på något sätt.

Lyckan var dock att komma hem till TRE paket, och att i denna sekunden få ett SMS att det finns ytterligare ett paket att hämta. En av sakerna är jag så sjukt nöjd med, och jag tror att mottagaren kommer vara lika nöjd som jag.
Nu sitter jag här och försöker samla tankarna lite. Vad som behöver göras och vad som är klart. Hann med Coop en sväng, så jag köpte ytterligare lite saker som inte behöver köpas dagen innan. Sen köpte jag mig faktiskt en bukett med tulpaner, älskar tulpaner och tycker att jag förtjänade en bukett såhära i julruschen.

JA !!!!!! Det har löst sig med den dära saker.
O vad jag älskar serviceminded människor !!
Och vet ni, jag som har telefonskräck ringde faktiskt en del samtal.

Puss och kram !!Från fotoakuten.se.....tyckte det var ett passande namn, haha.

2011-12-21 | 10:20:50

Då kör vi.

Nu rivstartar jag min onsdag.
Sista klapparna ska inhandlas, paket ska hämtas och lite julemat ska inköpas.

Vi höres !!Btw, den snöar i Pite !! Vacker, fin, vit snö.

2011-12-20 | 22:59:00

Det går framåt.

Idag var det också mkt att göra. Kanske inte lite galet som igår, men jag är ändå rätt så slut i huvudet.
Sen jag kom hem har jag slagit in lite mera julklappar, måste säga att jag är väldigt nöjd med utsidan på några utav dem i år. Jag har även sorterat alla kvitton så jag vet vart jag har dem. Som jag tipsade om innan så förvarar jag alla julkvitton i ett speciellt kuvert, så jag vet vart jag har alla.
Jag har även passat på att handla lite saker som inte är så beroende av datum. Så den stressen har släppt lite. Har ju tidigare berättat att jag har tänkt prova lite nya saker på mitt julbord, som de senaste åren varit väldigt tråkigt och begränsat. Röbetor köpte jag hem idag, tänkte göra en sallad med det och fetaost. Brysselkål hade jag tänkt försöka mig på, samt grönkål. Vi får se om tiden räcker till. Man behöver faktiskt inte göra allt, men det vore roligt att prova på.

I morgon ska jag åka iväg en sväng innan jobbet, de sista klapparna ska inhandlas. Sen är jag klar. Dock väntar jag på en drös saker, så jag hoppas att posten gör sitt jobb i år.
Sitter här och småfryser så jag ska svepa in mig och se lite SATC innan det är dags att sova. Ska även skriva klart handlingslistan för torsdag. Skönt att ha det mesta klart, sen så älskar jag ju listor !!

2011-12-20 | 12:09:57

Julstressen är redan här.

Jag var helt slut när jag kom hem från jobbet igår.
Folk handlade som tokar !!
Och det är ju nästan hela veckan kvar innan julafton. Alltså det är ju bra att folk handlar, men shit alltså jag drogs med i stressen och började få panik över att allt jag behöver skulle ta slut. Fast jag vet ju att vi har leveranser som vanligt hela veckan. Jag skrattade lite åt mig själv, att stress kan smitta så !!

Idag, typ en kvart innan en hemsidas "innan jul-garanti" gick ut, så föll de flesta julklapparna på plats. Några kvar att köpa, och några att vänta på. Men går allt som jag har tänkt så blir det nog bra.
Nu ska jag klä på mig och gå till jobbet.
Ute är det vitt och fint, men det får gärna bli någon minusgrad också, så att det fina inte helt plötsligt regnar bort.

Kjam !!

2011-12-19 | 08:37:10

Upplopps veckan.

Förstår ni att om en vecka är det redan annandagen. Tiden går i en rasande fart.
Var det inte nyss jag tyckte att december släpade sig fram ??!!
Vi går iallafall in på upploppet nu. Jobbar fram till onsdag, sen har jag tagit semester för att riktigt kunna njuta av julen.
Men som sagt de närmsta tre dagarna kommer nog bloggen ligga lite i dvala. Kommer jobba arslet av mig, så jag lär inte ha mkt energi kvar när jag kommer hem.

De flesta klapparna är inköpta, och vet ni vad ?? Jag tycker det är lite tråkigt. =).
Men ska strosa lite på stan på torsdag då det är julklappskväll i stan, kanske hittar man någon liten sak ändå.
Tom bingolotterna för uppesittar är inhandlade, i år är Jenny ute i tid.

Hoppas ni får en fin måndag och en bra start på er vecka !!Min fjärde advent försvann fort som bara den. Stupade i säng.

2011-12-18 | 22:23:42

Götta.


2011-12-18 | 22:21:57

Bakardag.

Idag har jag stått i köket nästan hela dagen. En sväng ner på stan och en fikapaus på Waynes har jag hunnit med.


2011-12-18 | 11:08:26

Fjärde advent.

Börjar min fjärde advent precis som jag önskat. Lugn och ro, lite TV, tända ljus och tidningen.
Gårdagen avslutades med paketinslagning lite julmusik. Tyvärr inte så många julkänslor, kanske blir det bättre idag då snön faller vit !!


2011-12-17 | 21:43:18

Lördagsmys.

Efter en dag med mycket att göra, så är det dags för lite lördagsmys. Filmen Source Code och en julig Starbucksmugg med T och skummad mjölk.


2011-12-17 | 20:13:50

Check !!


2011-12-17 | 19:17:39

No time.

Dåligt med tid för bloggen nu.
Bakar Elinkakor och stökar på !!


2011-12-16 | 21:42:42

Fredag, en vecka innan.

Hello alla blogg-readers !!
Har ni haft en bra dag ??
Min har gått i ett från klockan fem i morse. Jobb, stan med mamma, handling, hunderi och julklapperi. Kan inte fatta att klockan har hunnit bli halv tio redan.
Om en vecka så är det dan före dan, och jag hoppas på en mysig uppesittarkväll.

Hur går det med era julklappar då ??
Jag hade nog legat väääääldigt bra till om en hemsida inte bestämt sig för att tjorva. Klev upp extra tidigt i morse för att hinna med att beställa, men nähä då funkade det inte alls. Och efter att jag skrivit ett morrande mejl, så var jag ändå påväg att komma försent. Hoppas på bättre lycka i morgon dock.
Blir kanske en sväng till Lule i morgon, för att införskaffa det sista.

Idag bjöds det på julig lunch på jobbet, hm ja inte för mig dock eftersom jag typ inte äter något utav det, men det var mysigt ändå. Plus att vi fick våran julklapp. Vi kom då in på julklappar som vi har fått förr om åren. Och vi kom fram till att smaken är verkligen som baken. För något år sedan fick vi en ljusstake från Design House.
Jag tycker verkligen INTE om den, medans andra älskar den. Har två stycken nerpackade någonstans djup nere i alla bråte.Men visst är det tur att vi alla tycker olika, tänk så tråkigt det skulle bli annars.
Nu hade jag tänkt slå in lite klappar och dricka lite T.

2011-12-15 | 22:48:04

Julgodis 2011.

Jag erkänner, jag är en helt värdelös bloggare just nu.
Men det hinns inte med, och jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om.
Vädret suger fortfarande, jag jobbar och handlar julklappar. Det känns det som om ni har hört förr.
Sen kan jag ju fortfarande inte länka från min blogg, så jag kan inte ge er alla recept på julgodis som jag gjort.

Men för min egen skull skriver jag ner vad som gjorts i godisväg.

* Vit fudge.
* Chokladkolor med saffran.
* Mozartkulor.
* Bountybollar.
* Vit ischoklad.
* Vit ischoklad med saffran.

Hm sen minns jag inte om jag har gjort något mer, minnet är inte det bästa. Men ska även göra Rocky Road med min egen touch, och kanske Nigellas fudge. Sen blir det att baka lite också, saffranskladdkakan med vit choklad är ett måste denna julen. Saffran, saffran, saffran, I love it !!

Jo måste bara berätta om vurpan jag gjorde igår. Jag var ute och gick på stan och skulle svänga lite. Det var lite väl halkigt, plus att det blåste en del. Jenny gjorde en dykning, men lyckades hålla sig på fötter. Dock hade hon på sig sin cape, och den flög över huvudet och slog ihop sig som en tulpan, eller ett paraply som åkt år fel håll typ. Där stod jag med hela tunga jackan över huvudet och rumpan bar......tack och lov hade jag ju jeans, men ni fattar. Tog ett tag innan jag kunde krångla mig ur denna knipa.....haha som jag skrattade sen.


Jaja, nu ska jag sova. Börjar tidigt.
Adjö!!


2011-12-15 | 09:05:18

Mörkt, men mysigt.

Börjar inte förrän senare i eftermiddag, men vi ska ha fackmöte nu vid tio. Sen hade jag nog tänkt hinna med att köpa två presenter (jepp inte klappar) innan jag börjar jobba.
Det är fortfarande mörkt ute, men just idag känns det mest bara mysigt. Har sovit hyfsat bra nu två nätter i rad, så jag hoppas det har vänt nu.

Go morron !!


2011-12-14 | 22:18:04

På språng.

Ursäkta frånvaron här idag, men jag har varit på språng med hela dagen. Fixat klappar och presenter.
Julkänsla har jag dock ingen, det regnar ute och stressen har kommit ikapp mig.
Nu ska jag försöka varva ner och få mig lite sömn.

Hoppas ni har haft en bra lill-lördag !!

2011-12-13 | 21:53:15

Pyssel.

Lite tomteverkstad och luciamys.


2011-12-13 | 20:17:40

Paketinslagning.

Snart har hela lucia passerat, och jag har inte sett en endaste en. Inte ens på bild. Och när det visade från Göteborg på TV, ja då passade Jenny tydligen på att storhandla.
Jasi, jasi.

Följde med min lilla mor en sväng på Barnens Hus, egentligen var humöret i botten men mamma ville ha hjälp så. Och är det någon som mste älska en trots att man är surare än en citron, så är det väl just mamma. Vi hittade en liten klapp till Rasmus och sen lämnade hon av mig hemma igen. Ingen lust alls att kuta runt på stan idag. Har som sagt var storhandlat, och jag trodde det skulle kosta skjortan. Men hey vad billigt det blev, och ingen är gladare än jag. Har även gjort en total renovering av mig själv i duschen så nu luktar jag gott och ser något sånär fräsch ut.
Blir nog att slå in lite klappar ikväll. Jag slår hellre in dem själv, och tackar ofta nej till paketinslagning på butikerna. Inte för att det blir finare när jag gör det själv, snarare tvärtom. Men jag gillar att sitta och pyssla på med alla saker som jag köpt.
Listan har faktiskt minskat lite idag då jag fixat några fler klappar. Sen har jag kommit på en hel del, ska beställa några och i morgon åker jag ut på hemligt uppdrag.

2011-12-13 | 13:41:24

Lucia.

Idag töar det. Halkigt och slaskigt. Den otroligt vackra snön som låg tung på träden är borta.
B L Ä.

Jag åkte och jobbade idag. Febern hade gått ner och en dag i soffan är mer än nog för mig. Hade ju ändå bara en kort dag, så det kändes bra.
Nu sitter jag här och beställer lite julklappar. Jag som tyckte att början av december var så seg, insåg idag när jag plockade upp varor med bäst-före-datum i januari 2012 att snart är vi där.
Men jag vill inte köpa saker bara för att köpa, det ska finnas en tanke bakom och jag vill tro att den har ett mervärde för den som ska ta emot den.

Nä bäst att jobba vidare, tvätten är snart klar och sen hade jag tänkt svänga ihop ngt till middag också.

Just ja., det är ju lucia idag.
Lusselelle lusselelle eeeeelva nätter före juuuuuul !!
När man inte har någon som lussar så känns lucia inte så speciellt faktiskt. Hade tänkt baka lussekissar, men eftersom jag typ är den enda som gillar saffran så känns det lite onödigt.


Såhär såg det tydligen ut ifjol. Oklädd gran och en massa julkartonger. Ligger bättre till där i år iallafall.

2011-12-12 | 15:52:11

Less.

Gaaaah !!
Tycker verkligen inte om att vara sjuk. Och ja, jag tror det finns folk som tycker att det kan vara skönt att få vara hemma en helt blå måndag och bara ligga.
Inte jag, blir så sjukt rastlös, känner mig så "onyttig" och ser en miljard saker som måste göras. För att inte tala om de stackars hundarna. Känner mig som en brottslig när jag tog ut dem på en sväng runt huset. Är man hemma sjuk, så ska man vara hemma och vara sjuk. Men de måste ju få komma ut och göra sitt. Dåligt samvete för att de har så tråkigt har jag också.

Har surfat en hel del efter julklappar, de fem minuterna av dagen som jag inte legat och sovit. Har lite svårt att bestämma mig för vad folk ska få i år. Och tiden börjar vara knapp. Nästa vecka har vi julveckan och jag vill helst ha allt hemma som jag hade tänkt beställa från nätet.

Och ni glömmer väl inte att på fredag är sista dagen om ni har tänkt skicka julkort med julfrimärken.


2011-12-12 | 12:09:58

Good vs. bad.

Igår var en sådära riktigt bra dag, fram till runt fem-sex tiden.
Jag vaknade tidigt, som jag alltid gör dagen efter fest. Tog med mig pojkarna ut på en härlig vinterpromenad. Runt fem minus i luften och ett lätt snöfall. Jag älskar den här tiden på året. Att promenera i ett vitt landskap som är fyllt av ljus, man kan nästan höra hur allt andas förväntan inför den stundande julen. Att bara få gå runt på stadens gator, nästan ingen annan är vaken och bara andas in. Jag älskar det. Vissa promenader känns nästan magiska, som om man vandrar runt i ett sagoland. Lycktstoplarna i parken hjälper verklige till, då de vid snö ser ut som den som finns i Narnina. Vem vet, en dag kanske jag är borta.
Efter en lång härlig promenad är det skönt att komma in och värma sig med en kopp te framför TVn. Kanske duka upp till mysfrukost. Och nu när det är så mycket sport att titta på så skulle man egentligen bara kunna sitta där i flera timmar utan att behöva skaffa sig ett liv.
Jag var ovanligt harmonisk igår och kunde ta det lugnt.
Klädde även min julgran, och det är alltid pricken över i:et till jul. Älskar min plastgran och kommer nog aldrig att ta in en riktig en.
Det blev ytterligare en härlig hundpromenad, i lite kallare väder. Men påpälsade upp till öronen så var det hur bra som helst.
Som sagt, jag var lugn och harmoniskt i princip hela den tiden. Kändes ingen rastlöshet över att sitta ner en stund, ingen panik och inga måsten. Vet inte om det hade skett ett under och att jag faktiskt kan slappna ev, eller om det var julfesten på lördagen som satte nivån för humöret på söndagen. För det var verkligen roligt. En bra förfest med ett värdpar som såg till att man hade det mesta. Bästa bordsdamerna och herrarna vid middagen, och alla braiga kollegor på ett braigt humör. Jag var nöjd !!

Sen åkte jag iväg en sväng, halsen började göra ont och jag kom på hur fort tiden går. Snart är den underbara julen över, och vad har vi då ?? Ingenting på flera månader. Många säger att tiden mellan september-december är värst. Jag håller verkligen inte med. Då vet man att härliga december är i antågande, att man ska få pynt och jula till det. Vad har man i januari-mars att se fram emot, ingenting. Visst blir det ljusare och så, men inte är det mycket spännande som händer.
Hur som haver, började jag även känna mig krasslig. Hyrde Bridesmaids, som inte alls var som jag trodde och däckade i soffan. Vaknade i natt, alldeles svettig och illamående och här ligger jag nu i feber. Gnällig och sur.


image description
Föredar gårdagens morgon framför dagens.


2011-12-11 | 19:40:39

Cold.

Feeling like I'm getting a cold.
Försöker kurera med te och en film.


2011-12-11 | 14:53:52

Julgranen blir till.

Jag klär min gran och ser på Vinterstudion denna underbara lugna söndag.

Vad gör ni fina läsare då ??


2011-12-11 | 09:23:02

Bagge-mys.


2011-12-11 | 09:20:13

Tredje advent.

Jag börjar min tredje advent med tända ljus, en kopp vaniljte i favoritmuggen och Anders Bagge på Nyhetsmorgon.

Underbart !!


2011-12-11 | 00:44:23

Bra kväll.

Hemma efter en mkt trevlig kväll.
Länge sedan jag skrattade så mycke. Tanken var utgång, men det välkända Coop-lotteriet drog ut på tiden så de flesta valde att gå hemmåt. Så även jag.
Sitter här med min tekopp och känner mig riktigt pigg.


 Hoppas ni också har haft en riktigt bra lördagskväll !!

2011-12-10 | 14:45:49

En "vit" lördag.

Idag har det snöat stora, tunga lapphandskar över Pite. Lite besvärligt när man ska vara ute och knappt ser sin egen näsa, men ändå härligt !! Jag tar detta hundra gånger om istället för regn.
Jag och pojkarna var ut på en lång promenad, och ingen är mer lycklig än mina monster när det finns snö att dyka, gräva och hoppa i. Tog några kort med skrutt telefonen dog så ni får inte se dem.
Har även hunnit med att vara på stan. Förutom kvällens dricka så fick jag med ytterliga två julklappar hem. Många kvar dock, men jag gill hä !! Köpte även en lite gåva till kvällens värdinna, det kan hon behöva efter att vi har stormat hennes boende.

Nu sitter jag här, vinet är på kylning, kläderna är framplockade och håret, hm tja håret lixom bara är. Men, men tror på en trevlig kväll ändå. Som sagt, kollegorna har laddat i veckor.
Ska se lite sport innan jag gör mig helt klar för kvällen.

Hoppas ni får en trevlig lördagskväll !!2011-12-09 | 18:14:24

Fredagsbounty.

Jaha, så var det fredagskväll och jag står och gör Bountybollar. Det heter inte lagar, eller bakar har jag fått höra.
Det är visst även Idol-final ikväll. Men jag har inte följt med alls denna säsongen, så den skiter jag i.
Jobbat mest hela dagen, och kom hem ganska så trött och less. Men efter lite julfixade och nu julgodis-görande så känns det bättre.

I morgon har vi julfest med jobbet, och jag tror aldrig jag har sett mina arbetskamrater så taggade. Så detb lir en sväng på stan i för att inhandla något drickbart och sen skulle jag behöva något lite loosefit över axlarna. En och annan klapp ska nog också inhandlas.

Nä nu ringde klockan, mina bountybollar vill bli rullade !!Aaaaaa jag blir helt knäpp, det går fortfarande inte för mig att länka till sidor !!
WTF blogg.se !!

2011-12-08 | 12:14:56

Snön ligger vit.

Förmiddan har sprungit iväg och jag ska snart på jobbet.
Sömnen i natt var bättre, förutom att jag gjorde en chokladpralin av min chef så har konstiga drömmar lyst med sin frånvaro.
Det har snöat under natten och nu ligger det ett fint, fluffigt lager snö på min värld. Hundpromenad började vi dagen med, pojkarna sprang runt som ystra kossor på grönbete och rullade sig inte bara en gång.

Nu ringde mamma, hon ska komma örbi med min börs, tack för den lixom !!

Ha en bra torsdag !!

2011-12-07 | 22:20:22

Suck.

Lule var ingen hit. Jag var sur och grinig och möttes av ointresserad och dålig butikspersonal. Tillslut hittade jag en adventstjärna som jag var hyfsat nöjd med. Tills jag satte upp den, den lyser rosa !! Hur kan en vit stjärna lysa rosa ?!?!
Sen fick jag ett samtal från Coolstuff, jag hade beställt en julklapp till Rasmus därifrån. Då är den visst slut o kommer inte in i år !! Hur kan jag då ha fått en bekräftelse och en faktura ?? Då dyrare jag ihop totalt.
Väl hemma insåg jag att jag hade glömt börsen i mammas bil *suck*. Men en fika på Nodo chattade upp mig lite.
Så jag har avslutat kvällen med att göra Mozartkulor och se Leilas söta jul, så lite bättre är det. Den rosa stjärnan stör nå så fruktansvärt dock !!

Over and out.


2011-12-07 | 10:31:40

Update.

En lite update.
Diesel skötte sig bra som vanligt, väger dock ännu mindre än sist så nu är det slut på deffen och dags att börja äta lite mera igen. Ingen kommer nog bli gladare än han.
Rumpan såg bara fin ut, öronen likaså. Hon kom inte ihåg sist hon såg ett par så fina öron. Dock fanns det kvar lite bacilusker i ena öronvaxet, vilket inte alls var något konstigt. Så vi ska fortsätta rengöra öronen och se sista av kortisonet så trodde hon inte att det skulle bli några problems.

Klockan elva kommer mamma, give or take en kvart. Så jag surfar runt på lite bloggar, hittat tillbaka till några av mina gamla favvisar. Och försöker påminna mig själv om att det tar tid, det går inte på nån vecka.


2011-12-07 | 08:20:15

Min natt.

I natt har jag varit i NY, sett en anka skita ut en konservburk och kört motorcykel.
Det ni !!

Ledig, men uppe. Diesel ska på återbesök till vet. och sen tror jag att jag tar med mig mamma till Lule för att söka upp en stjärna.
Trött, och inte särskilt inspirerad.

Ha en bra onsdag !!


2011-12-06 | 18:51:39

Fullt.

Har precis kommit hem, har varit och storhandlat. Gillar när kyl och frys är fulla. Fick bara plats med fyra påsa grytbitar, men det ska vi nog ordna. ;). Även skafferiet är påfyllt så nu kan jag baka när jag vill. Får se om det kanske blir Bounty bollar ikväll, ska först ta tag i min dörrdekoration. Sen får vi helt enkelt se vad energin räcker till.

Och vet ni snön ligger fortfarande kvar på backen. I morse när jag gick till jobbet såg det inte vidare bra ut, men kylan har kommit vilket gör att det fortfarande är vitt !! Dock är det inte tillräckligt kallt ute för att man ska kunna ställa ut bakverk/godis för att stelna. Vilket annars är en riktigt fördel med att bo i norrland.


2011-12-06 | 12:22:08

Helt glad.

Efter en dålig natt, jag hade så ont i höften att klockan var efter två då jag lyckades somna i soffan. Drömde dock helt sjuka drömmar, som att min farmor ägde en apa som jag var tvungen att rädda. Jag var ändå hyfsat med när klockan ringde 05.00. Jag tror jag går på någon slags överskottenergi nu eller liknande.
Bästa plocklaget gjorde att dagn flöt på bra.
Sen fick jag veta något så tro det eller ej, gjorde mig riktigt glad.
Minns ni att jag i panik letade vegetariska grytbitar för nån vecka sedan ??
Idag kom världens sötaste Åsa och berättade att hon hade "mallat" in dem.
JA !!
Så himlans fett nice alltså.
Gjorde verkligen min dag. Som ni säkert förstår älskar jag dessa grytbitar. Fulla i proteiner och så goda så.

Tanken var att dra med mamma till Lule, men hon är bortbjuden ikväll så det får bli en annan gång. Jag är i desperat behov av en vit adventsstjärna och i Pite finns det inte en enda en som duger. Jag vill gärna ha den innan julen är över.
Ska försöka färdigställa min dörrkvast idag. Pappa kom med en hel drös med lim, och något borde ju funka kan man tycka.

Så har någon gjort eran dag lite extra bra idag ??!!

2011-12-05 | 16:48:28

VITT.

Idag när jag klev ut på balkongen möttes jag av ett vitt vackert snöfall.
Jag blev så glad att jag utbrast högt och tydligt " JA det snöar". Tur att klockan var kvart i sex och inte en människa syntes till. Det bästa av allt är att den fortfarande ligger kvar. Att det sedan är snorhalt, ja det tar jag.
Min värld är så mkt finare med att vitt lager på sig.

Sen jag kom hem från jobbet har jag inte varit särskilt effektiv. Halkan gör att jag spänner mig nrä jag går, vilket gör att jag får ont i höften. Men som sagt, jag klagar inte på det.
Ska snart ut med pojkarna en sväng, de sprang runt som tokar tidigare idag och busade i snön.

Är lite baksugen, men jag vet verkligen inte vad jag ska baka. Att göra egen röbetssallad har jag dock bestämt att jag ska pröva på i år. Gillar verkligen inte den man kan köpa, vacker färg har den men inte mer. Grönkål hade jag också tänkt försöka mig på.


Recepten.se

2011-12-05 | 05:26:25

En kvinnas plats.

Det blev inte att klä någon julgran igår. Den står redo med ljusen på, men nej inspirationen infann sig inte.
Var ut till Munkis en sväng igår, och mamma var så anti-jul att det smittade av sig lite. Dock ställde jag mig vid spisen så fort jag kom hem och lämnade den inte förrän runt tio.
Det blev en del julgodis, vit ischoklad, vit ischoklad med saffran, vit fudge, hm inser att allt jag gjorde igår innehöll vit choklad. Tur att det är så gott då !!

Ska strax kila iväg på jobbet, vaknade runt fyra av att jag trodde en hund mådde illa. Så var inte fallet men sömnen efter detta blev inte bra. Jag drömde att jag ahde lämnade den ena uta på balkongen i snöstorm och att mina saffransskorpor bakade jag på golvet så att de blev alldeles lurviga.

Måndag, ny vecka.
Då kör vi !!

2011-12-04 | 20:20:17

Eskil.

Idag fyller bästa Hjortonmyren´s Mel Gibson hela 7 år !!

Och vi har haft lyckan att njuta av honom i hela tre år nu.


2011-12-04 | 18:52:41

Vi gör julgodis.

Matte gör julgodis och har stadigt sällskap av ett gult monster som inte förstår varför det inte ramlar ner något.En sak är då säker, i mitt kök är man aldrig ensamen.

2011-12-04 | 14:58:18

Nej.

Nej, nej, nej.
Det är inte att ok att man måste akta sig för vattenpölar när man är ute och går. Inte den 4 december !!
Nej, nej, nej.

2011-12-04 | 11:37:14

Barbapappa.

Idag känner jag mig precis som vädret, grått, extremt tråkigt och surt.
Som en riktigt blek-barbapappa.
Men jag ska ändå ut på stan en sväng, Elin har tipsat mig om att de har hjärtformade ischokladformar på Village. Sen ska jag försöka köpa ytterligare någon julklapp. Baka lite och klä granen är också saker jag hade tänkt försöka hinna med idag.

Vad gör ni denna regninga (!!) 2:a advent ??

2011-12-04 | 09:15:57

Yes.

2:a adventsmys med Nymo i soffan.


2011-12-03 | 17:12:27

Leilas söta jul.

För alla som precis som mig, missade Leilas söta jul i onsdags finns chansen nu ikväll.
Halv sex är det repris på sjuan.
Tune in !!


2011-12-03 | 10:16:28

Time.

Laddar med en lugn stund i soffan innan en stressig dag på jobbet.
Skönt.

Önskar er en trevlig lördag.


2011-12-02 | 21:13:12

Slöfock.

Jobbade bara fyra timmar idag, att fyra timmar kan kännas så långa. Då går ett åttatimmarspass fortare.
Jag handlade lite innan jag gick hem, för jag hade tänkt baka Elinkakor åt mamma. Vi brukar göra så. Hon bakar vissa sorter åt mig, och jag vissa åt henne.
Hemma inser jag att jag har glömt att köpa ägg. Lagom trött, så surnade jag till.
Skit i baket tänkte jag.
Jag satte mig ner och gjorde en Dumlegran istället. Men när den var klar hade jag fortfarande ett sug efter att baka. Men fy *pip* slöarsle gå och köp ägg tänkte jag till mig själv.
Och det jag gjorde. Nu står kakorna i ugnen och jag har stökat undan.

I morgon ska jag, om jag har räknat rätt, jobba sista helgen före jul !!
Hur fantastiskt är inte det. Men samtidigt väldigt konstig.
Vad gör man på helgerna innan jul lixom ??


2011-12-02 | 12:06:20

Munter.

Så var det fredag igen. Veckorna flyger fram, dock tycker jag att det känns som om det är en oändlighet fram till jul.
Igår var det ett år sedan min första morbror dog, och början till ett ganska tungt år. Jag hoppas att vi nu kan börja om på ny kula.

Sitter och kollar igenom lite bakböcker och pärmar. Vill ha julbaket klart för mig i huvudet.
Hittade ett recept på farmors Pippari. Ett recept jag bad att få innan hon försvan in i sin egen värld. Jag älskar dem, men är samtidigt lite rädd att prova på att baka dem själv. Tänk om de smakar skit, då kommer jag ju aldrig få uppleva pippari och mjölk igen. Så jag tror receptet får ligga och gro en stund.
Jag önskar att man hade kunnat dra ut alla farmors recepet, och all den kunskap hon hade om bakning och matlagning med en trollstav, lite som i Harry Potter. För även om jag bad henne skriva ner en massa, när jag väl hade börjat förstå vart det var påväg, så finns det många som saknas. Jag tycker det är tragiskt att ett helt liv fullt med upplevelser och kunskap, sakta bara tynar bort och försvinner.

Tänkte jag skulle skriva något lite roligare, så jag gick tillbaka för att titta vad som hände för exakt ett år sedan.
Hm, då åkte jag till Sunderbyn för att träffa min älskade farfar. Det visade sig vara sista gången vi träffades.

Muntert och bra, nu går jag !!

2011-12-01 | 13:16:48

Lite tid för mig själv.

Jag hittade rent åssit på stan. Men när jag passerade Waynes så kände jag att det var dags för lite Jenny-landa-tid. Så jag köpte mig en tekopp och slog mig ner. Har tillbringat många timmar där, pluggandes och repeterandes. Nu var det skönt att bara sitta ner och inte tänka så mycket. Titta lite på folk och bara låta tankarna flyga. JAg behövde få rensa tankarna lite och skita i alla måsten.
En sak som slog mig, är hur snabbt folk kastar i sig sitt fika. Flera som kom och gick innan mig. *Poff* på fem minuter har de fått i sig en muffins och en stor kopp kaffe. Jag fattar det inte. Jag älskar att ta det lugnt, sitta och kanske surra lite om man ha sällskap, dra ut på det goda en stund.

Nu ska jag snart trava mot jobbet. Har precis varit ute med hundarna. Diesel fick syn på moffa en bit bort och fick rejäl fart, haha alltid lika roligt att se hur glada de blir när de träffar någon som de tycker om.
Träffade förresten en människa idag som jag inte sett på ett tag. Hon hade gjort två stora livsval och jag fylldes med beundran inför henne. Inspirerande människor sprider sån energi omkring sig tycker jag. Vi kom iallafall fram till att våra hundar var själahelare.


2011-12-01 | 09:52:34

1:a december.

Nu får det seriöst börja snöa !!
Vad är detta, bor man i Norrland ska man ha snön vid det här laget. Men det är väl allt vi spyr ut i atmosfären som slår tillbaka nu.

Idag är det iallafall första december. Äntligen, nu känns det inte som om man fuskar längre när man håller på med julpyssel, köper julklappar och julbakar.
Även dags att öppna första luckan i adventkalendern.
Självklart har jag jag en sån, eller jag har faktiskt två.


En chokladkalender som jag fått av mamma och en från en idrottsförening.

Vill lova att det var in många stressade föräldrar och besvikna barn igår och letade efter SVTs kalender, men den var slut.

Jobbar kväll även idag, så jag ska springa ner på stan och försöka uträtt lite ärenden. Vi har julfest med jobbet nästa helg, kanske borde man uppdatera garderoben liten innan ??
Men först ska jag "slapa" mig själv i ansiktet så jag vaknar till.

God morgon !!

RSS 2.0