2008-01-30 | 16:59:08

Inte så mkt men alltid ngt.

Är klockan verkligen bara tio i fem ??!!
Har hunnit med litegrann även om jag hade tänkt hinna en massa med.
Morgonen började me att husse gick på kvartsamtal, sen skjutsade jag och DIsse honom till jobbet och for vidare till Munkis. Matte var laddad att träna, Disse var super tills själva träningen började. Hur mkt energi som helst, och när matte skulle ställa upp honom så gjorde han Diesel-byttor och var omöjlig. Lite lite vettigt kom ur den träningen men han såg då ut att ha kul iallafall ;0) Måste ju dock berätta att han kom på ALLA inkallningar, svåra som lätta (svåra menar jag när han sprang över till granen och skulle ner till deras hund.) YeYe !! Tränade lite på att sitta fast, men tankar på gårdagen. Först vart han lite panikslagen när han insåg att han satt fast igen. Men jag var snabbt framme och tillslut så satte han sig bara ner när han kände att de tog stopp, och väntade. Kommer inte våga lämna honom utanför nån affär ännu, men det är ett steg i rätt riktining.
Sen såg matte lite One Tree Hill och Diesel sov.
Sen lade sig matte och sov middag och Diesel sov.
Nyss var vi ute och tränade, gick bättre än i morse. Tränade att springa, lite inkallningar och stående. Började bita igen, men tillslut så !! Gjorde en platsliggning och jag stod en bra bit ifrån honom, då gick Pepsi förbi och även om jag såg hur gärna han ville så låg han kvar !! Massor med beröm och bus !!
Nu har jag städat ur diskamaskien och funderar om jag ska bege mig till Coop för att köpa ngt att äta, och självklart nå gott åt liten.

Träna med vovven är så himla kul, bara jag slutar stressa och tar det lugnare.

image87
Liten på valpkursen i höstas. TÅ TÖÖÖÖÖT !!


2008-01-29 | 22:27:46

Ont i mattehjärtat.

Så var vi hemma igen. Kalaset var gott ;0)
Hamnade på Grans igen för matte ville han skulle få känna på underlaget och försöka att inte äta så himla mkt bajs. Gick bättre än sist, men nosen vill gärna vara nedåt. Vi prövade ställa upp (gick blääää:) och springa (gick jätte bra ibland, sen blir han trött och då är det nästa i backen.) Sen tänkte matte och husse att vi skulle pröva lämna honom och sätta fast honom i väggen. Gick sisådär, en lös hund kom förbi, han gjorde ett Diesel utfall och insåg han satt fast, dörren öppnade och han fick panik. Men jag tror vi löste det halvers iallafall. Han fick vara in i skåpet, hälsa på dörren osv. Ingen rädlsa så, är bara orolig för hur de ska gå nästan gång vi sätter fast honom. Jag försökte hålla huvudet kallt och vara rolig. Men när han klamrade sig fast vid mig när jag kom frma till honom, då vara det svårt att inte "trösta".
Theres var där, huvva avd hon är duktig med hundarna, pratade lite om ditt och datt. Mkt trevlig tjej.

Nu ska vi krypa ner i soffan, och mattehjärtat ska försöka göra ont.

Puss o Kjam.

Jo, vi tränade massor på att bara sitta och titta på !! Jobbigt men bra.

Kjam !!

2008-01-29 | 17:22:29

Shaked mobile.

Nyss varit ut med lilleman på en mindre prommis runt huset. Han går som en klocka nu !! Drar ingenting och söker massor med kontakt när folk och dylikt går förbi !! Han är i ett superunderbart satdium nu (peppar peppar.)
Matte är lite stressad. 60 års kalas snart och jag måste bada och annat. Skakade nyss mobilen istället för yohurten, la in tidningen i kylen och mjölken på bordet. Lite småsaker bara ;0)
Ska hoppa  i plurret nu, köpt en Aftonbladet Sofies nya tidning, ska bli intressant och se om det är ngt att läsa.

Jo Grans ikväll, funderar om vi hinner bara åka dit och titta lite. Underlaget är väl inte det bästa för en hund som varit halt, så sitta och titta blir nog bra.

Kram.

2008-01-28 | 22:03:47

28 januari.

Hihi Ingela vet itne om du läst bloggen ännu. Men 28 januari.....vet du vad det datumet betyder ??!! ;0)
Thihiiiiiiiiiiii så mkt roliga minnen, fy skruttan vad jag älskade den tiden !!

Kram alla nu ska jag försöka sova utan dodingen.

2008-01-27 | 22:44:21

Roberta.

Jag borde egentligen skriva om den underbara helgen som jag haft. Men jag ska krypa ner i sängen, lyssna lite på takida och bara må gott i tankarna.
Måste bara skriva om min söta sambo som är en lite flicka fast i en pojkes kropp. När vi sagt hejdå till våran fina främmande som förgyllde kvällen idag säger Robban. "Tror du att de tycker om att umgås med oss ??" Jag svarade att det hoppas jag verkligen att de gör, och annars skulle de väl inte komma och hälsa på sa jag. "Mm mm säger Robert med lite eftertryck, men jag är så rädd att Håkans ska ha tråkigt med mig." Vi står och funderar och pratar en stund och kommer fram till att vi åteminstone tycker väldigt mkt om deras sällskap. Han är så söt, tänker som en tjej, som att ha en tjejkompis och en snygg kille i samma paket. Bra för då förstår han mina tankebanor bättre.

Jag är lycklig, lite små trött, kissnödig och full med braig energi !! ;0P

Kram.

2008-01-26 | 11:58:55

Lördagen idag.

Har hunnit vara och göra mitt bidrag till Coopan framtid nu på morgonen. Tog på mig att jobba några timmar för att fylla på lite varor och sånt som inte hanns med igår. Tänkte gå dit redan kl sex, men när väckaren ringde fem, så no way !!
Tiden på Coop gick fort, allt tackvare en Erica med lite sömn i bagaget. Helt rätt nivå för mig. Lovely !!
Nu ska jag ner på scccchtan med Ingela och äta lite lunch. Inte illa man få passa på och träffa henne de chanser som går när hon är hem, uppbokad och populär som hon är !!

Diesel är mindre halt, om ens halt längre (litar inte på mina ögon längre.) oh full i energi, han får dock vila nån dag till. Köpt en klicker förresten.....ska bli spännande.

Nä nu ska jag gå, ser dock framemot vad kvällen kan bidra med !! ;0)

Kram.

2008-01-24 | 10:13:53

Pictures.

image84

image85

image86

2008-01-23 | 22:31:02

Skit värld.

Nu är Diesel JÄTTE halt, haltare än vad han någonsin varit.

Satt på jobbet och tänkte på hur bra allt kändes och hur glad jag var.

Aldrig, aldrig kan man få vara riktigt glad en längre stund.

2008-01-23 | 19:46:46

Coolaste jag.

Haha detta skriver jag fràn min mobbe. Visste knappt att jag kunde gà ut pà nätet med den. Vill hälsa till alla jag älskar!! HIHI jag är en tònt. PUSS.

2008-01-23 | 11:43:41

Hundrädda läs ej.

Nu blir det en hundblogg igen, som den som inte orkar läsa mer om hundträningen våran, bör sluta nu !! ;0)

Efter gårdagen så avr vi fulla med inspiritation och ideér.....nästan iallafall. Åteminstone fulla med motivation. Och jag insåg idag att det är en av mina brister. Jag vill så gärna göra allt medans han är på G att jag blir stressad (självklart blir han oxå det.) och inte tar det lugnt, moment för moment. Måste tränas på !!
Vi körde lite fritt följ, i slutet gick det kanon. Jag har bara lite svårt att få honom att intressera sig för mig när han väl sett något annat. Men jag brukar stanna till och börja om. Tränade lite sitt stanna kvar och ligg stanna kvar. Här är han jätte dutkigt, jag kan tjoa och tjimma som en tok och han ligger på platsen.
Sen utställningstränade vi lite, både att springa med koncentrationen på mig, och stå när jag håller i huvudet- det senare är lite läskigt. Började springa på plan mark, när det satt så prövade jag en gång i lite djupare snö, det var svårare men han klarade det !! Sen att det blir ngt galoppsprång här och där det bryr jag mig inte om.
Gick en prommis runt alla husen oxå, för att jobba med dragandet. Tror ni han drog ??!! Näpp han gick och stirrade på mig hela tiden....sötungen. Jag vill ju han ska kunna gå i koppel utan att han kontakt med mig hela tiden men även utan att gå iväg på egan äventyr. Men självklart fick han beröm när han tog kontakt.
Som avslutning så busade vi runt här nere och nu kommer han som ett skott på inkallningarna. Iallafall idag. En sak till som jag märkt. Att igår när vi tränade och han och Dexter krockade och sen sprang de till Sonny. Istället för att locka på honom så går jag och hämtar honom. Rädd för att få bannor av någon av de andra hundägarna, då slutar jag lita på min hund, vilket är INTE bra alls. Ska skärpa mig till nästa tis Diesel jag lovar.
Nu sover han och matte ska titta på One Tree Hill.
Det är underbart att ha hund, vill träna hela tiden. Men måste tänka på att ta de lugnt och pö om pö.

Puss.

2008-01-22 | 22:54:58

En liiiiiten bara.

image83
Från i somras, när man var en liten plutt !!

2008-01-22 | 22:52:49

Dvärgen Trötter.

Phu !! Att de kunde vara så jobbig att träna en vovve, jadu nu är hela familjen helt slut. Vovven sover i korgen, husse ligger i soffan och jag är snart påväg dit.
Så mkt kvar att lära sig, så nyttigt att vara bland en massa andra hundar. Fick lite tips till utställningen, om vi nu ska dit, jag börjar nästan banga......
Lite nervöst att Therese var där, men hon är så gullig så det gick bra. Hon tyckte Diesel såg jätte fin ut, han hade blivit grov tyckte hon.
Broder D var där, och det är alltid lockande att busa med honom ;=)
Jag är nöjd med kvällen, det var första gången i ett ridhus, med en massa andra hundar åsså krävde matte att han skulle koncentrera sig på henne. Vilken kärring !!

Nä nu ska jag gå och mysa. Helt slut i kroppen.

Puss o kram tavelram !!


2008-01-22 | 18:34:55

Home.

Just ja Tigger är återfunnen !!
Han satt i en snöhög på Coopan.

Nu nalletajm.....

2008-01-22 | 18:34:08

Skryt !!

Jag är någons bästaste bäste vän !!
Det känns så fruktansvärt bra att jag ska ta min nalle och gråta en skvätt !!

Pöss på dig !!

2008-01-21 | 21:27:37

EFTERLYSNING !!

Ni vet den dära lilla Tigger som jag berättade om tidigare idag. Den som fått Disse att ta leksaker ute.
Matte har TAPPAT BORT DEN !!
Hon är ju bara för kass. :(

Så nu fterlyser jag en liten typ 8cm hög, Tigger (från Nalle Phu) lagom slemmig och biten på.
Hittelön till den som återfinner honom !!

Nu ska jag gå och deppa.

2008-01-21 | 17:00:27

Fröken duktig flicka.

När jag gick gymnasiet, så sa min gympalärare till mig, "du är en såndära duktig flicka, vill göra allt rätt, kanske borde du skaffa dig en ovanan, kanske borde du börja snusa."
Om vi frånser det faktum att en lärare uppmuntrade mig att börja med något som kunde leda till ett missbruk, så måste jag erkänna att han har rätt. Jag mår som bäst när jag har utfört ngt och detta har gått bra.
Så nu har jag nyss bet. alla räkningar (snart kommer första nummret av Canis !!!!!) varit på vägledningscentrum som det tydligen heter, för att tamina första steg mot att plugga upp mitt Matte A betyg till ett MVG (ångest och stress.) Diesel ligger i korgen och morrar i sömnen och jag sitter här med en tekopp. Just nu är jag ganska så nöjd och glad i själen.

Jag skulle vilja prova på klickerträning, men är rädd för att göra fel. Har hört att man kan förstöra en hund for ever om man gör fel, nån som vet hur sant det är ?? Har läst på nätet och hittat en massa spännande böcker som jag vill beställa. Ska bara övertyga Robban om att vi behöver alla dessa böcker.......PLZ LOVE !! ;0)
Nu piper den lilla åsså. Diesel är ingen högljud hund av sig, har han ens källt två gånger i sitt liv ?? Men när han sover så låter han högt och mkt. *ler*


Jojojojojojoooooooooooo i morgon ska vi och träna i Grans ridhus. Våran uppfödare tipsade om att Goldenklubben hade träningar där på tis.kvällar. Så i morgon ska Maria och jag dit (självklart hundrarna oxå.) Som vi ahr längtat efter nån att träna med och tom under tak !! Hoppas bara att man törs fråga om saker man undar över, jag är ju lite mesig när det gäller sånt dära.
Igår fick Disse träffa och busa med en tik, dte avr första gången i hans lilla liv. Alla jag känner har ju bara hanhundar. Men det märktes då inte alls att det avr en tik. Jag studerade kroppsspråket hans mkt noga och kunde inte urskilja nångra skillnader mot för när han träffar hanhundar. Hon var liten, med ett smalt feminint ansikte och dumboöron. ;0)

Helgen ja, den gick fort trots jobba, nog mkt tackvare att Erica, Lena o lite annat roligt folk jobbade. Lördagkväll trodde vi skulle bli lite halvseg, men efter mat i Munkis så fick vi besök av Ingela och Håkan. Trots att Ingela hade varit på IKEA hela dan. Mkt mkt trevligt och de stannade till halv ett eller ngt sånt. Ingela den busen chockade mig svårt, men jag hämtade mig sen när hon lät mer förnuftig. ;0) Även hon som peppade mig att ta tag i matten. Ska snart kommer ner till Umeä så vi kan ha vårat pyjamas-party !!
Jag har haft dåligt samvete genemot Ingela så länge, men nu är allt som det alltid har varit. Super duper bäst !!
Söndagen bestod mest av jobb, lite hundbus och middag i Böle. Mys i soffan till Shrek och sen sängen.

Läste just en arbetskamrats blogg, de är i Thailand. Även om jag inte är så särsklit sugen på att åka dit, så är jag riktigt avis på solandet, alla utflykter och att bara få komma bort en stund. Att de sen kommer vara bruna och få mig att se ut som en levande död, tja det hör väl bara tlll. ;0)

Nä nu ska jag gå och göra ngt vettigare.

Kjam kjam !!

2008-01-21 | 13:38:31

Vikten av vikten.

37,5 KG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Det måste verkligen vara fel på vågen. För inte kan min lilla bebis väga så mkt. Och jag vill lova att det inte är övervikt, han är nästan på gränsen för tunn istället. Ojojojoj.
;0)

Just kommit in från en prommis. Härligt med lite nysnö.
Tränade frittfölj i hm jag skulle inte kalla det djupsnö men ändå tillräckligt djup snö för att det skulle vara sååååå lockade för lilleman att busa i.
Lite kämpigt avr det i början, men om han tog ett bushopp eller tuggade lite snö, det brydde jag mig inte om. Själv kämpade jag med att vara roligare än snön, och tillslut så fick vi bra kontakt och kunde tom springa runt !! Nöjd matte. Körde några inkallningar och på den sista hoppade han och satte sig på min vänstra sida ??!! :0)
Som belöning för hårt arbete fick han vara lös och busa lite.
Oh just jag, jag har för första gången fått hon att leka och vara intresserad av en leksak när vi är ute !!!!!!!!!!! YES !! Kunde tom anv den lilla blötta Tiggern som en triggare till frittfölj och springande !! Helt underbart måste jag säga. Nu ligger Tigger och torkar för honom ska vi bara ha vid speciella tillfällen. Happy.
Vi satt även på bänkar, klättrade i träd, upp på snöhögar och broräcken.En mkt trevlig tur.
Nu sitter lilleman ute på balkongen och äter upp mattes julpynt. (han har fått lov.)

Borde skriva om helgen oxå. Mne kanske lite senare nu måste jag äta nån sorts frukost och sen bege mig till utvecklingscentrum. *nervis*

Puss.

2008-01-18 | 23:45:01

Nöff, nöff.

Oslagbar var mumisgt, när väl jag och Maria hade framfört en väldigt fnissigklagomål. Men alltså hallå vem gör så att veg. smakar kött bara för att de är en grillbuffe´??!! *hihi*
Jobbet var det rörigt på idag, nytt system och så.
Nu ska vi hoppa i säng, jobb i morgon oxå.


Jag hatar att känna mig långt ifrån någon jag håller av..............


Sisten i säng är en rutten gris !!

2008-01-18 | 12:25:08

Likasinnade och femöringar.

Hur ska jag skriva detta inlägg utan att det blir fel ??!!
Först kan jag skriva att vi har nyss varit ute och tränat fritt följ, han var väldigt uppmärksam och tog bra kontakt, trots att Philip borderterrien kom och gick förbi, hurra !! Sen när det kommr snöhöga och djupsnö då måste han ju nästan bara hoppa och gräva i dem, men matte hade tålamod och väntade tills han tog kontakt igen, vilken gick snabbt och se började vi bara om från början (positiv inlärning hoppas jag att det är, försöker då syssla med det.)
Prövade utst.spring, men de var så svårt för matte var rädd att halka (fast de var inte så halkigt men ändå ;0P) så hon spände sig och sådär, men vi fick ett bra varv tillslut. Som belöning på allt (lite platsliggning och inkallningar med försök att han ska sätta sig på min vänstra sida, btw hur tränar man det bäst ??) så fick han springa lös och gräva lite. Inge problem att få med honom in igen, han är (peppar, peppar!!) i en period där han är väldigt uppmärksam och lyssna riktigt bra !! Bara ta vara på det så länge det håller. Jo igår när vi gick hem från jobbet, husse och liten kom och hämtade matte, så fick han vara lös en bit. Toksprang efter husse och Bella, då visslade matte lite lätt......han vände på en femöring (nåja en så pass stor femöring att en golden på över 30 kg kunde vända på den) och kom som en spjut !! Matte och husse vart så glada och Disse han fick mumma !!

Okaj nu ska jag ge mig in på ett känsligt område, barn.
Måste bara börja med att säga till mina vänner som fått barn, det har inget emot er att göra, jag älskar det  faktum att ni har fått era underbara små och att jag får komma och lukta, gosa och sedan lämna igen !! ;0)
Men samtidigt måste jag säga att det är skönt att ha några likasinnade vänner som känner precis som jag.
Barn ??!!
NEJ NEJ NEJ NEJ, tack. Inte nu iallafall.
Jag är verkligen inte i det stadium i mitt liv att jag vill ha några barn (förutom lurviga då.) Då är det så skönt att veta att de finns andra som känner som jag.
För lika svårt som jag har att förstå folks längtan efter ett barn, tror jag de har att förstå till mitt kännande att inte skaffa.
Jag känner mig inte klar med mig själv, och med mitt liv. Så mkt jag vill göra innan. Vad ska jag jobba med i framtiden, vart ska jag hålla till, men framförallt vem är jag ??
Jag är avis på mina vänner som kännt sig redo och vet vart de är i livet.
Tack och lov har min sambo förståelse för hur jag känner, och han har inte heller någon brådska. Vi har mkt tid ännu, jag är ju trots allt "bara" 25 år.
Sen vet jag inte om jag vill skaffa barn i en värld som håller på att förstöra sig själv, vem vet om det ens finns en värld för mig att leva i när jag är 50.
Jag tycker om att planera och jag vill inte att ett barn ska komma som ett beslut, "ojdå nu är jag gravid, aja då skaffar vi väl barn då." Återigen mina vänner med barn, så vet jag att alla era små var väl planerade och efterlängtade.
I början av mitt och Robbans förhållande så kände att jag kanske borde skaffa barn. Men det var endast för att få behålla honom. För jag tänkte att om vi hade barn ihop så kunde han inte lämna mig. Fast de hade han ju kunnat ändå, underligare saker händer ju. Men den känslan och tanken höll väl i sig i en dag eller två. ;0)
Vem vet, kanske skaffar jag aldrig barn, bara en massa hundar. Det känns dock skönt att ha kommit fram att det är ingenting för mig just nu. Ett stressmoment har försvunnit. Mkt tack vare att jag har Ingela och Maria som känner ungefär samma sak. Skönt att få ventilera och veta att de finns fler än jag som känner likadant.

För som Ingela sa, när jag skaffar barn, ska det vara det mest önskade och efterlängtade barnet i världen !!

Hihi det kanske blir du och jag Ingela. Katt- och hundtanten. *fniss*

Jag är ung och har en massa annat framför mig innan jag blir mamma. Så kul jag ska ha innan jag kommer fram till den punkten !!
Amen !!

2008-01-17 | 14:48:55

Nu, nu och nu !!

Vädret suger.
Det är bara att konstatera.
Så vi har tränat lite här hemma. Men matte har lite dålig motivation just nu (sover dåligt osv.)
Idag fattade han dock musmattan tillslut !! var nog bara så att jag var klarare med vad ja ville att han skulle göra, och gav berömmet direkt när han gjorde rätt.
Lite utställningsträning hann vi med oxå innan vi gav upp. Matte har förresten anmält sig att vara med och hjälpa till att annorda utställningen som är i Pite nu i mars. Då får man en chans att lära sig lite mera och se hur det går till i kulisserna.

Har hunnit med att städa lite bland alla tidningar och sånt, men jag lyckas alltid att få det att se mera stökigt ut innan jag är klar. Men nu har det rensats en hel del.
Ska kissa hunden igen och sen är det jobbet som gäller.
Imorgon ryktas det om tacos på Oslagbar !! ;0)

Maria och jag har kommit överrens om att vi vill ha en instruktör (eller nån som kan iallafall) typ NUUUUUUUUUUUU !!
Nån som är sugen ??

Kram.


2008-01-17 | 00:18:12

Mörker i mig.

Jag sa ju att jag är en sån som orar mig, mkt och ofta. Men tack alla för pepp och fakta. Jag bara är så rädd att jag ska ha gjort något fel som gett honom problem osv. Ni vet sånt som att vi inte bar honom tillräckligt länge (tillslut orkade jag inte bära en kluns på över 25 kg.) att vi har gått för mkt på asfalt, i koppel eller att vi har för lite för att höfterna ska bli stabila, tja allt. Var likadan med mina andra djur, hästen även om han hade gjort saker i hagen så undrade jag om jag kunnat förhindra det. 
Missan när hon hade gjort ngt.
Jag har saker jag aldrig förlåter mig själv för........

Så mkt som kan hända, så mkt som kan gå fel med dem man håller nära.
Jag orar mig, men det är bara för att jag älskar dem så mkt.

Nu ska vi sova, allihopa för i morgon är det förhoppningsvis en ny dag !!

Kram.

P.S. Disse är anmäld till utställning den 1 mars här i Piteå. D.S.


2008-01-16 | 18:02:06

Namnbyte.

Jag borde döpa om bloggen till något i stil med, "En överoroande mattes tankar."
Det är nämligen så att ja under en tid studerat hur min hund sitter. Och han sitter helt klart snett åt samma håll hela tiden, ena bakbenet under sig och det andra lite snett utåt (inte under sig ordentligt typ.)
Kan det vara höftledsfel eller ngt annat ??!!

Vad tror ni ??

2008-01-16 | 13:23:29

Ice baby ice.

Tillbaka från ytterligare en halkig prommis med vovven. Han var duktig, sökte mkt kontakt med matte och lyssande bättre än någonsin på mina inkallningar !! Yeah !! Han fick hoppa upp på några bänka och bord, stanna och sitta lite. Som belöning fick han mumma och så fick han jaga några kråkor. åh så roligt det var och se på honom, helt overtygad om att han skulle få fast vid nån av dem. Men ikket¨, så de slutade varje gång att han kom fram till mig och satte sig, besviken men ändå lycklig. Drog inte alls lika mkt som han har gjort sista tiden, men han har en tendens att tvärrycka för att gå ner i ngt dike eller så, men vi jobbar på det.

Nu ska matte snart plocka bort julen, sortera lite tidningar och dylikt. Men först ska hon se ett avsnitt One Tree Hill och njuta av en kopp the´.

På återseende !!

2008-01-15 | 13:10:08

Toaproblem.

Idag har Diesel fått träna på att ta det lugnt. Att så fort matte rör sig så betyder det inte att vi ska gå ut eller att något annat roligt kommer att hända. Även om de är bra att han tycker att jag är kuligt så.....
Det har varit jobbigt för lillhjärnan och tillslut så lade han sig ned och somnade. Vilket var precis vad matte ville !!

Men hm nu har jag upptäckt ett litet problem, han har somnat precis utanför toadörren och jag behöver komma dit för att kunna göra mig färdig för jobbet......äsch !!

image82
Här har han somnat hos sin älskade moffa. Jobbigt att heta Diesel ska ni veta !!

2008-01-15 | 12:53:15

Därför skriver jag.

När jag skriver här, så skriver jag vad jag känner. jag skriver inte för att samma pluspoäng, för att få medlidande, för att göra någon arg, för att framstå som bäst.
Jag skriver för att jag behöver det. Det är som terapi för mig, får ur mig en massa tankar och funderingar. Ibland blir det lite för personligt och då måste jag censurera. Det är så lätt att glömma att folk (nån iallafall.) läser det jag skriver. Att det faktiskt ligger ute på internet. För mig är det en sorts dagbok.
Att läsa andras bloggar och skriva kommentarer är mitt sätt att hålla kontakt, jag hatar att ringa och dra mig väldigt för att göra detta. Så det är mitt sätt att nå ut till er som jag tycker om men inte klarar av att ringa till.
Så skriver jag att jag har ont i hälen, är det inte för att ni ska tycka synd om mig. Jag behöver gnälla av mig.
Skriver jag att Edwin är den sötaste bebisen jag sett, är det inte för att smöra för Li. Jag tycker det.
Skriver jag att jag är lycklig för att Maria o Jonas skaffade Dexter, så är det inte för att få dem att känna sig bra. Jag hade inte klarat det utan dem.
Skriver jag att kunder är tröga, är det inte för att vara elak. Det är för att jag tycker att de är tröga, punkt.
Skriver jag att jag är avis på någons förmåga att tex träna sin hund, hantera en flock. Så är det inte för att jag nedvärderar mig själv, jag ser upp till dessa människor och sätter upp ett mål att jag ska bli åteminstone hälften så duktig.
Skriver jag att Johanna är ett inredningsgeni, så är det inte för att fjäska. Det är för att jag anser att hon är det, och ser det som en inspiritationskälla att suga åt mig lite.

Så vad jag menar är att jag skriver det jag känner. Utan baktankar och "read between the lines."
Om jag någongång sårat någon, gjort någon förbannad, så var det inte min mening och jag ber så hemskt mkt om Burträsk.

Jag är jag, varken mer eller mindre !!

2008-01-15 | 11:42:23

Omringad.

I morse då jag vaknade så var jag omringad av diverse mjukdjur, sockar och konger !! Ett sött litet djur hade burit upp nästan alla sina leksaker i sängen, ihopp om att matte skulle vakna och leka med honom. Jag kunde inte annat än le när jag vaknade upp med en blöt toffla på magen och en hund som satt o stirrade på mig. När han såg att jag hade vaknat då var de bara att kliva upp, för att minska risken att bli totalt mosad. ;0)

Den underbar snön som kom i helgen har återigen fixat så att alla vägar är som en enda lååååång skridskobana.
Matte måste duscha, fixa håret, gå ut med hunden och sen bege sig till jobbet på en ond häl. Ska bara läsa alla mina bloggar som jag har på min lista först.

Synes senare.

Just ja, fick ju lite bilder från Maria (tack.) så här kommer ett smakprov av vad vi gick igenom i sön. :0)

image75
Jag hetsar Dexter lite. ;0)

image76
Bröderna D, knapp jag ens ser skillnad. Disse till vänster dock. (Hoppas jag ;0) )

image77
Nu taaaaaaar jag dig !!

image78
Siiiiiitt fint nu. Phu var inte det lättaste !!

image79
Hm tja en bild säger mer än tusen ord.

image80
Diesel påväg att kolla upp vad brorsan gör. Han ser så vuxen ut här min bebis.

image81
Det var allt, Disse längtar redan tills nästa gång vi åker till Rosvik.


Puss o hej !!

2008-01-14 | 10:48:25

Inloggningstjafs.

Igår när jag skulle skriva så komme jag inte in på min bloggsida. Jag skrev ändå ner vad jag kände, och nu ska jag försöka få in det här oxå......

Familjen har gått för att sova. Jag kände för att sitta uppe en liten stund till. Bara njuta av lugnet runt omkring mig och lugnet som finns i min kropp just nu.

Härligt.

Helgen har varit jätte mysig om än den gått alldeles för fort.

Idag så åkte vi ut till Maria och Jonas paradis. För att träffa broder D och umgås med dem vi tycker om. Hundarna var som vanligt galna och busade som tokar hela tiden. Tillslut fick vi nog (jag) och vi lade dem på olika platser i huset. Oh vilken lycka med lite tystnad. ;0)

Diesel uppförde sig jätte bra, jag trodde han skulle visa lite mera av sin tonårstrots när brorsan var med. Men kanske var det för att han inte var på hemmaplan som han var en liten pärla. Mkt nöjd över honom !!

Dock så lyckades han slå av en tand lite grann, inte så att han har ont eller ngt, men jag oroar mig lite för utställningar. Det syns inte (såklart var det en framtand) när man håller ihop tänderna, han har fortfarande saxbett (peppar peppar.) Men om han gapar så syns det att en tand är lite trasig, jag vet ju så lite om hur domarna dömer och så. Sen har jag en tendens att oroa mig i onödan också. Och Maria har ju såklart rätt, världen går inte under om jag inte kan ställa honom. Kommer inte att skicka iväg honom någonstans, för mig kommer han ju vara den vackraste ändå. Men det känns som om jag äntligen har hittat något som jag tycker är kul igen. Vi är ju ett team.

Prövade ställa upp Dexter också, han är en liten pärla han med. Jag skulle aldrig vilja byta bort Disse, men är det någon annan hund som jag skulle tänka mig att äga så är det Dex. Jag ser så mycket av min Diesel i honom. De är verkligen bröderna D, de bästa bröderna som finns !!

Maria tog lite bilder när vi var ute, kanske har ni tur så jag kan lägga ut nån här. (PIK, PIK) Hihi.


Har hunnit vara ut till Böle också för god mat och glada skratt.

Sista timmarna har jag och Robban lagt pussel, ja har ni hört. Även om jag blir irri när bitarna inte passar som man vill, så är jag inte alls så rastlös som jag trodde jag skulle bli. Jag tycker snarare det är underbart härligt att sitta där i tystnad, med en snarkandes Diesel vid fötterna, smutta på en kopp the´ och ge figurerna på bilden, fötter, händer eller kanske rentutav en mössa. :0)


Tack Maria och Jonas för en underbar dag återigen !!

Tack till min underbara familj, älskar er !!


Nu ska jag krypa ner med lilla familjen, drömma om framtiden och finna styrka för morgondagen.


Kjam.

Se det funkade minsann !! Jag är ju ett datageni *host och harkel*
Nu ska jag göra mig klar, ska iväg och ha en heldag med min mamma. Diesel ska få åka bil med moffa, jag kan lova att det är nog på han topp fem lista !!

Kram.


2008-01-13 | 11:20:19

Bröder.

Gårdagen var jätte bra. Många fina timmar med familjen.
Kunde äntligen gå och hämta ut min ring, YEAH !! Jag och Robban köpte vårat första pussel. Och efter pusselmyset hos mor och far så är vi nog ganska så sålda. Jag som svor att aldrig lägga pussel, nåja man får väl ändra sig lite.

Nu har vi planerat ett besök hos broder D med familj.  Det var alldeles för länge sedan.
Jag låg och tänkte igår, att han Maria inte oxå skaffat hund då hade jag nog gett upp för länge sedan. Bara vetskapen av att jag kan ringa och fråga henne hur hon gör, hur hennes hund reagerar har gjort mittt undägande TUSEN gånger lättare och roligare. För att även om jag inte alltid ringer till henne så vet jag att funkar inte det hära så kan jag ringa till Maria, vilket tror jag gör att jag vågar prova lite mera.
Huvva vad mkt jag har att tacka den underbara människan för, bla mitt liv.
Jag har haft två riktigt nära vänner i mitt liv, och hon är utan tveckan en av dem.

Nä nu ska jag äta frukost så vi kan åka ut dit så jag och maria får slå våra kloka huvuden ihop. o kanske skvallra lite oxå.

Puss i ljumsken !!

2008-01-11 | 16:07:13

Koll.

Just idag och många andra dagar önskar jag att jag hade en vän när, som tränat lydnad. utställning och allt det dära med sin hund. Så jag kunde få hjälp, tips och ett öga som håller koll på mig.

2008-01-11 | 14:03:56

Flickan Johanna.

Jag måste bara skriva några rader om en flicka som heter Johanna.
Hade det bara varit hon och jag, hade vi nog aldrig blivit vänner. Hon är alldeles för sofistikerad, kreativ och duktig för att ens se åt en såndan slashas som mig. Men nu var det så att vi träffades genom gemensamma vänner. Jag träffade henne när jag mådde som allra sämst, jag var på ett av de mörkaste ställen som jag någonsin besökt, jag mådde helt enkelt skit. I början var vi lite som hund och katt, Maria Bä sa att vi var för lika.  Jag var nog bara anti på hela världen att jag inte var mottaglig som allt som Johanna ville ge.
Men nu är vi vänner, eller jag kallar henne iallafall min vän. Sen om hon tänker samma sak låter vi vara osagt.
Detta är en flicka som kan allt, jag är helt övertygad om att det inte finns någonting som hon inte skulle klara av. Hon har en målmedventenhet som jag avundas, ett kreativt sinne som jag bara kan drömma om. När det gäller inredning och stil blir allt hon rör vid till guld (nästan iallafall :0) ) Hon har haft sin beskärda del av elände och puckon. Men hon har alltid kommit ut lite starkare och kanske lite modigare.
Hon har lärt mig mkt, framförallt om mig själv. Jag har inte reflekterat över det förrän nu men hon har gjort mitt liv mkt rikare.
Numera har hon en liten liten dotter, som hon är världens bästa mamma till.

Jag vill önska dem båda all lycka i världen och hoppas vi kommer fortsätta vara vänner !!

2008-01-11 | 13:31:39

Blött och blötast.

Har just kommit tillbaka från en prommis med Wilson och Lena. Trevlig men alldeles för blött och halkigt för min smak.
Diesel ville så gärna busa, det värkte i hela hans kropp, det syntes. Men ikke sa nicke, här vara det bara prommis som gällde. Bra för båda hundarna då Wilson inte tycker om stor buffliga hundar = Sånna som min lilleman !!
Disse skötte sig ok. Han har ju så mkt spring i bena nuförtiden att han drog och hade sig rätt rejält hela tiden då vi var med Wilson. Men sekunden då de hade lämnat oss så gick han FOT hela vägen hem, utan att matte behövde vara skitakul. Träffade oxå några hundar, han gör inte så mkt mera än sätter sig och tittar. Försöker få honom att söka ögonkontakt med mig, men jag tror hans lilla outvecklade ;0) valphjärna kopplar bort ibland. Han kollar på mig när hunden har passerat, men vi jobbar på det och jag är nöjd att han inte sliter och drar eller skäller.
Dragandet i kopplet har jag lite svårare att komma på hur ja ska få bort, stanna eller byta håll har vi prövat till tusen. Men men hoppas att de är någon fas. Nyttigt att vara ute och gå med andra hundar, så det gör vi gärna mer av.
Tips på hur man får hunden att sluta dra är oxå välkomna. som sagt han har just börjat med det, så jag hopaps de är en fas.

Nu sover han efter att ha mumsat i sig ett grisöra. Matte ska se Grey´s. One Tree Hill är tillbaka tack och lov.
Tekoppen är klar och nu ska här mysas.

Kram.

2008-01-10 | 11:10:01

Önska på.

Idag önskar jag att vi hade en bärbar dator. Då kunde jag krypa ner i soffan, dricka en kopp the´ och summera 2007.
Istället har jag en massa andra saker jag måste göra innan jobbet.
Vi börjar med att ge hunden mat.


2008-01-08 | 23:25:32

Prommis, väska, pusselmaster.

Långt mellan inläggen nu. Så mkt att göra och ganska trött i kroppen just nu. Jobbat hela helgen och igår. Varit lediga idag (både jag och Robban.)
Så vi har hunnit med att åka till ÖB för att köpa leversnittar som Disse älskar, gå en skogsprommis med båda klättrningar i träd och sittande på stenar. Självklart ingick lätta inkallningar oxå, han var hur duktig som helst. Hälsade på mommo o moffa på jobbet och han blev en stor succe´ bland både unga och gamla.
Sovit en liten middag för att sen åka ut till Munkis, jag lade pussel. Har ni hört ??!! Jag som hatar att lägga pussel satt i nån timma och hjälpte mamma lägga klart sitt. Mysigt med lite sällskap, en kopp the´ och en galen hund.
Sist men itne minst har jag investerat i en väska, letat en ny länge och denna får duga till jag hittar "den rätta". Ska försöka sätta in en bild och visa er......vänta......

Tata !!
Jessica Simpson Exclusive to Asos Hobo Zip Bag
ASOS.

Det funkade ju.....nu ska vi hoppa i säng.
Puss och hej.......plugga på nu Maria inte läsa en massa bloggar och sånt. ;0)

2008-01-04 | 13:02:22

En idiots dagbok.

Jag är ett geni !! Eller hm kanske snarare en idiot som inte kom på det tidigare.
Jag var så himla sugen på att prova min teori från igår så jag  tog Disse på en prommis, synd bara att de är så halkigt överallt så man måste verkligen tänka sig för innan man går någgerst.
Det funkade !!
Tänka sig vi hamnade inte i en enda konflikt och han kom på alla "lätta" inkallningar som om han inte gjort annat. Även om han i slutet kom lite halvlullande så kom han. Måste bara köpa gotta, hade varken köttbullar, mjukost eller ngt annat super gott. Positiv inlärning, I LOVE IT !!
Jag är nöjd med min kille, måste fortfarande jobba på mig själv, vara roligare och oemotståndlig.
Men men nu ska liten få vila lite, och Disse han ska sova han med !! :0)

Adjö !!

Just ja, huvva med mordbrand i Piteå. Vart är världen påväg ??

Puss.

2008-01-04 | 00:46:19

Braiga saker.

Ojojoj vad jag lär mig nya saker om min vovve varje dag. Är bara orolig att jag ska hinna förstöra honom innan jag kommer fram till det braiga.
Inkallningarna funkar lite si och så. Jag har bestämt att vi (!!) ska kalla in honom bara när vi vet att de funkar till hundratio procent. De andra gångerna ska vi helt enkelt gå dit och hämta honom utan att göra ng stor sak av det hela.
Vad tror ni om den teorin ??
Beställt Canis idag, ska bli spännande.

Hm vad mera inte hänt så mkt idag, legat i soffan och sett Top Model season 2 som går på trean. Sorterat lite smink (har blivit en del.) och sen sovit. Degigare idag än igår.

Nu ska jag hoppa i säng med mina två favvis killar.

Puss i ljumsken !!

2008-01-03 | 14:41:21

God fortsättning.

Jaja jag ska snart skriva om nyår. Som förvörigt var jätte bra. Men jag vill ha lite bilder att sätta in samtidigt och till det behöver jag min sambo.
Jag är förkyld och hemmavid idag.
Ska skriva in lite utställningar och sånt i våran hundens bok. Lite oroligt för att Disse inte kommer få ett korrekt bett. Två tänder i underkäken har börjat se mysko ut. Men än så länge får jag drömma att vi kan fortsätta ställa honom.
Höres och synes senare.

RSS 2.0