2011-01-31 | 16:44:20

Brandrök.

Sitter här med en lätt panik i kroppen.
Kommer hem lite tidigare än beräknat och känner instinktivt redan innan jag öppnar dörren att något är fel. Det första jag möts av är lukten av brandrök.
Första kollen var att killarna verkade ok sedan rusade jag in i köket. En platta står och över den ligger handtaget till gjutjärnspannan, förkolnat.

Nu gick ju allt bra, förutom att hela lägenheten stinker.
Nu när jag har landat kommer alla frågor, hur länge har den varit på, vad hade kunnat hända, tänk om jag inte kommit hem i tid.

Pappa var här vid lunch, men han kan inte komma ihåg att han var i närheten av spisen. Jag har svårt att tro att den har stått på sedan jag åkte halv sju i morse. Pojkarna har aldrig varit upp eller i närheten av spisen heller.
Ingen idé att fundera över allt som kunde ha hänt, det gick ju bra.

Men jag har en enorm olustkänsla i kroppen just nu.

2011-01-31 | 12:58:00

Tävla om en parfym.

Nu tycker jag det är dags för en liten tävling här i bloggen.

Det du kan vinna är Thierry Mugglers parfym Alien.
Vill du vinna ??
Kommentera till detta inlägget. Har du en blogg får du gärna länka till tävlingen !!
Svårare än så är det inte.

Tävlingen pågår till den 8 feb.


2011-01-31 | 06:06:25

Måndag igen.

Jaha så var det måndag igen. Helgen är slut, men det känns ok för mig. Har ju jobbat hela helgen, vilket betyder att nästa helg är jag ledig, yeay !!
Idag ska jag tom åka tidigare till skolan. Min projektgrupp och jag ska träffas och slå våra kloka huvuden ihop. Sedan har vi lektioner resten av dagen.
Veckan är ganska så fullspäckad, skola, mera skola, följa mamma till Sunderbyn, skola, något slags krydd(??)party med Maria och sedan på fredag ska vi begrava farfar.

Senare idag dyker tävlingen upp här på bloggen, så håll utkik !!

Hoppas ni får en bra start på vecka 5 !!

2011-01-30 | 07:48:34

Jepp.

Söndag.
Jobbet.

God morgon !!

2011-01-29 | 19:25:06

Lördagskväll.

Jag fick så jag teg. Ja sa på rasten innan jag skulle till kassan att jag tyckte det var lugnt med folk idag. Tji fick jag !! Två timmar i kassan med fullt ös, jag var faktiskt smått medvetslös sen. ;).

Sitter här en lördagskväll och har precis skickat in två skoluppgifter, samt mejlat en lärare om lite viktiga saker.
Vad har hänt med fröken Pettersson ??

Är gode så trött så det blir att ta det lite lugnt ikväll. Ska ju även orka med att jobba i morgon. Kroppen är inte ung och fräsch längre. ;).

Sen har jag kommit på en tävling här till bloggen. Ska bara fila lite på detaljerna så kommer den upp sen.
Ledtråd : Tycker du om att dofta gott ??2011-01-29 | 09:48:29

Dualit du är SÅ välkommen.

Igår blev jag "brutalt" väckt av ett telefonsamtal från min mor. Önska skulle starta sin rea om ca. 30 min. Upp, på med kläderna och lite oppa ögonen och sedan var jag redo att fynda. Tyvärr hade de plockat bort en del av de lite dyrare och finare sakerna. Men jag hittade faktiskt en hel del nyttosaker och bäst av allt.......en Dualit elvisp är numera bosatt här hos mig !! :).
Resten av dagen lallade jag och mamma runt på lite affärer och mös på.
Ingen missade väl hanbollen igår hoppas jag ??!!
Även om vi förlorade så tyckte jag att svenskarna stundvis stod upp bra mot fransmännen. Ser bra ut för framtiden.

Idag är det jobb som gäller. Hade faktiskt hellre legat i soffan med mysfrukost och sett Nyhetsmorgon. Det är helg för mig, haha.
Så har ni vägarna förbi Coopan, kom gärna förbi och säg hej !!
Min nya kärlek. Fatta vad kul vi ska ha ihop. Att prova ballongvispen är det jag ser fram emot mest.


2011-01-27 | 20:26:24

Jag behövde det-.

Jag behövde denna dagen. Bara sitta och surra en massa timmar på Kvarters. Gå runt lite i affärer och fynda en tröja för 49 :-. :). Maria fattade också det jag behövde prata om, vilket är skönt. Samt att jag fick prata ut lite till om begravningen.

Sen har jag plockat lite här hemma, försökte lyssna på en föreläsning till skolan. Men kvinnan pratar tyst, rör sig så det skrapar och ser man på mitt i allt så snörvlar hon sig om näsan. Lysande !!
Grannen hade besök av polisen då mannen var så full och satt på balkongen och skrek. Jag hörde ingenting av skrikande men såg när polisen kom och försökte få honom att resa på sig. Det gick inte allför bra vill jag lova.

Det töar som bara den, jag kan höra hur det droppar från taket. Dock ska vi inte ropa hej, det ska visst komma en köldknäpp nästa vecka igen. Men det är så underbart med ljuset som kommit. Slog mig igår när jag gick frn bussen och det fortfarande var ljust ute. Tänk vad det kan förändra ens humör, en sådan liten sak egentligen.

Nu är det Landskampen på TV, slötittar lite. Dammsugit nyss och funderar om jag ska hoppa i duschen eller inte. :) Tända ljus har jag och en kopp T ska det bli.

Hoppas ni har haft en bra torsdag. Fredag i morgon, handboll och Let´s dance.
Kjam !!

2011-01-27 | 10:58:04

Tid för vänner.

Tog det lite piano på morgonen. Klev upp, tände lite ljus och läste lite skola.
Nu ska jag bege mig mot bibblan för att lämna igen lite böcker. Runt tolv kommer Maria in och vi ska umgås som bara den !!
Har lite frågor och funderingar, som ingen kommer kunna svara på bättre än just hon.

Hoppas ni får en bra tordag !!

2011-01-27 | 09:16:11

Morgon.

Morgonlugnet.
Underbara stund.


2011-01-26 | 12:18:00

Begravningstankar som mal.

Jag grubblar och gruvar ganska så mycket inför farfars begravning. Helt klart därför som jag hade drömmen för någon natt sedan som gjorde att jag vaknade sjöblöt i ansiktet.
Jag är en sådan person som gärna bär saker och ting inom mig, försöker bearbeta det själv. Detta för att jag vill inte tynga ner andra människor med mina grubblerier.
Denna gången bestämde jag mig för att prova en annan väg. Jag ventilerade för mamma först, för att sedan ta upp det med pappa också. Även om det var jobbigt så känns det faktiskt mycket bättre nu. Inte bra, men bättre.
Så jag tänkte ventilera lite här.

Jag gruvar såklart för själva begravningen. Jag komemr bryta ihop, kommer bli den jobbigaste begravningen jag varit med på hittills. Han var min älskade farfar och jag saknar honom så.
Jag oroar mig för att farmor inte riktigt ska förstå vad som händer. Att hon ska tycka att det är jobbigt att ha så många "främmande" människor i sitt hem. Min faster har nämligen sagt att hon tycker inte om folk. Älskade fina farmor som alltid varit så gästvänlig mot allt och alla.
Jag gruvar för att farmor inte ska känna igen mig.
Men värst av allt är att jag vet hur jobbig denna dagen kommer bli för min lilla pappa. Och att jag kan inte hjälpa honom på något sätt alls.
Jag hatar att känna mig hjälplös inför hur de jag älskar mår.

Så det är de tankarna som finns inom mig.

2011-01-26 | 05:53:16

Ungefär mitt i.

Så var det onsdag hela dagen. Ungefär mitt i veckan. Det har gått ganska så snabbt, det är jag tacksam för.
Efter lite TV igår så gick jag och lade mig. Somnade faktiskt riktigt bra, förvånande nog. Ibland kan jag helt sjukt nog känna lite irritation över att jag känner mig pigg i kropp och knopp när jag personligen inte alls tycker att jag borde det. Knäppt att vara irriterad över att man känner att man mår bra, men det är samma sak när jag känner att allt borde vara på topp och kroppen och själen inte håller med. :).

Kallare igen ut, runt en minus sexton. Pappa sa de skulle bli plus till helgen, men då jobbar jag ju såklart.
Skola hela dagen, så just nu håller jag på att koka T-vatten som jag kan ta med mig när energin och lusten tryter.
I övrigt inte så mkt mera att säga just nu.

På återseende !!

2011-01-25 | 19:40:54

Hej.

Hoho. Hemma sedan ett tag tillbaka. Har hunnit vara ute med killarna, storhandlat, packat in och gjort lite fint. Sen har jag hunnit med lite skola och andra saker som fanns på min agenda. Pratat lite med mor och far och öppnat posten min. :).

Skolan idag var oxå vettig, bra lärare denna terminen. Sen kanske man inte tycker samma sak om ALLT men det är ju inte meningen heller.

Snart äre ju handboll, och även om det inte är någon "måste" match så ska det bli kul att se lite.

Behöver fortfarande någon som vill vara med på ett Motiverande samtal. Det kan handla om precis vad som helst som du kanske vill ändra på. Stort som litet. Sluta röka, bli mer effektiv på dagarna, börja röra på dig, börja blogga, ja typ allt.
Jag bits inte jag lovar !!

Nu ska jag skriva klart min uppgift som inte ska vara inne förrän på måndag, men det kändes motiverande att göra den redan ikväll. Jag klappar mig själv lite på axeln och känner mig duktig.
För det ska ni vet, sätter ni upp mål och når dem, hur små de än må vara. Så fira när ni är där !!

Kram !!Gillar Yogis tepåsar.

2011-01-25 | 12:30:00

Seriestart.

Vet ni vad mera som är så bra med att helgerna är över och vardagen tagit vid ??!!
Alla braiga serier som börjar om jhu !!

Ikväll är det dax för nya avsnitt av Cougar Town, me like. :)Läskigt snygga Courtney !!

2011-01-25 | 07:14:07

Krasch.

God morgon Sverige !!
Betydligt piggare idag än vad jag hade trott att jag skulle vara. Började morgonen dock med att slå sönder ett glas, men hey sånt som händer.
(om det ibland saknas ett Y i mina texter så är det för att min Y-tangent inte alltid vara med.).
Idag har vi projekt på schemat hela dagen, gode intressanta lektioner ändå. Bra lärare som verkligen vet vad hon pratar om.
Sen blire sena bussen hem, ut med dogsen och gå ner och storhandla, för alla vet väl vid detta laget att tisdag är den dagen då Jenny och hennes Dramaten går ut på äventyr.

Nu blire att läsa tidningen och sedan sminka sig lite.
Ha en bra tisdag !!

2011-01-24 | 22:05:57

Förståelse.

Nu har jag ägnat den senaste timmen åt att läsa lite till skolan. Känner mig ganska så duktig. Och jag förstod innebörden av det jag läste och varför jag skulle läsa det. Förstår hur viktigt det är att eleven/kunden får lära sig att tänka själv, att komma på lösningar utifrån vad de tror är bra, utifrån deras egna erfarenheter. Jag ska inte vara en lärare, utan en guide.

Trött i ögat så jag tror minsan att jag ska krypa i säng snart.

Kjam !!

2011-01-24 | 17:20:21

64.50 :- !!

Efter att ha postat tentan, varit på Backen på diverse äventyr och varit ut med hundarna, så ringde mamma och skulle in till stan. Så jag hängde på. Har riktigt dåligt i mina höfter och ben idag. Det känns som någon kört en järnspett rakt igenom mina höfter, som gör att jag har typ benvärk ända ner till tårna. Helst av allt skulle jag vilja gå som någon som skitit ner sig, men det är ju inte alltför snyggt.

På stan fyndade jag faktiskt, tre plagg på Lindex för 64.50 :- !! Två tröjor och en pyjamas med shorts, allt satt lixom ihop. Den kan jag se mig själv mysa i en hel del, 14.50 kostade den. :). Sen så gick jag på Parelle och köpte en body milk som jag velat ha superlänge, och nu tog jag tag i det hela. Faktiskt riktigt nöjd över mina inköp och inte har de kostat mig många ören inte.

Nu ska jag ut med pojkarna en sväng innan jag ska vila min arma kropp lite.
Finns hur många olika dofter som helst av detta märke. Aquolina. En favorit hos mig !!

2011-01-24 | 13:15:00

I mina öron.

Jag lyssnar.

http://www.youtube.com/watch?v=j4y-RzVGrHg

http://www.youtube.com/watch?v=T3rXdeOvhNE.

2011-01-24 | 10:24:21

Vaknade av tårar.

Förutom att jag vaknat två eller tre gånger i natt, så har jag ändå sovit bra. TIlls jag skulle vakna typ. Vaknade nämligen av att jag grät. Gruvar så inför farfars begravning. fast i drömmen tror jag det var farmor och Missan som dött, på en och samma gång. Jag bara grät, och grät men alla andra var så upptagna med sitt att ingen såg min förtvivlan. Sen hips, vips kom Kato och tröstade mig.
Usch.
Diesel kom dock så fort jag slog upp ögonen och klumpen i magen börjar sakta försvinna.

Jag ska faktiskt ta och bege mig mot Backen, ett ställe här i Pite där Dollarstore, Ö&B, Dujrmagasinet och liknande affärer finns. Temperaturen står på minus tio, så klär man sig bara så är det ingen fara !! :).
Just ja, ska ju skicka in min massagetenta åsså, inte glömma Jenny.

Hoppas ni får en fin start på veckan !!

2011-01-23 | 22:42:16

Lite effektiv.

Har faktiskt gjort klart min hemtenta i massagen. Ska bara köpa ett fint kuvert och skicka in den i morgon. Sen är det bara att hålla tummarna att jag snart kan kalla mig diplomerad massör.
Vi behöver inte vara i skolan alla dagarna denna veckan, så jag hinner med lite saker som legat på is här hemma. Som att vara med mina hundar. Diesel har väldigt tydligt markerat idag att han inte tycker om att matte är bort så mkt.
Han vägrade hälsa på mig idag när jag kom !! Aldrig hänt förr. Han ignorerade mig totalt, började pyssla med en massa andra saker. Tillslut gav han sig och vi myste en stund, nu ligger han vid mina fötter, söta lilla gris.

I morgon har jag alltså sovmorgon. Lyckliga lilla jag !! =0).

2011-01-23 | 20:26:31

Skön seger.

Dagen gick faktiskt riktigt fort, hela dagen. Kanske funkade tricket med att ställa in sig på att jobba längre än vad som är tanken.

Sett handboll, vilken spännande match, den segern satt riktigt riktigt bra !! :). Hoppas nu att Sverige är på G att bli en stornation igen.

Nu ska jag göra mig en kopp rött kanelT och skumma nalta mjölk.

2011-01-23 | 12:30:00

Love and Other drugs.

Som jag skrev tidigare idag så var Love and other drugs ingen direkt hit. Jag tyckte att den kändes lite stökig, och enormt förutsägbar. Jag är en person som verkligen gillar kärlekskomedier/chickflicks. Men denna gick inte hem hos mig.
Mycket naket, och massor, massor med sex innehöll det iallafall. Så om man vill se Jake Gyllenhals rumpa ett x antal gånger så kan man ju gå och se det.
Annars handlar den om en ung missförstådd kille com letar sitt "kall" i livet. Han ligger runt en hel del och han gör det bara för att. Sen han fått sparken från sitt tidigare jobb så fixar han betydligt mer lyckade bror ett jobb åt honom inom ett företag som tillverkar mediciner. Han flyttar till Ohio för att försöka lyckas och bli något stort. Där träffar han en 26 tjej med Parkisons (Anne H.). De börjar ha en massa sex (sa ju det var mkt sånt i filmen.) men självklart går det inte att hålla sig till bara det.
De blir kära, hon blir sjukare, ja ni fattar. Filmen slutar "lyckligt" men nä jag tyckte den var seg, några roliga scener finns ju helt klart. Men det räcker lixom inte. Dock är Jake G riktigt het i denna rulle, alltid ett plus. :0). Och för er killar, Anne H har ju faktiskt sjukt fina ögon.
Så vill man ha något snyggt att titta på liiiiiiite för länge, så gå och se filmen. Ni andra kanske max hyr den en kväll då det inte finns något vettigare att göra.

Betyg : 2,5-3 typ.2011-01-23 | 08:02:07

Sikta lite längre.

Nääää filmen igår var ingen höjdare. Den var lite för förutsägbar, och sliskig tom för Jennys smak. Och då brukar det vara illa. :).
Men "mitt" lag vann iallafall i hockeyn, ska bli roligt att höra vad Lulefansen ahr för förklaring denna gången, för de brukar alltid ha en massa bortförklarningar.

Coopan idag med. Förmiddagen brukar gå i en rasande fart, det är kassa, jour och beställningar som ska göras, allt innnan klockan ett. Då brukar de sista 45 min. vara betydligt segare. Men jag har ju lärt mig i veckan att ska man springa 100 m så ska man sikta på 110 m-sträcket, man ska alltid blicka lite längre fram än det egentliga målet. För vi människor har en tendes att slå av på takten när vi ser ett hinder/mål i sikte. Vem har inte märkt detta en fredag tex. Man tar gärna helg en timma eller två innan man slutar.
Så jag tänker lura mig själv idag att jag slutar klockan sex, då kanske jag orkar ta mig hela vägen in i mål.

Vet ni hur härligt det är att titta ut genom fönstret och det är inte alldeles mörkt ute. Jag ser hustak, en ljusgul himmel och små fluffiga moln. Det verkar minsan som att vi går mot ljusare tider !!

Njut av en skön söndag !!

2011-01-22 | 17:01:23

Biokväll.

Hemma, sjukt trött. Dagen har bara sprungit iväg, inte ens hunnit ha alla mina raster. Började bra, jag gick metodiskt igenom hela fruktkylen. Och precis när jag skulle ta tag i dagens varor, så var ALLT slut på en enda gång. Bananer har jag fyllt fyra gånger idag, 9.90 :- och folk blir som tokiga.
Tur man har haft massor med trevliga arbetskamrater runt omkring sig.

Hade faktiskt tänk sova nu en stund när jag kom hem. Men det visar sig att jag ska på bio 18.30. Love and other drugs. Känns som en Jennyfilm och lagom komplicerad för min hjärna just nu. :).
Sen hoppas vi att SAIK spöar Lule ordentligt ikväll. Funderade på att se matchen på Challenge, men det var typ fullt.

Kram !!

2011-01-22 | 06:36:45

Jag vet.

Så sitter man här igen. Jag vet att jag borde vara tacksam att jag har ett jobb, att jag lyckats ta mig igenom över halva min utbildning utan studielån, och förhoppningsvis kommer klara mig genom hela.
Men ändå, när klockan ringer, det är mörkt ute, lägenheten känns kall och jag är trött. Då lockar inte jobbet vill jag lova.

Tog mig en mysig stund i soffan igår, slötittade lite på TVn och läste bloggar. Skönt, dock hade jag varit ute på promenad precis innan. Lagom temp, runt sex minus och ingen snöstorm. Detta gjorde att kroppen piggnade till och jag tog mig inte i säng förrän runt halv tolv.

Ikväll efter jobbet så kanske det blir bio om jag har tur. Annars kanske jag våldgästar någon liten stackare.
Nu blir det att fixa till sig så gott det går och traska mot Coopan.

Ha en underbar lördag !!

2011-01-21 | 21:27:51

It´s time for me.

Jennytime. = Snug-Rug, Thé, en massa underbara bloggar att läsa, lite tända ljus kanske, två underbara monster vid fötterna.

Ha en underbar fredagskväll !!
2011-01-21 | 18:06:30

Min krage !!

Tjött. Återigen en intressant dag, men hjärnan gick lixom på helg där runt ett.
En mkt trevlig bussresa med Jessica blev det hem, dock hade jag en okänd man som pillade i min pälskrage. INTE OK.

Ikväll väntar lugnet. Jag ska bara försöka må gott och andas lite. Kanske läsa liiiiiite skola, märkte hur bra det var att läsa igenom det man gjort under dagen.
Återkommer !!

2011-01-21 | 12:56:00

Ikväll, då ni !!

När jag kommer hem ikväll och gjort alla måsten.
Då ska jag minsan brygga mig en underbart god kopp T, götta ner mig framför datorn och läsa alla de 480 blogginlägg som jag inte hunnit med.
Can´t wait.


2011-01-21 | 06:35:01

Ser man på, det blev fredag ändå.

Så var det fredag minsan. Sista dagen på en lång skolvecka. Vi pratade igår om vi någonsin gått en hel vecka förr, haha. Jobbar i helgen, men där behöver jag inte använda hjärnan lika mycket, såden får vila lite i helgen.

Charlotte kör idag (underbart.) det betyder lite extra sovmorgon och lite mindre busstress. Jag älskar iof att åka buss, jag och Jessica har någon gång funderar på att åka med bussen en bit till, till typ Ume eller kanske Sundsvall. :).

Heldag av Motiverande Samtal även idag. Läste igenom allt från gårdagen (trots kladdiga anteckningar, som jag lyckades spilla på en gång till.) och gick snabbt igenom vad de kommer ta upp idag. Känns som om man aldrig kommer kunna alla små knep. Men det är bara att träna och åter träna.
Så om någon vill ha hjälp med en beteendeförändring, samt sitta med mig i MI så är det bara att höra av sig.

Ikväll blir det gode så lugnt. Lite Let´s Dance och mys i soffan. Diesel har signalerat ganska så rejält de två senaste dagarna att han tycker matte har varit borta för mycket. Så vi mös lite i soffan igår till handbollen. Han följer mig vart jag än gå, jag har ett huvud i knäet hela tiden jag sitter vi köksbordet och när han ser att jag drar på mig täckbyxorna så lägger han sig mot dörre och tar fram goldenögonen. Klart det tär på samvetet att de är lite understimulerade. Så igår fick de har lite skattjakt här hemma. Alltid lika uppskattat !!

Nu ska jag gör i ordning min lilla T-termos och försöka sluta frysa. Minus tjugotvå igår, men det kändes betydligt kallare, har det något att göra med luftfuktigheten montro ??

Ha en underbar fredag !!2011-01-20 | 20:06:24

Duktig Jenny.

Nu frångår jag mina principer lite. Inget "nöjes-surf" innan skolan och allt är klart. Men jag hade faktiskt tänkt läsa till skolan medans jag ser handbollen. Det kommer bli bra.
Jag har ju faktiskt hunnit vara ute med hundarna, spilla ner mina anteckningar, min fina kalender och alla instuderingspapper sedan jag kom hem !!

Intressant dag idag, Motiverande Samtal. Inte bara en sak som man ska hålla reda på. Öppna frågor, reflektion, ambivalens, motivationen osv osv. Tänk om man kunde det på samma nivå som lärarna, det vore skit häftigt !!

Nu handboll och lite plugg !!

2011-01-20 | 13:28:00

Tala rent, annars !!

Hm jag vet inte, men det hovrätten säger i fallet mot bland annat Magnus Hedman, det känns inte riktigt bra.
För er som inte hängt med så har Magnus Hedman blivit fälld för sexköp. Detta trots att han nekar till brottet, samt att det går inte att bevisa att någon betalat flickorna som följde med till hotellet.
Hovrättet har ändå beslutat att fälla den förra landslagsmålvakten eftersom "att mannen ifråga, måste ha förstått att de kvinnor som följde med till lägenheten var prostituerade. Kvinnorna hade utmanande klädsel, sminkning och talade engelska med kraftig brytning."

Säger ingenting om att han blivit dömd eller så. Uttalandet gör mig dock lite mörkrädd. Jag tycker att varje kvinna, eller man för den delen borde få klä sig och sminka sig precis hur man vill, utan att bli stämplad som fnask. Sen hur man talar, ja det finns det väl inte så mkt att göra åt. Vi har en vädligt fin kvinna i detta landet som pratar enormt dålig svenska !!
Det jag mest undrar över, har hovrätten ingen som granskar allt innan det får skickas ut ?? Förstår man inte när man skriver ner det, att det kommer väcka många starka känslor ?? 

Det man inte förstår, för man lämna, som min kloka lilla mamma brukar säga !!

2011-01-20 | 06:22:01

Ser man på !!

Ser man på, inte lika död som jag trodde jag skulle vara när jag klev upp.
Att säga att jag är pigg vore att överdriva men ögonen är öppna, hjärnan är halvt påslagen, ansiktet är påklistrat och kläderna sitter på kroppen. Mer begär jag inte en morgon som denna.
Igår när jag gick och la mig var det över tjugo grader kallt, har inte vågat kolla vad tempen står på idag ännu, jag är rädd att jag fryser fast i läggan.

Motiverande Samtal står på schemat, tror det blir en väldigt intressant dag. Vi ska göra en massa gruppövningar och sånt. Hemma sent ikväll, det är tur man har bra barnvakt så man slipper ha dåligt samvete för pojkarna iallafall.

Nej, tyvärr så väntar inte bussen på mig så det är bäst jag bylsar på mig täckisarna, mössa, vantar, jacka osv. Känner mig som en liten Hobbit varje gång jag går ut.

Ha en bra torsdag !!

2011-01-19 | 21:33:01

Skrubb och smörjning.

Jag tog mig en sådan där inte alltför miljövänlig dusch. Lång och varm.
Skrubbade, peelade, masserade, inpackade, hm tja det mesta fick sig en omgång. Sedan smorde jag och smorde.
Så nu är hela jag len som en babystjärt !!

Har precis avslutat mitt kvällsprat med mamma. Sängen hängrar som bara den.
Sov gott alla små !!

2011-01-19 | 19:55:40

Min dag och cheesecake.

Jag är verkligen en värdelös bloggare jag vet !!
Men bloggen ska veta att jag saknar den varje sekund vi är ifrån varandra, haha.

Full rulle idag med. Har börjat med att när jag kommer hem ska jag först göra alla "måsten" som skolan, hushållet och liknande. SEN får jag sitta framför datorn bara för ro skull. Funkar än så länge, men vi får väl se.
Vi gick igenom hur man skriver en projektplan idag, sen fick vi prova på att göra en också. Inte så lätt som man kan tro, man måste verkligen tänka på ALLT. Budget, resurser, vem äger projektet, tidsplan, aktivitetsplan osv.

Sen jag kom hem har jag hunnit vara ut med hundarna. Kyligt värre igen. Måste nog inhandla små värmepåsar att ha i vantarna- skriver upp i kalendern. Jag har gjort allt som jag kände att jag behövde göra i skolan inför morgondagen, plus att jag var duktig och gjorde en uppgift till som inte ska vara inne förrän till veckan. Nu väntar jag bara på mina böcker, så jag kan göra undan lite till. Känns skönt att vara lite före för en gångs skull, inte allt för vanligt.

Känner att det blir nog en ganska så tidig kväll ikväll, i morgon blire att kliva upp före sex, detsamma gäller fredag. Sen jobbar jag hela helgen. Men på måndag är jag ledig !! Då ska jag sova läääääänge. :).

Cheesecaken jag gjorde igår blev populär. Enkla smaker som citron och vanilj, funkar fin fint ihop.

Botten :

Ca. 12 st Digestive kex.
75 g smör.
3 msk socker.

Smält smöret, krossa kexen och blanda ihop allt till en "botten". Täck en form på ungefär 24 cm, hela botten och upp på kanterna. Grädda i ca. 8 minuter i 175 grader.

Caken :

400 g färskost, typ Philadelphia.
1 burk kondenserad mjölk.
3 ägg.
2 tsk vaniljsocker.
1 citron.

Vispa färskosten mjuk med elvisp. Tillsätt den kondenserade mjölken, vaniljsockret och ett ägg i taget. rengör citronen och riv skalet. Tillsätt skal och saften från citronen. Rör runt. Fyll den förgräddade bottnen med fyllning och ställ in caken i ugnen, nu på 150 grader. Grädda i ungefär 50 min. Håll på kakan så den inte bränns på toppen.

Servera gärna med bär, bärsås eller kanske en vaniljvisp !!Jag använder mig endast av ekologiska råvaror. Och det är en fördel när man ex. köper kravmärkt citron. De innehåller mkt mindre gifter i sitt skal, och eftersom man använder skalet i detta recept så är det ju skönt att veta !!


                                       

2011-01-19 | 07:47:24

Time.

Zzzzzzzzzzzzzzzzzz.

Dags att vara seriös igen då.
Vet inte när jag sist var det, såhära många dagar i följd !!


2011-01-18 | 22:04:01

Struktur.

Shit hur ska jag orka denna veckan, haha. Inte van att ha skola alla fem dagarna. Och då har jag ändå haft "sovmorgon" hittlills. På Torsdag och fredag blir det att kliva upp före tuppen.
Kursen vi ska läsa i entreprenörskap låter intressant.Vi ska även planera och genomföra ett hälsoprojekt. Spännande, men det känns som om vi inte har fått någon tid till det alls. Man har ju så mkt ideér och visioner. Men det är bara några få fjuttiga poäng som det handlar om. Samtidigt läser vi ju även Motiverande Samtal, ytterligare en kurs som känns super intressant. Men hur ska man ha energi till båda ??
Jag försöker strukturera upp, göra så mkt i så god tid som möjligt.
Min kära lilla kalender är fylld med uppgifter och måsten. Lättast för mig att hålla reda på allt om jag har det nedskrivet, och när jag har gjort mina egna deadlines !!

Förutom skolan har jag storhandlat idag, beställt böcker till kursen (bye, bye 1000 :-.) och nu står det en cheesecake i ugnen.
Men nu känner jag att energin är slut. Pratade med mamma nyss, men avslutade det hela för jag kände att jag missade hälften av vad hon sa och blev irriterad för ingenting.
Så bara kakan är färdig ska jag krypa ner och sluta mina blå.

Kram på er !!


2011-01-18 | 22:03:57

Struktur.

Shit hur ska jag orka denna veckan, haha. Inte van att ha skola alla fem dagarna. Och då har jag ändå haft "sovmorgon" hittlills. På Torsdag och fredag blir det att kliva upp före tuppen.
Kursen vi ska läsa i entreprenörskap låter intressant.Vi ska även planera och genomföra ett hälsoprojekt. Spännande, men det känns som om vi inte har fått någon tid till det alls. Man har ju så mkt ideér och visioner. Men det är bara några få fjuttiga poäng som det handlar om. Samtidigt läser vi ju även Motiverande Samtal, ytterligare en kurs som känns super intressant. Men hur ska man ha energi till båda ??
Jag försöker strukturera upp, göra så mkt i så god tid som möjligt.
Min kära lilla kalender är fylld med uppgifter och måsten. Lättast för mig att hålla reda på allt om jag har det nedskrivet, och när jag har gjort mina egna deadlines !!

Förutom skolan har jag storhandlat idag, beställt böcker till kursen (bye, bye 1000 :-.) och nu står det en cheesecake i ugnen.
Men nu känner jag att energin är slut. Pratade med mamma nyss, men avslutade det hela för jag kände att jag missade hälften av vad hon sa och blev irriterad för ingenting.
Så bara kakan är färdig ska jag krypa ner och sluta mina blå.

Kram på er !!


2011-01-18 | 08:18:39

Tisdag.

Klev upp lite tidigare för att återigen hinna med lite saker. Ändå sitter jag här med lite tidsnöd. Jag hann med det mesta, men jag glömde nästan att göra mig klar.
Skola hela dagen. Ny kurs, vi ska jobba med projekt.

Igår hann jag stryka lite gardiner och sätta upp dem, klockers att se på TV samtidigt som man gör det. Man känner sig lite duktig, samtidigt som jag inte missade handbollen.
Måste ila nu, full rulle hela dagen. Efter skolan ska det storhandlas, städas lite här hemma.

Ha en bra dag !!2011-01-17 | 22:22:00

Robyn.

Jag har aldrig varit något fan av Robyn. Jag har varit trotsig i flera år, hehe.
Men nu när hon släppte sina tre senaste skivor, så hm ja då började den trotsiga lilla blondinen vekna.
Och jag måste erkänna att jag tycker hennes senaste är riktigt bra.Jag ger mig.

2011-01-17 | 20:03:30

Måndagen den gick.

Hemma igen. Skoldagen flöt på bra. Lite info och sedan en föreläsning. Många skratt och lite flams.
Försökte hålla mig vaken på bussen hem, men det gick inte alls.
Sen jag kom hem har jag gjort mat, fixat med skolan, beställt en bok, läst reklam, strukturerat upp lite smått och gott.
Ikväll blir det en tidig kväll, men innan dess hade jag tänkt mig en kopp T med skummad mjölk.

Kursen vi ska läsa nu, Motiverande Samtal känns riktigt rolig och jag hoppas den inspirerad och utvecklar.
Trött, många tankar.
Återkommer kanske i morgon med något mera vettigt !!

2011-01-17 | 20:01:19

Måndagen den gick.

Hemma igen. Skoldagen flöt på bra. Lite info och sedan en föreläsning. Många skratt och lite flams.
Försökte hålla mig vaken på bussen hem, men det gick inte alls.
Sen jag kom hem har jag gjort mat, fixat med skolan, beställt en bok, läst reklam, strukturerat upp lite smått och gott.
Ikväll blir det en tidig kväll, men innan dess hade jag tänkt mig en kopp T med skummad mjölk.

Kursen vi ska läsa nu, Motiverande Samtal känns riktigt rolig och jag hoppas den inspirerad och utvecklar.
Trött, många tankar.
Återkommer kanske i morgon med något mera vettigt !!

2011-01-17 | 10:45:40

Nästan allt.

Hann med nästan allt jag hade planerat. En oplanerad väntan på Coop gjorde att gardinerna får komma upp sen.
Hundarna är promenerade och hyfsat nöjda iallafall.
Nu ska jag byta om, sminka mig och sen bege mig mot bussen.


Sen måste jag bara få uttrycka min irritation över folk som vrider det man säger, och sedan påstår att detta är min åsikt. Jag kan prata för mig själv, och behöver inte få ord tilldelade till mig.

Så nu vidare i livet !!

2011-01-17 | 09:17:23

Uppe.

Släpat mig upp, börjar inte skolan förrän vid ett. Bussen går strax före tolv.
Men jag hade tänkt vara duktig och göra bort en del saker innan.
Sovit oroligt i natt, drömde om ett moment i massagen som vi inte alls ska göra, men det var så verkligt när jag satt där och skulle skriva mina frågor. Samtidigt var det PDOL i stan och Coops bakeoff-avdelning hade flyttat ut på gatan.
Jasi, jasi.

Slutar sent idag, men vi har bara kursintro. så jag tror det är ok om hjärnan inte är helt med.

Igår så slappades det lite i soffan, T och lite mackor. Solsidan började om. Måste erkänna att förra säsongen tyckte jag serien var ok, inte mera. Nu skrattade jag ju tom !! Haha.
Nä nu ska jag ta tag i dagens arbete.

God morgon !!

2011-01-16 | 20:15:00

Lördagen i ord.

Igår tog jag mig i kragen och åkte ut till Maria. Det ångrar jag inte.
Det var ett gäng glada tjejer, en bunt med galna barn och jag tror jag skymtade en och annan av det manliga könet där. Just ja, det rymdes även tre hundar.
Det samtalades om det mesta, alla där utom jag är typ inredningsgenier, så jag försökte sugen åt mig av deras tips och hur de tänker.

Min hundar är inte riktigt vana den ljudnivån men de skötte sig utmärkt. När de sen fick träffa Marias lilla Alfons så var jag så nöjd och stolt över dem. Diesel ville bara leka, men han insåg att Alfons var en liten kille, eller en tuff kille i en liten kostym så han tog det försiktigt. Men hela hans kropp uttryckte bus !!
Eskil som är lite svårare att veta hur han ska reagera när han träffar nya hundar, sket fullkomligt i Alfons. Vilket jag också är mycket nöjd med. Han visade tydligt att han var inte så intresserad, men gjorde det på det bästa sättet ever.

Trött och nöjd återvände vi hem. Jag hade lite ont i min högra arm, provade att spela basket på Wii.
Så jag vill bara säga tack till alla som gjorde lördagskvällen odramatiskt, lugn och trivsam.
Hoppas vi får tid att ses snart igen.

2011-01-16 | 18:16:09

Effektiv söndag.

Phu idag har jag ändå varit hyfsat effektiv.
Typ klar med massagetentan, ska bara kolla med klasskompisar och så.
Sätdat lite i kontoret.
Plockat fram papper och förberett för kursen som börjar i morgon.
Klippt ut, klistrat in och sorterat en massa recept. Nöjd med mig själv att jag kom på idén att klippa ut de intressanta recepten ur vissa tidningar, istället för att behålla tindingar som tar plats och egentligne är det jobbigare att leta igenom. Nu har jag kategorier och allt blir mycket mera överskådligt och lättare att hitta !!
Roligt att klippa och klistra var åsså. :).

Julen är försvunnen, förutom gardiner i vissa fönster. Hm ser nu också att jag inte bytt ut kuddfodralen i soffan. Men förutom det så.
Tänk vad man kan känna sig nöjd med sig själv ibland, haha.
Vill röja ur bokhyllan också, bort med böcker som jag inte läser just nu. Inte kasta, utan de ska fint läggas ner i kartonger. Samma gäller för mitt vitrinskåp, det vill jag ska väck !!
Hallen ska göras om och sovrummet bör få sig ett ryck också. Sen har jag en liten dröm om att göra om datarummet (som nu innehåller två datorer som inte fungerar.) till ett massagerum.
Får se hur mycket jag orkar med, brukar ha hög energi till att börja med och sen hm tyvärr brukar jag har lite svårt att genomför allt arbete. Men jag har en ny strategi, jag gör saker när jag verkligen har lust, när energin brinner !! Och sedan när jag känner att allt börjar gå lite trögt, så innan jag blir helt less, så plockar jag ihop allt och gör något annat. På så sätt känner jag mig fortfarande nöjd över att jag har åtsakommit något och jag behöver inte ha "ångest" över att saker och ting ligger framme och allt ser lika stökigt ut som innan jag börjar.

Så nu sitter jag har och känner mig gode så nöjd över mig själv.
:).


Ringde min mormor idag för att höraom det var någonting som hon behövde. Tänkte att hon skulle slippa bege sig ut i detta väder. Hon var inte hemma med ringde upp senare. När vi pratat en stund kom vi till vädret, som man alltid i princip gör. Vi konstaterade att igår var det svinkallt och idag blött och snöigt.
Då säger kära mormor- att ja inte är det konstigt att folk blir sjuka och dör, sånt väder som vi har.
Haha, det kallar jag positivt tänkade.

2011-01-16 | 13:19:42

Repeat.

Jag har skrivit om det flera gånger förr, men det är denna vinters sanning.
Igår minus trettio och idag snöstorm. Finns lixom inget mellanläge.

Hundarna har då fått vara ut och göra sitt, fick sedan varsitt ben att pyssla med. Jag har sopat balkongen, fem minuter tar det ungefär. Satt igång en diskmaskin, rensat lite i mitt muggskåp, handlat, tänt lite ljus och nu sitter jag i soffan. Lite Vinterstudio, dator och skola. Känner mig ganska så taggad för plugget, så jag tänker jobba med det oavsett om det är söndag eller inte.

Återkommer om gårdagens äventyr lite senare.
Nu ska jag hejja på Ferry.

2011-01-15 | 18:00:00

Lördagen hos mig.

Kanske har man inte varit alltför effektiv idag. Men jag har hunnit med en kylig promenad till med hundarna. De ville inte alls gå in, utan rullade sig i snön hur lyckliga som helst.
Har sett lite Vinterstudion och slöat lite i soffan.
Gjort lite till skolan också, skrivit en del på hemtentan till massagen, de jag kunde i huvudet, resten ska jag senare slå upp. Skrivit ut en massa papper och satt in i mina nya pärmar, nya kurser och så. Läst igenom vad som komma skall och vad som förväntas av oss. Strukturerat upp lite, försökt få grepp om vårterminen.
Fyllt i viktiga datum i min kalender samt lekt lite med överstrykningspennorna.

Julen är nästan bortplockad, lite smått och gott kvar. Det dyker liksom upp en tomte lite här och där, fast jag tror mig ha plockat undan alla. Nu fylls jag av en lust att förändra saker här hemma. Men jag vet inte riktigt i viklen stil, i vilka färger. Försöker tänka ut vad jag redan har, vad som kan passa vart osv. Inte min starkaste sida tyvärr. Men vi hoppas på ett bra resultat.

Hade tänkt försöka utmana mig själv och bege mig till Li, där det visst skulle vara en hel del folk. Behöver träffas och prata lite.
Så jag tror min kväll kommer fyllas av umgänge med en massa människor. Lite KBT-träning sådära på lördagskvällen, hehe.Redo för party.
2011-01-15 | 14:00:00

Kloka ord.

Jag läser en "liten" klok flickas blogg.
Det visar sig att hon har en lika klok mamma.
Så jag har helt enkelt rakt av stulit detta som hennes mamma skrev till henne.
Hoppas de är ok E ??!!


"Det bästa med livet är att man kan börja om och om igen."


Tänk på det de dagar som som kanske känns lite extra tunga, som ni känner er lite misslyckade. Det kommer alltid nya dagar, nya möjligheter och med en positiv inställning kan man komma ganska så långt.
Man kan alltid börja om, det är aldrig försent förrän man ligger i graven. Och då spelar det ju egentligen ingen roll.
Så ut och lev livet, det har du förtjänat !!


2011-01-15 | 11:02:30

Kyligt.

Kollade tempen innan jag gick ut, -25 stod den på. Jag vet ju att här uppe hos mig brukar det vara ungefär två grader varmare än nere på jorden. Jag puslade på mig en massa kläder och begav mig ut. Det visade sig att nere på jorden var det -30 grader. Men jag var bra klädd så jag frös bara om min näsa, som nu är vackert röd.

Så det verkar bli inomhusaktiviteter för hela slanten idag. Ska ta med mig datorn till soffan, brukar låta den vara när jag ser på TV för att låta kroppen koncentera sig på en sorts media. Men idag känner jag att jag ska krypa ner under Snug-Rugen, dricka massa T, se Vinterstudion. Hade även planer på att skriva min massagetenta.
Solen skiner dock, och genom fönstret ser det ut som en underbar vinterdag, får lixom påminna mig själv om att det är rätt kallt ute. Ingen dag att bege sig ut på isen eller liknande.


Fick idag veta att en kollega gift sig på julafton, det stod i tidningen. Och han har inte sagt ett knyst om det !! Jag förstår om man vill gifta sig i "hemligehet" inte göra så stor sak av det. Men efteråt, att man kan hålla tyst då. Jag skulle i princip skrika ut det till allt och alla !! Skulle säkert skriva spaltmeter om det här på bloggen åsså.
Men vi är alla olika, och för honom kanske det inte är en sådan stor grej. Han är ju ändå kille, haha.

Nä nu är teet klart, soffan och nyhetsmorgon ropar på mig !!

Trevlig lördag !!
2011-01-14 | 20:51:50

Jenny likes Rea.

Hm jag som inte skulle handla så mkt idag, hehe.
Men jag försvarar mig med att nästan allt jag köpte idag var på rea.

Fann ett smycke som jag velat ha i jag tror det är två år nu, på halva priset !!
Jag stod och argumenterade med mig själv en stund, men kom fram till att jag skulle verkligen ångra mig om jag inte köpte det idag. Eftersom butiken ska stänga och jag har inte sett det förutom just på den affären, och jag har letat när jag har varit runt i Sverige.
Nöjd.
Sen hamnade mamma och jag på Indiska, där det var halva reapriset. Jag hittade ett par långa sticka sockar för 99 :- och då halva på det, sen visade det sig i kassan att de kostade 79 :- och halva på det !! :) Fann även en mugg som jag kollat sedan före jul, den kostade 40 :- och halva det. Fynd !!
Belåten travade vi vidare och hamnade på Buketten, där jag hittade en ursnygg röd mugg med tillhörade fat, halva priset även där.
Det enda jag har köpt idag som inte var på rea var en pärm till skolan, samt register till denna. Plus att jag unnande mig en såndära penna ni vet med fyra färger. Jag tycker om att ha olika färger när jag skriver i min kalender.

Sen träffade vi mormor och Vivi på stan, och mormor bjöd på fika.
En mkt trevlig dag som nu ska jag ska avsluta i soffan, en av mina nya koppar samt Let´s Dance. :).

MARY GOLD cup
Muggen om fick följa hem från Indiska.


2011-01-14 | 16:08:00

Mindfulness-coach !!

Fick VG i Mindfulness kursen, vilket betyder att jag tydligen nu är Mindfulness program-coach.
Så vill du bli mindre stressad, mer närvarande i ditt liv, sova bättre, få bättre koncentration eller kanske bättre tålamod och lugn ??!!
Well, well kontakta mig. ;p.

Roligt besked en ganska så bra fredag !!


2011-01-14 | 13:58:00

Money, money, money.

Yes idag kom lönebeskedet !!
Och om några dagar kommer CSN.
Så nu blire ut och storshoppa, eller så inte. ;).
Har faktiskt inte köpt några kläder på riktigt länge, förutom några få plagg i London. Så min garderob är omodern som bara den, höhö.
Nä det blir att spara så mkt som möjligt faktiskt. Efter julen och London ligger jag lite, inte back, men sparandet har fått sig en törn. Sen hade jag tänkt att kanske ta mig ner till Stockholm och Cissi i vår, eller kanske på Annelis hälsoresa.
Drömmar om Paris, Barcelona och andra storstäder har jag också.
Sen så älskar jag ju att se pengar växa på sparkontot, en konstig lite fetisch jag har !!
Ska ni resa någonstanns i vår, eller har ni några andra roliga planer som ni vill dela med er av ??!!


2011-01-14 | 10:56:56

Så är det.

Uppe.
Vaken.
Trött.
Sliten.
Typ träningsvärk (??) i hela kroppen.
Hundpromenad.
Fredag.

Go morron !!

2011-01-13 | 19:40:23

Mindful och oMindful.

Idag har jag varit mindful mest hela dagen, förutom den stunden då jag somnade så gott på mattan min. ;).
Jag tror det gick bra idag, Ola verkade då ganska nöjd med hela klassen.
Jag är så imponerad av en tjej som vågade öppna sig för oss alla.
Stort och starkt gjort !!

Jag har hunnit med att Coopa, gå till bibblan, ut med hundarna, lekt frisör sedan jag kom hem också.
Så jag hade faktiskt tänkt att vara lite oMindfulness och krypa ner i soffan med en kopp T och drömma mig bort.

Hoppas ni alla har haft en bra torsdag !!


“The practice of meditation is essentially common sense.” – Jackie Levin

2011-01-13 | 13:10:00

Tänkvärt.

" Why are U trying so hard to fit in,
when U are born to stand out.
"


2011-01-13 | 06:06:01

Om tolv timmar, då NI !!

Jag trodde typ att det inte gick att bli tröttare än vad jag var igår morse, men jag hade fel, fel, fel !!
Om tolv timmar är jag hemma igen, då ska jag lägga mig på soffan och sussa gött.

Mindfulness examination på schemat idag, ska bli spännande, intressant men också ganska så kallt. Lokalen vi håller till i är tyvärr inte den varmaste, eller bästa för den delen. Jag har ju överlevt den förr och kommer nog göra det igen skulle jag tro.
Fortsatte lite med att skriva in schemat för vårterminen igår, många långa dagar. Vi har ju varit lite bortskämda densista tiden med att inte ha så många dagar till kvart över fyra. Nu har vi i princip bara sådana dagar. Det är tur man har världens bästa pappa som kan hjälpa en med att rasta hundarna på dagarna.

Nä nu ska jag gå och ta på mig ett ansikte för dagen. Sen blir det att sussa buss i en timma.

Ha en skön torsdag !!

2011-01-12 | 22:17:47

Kalasgott.

Jennie, en super duktig och härliga tjej, vars blogg jag följt ett bra tag.
Nu får förjoppningsvis hela Sverige se hur bra hon är !!Sweet dreams !!


2011-01-12 | 19:28:32

Första dagen avklarad.

När jag kom hem var det lite drygt tolv timmar sedan jag klev upp. Och ungefär tolv timmar tills jag ska kliva upp igen.
Det märks att hjärnan inte är van att "tänka", den är van att gå på autopilot, och kroppen är inte van att sitta stilla så länge. Även och jag tror Charlotte hade det lite jobbigare än vad jag hade det.

Men vad kul det var att träffa alla igen !!
Tycker det är ett sådant härligt gäng, och vi har så roligt tillsammans.
Kul att träffa Jessica- my "idol", Marielle- allas våran söta lakrits-duracell kanin, Charlotte- den söta lilla blonda hamstern, Ylva- genom henne får jag min hästdos, Kristin- "kusin", Emma- den söta , Anneli- den kloka och visa,  och alla andra, ja det var tom roligt att träffa Tomas och Jocke, hehe.

Retorik stod bland annat på schemat, shit så intressant och lärorikt. Små, små saker som kan göra så mycket. Eftersom jag är lite intresserad av att kanske hålla i föreläsningar i framtiden, så försökte jag suga åt mig av dagens lektion som en svamp. Vi har en riktigt bra lärare också, och det gör verkligen sitt !!
Jag blev även taggat att jobba extra hårt denna terminen, lära mig att stå upp för mig själv, visa framfötterna (efter ett lite mindre meltdown.) vi får väl se hur länge den känslan håller i sig, haha !!

Känner att jag har en massa annat vettigt att dela med mig från dagen, men hjärnan är så trött. Det är jag med. Känner att kroppen har fått alldeles för lite T i sig också, bara två kopppar idag. Huvvaligen !!
Ska sätta mig och läsa på lite till morgondagens lektion, samt skicka ett mejl vars utgång jag hoppas mycket på !!

Kram !!
Jag och mamma i Kensington Park.

2011-01-12 | 13:30:00

Sugen på att vinna något ??

Är ni sugna på att tävla om ngt litet här på bloggen kanske ??
Jag ska grubbla en sväng, och se om jag kommer på något som jag kan lotta ut här.

Återkommer !!

2011-01-12 | 06:03:35

Då kör vi.

Uppe.
Vaken, tror jag.
Kunde såklart inte somna igår, trots att jag var väldigt trött när jag la huvudet på kudden. Körde tillslut en kroppskänning och tja nu är det morgon iallafall.

Idag är det en examination och en föreläsning på schemat. Det börjar med en heladag. Lär vara gode så mör när jag kommer hem känner jag redan nu. Hjärnan är inte van att vara aktiv så länge, haha.
Tur man sover gott på bussen, så man hinner få sig en powernap både på ditvägen och hem.

Fackklubbsmötet igår slutade med att jag blev återinvald i styrelsen. Kul faktiskt, jag känner mig ganska så taggad över att få jobba med fackliga frågor igen och kunna hjälpa mina arbetskamrater.
Men först 20 veckor av skola !!

Kjam !!

2011-01-11 | 22:30:00

Enjoy.

Denna länken fick jag skickad till mig av Bella.
Jag diggade den. :).

Enjoy !!


2011-01-11 | 18:45:00

Vardagen.

Är det någon mer än jag som tycker det är skönt att ha vardag igen ??
Helgerna är slut och nu återgår allt i sina vanliga rutiner.
Rutiner, härliga rutiner.
Missförstå mig rätt, jag tycker om helgerna och skulle verkligen inte vilja bli av med dem. Men jag tycker även det är skönt med vardagen.
Att kunna göra vardagen till en fest, är väl egentligen det optimala. Och oftast krävs det inte så mkt. Kanske tända några ljus, en god kopp T, träffa några vänner o kanske spela lite spel, en bra bok/film.
På vardagen är allt lite mindre, men på ett bra sätt.

Började fylla i min nya kalender igår. Alltid lika roligt tycker jag. Fylla tomma blad med aktiviteter, inte alltid kanske de roligaste. Men se sitt år ta form. Jag tycker om struktur, att veta vad som händer. Jag älskar mina listor. Samtidigt som jag gillar spontanitet.
Känner mig nästan som ett barn på julafton när jag slår upp de tomma bladet och med min penna börjar skriva.

Det är väl som man säger, lite roar små !!


I år finns mitt liv i en liten rosa sak från Coopan.

2011-01-11 | 15:45:12

Ingen och inget.

Ingen chef och inget papper att skriva på. Men jag gjorde ju ett försök iallafall. Och fick träffa jobbarkompisar som snart beger sig mot varmare trakter.
Avis ??
Jo, det är ju självklart. Jag har inget större sug att åka just till Thailand, men bara åka bort tillsammans med vänner, värme och semester.

Sen vill jag bara säga att om någon annan i denna staden bär en röd jacka och blir påhälsad av en lagom galen kvinna i sina bästa år. Hm tja, då är hon tydligen ute efter att säga hej till mig. Haha !!


Utmanade mig själv och gick genom stan mot Coopan, travade tom in på några affärer. Min "folk-fobi" är inte så svår som jag kanske får det att låta, men jag trivs inte bland stora folkmassor just nu. Jag vill vara anonym, och det är lite svårt i en småstad. :).

Nu åter till plugget, men suget att städa är stort. Alltid när jag ska plugga.....undrar varför ??!! ;).

2011-01-11 | 13:44:57

En slank hon dit.

Det var betydligt kallare ute än vad jag trodde. Eller så hade jag inte tillräckligt med kläder.
Druttade på arslet gjorde jag minsan två gånger också. En gång så vrickade jag foten ganska så rejält och låg där och tänkte (skrattandes.) att om jag inte tar mig upp, undrar om pojkarna orkar dra mig hem. Det gick ju över väldigt snabbt iallafall. Dock så ramlade jag över stackars Diesel som förmodligen trodde han hade gjort ngt väldigt fel, inte var dag man får en skrikande matte över sig. Han fjantade och fjäskade som bara den. Andra vurpan så fastnade jag med foten i djupsnön samtidigt som Eskil tvärnitade. Måste varit en vacker syn. Såklart hade jag ju bara gympadojor på mig och när jag försökte tömma dess på snö så tog jag stöd mot Eskil, som lägger sig ner. Vurpa tre var inte långt borta med jag klarade mig !!

Sen jag kom in har jag haft besök av min kära far. Han hade så snällt hämtat ut min kalendervinst, ett ångstrykjärn, så ska det strykas saker hos Petterssonskan, hm eller så INTE.
Även läst ikapp till morgondagens föreläsning, spånat på mitt tal som vi ska förbereda.
Ringt chefen och fixat med CSN.
Endast fem utbetalningar kvar därifrån, sedan är jag tydligen klar med skolan. Utan att ha lånat ett öre.
Känns bra.
Det är tur att Coop finns. Den 6:e juni är jag tillbaka där full time igen. Funderar på att skippa semestern i år, kanske bara ta en vecka runt PDOL eller liknande. Samla pengar på hög, man vet ju inte hur framtiden ser ut.

Dagen komemr bestå av lite mera pluggande, förberedande till morgondagens examination, även skriva mera på rapporter som inte alls vill anta en bra form. Jag ska springa ner på Coopan och skriva på lite papper, inget stan. Fortfarande lite anti mot folk faktiskt, förstår inte vart det kommer ifrån. Sedan har vi fackmöte ikväll, det ska jag inte glömma har jag lovat Theres.

Sen är det väl bara att gå och lägga sig om man ska orka upp till klockan fem, vojvoj.

Nä nu kilar jag ner till Coopan och signar lite papper !!Inte lätt att ha mig till matte.

2011-01-11 | 10:54:35

What is this shit.

Alltså jag fattar inte varför jag sover så länge. Gick och lade mig runt halv elva, såg lite The Pacific och somnade inget senare än strax före halv tolv. Då ska man inte sova till nästa elva !!
Hur ska det gå i morgon då jag måste upp kvart över fem ??!!
I säng klockan halv sex ikväll då typ.

Nu ska jag iallafall ut med dogsen, runt sex grader, ingen snö och denna dagen ser man faktiskt lite blå himmel och några solstrålar.

Go´ morgon !!

2011-01-10 | 17:21:25

Vetenskap bakom.

Jag har skrivit klart Mindfulness-rapporten, börjat nysta i VFUn (här började inspirationen tryta rejält.), skulle betala räkningarna men dosan var tydligen utan batterier. Undrar om det betyder att jag slipper betala räkningar i framtiden eller ??
Dansat lite med en förvånad men glad Diesel.
Plockat lite.
Läst bloggar och facebookat en del.
Faktiskt reserverat böcker till en kurs som börjar om någon vecka. Kanske slipper jag köpa all litteratur.
Skrivit in lite i min kalender.

Så nu hade jag faktiskt tänk ta med mig hundarna ut på en lång, lång promenad. Lämna igen skitfilmen ja såg igår, Salt. Huvvaligen.

Sen måste jag bara berätta hur jag avspisade en stackars telefonförsäljare idag. Jag skulle helt gratis få hem en produkt. Jag hade att välja mellan en produkt som skulle minska mitt sötsug och öka min mättnadskänsla. Eller en produkt som jag tror skulle dra åt sig fettet i maten, eller något liknande. När han frågade vilket produkt jag ville ha så kontrade jag med att fråga vad det fanns för vetenskaplig fakta bakom att produkten verkligen fungerade. Fanns det några vetenskapliga artiklar där jag skulle kunna läsa om produkten och det faktum att den hade visat sig fungera.
Han stammade fram "vvvvvvetenskap ??" och sedan tackade han för sig.

Mohahahahaha, det var en skön känsla.

Nu ut med dogsen.

2011-01-10 | 15:15:00

Sista terminen.

Sista terminen av skolan är påbörjad.
Både skönt och enormt läskigt.
Nu ska man ju ut ur skolans trygga värld och in i arbetslivet. Finns det ens arbete där ute för mig ?? Och hur ska jag lyckas fånga upp ett ??
Nackdelen med att läsa en utbildning där det inte finns någon given arbetsgivare, är ju såklart att man i princip måste leta upp ett arbete själv. Läser du till lärare, så ska du ju typ jobba på en skola, ekonom, ja då är väl bank ett aternativ.
Fördelen är ju att det finns ju egentligen oändigt med möjligheter.
Anneli en vis klasskompis sa att man måste synas och höras. Jag är ju lite dålig på att ta för mig.
Hoppas att denna sista terminen, som både innehåller motiverande samtal, ett projektarbete och en uppsats, ska hjälpa mig finna vägar och finna självförtroende.

Det kommer även bli tråkigt att måste säga hejdå till alla i klassen. Så många roliga och vettiga människor som jag har fått chansen att jobba nära.
Det är väl så livet är, det går framåt hela tiden, oavsett om man vill det eller inte.

Nu peppar jag för sista rycket och hoppas på en grym vår !!

2011-01-10 | 13:30:00

Dagens agenda.

Underbart att börja allt med en lång härlig promenad. Nu kan jag ju dock inte skylla på att hundarna behöver ut (de har slocknat de små.) utan jag måste köra på skolan hela dagen.

Agendan ser ut söjna :

* Mindfulnessen, korta ner den. Skicka in.
* VFU-rapporten.
* Ringa chefen, fixa med nå papper.
* Massagetentan.
* Skriva ut scheman och skriva in i kalendern.
* Betala Telia.
* Stöka undan de sista av julen.
* Stryka gardiner.
* Läsa bloggar och Fejja lite.
* Soffan- sova.


Önskar hellre att den såg ut söjna :

* Läsa bloggar.
* Hundpromenad.
* Soffan.
* Skriva in i kalenderna.
* Hundpromenad.
* Soffan- sova.


Here we go !!


2011-01-10 | 11:14:29

Energitjuvar i farten ??

Nyss vaknat, och hade lätt kunnat sova en eller två timmar till. Förstår inte varför jag har så dåligt med energi ??!!
Ska dra ut pojkarna på en promenad, all snö som kom igår förstörde ju mitt fina spark-underlag. Temperaturen är låg idag, och det verkar inte snöa. Grått och gode så mörkt ute är det, men det sprollar ju.

Annars blire skolarbete idag. Skriva klart, korta ner min mindfulness-rapport och sedan göra klart min VFU-rapport.
Julen är inte helt bortstädad så hinner jag med det åsså, så blir jag glad. Typ byta gardiner och sånt kvar.

Vet ni, innan jag går ut, ska jag ringa min kära mor och höra hur det är.

Kram !!
Idag är en ny dag, på det nya året.
Bara tagga till !!

2011-01-09 | 22:30:00

Tävla om godsaker.

Var med och tävla om godsaker vettja !!
Klicka jenna.2011-01-09 | 20:27:49

Fusk.

Jag måste erkänna att jag faktiskt tycker att det är att fuska lite.
Ta en genväg.
Jag vill också ha en genväg.


2011-01-09 | 17:54:06

Walking.

Jag tog med mig hundarna och gick till Munkis. Tungt vare faktiskt, oplogat och blötsnö. Sen så tänkte jag på vilket jobb skidåkarna gjort idag i megabacken, och då slutade jag gnälla för mig själv. Lite lagom svettig kom jag fram, hundarna blev tokiga när de förstod var vi skulle. Diesel känner igen sig en bra bit innan mamma och pappas hus, och i kurvan upp så sätter han alltid av i full fart.

Nu är vi alla lagom trötta - fick skjuts in, inga reflexer hade vi med oss, sen var vi nog lite slöa åsså. ;).


Vad har ni gjort denna snöiga söndag ??

2011-01-09 | 11:12:58

Snow-oväder.

Jaha, som sagt denna vintern är det antingen svinkallt eller snöstorm.
Idag så blev det tydligen snöstorm.
Då blire att mysa inne, med massor med T och massor med sport. Ska försöka få ner granen också. Det mesta av julen är nerpackat, men granen den tar sin lilla tid. ;).

Nu ska jag brygga dagens första kopp.


2011-01-08 | 22:22:23

Duktig kikka !!

Jag var duktig och var lite social ikväll iallafall.
*klappar mig själv på huvudet.*

Nu funderar jag på att krypa ner och se lite av The Pacific.


I morgon är en annan dag.

2011-01-08 | 17:24:46

Kallare.

Dålig dag för svensk längdskidåkning idag.
En hyfas dag för mig.
Vart ute på ytterligare en hundpromenad, men det har blivit rejält mkt kyligare tyvärr.

Lite skidskytte står nog på schemat nu.
Fortfarande lite folkskygg, hade tänkt åka och spela lite spel och så. Men nä, det får bli någon annan dag.

Kram.

2011-01-08 | 13:00:00

Mitt kök och jag.

Jag gillar mitt kök, eller egentligen all utrustning som numera finns i det.
Så kul att i princip kunna göra vad som helst, för de mesta finns där. Det har tagit ett bra tag, några år faktiskt. Köpt på mig lite här och lite där. Önskat av tomten och till födelesedagar.
Jag pratar om saker som äggklocka, digital köksvåg, braiga vispskålar, uppläggningsfat, slevar, vispar, formar, citronzestare, måttsatser, KITCHEN AID (inte fått den ännu, men jag bara vet hur kul det kommer att bli att använda den.), degskrapa, slickepottar, termometer, böcker, brickor och lite annat smått och gott !!

Jag behöver inte längre skippa recept för att jag inte har rätt saker. Jag vågar prova på mera, just för att jag "litar" mera på mitt kök - om man kan säga så.
Det är hur kul som helst.
Visst har jag fortfarande vissa saker kvar att bygga ut mitt kök med, men hey resan dit är också ganska så rolig. :) Och tyvärr ibland lite dyr.


Elvisparnas Rolls Royce är nästa pryl som jag hoppas ska flytta in i mitt kök.Vad har du för prylar i ditt kök som gör din matlagning/bakning lite roligare ??!!

2011-01-08 | 10:52:33

Vinterstudion och plugg.

En härlig promenad blev det. Lagom temperatur, ca minus tio och hundar som var lyhörda. Bra när matte är slö och gärna har dem lösa.
Träffade lilla Å en sväng, och det ryckte i hela Diesel att få springa fram och säga hej. Men han var duktig och satt kvar vid sidan.
Inte så mkt folk ute heller, så skönt att bara kunna gå och gå, inte behöva bry sig om så mycke annat. Kanske borde jag ha blivit same eller eskimå. Vara ute hela tiden, leva sitt liv i samspel med djur och natur.
Fast då skulle jag kanske behöva bo i tält, inte direkt ngt jag idag gillar. Men man kanske kan lära sig, jag har ju lärt mig att dricka vatten och nu kan jag inte vara utan det !! Vem vet, nästa år kanske jag har sagt upp läggan och bor i ett tält, hehe.

Nu ska jag ta min kopp kanelT och förflytta mig framför TV. Vinterstudion mest hela dagen. Både bar och dåligt. Bra för att det är ju så himlans kul att se !! Dåligt för att hips, vips har i princip hela dagen försvunnit och man vet inte riktigt vart.
Tar med mig skolböckerna dock. Mardrömmar i natt igen, prov, Jenny hade inte pluggat. Vaknade med hög puls och blöta ögon.

Ha en underbar lördag, och beger er gärna ut i den friska luften en stund. Det gör mirakel för humöret !!

2011-01-08 | 09:38:24

Jepp.

Nu blire morgonpromenad !!


2011-01-07 | 22:00:00

Gift som gift eller ??!!

Jag kom att tänka på en sak.

Rökare, snusare och säkert en och annan knarkare - de sköljer sin frukt och sina grönsaker för att få bort giftet som de är besprutande med.

Hm.

2011-01-07 | 19:57:15

Mannen min.

Jobbet gick som en dans idag. Brukar inte tycka att frukten är så speciellt rolig, men idag var annorlunda. Jag och min arbetskompis röjde på som bara den. Sen fick vi lite förstärkning och vips så var vi klara med dagens pallar.
Gillar när man hinner med dagens skörd och kan hålla snyggt resten av tiden.

Nu håller jag på att brygga en riktigt god kopp T, Darjeeling Vanilj Royal ett riktigt bra T !!
Sen ska jag sätta mig i soffan riktigt skönt och se när min blivande man dansar. Skönt att man inte behöver oroa sig för vad man ska göra de närmsta fredagarna. ;).

Nä dags att inta soffläge !!2011-01-07 | 13:00:00

Dag 1- Om mig.

Om mig.

Tja vad kan man skriva om mig då. Massor, hoppas ni har gott om tid !! Hehe skämt och sido, here we go.

Jag är då Jenny, en dam i mina bästa år, som har haft åldersnoja sedan jag fyllde tjugo ungefär. Född och uppvuxen här i Piteå. Bortskämt ensambarn som blev hjärtopererad som fem och ett halvt åring.
Var en riktig pojk-flicka som lite, följde ofta med pappa och fiska och trivdes i skogen i stövlar, att prova kläder var bland det värsta jag visste.
Alltid varit väldigt aktiv, spelat handboll (som jag slutade med för att jag fick en häst), fotboll (som jag blev tvungen att sluta med för att jag skadade mig) och har ridit sen sexårsåldern. Behöver rörelse i mitt liv för att jag ska må bra.
Djurintressent har alltid funnits där. Fick en katt när jag opererade mig, sen har det funnits kaniner, fiskar, hamstrar, sniglar, gerbilsar, häst och nu har jag två golden pojkar.
Vegetarian sedan tio år tillbaka. Men har inga problem med att hantera kött, med att andra äter kött. Ett beslut som tillhör varje människa enligt mig.
Pluggar till häslovägledare, gjorde en sväng i Umeå också, pluggade till biolog men insåg snabbt att det inte var något för mig.
Har fast jobb på Coop Forum.
Alla som läst bloggen vet att jag dricker gärna T, ofta. Sitter nu med en kopp "slö"-T faktiskt. Men det har inte alltid varit så. Fram till det att jag gjorde praktik som gympalärare så kunde jag bara dricka T om jag var tvungen, och då med en liter mjölk och ett kilo socker. Men min handledare är en större T-älskare än vad det jag är, och under den våren jag var där så lärde jag mig. Nu dricker jag mitt T som det är eller med lite mjölk i.
Älskar att krypa upp i soffan och se en riktigt bra serie.
Tycker INTE om skräckfilmer, får ju mardrömar av Scarymovie och ET, det borde säga allt.
Är mackoman.
Har ganska så nyligen upptäckt hur roligt det kan vara att stå i köket, både med matlagning och bakning.
Har aldrig i mitt liv snattat något, och att börja med det som 28-åring känns onödigt.
Ville bli vet. som liten, men när jag insåg att jag kanske skulle bli tvungen att ta bort fullt friska djur, bara för att folk tröttnat på dem, så sket jag i den idén.
Jag behöver musik i mitt liv.
Jag försöker leva så miljösmart som möjligt, borstar inte tänderna med rinnande vatten, står inte på tomgång med bilen, handlar ekologiskt och närproducerat, stänger av ugnen en stund tidigare, kokar först vattnet i vattenkokaren osv. Men jag älskar även att ta låååååånga varma bad, vilket inte är särskilt miljövänligt.
Sportfåne som slukar det mesta, iallafall på TV, dock lite problem med damsidan av tex. fotbollen och hockeyn.
Flygrädd, åka bil för fort med dårar-rädd, åskrädd.

Jag analyserar, funderar och ältar alldeles för mkt. Men jobbar hårt för att bli av med den sidan av mig själv.
Ingenting är omöjigt, sa en vis man en gång !! :).


Tja mkt mera vill ni nog inte veta. Så det får vara bra så.
Skål !!

2011-01-07 | 07:38:07

Snö eller kyla.

Gick och lade mig hyfsat tidigt igår. Räknade ut att jag skulle få mig ungefär åtta timmars härlig sömn, vilket är ganska så optimalt. Det blev kanske tre. Jag har vaknat, vaknat och åter vaknat. Ibland för att jag varit säker på att jag försovit mig, ibland bara för att.

Nåja får väl bli att sova lite middag senare idag då jag slutat.
Tydligen snöat en del i natt, denna vinter så snöar det antingen som en tok eller så är det svina kallt. Har inte bestämt mig för vilket jag tycker är bättre.

Fixa till det sista innan jag beger mig mot Coopan.
Hoppas ni får en trevlig fredag !!

2011-01-06 | 10:46:31

Trettondagsafton.

I natt måste jag bara ha blivit överkörd av en lastbil, eller så kanske 37+35kg golden. :).
Idag blir det att jobba, röd dag vilket betyder att jag tjänar runt 200 kr i timmen, NICE !!

Inte så mycket mera att skriva just nu. Många tankar som snurrar, försöker hitta en plats att slå sig ner. Många funderingar, många beslut. Som oftast stänger jag av, vill inte bestämma, vill inte känna. Dumt, inte mindfulness at all.

Ha en bra trettonsdagsafton !!

Det har gått över ett år. Igår insåg jag att det gjorde ont då, det gör fortfarande ont. Jag känner mig lika liten som människa som jag gjord då. Det finns tårar kvar att gråta.

2011-01-05 | 21:30:00

Nu kör vi.

Nu kör vi småssis kronorna !!Pssssst första gången jag provar skicka ett tidsinställt inlägg.

2011-01-05 | 18:07:47

Långpromenad.

Åh så skönt att få komma ut och röra på sig, efter nästan två och en halv dag i soffan.
Minus 22 men jag var välklädd, ska aldrig mera klaga på vädret (eller jo de kommer jag ju att göra, speciellt på regn, jag tycker inte om att bli blöt.) jag ska aldrig mera klaga på kylan (jo de kommer jag ju oxå att göra.).
Vi gick och gick, i över en timma.
Förbi kyrkogården för att säga "hej".
Hundarna skötte sig utmärkt och jag kunde tänka på annat, skönt med meditativa promenader.
Nu är hundarna nöjda och glada och det känns gött i hjärtat.
Jo förresten, de sköts raketer ikväll, Diesel ställde upp, satte på peknäsan och hade full koll på nedslagsplatsen, typ iallafall. Det ryckte i hela hunden att hämta "apporten". Dumma matte fattade ju ingenting. Man måste ju hämta in det som ramlar ner efter "skott". =0).


Ikväll blir det att se sport i mängder, just nu är det skidskytte, senare ikväll hockey ggr. två.
Jag har inte tänkt fira trettondagen på ngt säskilt sätt, kanske tar mig en kopp T extra. Ingen utgång eller party.
Jag trivs inte bland folk just nu, vill bara stänga dörren och umgås med mina monster och mig själv. Tyvärr så måste jag ju även jobba och till veckan börjar skolan.
Folk i mängder.

Jag har helt enkelt blivit en gammal tråkig eremit.
Kanske borde jag börja samla på något konstigt som tex. svanar, citruspressar eller dylikt.

Ha en trevlig trettondagskväll alla glada !!2011-01-05 | 13:51:55

Londonbilder del 1.

Tänkte bjuda på lite bilder från min och mammas Londonresa.Besök på Arlandas Starbucks. Dock en besvikelse, inte ens rätt ChaiT hade de. Kaffet smakade blääää enligt mamma.

Off we go !!


Gatan där hotellet låg.


Vårat.

 

 
Picadilly.


Trafalgar.

 
Afternoon Tea.


Jepp.

 
Julskyltning.


Stora Ben.


Det var några bilder. Mera kommer sen.
Nu måste jag blsa håret, haha.


2011-01-05 | 11:01:55

Trettondagen.

Jag fattar inte detta. Jag har sovit sjukt många timmar de två senaste dagarna, ändå är jag helt slut i kroppen då jag vaknar. Kanske måste ställa en klocka i morgon så jag inte sover så länge......kanske är för mkt sömn inte bra heller.

Jag är lite irriterad känner jag, letar musik som berör, som jag vill lyssna på. Men ingenting känns bra, allt känns lixom platt. Inte bra för jag behöver musik i mitt liv. Speciellt dagar då det är lite grått. *morr*.

Snuvan och det går åt rätt håll oc jag känner mig piggare. Så i morgon ska det jobbas !! Röd dag betyder många pengar. Nice !!

Äsch detta blev en stökigt inlägg, men det får ni leva med.
Tack för tipsen om Aiden, fått tips på rosa åsså och jag diggar den stenhårt men är rädd för att jag om några år lämnat min rosa-period bakom mig och då kanske de känns fel. Man skulle ha pengar så man kunde köpa en av varje färg som man vill ha, lixom byta efter humör och bakver. ;).

Om någon behöver skjuts ikväll så är jag ledig för den tjänsten.
Ni vet vart ni hittar mig !!

2011-01-04 | 15:06:18

Vita arkivet.

Sitter och fyller i Vita Arkivet.
Kan låta lite hemskt, men efter allt som hände under december, så vill jag om jag kan underlätta för mina annhöriga den dagen jag går bort. Så de inte ska behöva fundera på om de gjorde rätt.


Dricker T ur julklappsmuggar som jag fick av moster V.
Hur härliga osm helst att dricka ur !!

2011-01-04 | 12:45:21

Svåra beslut.

Nu ska ni få höra om riktigt svåra I-lands problem.
Jag fick ju en Kitchen Aid till julklapp av den snälla tomten.
Nu kommer vi till problemet, vilken färg jag ska ta.
Min favorit har ju alltid varit den röda, har röd vattenkokare och brödrost just nu.
MEN så tänker jag på att om jag någon gång flyttar i hus så kanske inte färgen rött passar in. En vattenkokare och en brödrost kostar ju inte alltför många kronor, så dessa kan man ju lätt byta ut. Men en Aid kostar ju lite mera.
En Aid är ju ingenting som man heller gömmer i ett skåp, nej de ska stå framme och se snygg ut.
Så jag funderar på en i cremé vit, det passar ju till det mesta och den är ju snygg åsså.

Vad tycker ni mina kära läsare !!Artisan Köksmaskin Creme

Artisan Köksmaskin Röd metallic - Jubileumsutgåva

Svart finns ju oxå, men hm nä jag tror inte den passar mig.

2011-01-03 | 16:42:52

Like a child.

Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah !!
Jag är inte skapad för att vara sjuk, jag blir galen av att inte orka något, bara ligga i soffan och dregla.
Tur att det iallafall varit lite sport på TVn idag, och hockey ikväll. Annars hade jag nog funderat ihjäl mig över livet.
Läst lite i Mindfulness-boken, för att jag skulle få känna mig lite duktig.

Surt att måste sjukskriva sig, ser alla förlorade pengar framför mig. Men bättre att lyssna på kroppen i tid.

Så vad har ni för er ute i världen ??
Skriv något roligt, make my day !!

2011-01-01 | 19:30:19

En vanlig lördag.

Så har vi ett nytt år.
Fast jag ser ingen skillnad, gör ni ??

Jag hade tur, mamma och pappas värd för kvällen hade otur. Han blev nämligen magsjuk lagom till nyårsmiddagen, så mor och far var hemma och jag våldgästade dem.
Skulle jag nog inte ha gjort.....hehe. Först så tappade mamma ner en tung glasflaska i Diesels huvud så det small rejält.
Sedan så skulle jag pröva på att använda min nya baksten för att göra lite pizza (som blev sjukt god btw.), mamma råkade backa i stenen när jag höll den, så att den flög upp i ansiktet på mig.
Gjorde som......bara den !!
Min första tanke var att tänderna hade lossnat. När jag sedan får höra att jag spräckt läppen så började jag bara skratta.
Ja det var väl lämpligt att detta pissiga år kulle sluta på akuten, tänkte jag. Nu hade jag tur, såret blev inte så djup. Jag fick bara lite "filling" på ena sidan och lite svårt att prata en stund.

Lugn nyårsafton, lite god mat, grymt spännande hockeymatch på TVn och sedan skålade vi in de nya året och tittade på lite raketer. Inga rädda hundar i år heller, tack och lov.

Idag har jag jobbat, och när jag kom hem blev det soffan och en bok. Lite sömn på det oxå. Känner mig inte alls kry i kroppen, näpp i täsan, ont i halsen och svullen.
Ikväll blir det att se lite film och ta det lugnt.


Vill bara ge ett litet tips. Säker många som lagom till nyår ger en massa löften att man ska förändra saker. Gå nte ut för hårt, ta en sak i taget. Då är det lättare att du klarar av det du lovat dig själv. Om man försöker ändra en tre-fyra saker på en gång kan det bli jobbigt, och misslyckas man med ett löfte är det lätt att man ger upp de andra oxå.
Så gå ut lugnt är mitt tips till er alla
!!

RSS 2.0