2010-10-31 | 22:59:33

Jag ger upp.

Datorn krånglar återigen.

2010-10-31 | 08:09:08

Ändra klockan.

Ni har väl inte glömt ställa tillbaka klockan i natt kära vänner ??!!
Jag tycker det känns att man fick sova "en timma" extra i natt. Jag känner mig faktiskt hyfsat utvilad trots att det blev lite sent igår.

Jag har fått dille på en sak, jag bara MÅSTE tända ljusen vi har på köksbordet så fort jag ska sitta där. Som nnu är det ganska ljust ute, solen är framme, men jag kunde inte hejda mig. Såååååå mkt mysigare att äta frukost till tända ljus.
Jobbar till sex ikväll så här på bloggen lär det vara ganska så dött. Hade inte tackat nej till att få vara ledig, sitta och äta en flera timmar lång frukost med sambon, läsa lite bloggar, kanske se någon serie. Men det får bli om två helger det, då är jag ledig söndagen igen.

Hoppas ni får en skön söndag !!



Snart får man ta fram och tända adventsljusen !! Oooooooo. ;0).

2010-10-30 | 18:28:35

Happy Halloween typ.

Nytt försök.....hatar när den gör så. Hoppar iväg en massa sidor och förstör.

Jag hade skrivit om hur trevlig vi hade igår kväll hos Maria och Niklas. De fick massage och jag fick T och se Idol. Jag fick massera framför en brasa, hur mysigt som helst jhu !! När jag kom hem var jag dock skit trött, tre massager samma dag känns. Somnade snabbt och sov hårt. Dock var de inte alls roligt att stiga upp 06.00 när klockan ringde.

Jobbet gick dock bra, snälla Marcus bytte med mig efter ett tag så jag fick vara på brödet istället för på frukten. I love the bread. Så himlans kul och massor att pyssla med. Tiden flyger iväg, och tyvärr hinner man inte alls med allt man hade tänkt.
Åsa jobbade idag, vilket alltid förgyller mina helger, så är det bara, I diggar Åsa !!

Ikväll ska nog alla Piteås barn ut och tigga godis. För shit vad folk har köpt godis, vi hade x-price på det och folk blir som tokiga, även om det typ bara är någon krona billigare.
Jag har varit i USA under ett Halloween, och där firar man verkligen rejält. ALLA firar verkligen. Det var ganska så häftigt att se. Ska rota runt i hårddisken och se om jag hittar några foton från det. Vi var i OC och kollade just under de dagarna och där var pyntningen enorm !! Stora uppblåsta figurer, häxor, pumpor och spöken överallt.

Ska göra mig klar och dra iväg på lite galej, blir nog dock ingen utgång eftersom jag ska jobba i morgon. Men ska bli kul att träffa lite roligt folk och vara lite umgåsig en stund. Sambon har tagit hundarna ut till sina föräldrars stuga, så jag behöver inte ha dåligt samvete över dem heller.

Bjuder på lite bilder på hur vi "firat" Halloween här hemma.


Herr pumpa.





Jag tog mig en kopp Monster Thé.

Jag är väl egentligen inget stort fan av just Halloween, jag tycker våran svenska Allhelgona är mysigare !!

Ha en trevlig kväll alla !!

2010-10-30 | 18:00:24

Apa !!

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa min dator tog just bort hela mitt inlägg.

Återkommer när jag fått hetsa lite !!

2010-10-29 | 17:42:42

Min fredag.

Lite småsur de två senaste dagarna. Vet inte varför, irriterande när humöret inte är som man vill att det ska vara.

Har precis kommit in från en promenad med alla tre pojkar, det var ganska så kallt ute. Dock skönt att få lite luft i lungorna och nu när boysen ligger helt utslagna, då gör det gott i mattehjärtat.
Ska snart åka ut till Rosvik, ska knåda Maria lite, kanske Niklas. Idol hoppas jag att de blir också. Och några koppar T förväntar jag mig att det bjuds på !!
Börjar tidigt i morgon så det blir nog inte alltför sent, tråkig som man är så är man viktigt med att få tillräckligt med sömn såhära på äldre dar.

Hoppas ni får en trevlig fredagskväll alla !!


2010-10-29 | 13:31:06

Film-tips.

Fredag, en regning och grå sådan. Eftersom jag jobbar hela helgen så känns det inte så speciellt med fredag heller.

Igår såg vi en riktigt bra film Killers med Ashton Kutcher och Katherine Heigl. Den var rolig och ni vet sådära lagom knäpp. Jag och R har inte alltid samma humor måste jag erkänna, men denna filmen gillade vi båda. Och jag tyckte Ashton var ovanligt snygg i filmen, hehe.

Så det är ett tips till alla som tänkt se film i helgen !!



2010-10-28 | 17:03:59

Trött som bara den.

Klart jag blev gladare av att träffa Li !!
Vi strosade runt lite, satt på Waynes och surrade en stund. Maria hittade en hel vinterutrustning medans jag köpte min duk.
Jag kände mig hyfsat pigg, till ungefär tjugo minuter sedan. Jag gick in i någon vägg, och nu är jag så sjukt trött. Och jag som hade tänkt plåga folk ikväll, blä för att det ska svänga såhära. Jag har knaprat i mig lite choklad, förhoppningsvis höjer det blodsockret och jag får en liten kick !!

I helgen är det tydligen Halloween, kanske ska man klä ut sig och gå runt och tigga lite godis !!



2010-10-28 | 12:03:19

Gnöggo.

Ovädret har iallafall lagt sig. Solen kikar fram.
Jag är dock inte alls på någe bra humör, känns som dåligt måndagshumör. Jag känner mig gnöggo och sur.

Ska dock snart träffa Maria på stan, och då kommer det säkert att gå över !! Funderar på att investera i en ny duk till vardagsrummet också, få lite höstigare.
Fick lite tentaångest igår också, snart ska vi ju tenta av massagen och kan jag verkligen allt jag behöver vet ??
O no. Måste träna på muskler och fästen. Men med allt strul som varit med skolan, så är jag inte alls på att göra detta.
Sambon ska då få agera offer ikväll, ska massera benen och asset hans. Kanske ska jag messa moster och höra om hon också vill ha lite massage, fast hon får ju såklart välja vart hon vill ha.

Nä Maria kommer på en halvtimma och här sitter jag i tuperat hår och pyjamas. Inte bra, time att ta tag i stuff.


Shit pommes frites det var ingen vacker syn !!


Tänk för ett år sedan var jag såhära mörk.


2010-10-27 | 22:45:18

Oväder.

Utanför mitt fönster så blåser det och regnar rätt så hårt. Fönsterna skallrar till ibland och man hör hur vinden viner mellan husen.
Jag är glad jag är inlåst med en kopp T i värmen bland alla tända ljus.
Hundarna däremot, de hade ingenting emot att vara ute en sväng, de ville ju knappt in. Tror de får bli en kinesisk naken nästa gång, som ungefär fryser lika lätt som de jag gör. ;0).

Sambon har gått och lagt sig, men jag kände för att sitta uppe och mysa en stund till. Ibland kan de vara skönt att bara få vara ensamen en stund och reflektera över dagen.
Jag var iväg en sväng och hjälpte en kompis till R med lite stretchövningar. Kul att få använda sin kunskap till att hjälpa folk och se att man faktiskt kan litegran.

Nu ska jag se Ramsey skrika på lite folk innan jag kryper ner och sussar lite.

Blås inte bort mina vänner !!


2010-10-27 | 19:47:34

Fair-fika.

Idag är det Fairtrade-fikadagen typ. Man vill uppmärksamma Fairtrade och dess varor.
Mitt bidrag blir en kopp med Cream Peach.





2010-10-27 | 16:09:26

Gnäll och gnet.

Frånvaron idag beror på att jag är lite smått irriterad på de som håller i min utbildning just nu. Ingenting verkar stämma, det ändras i studiehandledningen hit och dit, lektioner flyttas, försvinner, kommer till. Uppgifter byts ut, görs om och helt plötsligt kommer det nya.

I måndags fick vi efter många om och men vet att vi skulle vara på Samhall idag, mindfulness. Vad vi egentligen skulle göra där hade vi alla olika troenden om. Jag tyckte jag hade hört att vi skulle dit och få grupper som vi skulle jobba med, andra trodde att vi bara dit en sväng, ha en liten snabb genomgång av mindfulness. Vi vissste inte hur många som skulle komma, egentligen ingenting visste vi.
Vi kom dit, 12-15 pers. väntade på att vi skulle ha föreläsning typ för dem.
Hm, tja alltså......vi körde iallafall en övning som kallas Russinövningen, man ska se på ett russin med helt nya ögon. För att lära sig slå av autopiloten och vara här och nu.
Jag tror inte alls att det var vad de hade väntat sig. De flesta var ganska så ointresserad, ditskickade. Det visade sig iallalfall att vi tydligen ska vara där fem gånger och leda dem i mindfulness.
Eh, jaha ??!!

Ingen vet någonting och ingen på Samhall visste något mer heller. Känns inte så kul att komma dit i princip som ett blankt papper. Man vill ju göra ett gott intryck, och visa upp sig. Att man sen inte kan svara på om man kommer tillbaka, när man kommer tillbaka och vad som ska göras då......känns skit rent ut sagt.

Inte första saken som inträffat denna hösttermin, och jag måste ärligt talat säga att man tappar inspirationen till att plugga.

Så, nu har jag fått gnälla av mig lite !!






Kakan igår var helt SJUKT god, bland det bästa med saffran jag smakat i hela mitt liv. Jag hade dock en dålig form. Men mums, kladdigt, saffrigt och gott !!
Den blir att göra fler gånger nu när det lider mot juuuuuuuuuuuuuuuuuuul.


2010-10-26 | 20:03:58

Syn vs. smak.

Hm min kaka ser inte riktigt ut som den på bilden.....hm hm.

Vi måste helt enkelt prova hur den smakar !!

2010-10-26 | 19:03:38

Lukt av jul.

Det blev detta. Den står i ugnen och gottar sig (hoppas vi.)
Mitt kök luktar saffran och ljusen fladdrar.

MYS !!


2010-10-26 | 18:08:39

Saffranssug.

Efter förra inlägget blev det både en tupplur OCH en prommis till med hundarna.
Det var så himlans härligt, solen höll på att gå ner när vi var ute nu sist, det går ju ner ganska så tidigt numera. Pojkarna skuttade runt och den kyliga luften nöp lite lagom i kinderna. Underbart !!

Dock har min vita värld försvunnit och det är snorhalt ute, man måste typ trippa på tå för att inte slå ihjäl sig. Så man får träningsvärk av att bara vara ute och gå, hehe.
Sitter med en kopp T, sambon ringde just. Han är på Arlanda och ska flyga hem senare ikväll. Ska bli skönt att få hem honom igen. Hundarna är bra på att lyssna, lite sämre på att svara.

Hade tänkt skriva att jag egentligen inte gjort ngt vettigt idag. Men jag kom ju på att jag jobbat med VFUn. Annars har jag dock haft en väldigt soft dag.
Efter promenaden blev jag väldigt sugen på saffran, funderar på att baka något. För på affärerna finns de väl ingenting med saffran ännu ?? Säkert ingenting gott iallafall.
Funderar på Leilas saffransskorpor, eller detta smarriga recept.
Frågan är om jag ids ??!!

Undrar vad saffranet kommer kosta i jul, minns ni ifjol ??!!


2010-10-26 | 12:55:43

Gött mos.

Åh vilken härlig prommis vi hade. Precis när vi kom ut så började det snöa lite lätt. Pojkarna var SÅ lyckliga när de fick rulla sig. Luften var kall men jag hade klätt mig precis lagom.
Fick även tag i min handledare, så nu är VFU biff. Och jag har precis skickat in uppgiften.

Sitter vid köksbordet med tända ljus, funderar på om ja ska vila en stund eller om pojkarna och jag ska ut på en ny prommis ??!!





Att detta skulle ska hade jag nog aldrig trott faktiskt.

2010-10-26 | 09:12:49

Lukten av snö

Sov ändå hyfsat utan sambon i natt, eller jag sov väl inte heeeeelt själv. De var bara ngt mera lurvigt som sov med mig ( fy på mig. )
Det har snöat lite lätt, några flingor ligger på marken, ganska så mysigt ute, lite halvmörkt fortfarande.
Jag förstod direkt när jag vaknade att det hade snöat, jag såg det genom fönstret på något sätt. Det finns lixom i luften i hela atmosfären, en sorts spänning eller vad jag ska säga.

Ni som sett Gilmore Girls vet jag pratar om, Lorelai säger en gång att hon kan "känna lukten av snö."
Jag förstår hur hon menar, ibland finns det bara i luften.

Nu ska jag och pojkarna ut på en härlig lite längre promenad, sen ska jag ta mig en låååååång frukost i någon timma och i övrigt ska jag nog jobba lite med min VFU.

Vad ska ni göra denna, enligt mig, härliga tisdagsmorgon ??!!



2010-10-25 | 23:06:52

Vi vänder på det.

Vet ni vad ??
Hade tänkt ha en liten myskväll ikväll, sitta uppe länge kolla serier och så. Men jag är helt enkelt för trött för det. Hade lite svårt att sova i natt.

Så jag tänkte såhära, gå och sova nu, komma upp i hyfsad tid och ha en mysmorgon istället. Jag gillar ju ändå frukost bäst av allt typ.
Visst är jag smart !!


Såhära skönt vill jag sova i natt.


2010-10-25 | 21:59:58

On top.

Hela dagen har gått I ett rasande tempo, jag har inte hunnit med egentligen. Så nu när den snart är slut och jag hamlet framför tvn så blev allt lite down. Jag är ensamen hemma och känner mig lite off. Inte ens kvällsprommisen med vovvarna kändes rolig, och det brukar inte vara så. Jag var tom lite mörkrädd. Men man kan väl inte alltid vara på topp antar jag. Nu ska jag läsa lite bloggar o se om ni har haft för er ngt roligt. Kram.

2010-10-24 | 23:12:05

Vad sa du ??

Precis instruerat sambon om hur han ska värma sina scones imorgon, vart marmeladen finns och så.
Kryper ner i soffan efter att ha fejat i köket en bra stund.
Han tittar på mig och frågar: Har vi tagit fram bröd till frukosten i morgon ??

Envägskommunikation eller vad ska man kalla det ??!!


2010-10-24 | 21:21:49

Tillbaka ??

Vi hoppas på en dator som håller sig kry nu i några dagar, eller hur ??!!

Jag håller på med morgondagens frukost just nu. Måste ju impa på sambon så han vill komma hem igen efter att få ha upplevt hotellfrukost. Det blev blåbärsmarmelad och så ska jag göra scones som bara är att stoppa i ugnen för honom i morgon. Lite clotted cream till detta också.
Jag tror det blir bra.

Ikväll blir det att mysa i soffan till The Big Bang Theory. En favorit här hemma.
Hoppas ni har haft en skön helg !!


2010-10-24 | 10:03:31

24 oktober.

Två månader kvar tills tomten kommer !!



2010-10-23 | 19:49:56

Tekniken.

Min dater är knäpp o jag kommer into riktigt överens med sambons Ipad. Ni får all a ha en trevlig lördagskväll iallafall !!

2010-10-22 | 22:25:09

Vägen.


2010-10-21 | 15:59:52

Godkänd.

Skolan färdig för idag, godkänd på alla uppgifter.
Nu har jag visst bara lite andra åtaganden ikväll, sen får jag softa lite.
Solen skiner faktiskt idag, men det är kallt.

Hoppas ni har en bra torsdag !!

2010-10-21 | 06:14:56

Trött torsdag.

Jag kommer sova gott på bussen idag, det är då ett som är säkert !! Sambon blir sämre och sämre i halsen, vilket leder till att sågverket låter högre och högre.
Gäller dock vara med idag, seminarium som gör att man måste vara på tårna. Sedan är det dock ingen mera skola skolan i veckan. Bara vara hemma och jobba.

Vet ni vad ??
Min älskade vinterjacka har fått göra entré, finns inget bättre än att krypa in i den en kylig morgon. Känna att det är jag och den mot världen !!

Ha en skön torsdag vänner !!



2010-10-20 | 20:25:35

Motivera dig själv.

Kvällen har jag spenderat med att läsa Ola Schenströms Mindfulness I Vardagen.
Först lite hemma i soffan, sen tappade jag motivationen och då drog jag mig ner till Nodo, beställde en Chai och satt där och läste. Så mkt lättare det gick. Man kan lixom inte komma på tusen andra saker att göra istället.
Mysigt också, de hade massor med tända ljus, man kan tjuvlyssna på andras samtal och bara filosofera lite.

Det gäller att hitta de små sakerna i livet som motiverar just dig.


2010-10-20 | 14:18:42

Regn och rusk.

Hm tja, inte hade man behövt åka upp till skolan idag inte. Men men det kan man ju faktiskt inte veta innan tyvärr.
I morgon är det dock viktigt dag, ex. på etik, skillnanden mellan BK, MF och MTR, samt våran vetenskapliga artikel.
Tackvare att vi gjorde vårat barnförsök igår redan så behöver vi dock inte upp till skolan något alls nästa vecka.

Det regnar och ruskar rätt så rejält här idag. Man sticker inte ut näsan i onödan ska jag säga er. Förutom om man heter Diesel och Eskil, då finns det verkligen INGA dåliga väder.
Läsa lite bloggar låter väl inte helt fel ??!!


Här har ni min vetenskapliga artikel, ifall någon har tråkigt. Alltså det är ju inte jag som har skrivit den alltså.

2010-10-20 | 06:47:40

Mörker.

När sambon håller på att bli förkyld så snarkar han lite lätt (läs, som ett sågverk.) Så istället för att jag ska ligga och irritera mig över detta så brukar jag flytta ut på soffan. I natt snarkade även båda hundarna rätt så rejält, förstår inte vad det är med mina karlar !!
Jag lider dock inte så mkt, sover riktigt gott på våran soffa.

Ute är det becksvart, jag ser ingenting genom mina fönster. Som sagt, det har sin charm med att äta frukost till tända ljus. Speciellt innan jul, den dära nästan lite magiska känslan. Sedan i mitten av februari så är det inte lika mysigt längre.
Men än så länge tänker jag njuta !!

Blir en sväng upp till skolan idag. Jessica ska köra oss, så man sparar en bussresa, eller när jag tänker efter så sparar jag ju två. Härligt !!
Sen ska jag till Coopan, var visst något test på datorn som alla anställda var tvungen att göra, så jag ska in och göra mitt idag.
Sambon jobbar kväll, så jag ska plugga och vara duktig ikväll hade jag tänkt.

Nu ska jag dricka upp min kopp T och packa min ryggsäck.
Hoppas ni alla får en skön onsdag !!




2010-10-19 | 21:57:07

Några av massagens effekter.

Barnen gillade det, jag överlevde barnen och hela grejen var faktiskt riktigt rolig.
Storhandlingen är avklarad och jag sitter och väntar på Cougar Town.
Har läst lite läxa undertiden och det är facinerande hur mycket inverkar beröring och massage kan ha.

Visste ni att beröring är livsviktigt för ett litet barn, utan beröring den första tiden kan barnet bli apatiskt och dö.
Man har även i studier sett att förtidigt födda barn går upp i vikt snabbare om det får massage den första tiden. Barn med ADHD, autism och liknande sjukdomar har också visat väldigt positiva utslag efter att ha fått massage.
Babymassage kan även göra så att förälderna och bebisen knyter an på ett väldigt intimt och nära sätt under den första tiden efter förlossningen.
Studier visar också att kvinnor som fått massage innan sin förlossning krävde mindre smärtstillande än de som inte fått massage.

Även för oss vuxna, som tycker om massage. Man måste komma ihåg att det är inte alla som gillar den sorterns beröring. Man kommer ganska så nära inpå varandra och många har väldigt starka gränser.
Det är stressreducerande, man sover bättre, man får bättre koncentrationsförmåga, bättre förmåga att hantera motgångar. Immunförsvaret kan stärkas och personer som har problem med nervositet, torgskräck och liknande kan börja må mycket bättre.


Nuuuuuuuuuuuuu Cougar !!


2010-10-19 | 18:25:31

Klämmit mig.

Hm min blogg gör inte riktigt som jag vill, inlägget från i morse fanns inte publicerat.

Jag har klämt mig i bildörren. Fingret är blått och alldeles svullet. Dock går det inte att ta någon bra bild på hur fult det är så ni får inte se, inte tycka synd om mig. Det ser mest töntigt ut på bilderna. Så tycka synd om mig, det får sambon sköta.

Stackars Jenny.

2010-10-19 | 18:23:18

Barnförsök.

Idag ska vi utöva barnförsök, inte plågsamma sådanan hoppas jag dock.
Vi ska åka ut till en skolan och prova vårat avslappningsprogram för barn som jag pratat om tidigare. Ska bli så spännande att se hur barnen reagerar och vad de gör. Bara få observera lite.


2010-10-19 | 10:20:49

Barnförsök.

Jaha mitt nya inlägg försvann precis, underbart !!
Iallafall, idag ska vi utföra barnförsök. Vi ska ut i skolor och pröva på det avslappningsprogram vi tidigare framställt.
Ska bli kul att observera hur barnen beter sig, om de ens vill vara med i matchen.

Måste dock säga att skolan sköt denna kursen ganska så dåligt, det har varit ostrukturerat och ändringar hit och dit. Nu ser jag att vi ska upp till skolan i morgon på rep. och en viktigt sådan. Som om man inte hade andra planer. Jaja, det är bara att gilla läget helt enkelt.

Nu klä på mig så jag inte skrämmer barnen.

2010-10-18 | 19:53:14

Hoppas, hoppas.

Det är en del roliga saker på G.
Hoppas snart kunna få dela med mig av goda nyheter.

Håll tummarna !!


.
Remember this little guy ??


2010-10-18 | 14:32:25

Duktig IKEA-flicka.

Ny vecka igen, ibland går tiden fort, ibland lite långsammare.
Det är rätt sp kyligt ute, man känner verkligen att hösten, och snart vintern, är här.
Lite mysigt är det dock att under de mörka kvällarna tända en massa ljus och krypa ner i en filt. Samma sak på morgonen, tända lite ljus till frukosten.....härligt.

Jag hittade en del på IKEA igår, men är ändå stolt över mig själv, att handla under 400 kr är inte fy skam !! (mera pengar till London.) Hur jag fick med mig tre muggar, olika, hem kan man ju undra över. Hade en riktigt trevlig dag med Maria och vi slapp stressa runt utan kunde gå runt och filosofera och titta. Dock hade de knappt plockat fram några julsaker. =0(.

Jag har dock lock för ena örat just nu, och det är riktigt jobbigt. Det lixom klickar och har sig hela tiden.
I-landsproblem ni vet !!

NYSNÖ Mugg mörkblå, vit Höjd: 9 cm Rymd: 27 cl

2010-10-17 | 07:19:04

Jepp, jepp.

IKEA here I come !!


2010-10-16 | 17:44:33

IKEA-shopping.

Min inköpslista för morgondagen:

* Servetter.
* Doftljus.
* Bricka.
* Ljusfat.

Ser inte mycket ut för världen, men jag kommer säkert ha spenderat mera pengar efter morgondagen än vad vi gjorde när vi handlade till hela lägenheten.

2010-10-16 | 12:57:21

Starbucks.

När det blev klart att vi ska åka till London, mamma och jag. Så säger jag förtjust till sambon.
Då får jag ju gå på Starbucks på Arlanda och äntligen dricka min chai !!
Han titter på mig och ler. Du vet att Starbucks finns typ överallt i London Jenny ??!!
Öööööö, ja just ja.

LYCKAN är total !!


Jag ska få gå på Starbucks, både i Sverige och London !!



Och när man ser sånnahära bilder, så blir man ju inte mindre sugen på en liten vit mugg !!

2010-10-16 | 11:58:17

Jag är grym

Lite stolt över mig själv. Har suttit och skrivit på en skoluppgift på morgonen, som nu är i princip klar. Gillar att ha det jag skriver liggandes ett tag, så att den lixom får mogna lite.
Jag tror det är min pluggarmugg som gjorde att jag var så duktig denna lördagmorgon.

Sambon är borta och tittar på när vuxna män kramas, greppling tror jag det kallas. Hundarna sover, så läggan är ganska så tyst och lugn. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag.
Kanske surfa runt lite på IKEAs hemsida och se om jag hittar ngt jag MÅSTE köpa i morgon.

Jag kommer på mig själv med att sitta här och tycka att jag är ganska så duktig som i princip gjort klart min uppgift. Nu har jag mera tid åt annat till veckan. Man får faktiskt känna sig duktig, det är inget fult med det.

Nu ska jag värma på mitt T och läsa lite bloggar, klockan har hunnit bli tolv. Kläder är kanske något man borde tänka på ??

2010-10-15 | 13:01:36

Snö.

Ser nu att min blogg into gjort sit job och uppdaterat mina inlägg. Igår när jag guck till bussen föll årets första snö, tung och blöt. Trodde aldrig att den skull liege kvar, men även idag är min värld lite vit, och kall. Har into riktigt bestämt mig för om jag ticker det är ok med snö redan nu eller inte. Lektionerna igår var super intressanta, men ganska så tuna. Förutom att vi fink träna själva, fink vi träna på hour man leder gripper, ställer öppnande och utvecklande frågor. Kan säga att min hjärna var gode så mossig när jag kom hem igår. Idag är det fredag med all vad det innebär, hoppas alla mår bra där ute !!

2010-10-14 | 05:56:51

Den som ändå fick snooza.

Bröööööööl vad trött jag är.
Iväg för att träffa Ola Schenström.


2010-10-13 | 19:53:53

Beröm fick vi !!

Sambon är och tränar, som alltid på onsdagar. Han ska tävla om fyra veckor. I Kiruna. Synd det bara är tävlingar uppåt landet, långa resor.
Jag har precis gjort torsk i ugnen. Enkelt med citronpeppar, salt, persillade, dill, lite olja och citron. Det blev gott, madelpotatis, rårivna morötter med lite filmjölk och tvist till. Roligare och roligare att stå i köket när kryddsamlingen, "vertygsbasen" och själförtroendet växt. Torsken var såklart kravmärkt, fiskad bra och certifierad.
Sånt är viktigt för mig.

Har just insett att jag behöver ett enkelt svart ljusfat, trodde inte jag behövde några fler ljussaker, men detta saknar jag tydligen.
Vilken tur att jag och Maria ska upp på IKEA på söndag då, och att lönen kommer på freitag. Det är ju lixom bara meningen.

Idag gick det super på skolan. Vi fick grym feedback på vårat arbete, både av läraren och klasskompisarna. Vi hade som sagt gjort ett avslappningsprogram för barn i de lägre åldrarna. Riktigt roligt och vi funderar starkt på att ta patent eller vad det nu heter på det.
Till veckan ska vi ut i skolor och prova på det praktiskt.

Nä nu ska läsa igenom min vetenskapliga artikel !!

2010-10-13 | 07:51:41

Kylslaget.

God morgon......öh tror jag.
Nu är det verkligen höst, kallt och det pratas om snö. Svårt att klä sig när man inte riktigt vill dra på sig tjockaste vinterjackan och täckisarna ännu, men samtidigt så hatar jag att frysa. Inte lätt att vara liten.

Idag blir det skola, vi ska redovisa våran egen version av ett mentalt-träningsprogram. Vi i min grupp valde att göra ett för lite mindre barn. Barn har ju en förmåga att ganska självmant kunna slappna av och reducera sin stress. Tänk om man kunde bibehålla den förmågan medans man växer upp. Så vi tycker man ska försöka ta vara på deras naturliga sätt och jobba vidare med den. Samt att det för läraren kan vara skönt att få en lugn och skön tillvaro i klassrummet.

En glad nyhet !!
Från och med den 1 januari 2012 är det förbjudet med tjurfäktning i den spanska regionen Katalonien !!
Det tycker jag bör firas rejält.

Ha en skön kylig onsdag !!


2010-10-12 | 21:53:39

Han är bra min sambo.

YES !!
Sambon lyckades, ingen mera *PIP* sladd som åker ut, är i vägen och inte fungerar= en mkt nöjd Jenny.

I fotbollen blir vi mosade, utskämda, tja alla negativa saker ni kan komma på.
Alltså byter jag till Cougar Town och en kopp T.





2010-10-12 | 21:36:17

En vanlig kväll.

Jag och Diesel ser fotboll.
Sambon försöker få den nya routern att fungera- det kommer en del svordomar.

2010-10-11 | 19:09:32

Så kan det gå.

Jag sitter och kollar in ställen att besöka i London, istället för att leta vettiga vetenskapliga artiklar.
OPS !!


2010-10-10 | 17:28:47

Söndags eftermiddag.

Hemma.
Trött.
Osocial.
Gnällig.
Blöt om fötterna.

2010-10-10 | 08:12:22

Update.

Även om kroppen kändes bra så valde jag att inte blogga när jag kom hem från jobbet igår. Dels för att jag ville umgås lite med min sambo, och dels för att efter en dag i en full butik kan det vara skönt att bara få "vara" en stund. Dock måste jag säga att utbudet på dummburken en lördagskväll är uruselt !!
Tur att det finns mysiga böcker att krypa ner under en filt med.

Jag har börjat få julmys-IL, igår tände jag ett ljus som doftar kanel och äpplen och det pirrade i hela mig. Inte så bra att redan nu längta för mkt, ilet kan ju lätt gå över innan julen är här. Men ifjol var det ju så mysigt att baka saffransskorpor, vörtbröd, göra pepparkaksmusli, tryfflar, göra egna saker att ge bort. Pysslandet och stökandet innan är nästan det roligaste kan jag tycka.
Att få uppleva julskyltningen i London (JA, jag tjatar, men det får ni leva med. Ser så sjukt mkt fram emot det.) och kanske få med sig någon julprydnad hem, ja det ska bli rooooooligt.

Nä vet ni vad, det är inte bra att ni skriver så många bra och roliga inlägg, jag kommer ju komma försent till jobbet !! Sista dagen sen är jag ledig två helger på raken. Nästa helg har jag och Maria bokat in en IKEA-resan, ska bli så NICE !!

Ha en skön söndag !!

2010-10-09 | 09:22:34

Jepp.

Idag är jag som en helt ny människa. Lite ont men inte alls på långa vägar lite hemskt som igår.
Skönt, för jag ska precis bege mig iväg till jobbet.

Lördag people, it´s lördag !!

2010-10-08 | 21:59:09

Frånvaro.

Ursäkta min frånvaro idag, men min lärare tryckte rejält på några triggerpynkter igår. Idag har jag haft så sjukt ont i mina höfter att jag vankat runt som en anka och mår inte alls tip rop. Hoppas på en bättre dag i morgon. Ha en skön kväll, kram.

2010-10-08 | 08:21:20

Törnrosa.

Såklart sov jag som allra godast precis när jag var tvungen att kliva upp.
Varför är det alltid så ??

Ska snart ila iväg och göra lite grupparbete.
Jag är ganska så mör i kroppen efter triggertryckandet igår, jag hade en del i nackrosetten, och en del av höftböjaren, den man hittar genom att gräva i magen (!!).

Hoppas ni får en bra start på fredagen !!

2010-10-07 | 22:03:19

Värsta trapsen ever !!

Trevligt att få träffa alla arbetskamrater utanför jobbet. Men som jag misstänkte så var filmen, Kommisare Späck verkligen inte min typ av film. Att jag inte sett några av Beck-filmerna gjorde nog inte saken bättre hellre.

Jag var och tafsade på min kollega Marith och hon hade de värsta trapsarna jag någonsin känt på. Stackars människa, jag ville bara dra hem henne och försöka att lätta på spänningen lite iallafall.  Spänningshuvudvärk måntro ??!!

Nu ska jag ta det lite lugn, ska upp och träffa gruppen i morgon så jag behöver softa lite.
Ha en skön kväll !!

2010-10-07 | 17:45:02

Ingen rast och ingen ro.

Shit dagen har verkligen gått i 180 !!
Mkt intressant det dära med triggerpunkter, hur man kan behandla dem och hur folk kan ha symptomer som inte riktigt stämmer överens med smärtan osv. Men mer om detta sen.
Vi fick typ panikspringa till bussen för att hinna med den hem, byxorna knappt knäppta och skorna med snörena spretandes, hehe.

Nu är det dags att göra sig klar för kvällens bio och allt.

Vi höres !!

2010-10-07 | 11:21:00

Vem e du ??

Pssst jag ser att det tillkommit en hel del nya läsare, superkul !!
Ni som vill, inget tvång, får gärna skriva en kommentar om vem ni är och gärna länka om ni har någon blogg.
Då har jag kanske lite nya bloggar att spana in ikväll, och det är ju alltid lika roligt.

Nu måste jag spriiiiiinga till bussen, hur gott om tid jag känner att jag har, så lyckas jag alltid hamna i tidspress !!

KRAAAAAAM !!


2010-10-07 | 11:01:54

Grattis Birgittor !!

Min dag började egentligen för någon timma sedan. Men jag har tagit det lite lugnt på morgonen, satte på radion och läste tidningen i lugn och ro. Sen gick jag och pojkarna på en promenad, då blev jag haffad av lokaltidningen, de har varje helg en liten spalt där en fem-sex personer får berätta vad de ska göra i helgen. Dock är det med foto och då jag kände mig allt annat än fotogenisk idag, så tackade jag vänligt nej.

Sitter nu här med en kopp monsterT, det som smakar hallon/lakrits. Riktigt gott och jag är egentligen ingen lakrits människa när det gäller bakverk, drycker och liknanade. Vissa godisar funkar men då ska de vara SALT.
Om ungefär 45 minuter ska jag stå och vänta på bussen som ska ta mig till skolan. Triggepunkter på schemat som sagt.

Ikväll blir det bio, då Coopan bjuder. Allt gratis är bra, eller hur ??!! ;0). Kommisare Späck skulle vi tydligen få se. Jag är ju inget stort fan av svenska filmer, men det kan nog bli bra ändå. Alltid roligt att umgås utanför jobbet med arbetskamraterna, även om man ibland inte känner igen dem utan blåstället, hehe.

Vill passa på att gratta alla som heter Birgitta på namnsdagen.
Ett speciellt stort grattis går till min älskade mamma såklart !!

På tal om namnsdagar och att vi i våran familj firar dem lite sådära lagom. Igår fick jag en supersöt anteckningsbok av mamma min. I den ska jag skriva ner mina tankar och framtidsplaner. Att skriva ner saker på papper kan göra allt så mkt mera konkret.


Tack mamma lilla.

Nä hejn duger inte. Nu ska jag göra mig klar och snart gå till bussen.
Kan ni fatta att det redan är torsdag ?? Iof så jobbar jag i helgen, men tiden rusar verkligen iväg.

Kram på er alla !!

2010-10-06 | 22:40:42

Att göra gott för andra, gör gott i själen min.

Jag är fortfarande fylld med positiv energi och känner mig alltmänt glad efter dagen.
Tänk att det kan vara så roligt att glädja andra människor.

Kvällen har varit ganska lugn. I morgon ska vi får lära oss att behandla triggerpunkter, ni vet de dära små onda punkterna man ofta har under skulderbladen, på trapsen och i nacken. Så jag har läst på lite om bakgrunden till dessa, varför de uppstår och hur man ska behandla dem. Ser fram emot lektionen i morgon, men jag har en känsla av att det kommer göra lite ont. ;0).

Såg faktiskt Grey´s, jag brukar ju inte förlja serier på TV, eftersom jag gärna vill se flera avsnitt på raken, har ju lite svårt med det som kallas att vänta på saker och ting. Men ikväll kändes det bra att krypa ner i soffan med en kopp Stjärnstoft och slötitta lite. Båda mina nya teer var btw supergoda, ett bra köp med andra ord.

Nu ska jag träffa John Blund, och önskar alla söta läsare en god natt. För ni vet väl att sömn och återhämtning är super viktigt för oss människor. Vi lever i ett stressat samhälle, men det är inte stressen i sig som är problemet, det är det faktum att vi inte längre har tid för återhämtningen. Under sömnen så vilar kroppen upp sig, den lagar det vi trasat sönder under dagen, den sorterar information som vi tagit in, hjärnan får gå ner i varv, den laddar helt enkelt batterierna. Så glöm inte att sova ordentligt och ta lite tid för dig själv ibland !!

God natt !!


2010-10-06 | 18:59:05

En mycket givande dag.

Oooo vilken givande dag jag har haft idag !!
Först så gjorde mamma och jag Luleå stad osäkert. Jag "råkade" få med mig två nya teer hem. Ett monsterT- hallon och lakrits. Doftar precis som klubborna Fifty Fifty. Samt stjärnstoft- som innehöll en massa gott, bland annat papaya och citrongräs tror jag det var.
Lyckades dock hålla mig ifrån att köpa en underbar mugg från Lagerhaus, det får kanske bli nästa gång.

Sen på eftermiddagen hade vi skola. Uppgiften gick ut på att massera folk på ett ställe som heter Fyren. De håller ju på med en massa olika saker, bland annat är det ett avlastningsboende för människor som vårdar sina anhöriga i hemmet. Idag var det Anhörigas Dag och vi var där för att massera de som ville.
Tänk att lite lätt massage, lite beröring och lite prat kan göra folk så glada. De fick ungefär en halvtimma var och varenda en som jag masserade var tacksam efteråt. Vissa behövde nog egentligen bara får prata av sig lite, man stod där och knådade och lyssnade.
Hur kul som helst, man kände verkligen att man gjorde en annan människas dag lixom.
Sånt vill jag verkligen hålla på med, både göra gott för kropp och knopp !! Jag var fylld av positiv energi när jag gick därifrån.

Nu ska jag äta lite middag. Har för första gången provat att göra lax i ugnen. Lite pesto, cream fraiche och citronpeppar på det. Örtagårdssås och potatis till.
Jag hoppas det går att äta !!

Kjam !!


Jag bara "råkade" köpa hem två nya teer idag. Ops !!

2010-10-06 | 08:50:23

Grattis alla Jennysar !!

Jaha nu tycker tydligen UD att man inte ska resa utomlands pga av det ökade terrorhotet. England verkar inte alls vara ett bra land att åka till. Är det inte lite typiskt så säg.
Vi kommer åka ändå, lite dum som man är, så tror man väl inte att det ska hända en själv.

I morse blev jag grattad på namnsdagen av min älskade sambo, kom inte ens ihåg själv att jag hade namnsdag idag. Sedan hittade jag detta nedan på köksbordet när jag klev upp för att äta frukost.





Vi brukar faktiskt fira namnsdagarna i våran familj, bara med något litet. Som en kort eller kanske en lott eller liknande. Jag tycker det är lite mysigt, att få lite uppmärksamhet mitt i vardagen, samt att få glädja någon lixom bara sådära !!
I morgon har mamma namnsdag och pappa har på fredag......eller är det tvärtom ??!! Iallafall så har vi alla tre namnsdag efter varandra, lite coolt tycker jag.

Nu ska jag göra mig klar, mamma kommer snart förbi och hämtar mig. Då ska jag surra öronen av henne angående London, för jag är fortfarande ganska så töntigt glad över att vi ska åka !! Som plåster på såren ska hon få en påse med kanelbullar. Vill man ha en uppriktigt svar på om de går att äta så ska man ge dem till mamma, som bakat de bästa bullarna i alla år.

Ha en bra lill-lördag !!


Grattis alla Jennysar där ute !!

2010-10-05 | 20:45:38

Ömmande stjärt.

Fortfarande lite träsmak i rumpan från förmiddagens strapatser. Men hä gör it nå !!

Fått ha sambon hemma hela dagen, riktigt nice. Inte ofta han är ledig en vardag.
Vi har storhandlat, jag har klippt vovvarnas fötter (djurplågeri enligt Diesel.), varit en sväng på stan, sambon har beställt nya glasögon och nu väntar jag på att klockan ska gå och Cougar Town ska börja om.
En riktigt bra serie om ni frågar moi.

Sitter och grubblar om jag ska åka tidigare till Luleå i morgon och gå på en föreläsning med Blondinbella, eller om jag ska vara slö och skippa det.
Annars var mamma lite sugen på att åka med mig till Lule för lite shopping innan jag ska på ett avlastningsboende och massera lite anhöriga. Tuff choice.

Nä nu ska jag gå och massera min sambo lite innan jag placerar min ömma rumpa i soffan.
Ha en skön kväll !!



Lyssna på denna bruttan eller inte, det är frågan.





Psssst !! Kom gärna med lite London-tips !!

2010-10-05 | 13:59:15

London here I come !!

NU är resan till London beställd.
Det tog tre timmar i telefonen med mamma, phu, snacka om att vi kan tjorva. Vi hade lite svårt att välja hotell, men tillslut valde vi det som fått bättre betyg på frukosten. Ligger nära Hyde Park och Paddington Station.
Men som sagt nu är det bokat. Vi åker den 7 december och åker hem den 11.

Tror ni jag ser fram emot det ??!!
O YES !!
Julskyltning, Starbucks, Oxfordstreet, Pret A Manger och en massa annat roligt. Ni som följt bloggen vet ju hur länge jag tjatat om att jag vill åka dit, och nu när resan är beställd känns de lite, hm nästa overkligt, haha.

Ni som varit i London får gärna komma med tips på ställen man bara måste besöka, bra restauranger, roliga ställen, ja alla tips är välkomna.

Nu ska jag hoppa in i duschen, för jag har träsmak i rumpan efter att ha suttit vid köksbordet i tre timmar, hehe.









Me happy !!

2010-10-04 | 22:44:22

Mina första egna bullar.

Det blev bullar, STORA, lite väl big faktiskt. Och formarna höll inte riktigt för alla, så vissa har läkt ut lite. Dessa kommer kanske bli lite torra tyvärr. Men man lär så länge man lever, eller hur ??!!
Sambon han tryckte då två på en gång och verkade då väldigt nöjd.


Första jäsningen, spännande värre.


Hello min första egna vetedeg !!


Nalta klet behövs ju såklart i !!


Jäsa en gång till.


Ready för ugnen.




Första plåten, liiiiite väl stora bullar, hehe.


Varma bullar med mjölk är väl ändå en klassiker.

Som jag tidigare skrev så är jag egentligen ingen kanelbullemänniska. Jag gillar mer vaniljbullar. Var ju dock självklart tvungen att smaka, och för att vara kanel, så var de rätt goda. Hoppas bara de håller sig saftiga och mjuka senare också.

Det var iallafall roligt att baka bullar, lättare än jag trodde. Jag förstår inte varför jag är nästan lite rädd att göra degar som ska jobbas lite med, jäsas och gärna köras i maskin. Kanske är det för att jag inte gjort det så mycket tidigare. Allt jag provat göra har faktiskt funkat helt ok, och jag lär mig nya saker hela tiden. Lär mig hur en deg ska kännas, hur mkt mjöl som behövs och så. Rädslan för att misslyckas totalt finns dock där, men ibland behöver man misslyckas rejält för att lära sig och kunna göra om och göra rätt.
Så härmed lovar jag mig själv att våga mera i köket och i bakningen, det kan ju inte annat än bli fel.
Och lite stolt är jag över mina första bullar !!

Ha en skön kanelbullekväll !!

2010-10-04 | 20:16:35

Wild and crazy.

Jag kände mig lite wild and crazy såhära på måndagen, så jag provar att baka kanelbullar utan att mamma är här och gör grunddegen.
Hur det går får ni veta senare......men håll tummarna !!

2010-10-04 | 17:06:36

The kanelbulledag.

Whohooo !!
Dattan funkar igen.

Idag: Träff med gruppen-gick bra.
Dejt med Maria på stan-gick bra. ;0).
Nu ska jag följa med sambon till hans gym-borde gå bra.

Jag har aldrig provat baka kanelbullar själv i hela mitt liv.
Kanske borde prova på det, är ju trots allt kanelbullens dag idag.
Fast egentligen tycker jag inte om kanelbullar så särskilt mkt, jag är mer av en vaniljbulle tjej.



2010-10-04 | 08:09:42

Nähä, skit i det då !!

Min söta lilla dator vill inte vara med idag, så jag var tvungen att låna sambons Ipad för att kunna blogga. Lite ovant måste jag säga.
Det som är det värsta med detta är att jag inte får ut mitt skolarbete som jag skulle ta med mig till gruppen idag, och även om jag kommer ihåg en del, så är det långt ifrån allt jag minns.
Teknik som strular kan göra mig GALEN !!

Inte mkt att göra åt, jag får åka dit och göra mitt bästa.
Bra början på den nya vecka eller hur ??!!


Strulande teknik kan göra mig på riktigt dåligt humör.

2010-10-03 | 21:17:19

Slut på helgen.

Så var denna arbetshelgen slut. Jobbat med många trevliga människor, så det har inte kännts så farligt faktiskt.
Även om jag aldrig kommer kunna höra på folk som visslar igen. ;0).

Mamma ringde och bjöd ut oss på mat, höstig sådan. En rotsaksgryta, mums. Kunde dock inte stanna så länge, ska träffa gruppen i morgon och har en del arbete som jag behövde göra. Har suttit och läst igenom det jag skrivit och det känns bra, vettigt och så.

Var även förbi mormor en snabbis, hon genomgick ju en ganska så stor operation tidigare i veckan. Men hon verkade pigg och vid gott mod, skönt att se.

Det blev bio igår, jag tyckte filmen var ganska så bra. Hängde väl inte med i alla banktermer direkt. Tur man har en ekonom vid sin sida att fråga då !! Sen så var slutet lite, hm det kom så plötsligt, men som sagt jag tyckte ändå att den var hyfsad. Shia LaBeouf är ganska bra som skådis måste jag erkänna, sett en del filmer där han varit med och han har alltid varit trovärdig och gått bra in i sina roller.
R däremot tyckte att filmen var skit, stackarn.

Nu ska jag jobba lite mera med skolarbetet mitt, sen ska jag messa Maria om våran dejt i morgon.
Måndag-ny vecka på en ny månad.




2010-10-03 | 07:33:59

Ny dag.

Ny morgon, ny arbetsdag. Ha en skön söndag allihop !!

2010-10-02 | 17:18:29

Det var visst jag.

I morse när klockan ringde var jag så nöjd, för det var ju inte jag som skulle upp. Utan jag kunde ju gott somna om några timmar till- NOT. Det visade sig att det visst var jag som skulle kliva upp och bege mig till jobbet.
Gissa om kroppen blev besviken.

Tiden har väl inte direkt flygit iväg, men den har iallafall gått hyfsat fort. Jobbat på frukten själv hela dagen och jag brukar tycka det är ganska så tråkigt, och jobbigt. Men sedan jag bestämde mig för att inte stressa upp mig, utan jag hinner det jag hinner, så funkar det så himlans mkt bättre !! Jag hann med alla pallar idag och kunde sedan ägna lite tid åt att plocka skräp också. Skön känsla när man vet att man har gjort ett bra jobb och inte lämnat en massa till andra.

Nu sitter jag här med en kopp T. Vi funderar på att gå och se Wall Street- Money Never Sleeps ikväll. Alltid mysigt att gå på bio, och den gick hyfsat tidigt, så jag hinner få min skönhetssömn till morgondagen också, hehe.



Någon som sett den ??

2010-10-01 | 21:11:52

Sambon har en ny leksak.

Jag har fortsatt på mitt bröst-tema denna dagen.
Masserade mamma tidigare idag, förutom bröstmassage och lite stretch så fortsatte vi att jobba med hennes skuldror och axlar. Kul när man ändå känner skillnaden från förra gången och man har lixom ett mål att jobba mot.
Robban fick även han agera objekt idag. Tog hans armar och bröst även där. Lite mera muskler än de jag tidigare masserat men det är ju bara bra, lättare att riktigt kunna känna efter då.

Nu sitter jag i soffan med en kopp Roobios Havtorn och ser Idol.
Jay är helt klart min favorit.
Sambon är inte så med i matchen, han leker med sin nya leksak som han fick idag, en Ipad.
Det kommer många "kolla Jenny", "titta vad man kan göra" osv. Ganska gulligt att se hur barnsligt förtjust han kan bli i prylar.

Känner mig ganska så trött. Ska upp tidigt i morgon med så jag tänkte faktiskt inte göra så många mera knop ikväll. Modern Family börjar ju om oxå, det var en stor favorit här hemma i våras.
Så jag önskar er alla en trevlig fredagskväll, och kryper lite längre ned i soffan.

Kjam !!


2010-10-01 | 10:56:21

Bröst-fredag.

Sitter på skolan och väntar på bussen. Vi har haft rep. av massagen. Jag har gått igenom bröstmuskulaturen, för den tycker jag är ganska så svår. Gissa om sambon kommer få lite knådning på sin Pectoralis Major ikväll. Samt biceps och triceps.

Jag var rejält trött i morse då klockan ringde, ändå var jag i säng i hyfsad tid. Mamma och jag var ju nere på stan och tjejkvällen en sväng. Rejält med folk var det. Hittade ett gulligt fat att typ ha frukostmackorna och liknande på, endast 39 riksdaler. Helt i rätt kurs.

Nä nu ska vi tydligen bege oss. R är ledig idag, så vi ska gå och kolla på nya glasögon åt honom. Sen tror jag att jag ska tvinga honom att köpa lite nya sockar åsså, mohahahhahahaha !!

RSS 2.0