2008-05-31 | 21:42:44

Dag ett.

Nu är första dagen avklarad. Vi är trötta, solbrända men nöjda.
Diesel placerade sig som 3:a i juniorklassen med Hp. Millimeter från Ck:t.
Han skötte sig bra i värmen och matte är nöjd. Vi fick super kritik som avslutades med att "När han är helt färdig så blir detta en superhund" !!

Nu ska de sovas mera i soffan.

2008-05-30 | 22:46:07

Nu är det snart dax.

Så var allt klart för utställningen i morgon. Eller allt som går att göra ikväll dvs. I morgon ska vi dit vid sju och fixa resten.
Jag har sett fram emot länge att få göra en "dubbelhelg" men nu när den är nästan här, så känns de lite små jobbigt. Men men det är bara hålla tummarna och hopaps på det bästa, både i ringen, med vädret och allt runt omkring.
Tror ja ska lägga mig i soffan och vänta på Robban, den stackarn som slutar elva.
Disses saker är packade, allt utom kopplet som jag har tvättat....inte glömma.....notering till mig själv. TA MED KOPPLET !!

Fy vad jag är trött nu.

Sov gott alla och håll tummarna är ni gulliga !!

2008-05-30 | 09:47:10

Bada är inte kuligt jhu !!

God morgon.
Solen skiner och jag har ont i magen :0)
Nu ska vi bada lilleman och jag tror att han märker att de är ngt i görningen för han är skeptisk nanting !!

Vill bara tack Gunnel för tipsen om vaxet, det funkade och from nu ska jag aldrig med röra några vaxstripes !!

Ha en fortsatt trevlig fredag alla !!

2008-05-29 | 23:10:39

Liten på tårna !!

Trött och lagom gnällig. Haha de är tur för stackars Robban att han jobabr sent ikväll. ;0)
På fm var vi och gjorde klart priserna för lördagens utställning.  Vi var ute på Perudden, hur fint som helst var de hos Kati. Ja blev kär istället, och jag som alltid sagt, aldrig Svensbyn typ.....nåja. Hon hade även en 12 veckor goldisvalp, som var hur söt som helst. Nära att hon följde med hem under jackan. ;0)
Sen var det dax för Coop.
När jag kom hem tog ja ner lilleman och tränad elite av övningarna från igår. Körde slalom och gå runt godiset. Han var super, på tårna, grym kontakt och så rolig att jobba med !! Han blir lite för framåt och vi tränade mkt att gå myrsteg. Åh vad glad matte var på lillhunden. Inkallningarna går hur bra som helst. Han har världens fast ända fram tills han sätter sig hos mig. Kul med en laddad hund måste jag säga.
Sen gick vi en kvällsprommis och han fick vara lös medans matte sprang, till min förvåning så slöt han upp brevid mig och travade på så fint så fint !! Ute på fotbollsplanen fick han mega damp, och sprang och sprang och sprang.....
Jag var så nöjd med våran träning, åsså kom ja hem o lästa Lisas blogg. Hur i hela friden ska jag få honom att följa med i sidförflyttningar och sånt.....ojojojojoj.
Men jag ska försöka leva och träna i nuet så får vi se vart de bär. :0)

Så mkt som ska hinnas med i morgon. Hunden ska badas och fönas (MINST 2 timamr tar de.) jobbet, sista i Svensbyn innan lördagen, matsäcken, kläderna ska tvättar osv osv. Huja huja.

Nu kommer snart husse hem så ja ska göra mig en kopp the´, fick nå spännande från Prag av mamma !!
Mamma, henne ska jag ringa nu.

Ajdöss.

2008-05-28 | 23:40:42

Allmän Cilla :0)

Jag älskar Cilla, jag är kär i Cilla !!
Haha inte riktigt men jag ser verkligen fram emot nästa kursdag. Känns som om jag kommer kunna lära mig mkt av denna person.
Som Maria sa, man får ju själv sålla i allt !!
Disse skötte sig som man kan förvänta när de är första gången, och vi är ju lite otränade. Men jag är nöjd med min kille, inget grävande än så länge.

Mamma har kommit hem från Prag, så vi var där och kramades och fick fina presenter. Eller jag fick fina och Robban fick en döskalle. Lång historia bakom dem, men han är överlycklig o letar nu efter en plats att ha den i läggen....jippie.....;0)

Nu ska jag lägga fram Robbans kostym så vi inte glömmer hänge ut den i morgon till herr Jonas.

Trött men glad ska de nu här sovas.

Natti natti.


2008-05-28 | 17:47:55

This is it.

Nu är vi redo att lära oss nya saker och bli utmanade.
Korven är fixad och Diesel är kissad.
Allmänlydnad here we come !!

2008-05-28 | 16:50:51

Vaxtrubbel.

Jag fick hem nå provvax för ett tag sen. Jag tänkte att ja skulle prova det idag.
Men jag måste ha gjort ngt fel, för det går inte att få bort !!
Jag har skrubbat, använd de tillhörande våtservetterna. Håret det finns minsann kvar och vaxet vägrar lämna mitt ben.

Jasi jasi så går de när man försöker gör sig till. Haha nu har de fastnat lite Dissehår i eländet oxå....*asg*

2008-05-28 | 15:15:31

Framtiden.

Jag skulle verkligen vilja ha en laptop nu. Så man kan sitta ute på balkongen och surfa runt. en röd, eller tom en rosa bara för att de förmodligen skulle störa en del, och för att du skulle den kännas sådära alldeles min och full av magi.
Jag har gjort bort stadens besvär. Intog en klänning, nya skor och Robbans plånbok. ;0) Hehe till saken hör är att allt ja köpte för hans pengar, ska moder ha, så han kommer få betalt. Bäst att vara tydligen, annars får väl folk för sig att jag skinnar honom eller nåt. !!
Tittade efter ett par chinos, på HM hade de ett par, som även gick att vika upp.....men hm var de inte aningens mörka ??!! Måste fundera en stund.
Var in på Coppan för att köpa Compeed (nya skor) och stod o surrade med Theres en bra stund. Jag har nog inte skrivit det här rakt ut, men jag har äntligen bestämt mig för att göra ett seriöst försök att ta mig ifrån Coop. Visst har jag försökt förr, men jag har aldrig riktigt velat tror ja. Var bekväm i att ha en trygghet. Ja minns tom att när ja var tillsammans med Ante att ja en gång sa, "att på Coop där kan jag jobba resten av mitt liv." OCh just då kändes det verkligen så. Jag trivdes och såg ingen anledning att leta ngt nytt. Men nu har jag kommit fram till (eller de har jag nog vetat ett tag, men de är läskigt att erkänna för sig själv.) att Coop är inte min framtid. Jag känner att jag behöver utvecklas, få utmaningar och jobba med någonting som jag brinner för. Det är dax att kliva ur sin safezone och göra nåt åt saken. Jag känner att jag har blivit lugnare inombords sen jag kom fram till allt hejna dravlet.  Samtidigt hade de varit skönt att som min moster Kerstin, vekligen känna att man har hittat rätt, för då skulle jag slippa leta just nu.  Fast de var ju som Thomas sa, Coop kommer stå kvar i många år till så ;0) Dock undrar ja om min hjärna fungerar fortfarande eller om den bara har en massa PLU-koder och dylikt i sig.
vart ville ja komma....hm ja just ja !! Att sluta på Coop innebär ju oxå att man inte får träffa alla glad och roliga arbetskamrater varje dag längre. Och de känns tråkigt. Nu är de ju upp till mig att ta kontakt på fritiden, och jag är sååååå super dålig på sånt. Alldeles för blyg och feg för att våga ringa upp någon och höra om vi ska hitta på nåt. Det är väl nästa sak jag måste jobba på. Men jag tycker att de räcker med att jag har börjat ringa Ingela och Maria eller ??!! Men jag tycker det är super jobbigt, knyter sig i magen och allt sånt skit.
Vet även att arbetk. är en stor del i att ja har stannat på coopan så himla länge, de och bästa cheferna. Men en ska som Maria sa om mig, när jag var sjukskriven, har etsatt sig fast. Och jag känner att hon har rätt. Så nu är de dax att pröva sina vingar haha.
Till att börja med ska ja se om ja kommer in på nån skola till hösten. Annars får jag jobba vidare, och kanske ta tag i Matte A även fast ja inte vill.
Även om det är läskigt, är de ganska upplyftande att ha ett mål med livet igen. Eller iallafall en början till en väg, till målet.

Nä nu har jag babblat av mig en hel del. Har en massa sidor oppa internet som ja måste glo igenom. Några fick jag av Theres och några av Maria.
Maria är den roligaste när hon ska plugga. Antingen skickar hon mig en massa sidor med hästar som ska granskas och spekuleras om, eller som igår då vi snokade igenom Piteås bloggar och Pixboxare. :0) Alltid lika roligt, och jag skrattade så jag hade magknip igår !! Hon gör verkligen allt för att slippa läsa.  Hehe.

Adjöss o hare !!

2008-05-28 | 11:28:10

Better idag.

Som jag trodde idag känns det mkt bättre. Tänk vad lite sömn, kärlek och värktabletter kan göra !! :0)
Solen skiner idag,hade tänkt äte frukost ute men det är nästan FÖR varmt för att sitta där just nu. Men man ska inte klaga har jag fått höra.
Ska springa ner på sten en snabbis för att fixa de sista till utställningarna i helgen. Jag jobabr kväll både tors och fred och i morgon på fm ska vi fixa priserna.
Träna lite med hunden så vi är i form för kvällen. Ska bli så himla kul att jämför oss med de andra ekipagen och se om vi har gått fort fort eller långsamt fram. Tror mer på de sista då vi har försökt att ta de lugnt och inte stressa fram en massa moment. Nåja vi får se ikväll. Några från valpkursen i hösta ska oxå vara med, de ska bli spännande.

Mor kommer hem från Prag idag, och hon sa att hon hade köpt nån lite present !! Jag älskar att få presenter, men vem gör inte det ??!!
Nä nu är de frukost som gäller.

Ajdö !!

2008-05-27 | 22:30:13

Money money money !!

Idag borde vara en bra dag.
Jag har sålt min studsmatta, 1000 kr tjiting !!
Jag slutade tidigt och är ledig i morgon.
Robban slutade tidigt.
Mm mm.
Men idag är ingen bra dag.
Så nu ska jag ta en the´kopp och krypa ner under täcket. Känner på mig att morgondagen kommer bli bättre. Allmänlydnadskurs på kvällen och lite annat pyssel på dan. Utställningarna närmar sig med stormsteg och de är mkt som ska fixas innan.

Jag hade värst ideérna om vad ja skulle träna idag, men motivationen fanns inte där. Hoppas att den återkommer i morgon.
Nu ska jag ta min slitna gamla kropp och hoppa i säng. ;0)

Sweet dreams !!

2008-05-25 | 23:32:17

Morsdag.

Till min kära mor som befinner sig i Prag just nu.
Stor grattis på morsdag.
Älskar dig, du är den bästa !!


2008-05-23 | 10:59:51

Indy.

Igår hamnade jag trots allt på bio. såg Inidana Jones. Min första faktiskt. Den var faktiskt helt ok, men det dära med alla aliens det tyckte jag var blaha. Men de blev en trevlig kväll med kusin å kompis, Martin och love. Innan hade vi varit o ätit på Nodo, jag Robban o Martin. Inte helt fel.
Kul att kusin kunde komma, verkligen. Nästa gång tror ja vi får ta en film som Elin oxå vill se, så kan vi gå alla fyra. Då får väl farmor sköta lille Ramse eller något.
Som sagt biobesöket var inte planerat för min del, men ibland är det skönt att bara göra saker. de blev ju lyckat så.
Efteråt gick hella "lill"familjen på en kvällsprommis och bara njöt av att snart är det sommar på riktigt. Luften börjar bli varmare, kvällarna är ljusare och man känner att vi går mot en skön årstid.

Hann med nästan allt på min lista igår. Men de är fortfarande saker som ska fixas. Dock tror jag att jag måste se sista avsnittet av Greys medans jag äter frukost.

På återseende !!


2008-05-22 | 11:29:22

Torsdagens bestyr.

Jag som hade tänkt ha en slöar dag, har helt plötsligt en massa saker jag måste göra.

' Skicka in komp. till högskolan.
' Köpa farmors morsdags present.
' Bara måste ila till HM och kolla om de har den dära ursöta klänningne ja nyss såg på en blogg.
' Träffa Thomas chefen för att få lite uppgifter.
'  Städa.
* Gå ut med hunden.
* Träna apportering.

Känns som de var en hel hög till med saker, men jaja jag kanske kommer ihåg dem under dagen.
Idag fick vi förresten PM:et till Sjulnäs utställningen. Bara 34 goldens anmälda, de tyckte jag var lite. Men jag antar att de flesta satsar på WDS senare i sommar.

Robban skjutsade sin far till flyget idag, han ska ner och hälsa på Lotta. Så i helgen är vi fisk och marsvins skötare. :0)
Ajaj nu måste jag klä på mig och börja beta av dagen, så jag kanske hinner slappa med en bok i solen lite oxå.

2008-05-21 | 22:58:17

Teatime.

Jobbet slut, så nu blir det soffa med en the´kopp och fint sällskap. Ledig i morgon, ska bli så himla skönt.
Vi höres, för nu ska denna hormonstinna tonåring hoppa i myskläder !! ;0)

2008-05-21 | 13:12:47

Sliskigt värre !!

När jag stod och gjorde mig klar i badrummet så kom en massa tankar upp. Tankar om två av mina närmsta.
Så om ni inte vill läsa sliskiga inlägg, inlägg som rikskerar att bli puttinuttiga, så råder jag er att sluta läsa nu. För detta inlägg kommer bli precis allt det.

Ingela- En av min äldsta. Fem minuter efter att jag hade träffat henne visste jag att jag kunde lita på henne. Hon är en av de få som kände mig innan allt. Hon är en av de få som träffat den glada och positiva personen som jag var. Hon är även den personen som jag växte med, växte till något som jag själv ville bli. Hon visade mig att jag gör som jag vill. Ingen kan säga vilken musik jag ska lyssna på, ingen kan säga hur jag ska vara. Jag blev självständigare av att vara med henne. Vi är inte så lika, jag och Plingan. Men vi har mkt gemensamt och vi funkar bra ihop. Hon känner mig väl, bättre än jag känner mig själv ibland. Hon vet hur jag fungerar och hon vet när jag inte fungerar. Några av mina bästa stunder har jag haft med henne. Hon har fått mig att skratta från magen och gråta från själen. Åren utan henne, så saknade jag henne, så mycket. Nu är jag glad att hon finns i mitt liv igen. För utan henne är jag inte den bästa Jennyn jag kan vara.
Och jag tror att hon är en av de få människor som inte ser mig som Jenny-den "tröga". Utan bara som Jenny.

Maria- Maria, henne lärde jag lixom bara känna. Vi klickade på stallet medans vi stod och mockade boxar. Maria fick träffa en del av den gamla Jenny. Men hon har dragit ett tungt lass med den nya Jennyn. Hon är även en av dem som bosktavligen räddade livet på mig. Även om hon inte tror det, så spelade hon en enorm roll i allt. Vi är ganska lika jag och Maria. Analyserar gärna mkt och länge. Tänker lika och ibland tror jag att vi stressar upp varandra lite väl mkt. Vi har haft långa telefonsamtal och skit roliga utekvällar tillsammans. Ibland går de veckor utan att vi pratar, men när vi väl sen träffas går det timmar bara till att prata ikapp. :0)  Jag skaffade inte hund "tillsammans" med Maria utan tanke. För jag vet att hon orkar med  min oro, mina galenskaper och min egen osäkerhet. Och hon gör de utan att blinka. Försvinner jag, bli hon inte sur. Utan hon förstår och fråga istället vad som står på.
Hon ser mig, när jag inte ser mig själv.

Dessa två är mina livbojar. Jag värderar dem så högt, och jag hoppas att de vet om det. Jag tror inte man kommer långt i livet utan riktiga vänner. Jag har haft turen att få två ordentliga. ;0)


Nu måste jag ut med lilleman. Sen stan och tillsist jobbet.
Vi höres !!

2008-05-21 | 12:25:13

Tyskan som försvann.

Guten morgen (hur stavas de nu igen Kristine ??)
Idag jobbas de kväll, så jag har några timmar att döda innan dess. Promenad med hunden är en sak på shcemat. Sen hade jag tänkt försöka hitta någon fin mors dag present. Mamma åker till Prag på lördag så jag måste ge henne den typ i morgon eller fredag finns ju oxå nu när jag tänker efter.
Robbans mamma är inte heller hemma i helgen, så henne måste jag hitta ngt åt oxå.

Åh fick just ett underbart SMS av Plingen. Precis vad jag behövde !!
Tusen tack gumman. Right back at you !!
Håller alla tummar och tår att de kommer en liten svart hanne snart. :0)

Nä dax att ta tag i allt, vare sig man vill eller inte. Första steget blir badet.

Till alla nära och kära, tack för allt ni gör mig.
Och till världsbästa sambon, jag bokar en plats till ikväll oxå !!

Pöss.

2008-05-20 | 21:57:50

VILL INTE !!!!!!!!!!!!!!!

Jag VILL INTE.
Jag VILL INTE.
VILL INTE.
VILL INTE !!!!!
VILL INTE FATTA DET !!

Varför ska jag göra något, som jag vet kommer förändra allt, för alltid.
Och jag tvivlar på, att de blir till det bättre.


Jag tycker inte om livet.

2008-05-20 | 21:03:23

Promenad.

Just varit ut med vovven på en prommis. Vi gick så långt mattes gamla kropp orkade.
Först började vi med lite lydnad här nere. Han gick jätte bra, i sina bästa stunder är han precis sådära som jag alltid önskat mig. Han flyger fram, hoppar runt, fart och fläkt men framförallt med motivation. Inkallningarna idag gick hur bra som helst, och han satte sig vid vänstra sidan fast ja inte hade tänkt koppla ihop dessa två ännu. ;0) Utmanade honom lite, för som Maria sa, de kanske behöver det. De kan nog mer än vad vi tror. Så vi körde lite vänstersvängar här hemma-gick sisådär (mattes fel) Sen gick vi ner till fotbollsplanen vid hamnen, och där fick han oxå gå fot. Gick hur bra som helst. Problemen med att han vill snosa och gå åt andra håll vart helt borta.....åteminstone för idag haha. Sen kom de två hundar och gick förbi, jag lät dem passera sen tänkte jag att nu prövar vi. Kontakt från första steget- hur super som helst !! Självklart var ju matte lite dålig på att berömma, men korv fick han. Jag måste passa mig så jag inte kör för länge utan belöning......*mental notering.* Inkallningar mot de andra hundarna gick oxå klockers, han tittade inte ens mot dem när jag kallade in honom, utan bara på mig !! Fart har han oxå :0)
Sen fick han gå "sida" och jag tror de var längesedan de funkade så bra, jag kunde gå helt avslappnad med hängade armar. Ibland ökar han men då gjorde ja bara en förhållning och sa "sakta" gick bra de oxå.
Matte är mkt nöjd med sin lilla vovve, som snart ska få mat.

Tänkte när jag var ute och gick hur fort tiden går. Snart är det sista maj.....snart är det utställning igen. Om fem dagar är nog lille J född. En hel sommar med vänner och hunderi.
Snart är det sista maj.
I slutet på juni ska vi röntga pojkarna.......så vem vet egentligen vad sommaren kommer innehålla ??
Kanske blir den ingenting av vad man kan önska......:0/


Han lyfte förresten på benet idag.
Liten har blivit stor.


" If you could hear my heart, that´s nearly beating."

2008-05-20 | 17:27:27

OJOJOJOJ.

HUR KAN MAN FÅ SLUTA EN SÄSONG SÅ HÄRA ??!!
OJOJOJOJOJ HUR SKA JAG ORKA VÄNTA TILLS FÖRSTA SEPTEMBER, SÄG MIG DET NÅGON !!

2008-05-20 | 16:40:12

Att äta kakan o ha den kvar.

Läst igenom min blogg lite, insett att jag har pinsamt många stavfel.
Nu ska jag äta min middag, se säsongsavslutningen av OTH. Fast jag inte vill, så vill jag. Vill veta vad som händer men samtidigt vill jag ha det kvar.

Vi höres.Letar stavfel.......

2008-05-19 | 19:48:20

Sommarens första dopp !!

Diesel har tagit årets första bad. Och det var helt frivilligt !!
Vi var ut på Gläntan en sväng, solen sken, lite kallt om nosen för matte men annars avr de mysigt värre.
Disse han badade (gick ut riktigt långt och gick runt.) jagade måsar, sprang i sanden och snusade runt. Jag lev varm i kroppen av att se honom så lycklig !!
Eftersom jag bara kom på det så där, så hade jag ingen kamera med mig. Men tog några bilde roch filmade lite så om ni har tur kanske jag klarar av att lägga upp dem här.
Men nu ska jag först äta middag, helt ekologisk....eller nästan qournen är ju inte eko, men den är ju veg. så ;0)

Kram !!

2008-05-19 | 14:05:03

Korv I löööv it.

Sveriges bästa fritt följ ha rjust ägt rum nere på Aronsgatan 4 !!!!!!!!
Haha kanske inte riktigt men jag måste säga att korv är min bästa vän. ;0) I belöningssyfte alltså !!
Han var super, lite att han plogar när han blir för ivrig. Men nu hade han kontakt från första steget, de är ju de vi har haft problem med tidigare. Han är även med på halter och tempoväxlingar. Vänstersvängar är fortf. våran svåraste bit, mest för att matte är lite nervös för dem. Innan ja började med klickern så hade vi stora problem med dessa, då han riktigt trängde ut mig åt höger istället. Men nu försöker ja ta de lugnt, vara tydlig med vad jag vill. Men som sagt ja blir nervis bara tänka på en vänstersväng och då slarvar jag med dem......nåja vi ska träna på. Lite kvaft i luften så han blev trött rätt fort. Körde även rutan lite, dvs ja ahr lagt in musmattan där o han ska markera på den. Hur ja ska göra sen har jag ingen aning om.....men ja ska väl lära mig snart. Körde även en platsliggning, en ganska kort en eftersom vi inte kört de på ett tag. Han låg kvar fast en hudn skällde brevid (i en bil.) och han avr uppmärksam hela tiden. Han har en tendens att lägga ner huvudet och se less ut, jag vet inte om man får göra så på en tävling eller inte. Men jag gick iväg med en bit korv så han visste att matte väntade någonsatnns med ngt gott. Känner att ja kan göra så, då han inte ännu kommit på iden att man kan resa sig upp och gå.....tack o lov. Har bara hänt en gång o de var på valpkursen då alla valpar resten sig upp efter de att en valp sprungit iväg....hehe de var en ganska rolig syn de ;0)
Nåja, vi körde lite sitt, ligg, stå åsså plus en fjärrd. han rörde sig inte en mm, förrän ja sa st och sedan ligg, då gick han ett steg framåt. Detta är dock ett stort framsteg då han har haft en tendens till att röra sig hela tiden !! :0) Från ligg till sitt var de lite segt men som sagt detta är oxå ett moment som legat på is ett tag. Bara provat de lite här inne.
Jag är nöjd med lilleman som tydligen lyfte på benet idag....men ja vet inte om de är sant. De kanske bara är Robban som är avis på att Dexter börjat lyfta och försöker se saker som inte finns....eller love ??!! ;0)

Nu ska jag sortera lite bland våra bilder, se Desperate och sen städa. Däremellan hade ja tänkt lägga ut lite bilder, om nu bloggen vill funka.
Känner mig sugen att åka och träna med någon denna vecka.....intresserad ??!!

*vink vink*

2008-05-19 | 13:20:05

Funka va !!??

Det funkade tydligen.
Snygga stavfel fick jag med oxå ;0)
Ska bara ut o träna vovven en sväng, så ska jag försöka lägga upp lite mera bilder senare.

Adjö !!

2008-05-19 | 13:15:20

Skrutt blogg.

Jag blir galen och förvirrad av att de har flyttat bloggen. Inte kan ja se någon förbättring utan snarare tvärtom.
Iågr fick ja ett blogg il, och började sätta in spårbilder osv....men då funkade det inte. Nu när jag gick in här så finns inlägget kvar, prövade lägga upp de igen men inte skruttsiken vet ja om de funkar eller inte. Fick inte ens med alla bilder som jag ville.
Ska se om inlägget dyker upp så ja kan göra ett nytt försök med alla biler.

På återseende !!

2008-05-19 | 13:13:29

Utkast: Kom på ...

Kom på att jag orkar visst sätta in lite bilder. ;0)
Energin kan beror på att nu känns de äntligen som om de kommer bli en riktigt hundvår/sommar. Viltspåren har väl ingen missat att vi har börjat med ??!! Sen så är vi anmälda till en allmänlydnad som förhoppningsvis ska börja snart. Sen fick jag ett mejl idag om en tvådagars apporteringskurs. Och de tog mer än gärna emot totala nybisar !! Perfa.
Utställning om två veckor, sen är vi anmälda till Vännäs den 15 juni oxå, men vi får se.
Känns så himla kul, för jag vill verkligen leva i en värld fylld med hundaktiviteter och jag har börjat ta några små steg ditåt.
Sen i sommar kommer ju lilla J och då ska vi bara må gott o ha kul.
Nu kommer lite bilder från kursen förra veckan.

Maria inspekterar så jag tar en bra kork ;0)
2008-05-18 | 20:42:17

Förbenad !!

Såg en rottisblandings valp med en missbrukare igår.
Sånt gör ont i själen.
Vem säljer en hund till en sådan människa.....för jag är itne säker på att de var en blandis men ja kan inte tänka mig att en uppfödare skulle sälja till någon sådan.
Tycker oxå synd om alla som försöker ge rottisen ett bättre rykte.....för sånthära drar verkligen ner.

NU har ja gnällt färdig för idag tror ja.
Spårade igår igen, men bilder och en massa sånt orkar ja inte med idag !!
Chaplin är dock kungen !! ;0)

Kram.


2008-05-14 | 23:25:21

Kvällspass.

Kvällspass idag, helt ok.
Hann med lite annat innan jobbet. avr till munkis och hjälpte till med att börja bygga loftstugan.....dvs jag höll i ritningen och sa hur de andra skulle göra. Nån måste ju se till att de blir rätt !!
Tog med Disse på en långprommis, på det gamla spåret som jag själv sprungit otaliga gånger med skolan och fotbollen. Jag blev väldigt förvånade när vi ca 40 min senare (gåendes.) hade kommit runt hela den långa delen....jag minns de som igår, när vi sprang där och det kändes som en evighet, MINST att de tog en timme runt. Lustigt hur saker och ting förändras.
Jag försökte träna lite fritt följ med mannen, men de gick inte alls nå bra, han tog bara sporadisk kontakt och verkade mest uttråkad. Då han var likadan igår så kände jag att, ånej har vi hamnat här igen !! Men nu ikväll när jag kom hem från jobbet och tog ut honom, så prövade jag igen. Han har nog aldrig varit så på, med viftande svans och glada skutt. Dock blev han liiiiite för framåt istället....hehe aldrig nöjd. Men han fick massor med beröm och vi busade på en stund. Nu gäller de ju bara att alltid ha honom på sådant humör.....och hur lyckas man med det. Ja kan ju inte gå o lämna honom, för att sedan komma hem igen, varje gång vi ska träna ??!!
Operation "Slimma Diesel." går riktigt bra, Robban har varit med honom på grisberget några gånger (ja ska följa med nån gång.......) plus att vi har cyklat lite. Vill ju inte heller överanstränga honom, utan bara försöka få bort 2 kg ungefär. Så därför säger vi inte att vi bantar honom, utan vi slimmar honom ;0)

Nä nu ska vi äta lite jordgubbar och lägga oss i soffan.

På återseende !!

2008-05-13 | 09:17:37

Morgonpass.

Har just avslutat mitt morgonpass på Coopan. Och även om d ekänns konstigt att lämna allt mitt i, så är det faktiskt gode så skönt nu när man väl är hemma.
Plocklaget idag var super, tänk om det alltid kunde vara så, vilken dröm.

Nu ska jag fixa hem OTH och GG, ev se det innan jag somnar.

Ajdö !!

2008-05-11 | 22:25:14

Tröttheten vinner.

Den senaste veckan har innehållit mkt hunderi. Och jag klagar verkligen inte, jag önskar varje vecka kunde vara så. Dock har det tagit på kraftera med utställning, börja om på jobbet, viltspår, förberedelser till utställning, lite mera viltspår och allt annat som pågår runt omkring. Ska berätta allt senare jag lovar. Nu ska jag dock bara lägga mig i soffan och mysa med mina pojkar.

Vill bara tacka flickorna för en trevlig kväll igår......tänka sig......Jenny drack RÖDVIN !!

NU ska jag mysa.
Vi har påbörjat en sak med Disse idag, som förmodligen inte kommer ge resultat men men.

Puss.

2008-05-11 | 09:04:24

Hallå världen.

En fråga till den som känner sig sugen.
När åker vi till IKEA ??!!

2008-05-10 | 23:53:20

Vid dagens slut.

Det är så skönt att ha världens bästa sambo, som man kura ihop sig hos och gråta en skvätt när dagen varit lång och besvikelsen trycker över bröstet.

Älskar dig !!

2008-05-07 | 10:53:27

Blahaigt.

Jag ska uppdatera här nån gång.
När jag känner att jag har orken och viljan.
Just nu är allt bara bläää och blahaigt.

2008-05-05 | 17:05:24

Slut.

Jag ska skriva om utställningen och så sen. (Han skötte sig super.)
Men nu har jag jobbat mina första tre timmar på Coopan.....och nu ska jag stoppa huvudet i sanden (lägga mig under täcket.) och bara skrika tyst en stund.

2008-05-04 | 05:26:27

Så var det dax.

Tidigt, tidigt......zzzzzzzzzzzzzzzzzz.
Om sanningen ska fram så är jag itne så himla trött just nu, men jag kommer säkert bli det i bilen påväg.
Disse har redan idiotförklarat oss både en och två gånger, varför skulle just HAN måsta stiga upp oxå ??!!
Nåja nu måste vi göra klart allt och åka iväg.
Håll alla era tummar, tassar och tår för oss idag är ni snälla !!

Puss !!

2008-05-03 | 23:42:49

Barnvakt.

Nu har jag kommit hem från mina barnvakter. Måste säga att de har gjort ett mkt bra jobb, har knappt tänkt på utställningen, förrän nu....
Har hunnit med att besöka familjen Li med alla dess underbara barn.
Hålla lilla Sofie, tror minsann de är första gången som jag gjort de. Hon har ju alltid sett så bräcklig ut, inte för att hon är någon biff nu heller men. :0)
Vi grillade (hm ok Jonas) urgoda veghammisar.
Sen var jag och Maria ute med Disse och Dex på en mysig, och väldigt nyttig promenad.
Hunden är faktiskt gode så ren och vi har bara några småsaker att fixa med.

Tack alla underbara för kvällen, ni räddade mig från mina egna tankar !!

Puss !!

2008-05-03 | 13:28:54

Replay.

Phu nu är hunden badad och fönad IGEN. Dock måste jag säga att de gick hundra gånger bättre denna gången än tex i onsdags, eller nån annan gång för den delen.
Han skötte sig riktigt bra, och kunde tom stå upp när jag fönade honom, de ni !! :0)
Nu är jag själv sjöblött i svett, nästan iallafall så nu är de min tur att bli badad och fönad.

Förresten så har jag hittat ngt att göra ikväll. Några gode vänner förbarmade sig över en stackare som jag. Tack tack !! ;0)

På återseende !!

2008-05-03 | 10:46:09

Otrevliga gäst.

Morgon morgon.
Jag var minst sagt trött igår, så trött att jag som fin gäst somnade hos Ingela och Håkan......sorry !!
Idag är dagen före utställningen, och första dagen på länge som jag inte har en massa inplanerat. Robban jobabr dock kväll ikväll, så jag måste hitta nån att trakassera....annars kommer jag förgås av nervositet.

Nåja nu ska vi äta fruksot och mysa lite i solen.

Jo Piteå har fått en del nya djuraffärer. Förutom gamla hund och katt (numera djurmagasinet) så har vi även fått ett störra djurmagasin på Backen. Sen har vi även fått en djuraffär på gamla Ica Granhs, vid dörrnäset. Gunillas Hundshop i hortlax är en pärla, billigt och bra !! Och hon beställer hem det mesta, säger då Plingan iallafall och hon vet, för hennes GD var STOR :0)
Lantmanna måste jag erkänna att vi helt glömnde bort igår, men som sagt vi var ändå borta några timmar. Allt måste ju nogrannt gås igenom. ;0)

Nu fruksost och sen måste vi bestämma om vi ska bada lilleman igen eller inte. För jag orkar inte lyfta 37 kg in och ut ur badkaret själv....svagis.

Puss !!

2008-05-02 | 17:54:25

Hundshopping de luxe.

Hujedamig !! Vilken dag !!
Haha jag och Ingela har grundligt gått igenom hela PIteås djuraffärer. Från djurmagasinet till Gunillas hundshop.
HUr kul som helst har vi haft, med div bilhaverier och annat. Skönt att få skratta åteminstone.
Jag köpte hundgodis, en slangbella som Robban kan leka med ;0) och två klicker. Jag har ju som sagt inte hållit på med det hära med klicker så länge. Men jag har redan sett dess framsidor och baksidor.
Baksidorna är att mina klickers har egna ben, och lägger sig lite vart de vill i läggan/bilen/jackorna. Därför har ja inhandlat en del, för att alltid ha någon tillhands när minnet sviker.
Plingan hon fick köpa roliga saker, sånt som vi redan har en del av, och de finns inget jag kan motivera med för att få köpa flera.

Två dagar till utställning och när jag tänker på det blir jag gode nervös, men men *andas*
Sen har vi redan sett ut Juniors utställningsutrustning. :0)

Nu ska jag mysa lite med familjen innan vi åker ut till Bersikanerna !!
Pöss.

2008-05-02 | 12:43:35

Hundshopping.

Andra maj redan, helt sjukt.
Idag fyller Alex FEM år.....ännu sjukare att han hunnit bli så stor !!

Sjukgymnastiken ringde, på onsdag ska jag äntligen få komma dit, hoppas de kan göra slut på mitt lidande.

Igår var som sagt en fullspäckad men mkt trevlig dag. Diesel han är helt utslagen. Först Valborg med en massa broder D bus. Sen trimmning igår, bus med Allan och bror. Plus en massa intryck osv. Just när vi kom hem o han trodde han skulle få sova så bar de av till Ingela och Håkan, och där var han tvungen att hålla koll på vars de roliga katterna var. Jag tror dock itne att Flisan och Franz tyckte han var alltför rolig.....men Flisan blev tuffare och tuffare. Där åt vi smackos ;0) och såg film. Ett perfekt avslut på en bra dag !!
Så idag avr ju ut med lillkillen en sväng, vi tränade lite, han var super med som sagt trött. Så nu sover han hårt.

Idag ska vi besöka Piteås alla djuraffärer, jag och Plingan !! De kan ju bara bli bra. Så ja ska göra mig färdig men jag lovade min sambo nå bilder på blöta hundar från valborg, så här kommer de love !!


Vi hade lite fel inställn. på kameran, så många suddiga, denna tyckte ja dock var frän.
image136

En kineskisk utterhound med flärp !!
image138

Söta blöta Dexan.
image139

Korv ??!! Plz.
image140

Lite oskarp, men Maria tar grymma bilder !!
image141

NU ringde Ingela, hön är påväg, så föra över en massa pengar och sen äre dax. ;0)

KJAM !!2008-05-01 | 23:44:33

Igen.

Har även haft en underbar dag idag.
Trött och ont som få, men ler ändå !!

Tusen tack för en fanatiskt trevlig kväll ;0) Har haft hur trevligt som helst.
Nu måste ja hoppa i säng så jag orkar med min och Ingelas hundshoppar dag i morgon.
Can´t wait !!

Tjyss !!

2008-05-01 | 01:16:53

Slut för idag.

Valborg var sådära lugn och mysig som den ska vara !!
Simgubbarna var ett måste och vi fick se de röda bollarna guppa förbi. Såg även en misstänk Jeanette påhejandes sin sambo. ;0)
Årets första mjukglass inhandlades och våren är nu ett faktum.
Grillning i munkis och vi fick sällskap av Maria, Jonas och Henke. Så himla kul att de kunde komma, jag är verkligen glad.Självklart kom en Dexter oxå, och jag kan säga att de var nog inte hårstrå på deras kroppar som var torrt. Men ja måste säga att jag är impad av deras lugna perioder idag, så långa tror ja aldrig att de har varit !!
Hur mysigt de än var i Munkis och gott, så började jag o Maria frysa, så vi åkte in till stan för att dricka the´ (Maria håller på att lära sig.)och se hur gammal Marias Wii Fit Age var.....hm var den 38 ??!! ;0)
Pojkarna kommer sen, och vi svammlade på som vanligt.
Nu är Maria och Jonas omstoppade i Rosvik och jag och Robban har precis badat Diesel. Jag vet !! Men samtidigt ska han trimmas i morgon. Och gör vi de inte nu, så måste vi kliva upp tidigt i morgon. Jag vet hur jag är på morgonen vilket skulle resultera i att Robban hade fått göra det själv. Så jag tog mitt ansvar som sambo och hjälpte till nu!!
Kan väl lugnt säga att hunden var inte alls nå peppad. Men det gick bättre än vanligt och nu ligger han vid dörren i Robbans JSM tröja och vilar ut tills nästa pass med hårtorken. Vilket liv han har den lilla.
Tog lite bilder under kvällen, ståbilder bla med slöblöta pojkar. ;0) Kommer väl senare om ja ids.

Nä nu ska jag ta mig ngt i magen.
Hoppas Ingela mår bättre, hon hade migrän så hon fick ta de lugnt ikväll. Men jag hoppas hon är frisk till i morgon och framförallt tills på fredag !! Lova de gumman !!

Sov gott alla och hoppas ni har haft en lika fin valborg som jag !!

RSS 2.0