2009-04-04 | 10:16:29

Lite hundträning.

Igår fick jag ett litet träningsil med vovvarna. Körde lite apport inne, det har jag börjat köra lite varje dag med Eskil. Diesel får göra ng vända han med, mest bara för att han laddar så kopiöst. Han har dock varit tvungen att träna på att matte går faktiskt själv ibland och hämtar in dummyn.
Jag blev som sagt var ganska så peppad efter lite hundprat med både M och I. Gick ner på innergården en sväng.
Diesel fick köra några längre sträckor. Han stannade en gång och började busa med dummy, då tog jag honom helt enkelt bara i kopplet och gick några vändor med honom, utan att säga ett ord. Sen fick han göra lite annat innan ja skickade honom igen. Då kollade han upp på mig när han hade hämtat, som för att kolla läget. Ja skakade bara på huuvdet och då kom han i racerfart in. Duktig vovve. Körde även lite linjetag, han har verkligen börjat koncentrera sig där och förstått vad han ska göra. Nu har jag inte kört på några längra sträckor, men de korta ja har kört så gå han rakt ut.
Sen körde vi lite lydnad.
Jag skulle verkligen vilja vara med på en riktigt fågeljakt (vetgetarian som jag är.) för att se hur han skulle bete sig i ett skarpt läge med skytt och nedslagsplats, och framförallt en riktig fågel. Kanindummyn är ju en favorit. Den bär han med ett stolt huvud och utan tugg.

Eskil och jag busade lite innan. Kastade inte dummyn många meter framför oss. Kanindummyn gick det super med, han hämtade in den och levererade utan problem. Med den vanliga dummyn var det inte alls lika roligt. Inne hämtar han den, men ute blev det lite mkt. Han visste inte riktigt vad han skulle göra.  Vi jobbade på en stund med kanindummyn och nöjde oss efter en klockren sträcka.

Duktiga vovvar, så nu längtar jag efter apporteringskursen som förhoppningsvis vi kom med på. Samma gäller jaktinternatet i Pålkem. Jag känner att jag är redo att lära mig nya saker och förhoppningsvis ta mig framåt i min egen träning. Ska även försöka ta mig till ett jaktprov för att titta hur det går till egentligen. Just nu känns det suoer läskigt och som om vi aldrig kommer sätta våran fot på ett sådant. Samtidigt som ja skulle vilja ha lite jaktmeriter på dem båda......;0)
Sen kan ja tyckte det är lite dumt att man måste ha licens för att äga en bössa (ironi.) för tänk om ja kunde få ha en egen att träna med. Fast när jag tänker på det är det nog bra att man inte får det, fick en bild av M med bössa i huvudet. Hemska tanke. ;0)

Kommentarer
Maria skrev:

Men hallå, självklart skulle jag väl kunna klara av att hantera en bössa!! Jag förstör int vad du menar?? Jag är väl inte klumpig och dålig på att sikta? Oups...

2009-04-05 | 09:12:07
URL: http://oppabergasa.blogg.se/
Danijäl skrev:

"Jag skulle verkligen vilja vara med på en riktigt fågeljakt" Hojta bara till! Har licens på 3 bössor =)

2009-04-06 | 23:04:02
URL: http://enflugfiskares.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback