2009-06-07 | 22:38:18

Inte igen !!

Nerbäddad upp till öronen. Känner mig krasslig, ordentligt krasslig. Ont typ överallt. Vad är detta för sätt, jag har inte tid att vara sjuk i tid och otid !!

Hur som haver så var det ju sista kurstillfället idag. Lite tråkigt, man jobbar ju lixom ihop sig som grupp. Så roligt att se utvecklingen som skett hos de andra ekipagen, och hos sig själv så klart.
Idag var det lite linjetag och viltstig på schemat.
Linjetagen gick bättre än väntat. Även om jag fegade ur lite och ökade inte på avståndet så mkt som Kati önskade. Jag är fortfarande lite feg och litar inte riktigt på vad min hund klarar. Men vi måste öka svårigheterna lite och jag vet det. Poletten föll dock ner lite extra för mig om linjetag. Ta det lugnt och vara tydlig. Han har börjat jobba lite mera med att leta upp dummyn när jag pekar ut platsen. Jag kan direkt se när han har fått syn på den. Bra att börja så, att han litar på att han ska rakt ut för där finns det något att hämta !!
Sen var det viltstigen. Han plockade upp bisamråttan direkt. Den var inte alls lika äcklig denna gången. Dock tog han inga fåglar eller dummys med vingar. Blev lite besviken att de inte kom spontant, iof har han inte burit så mkt fågel förr. Jag trodde faktiskt att han skulle plocka upp dem ändå. Han såg lite osäker ut på om han verkligen skulle få göra det eller inte.
När Kati sedan gick stigen med några andra så passade jag på att träna med dummy och vingar. Tror ni inte att han plockade den direkt. Körde lite med den. Enkel markeringar och så, funkade fint.
Sen fick de som ville prova, att plocka mås på vatten. Då har de ju inte samma möjligheter att rata fågeln.
Han var superladdad och hämtade in den utan problem. Vi fick tom avsluta med en bra avlämning för att vara oss på vatten. Dock måste ja jobba mera med det, men med dummy inte fågel.Kunde tom köra ett linjetag på vattnet. Kul.=0)

Som sagt tråkigt att kursen är slut. Men jag har fått med mig ett tänk och verktyg att jobba vidare. Självklart skulle det vara underbart att ha med Kati varje gång man tränar. Jag måste ju utveckla mig själv och jag känner mig taggad att göra det (ok kanske inte riktigt just NU men.) Kursen har verkligen gett mig mkt. En av de få kurser som jag gått som gett mig ett eget tänk gällande grenen. Nu ska jag träna upp mitt "träningsmark"-öga och få lite hm vad ska jag säga, lite go i mig själv !!

Nu väntar dock T-koppar i massor och lite sömn.

Tack alla för en rolig och bra kurs !!

Kommentarer
Veronica o Liva skrev:

Hejsan..

Vilken underbar helg ni verkar haft i pålkem.Även kursen med Kati verkar varit toppen..Önskar vi fått varit med!! Det blev ingen app. kurs för oss,dom la den precis de helger jag inte kunde..Det kommer nog fler tillfällen..nu hoppas jag det blir träningskvällar med Gunilla sen i sommar..

Kram på er/Veronica o Liva

2009-06-08 | 00:01:52
Lena skrev:

Stor krya-på-dig-kram! Hoppas T-et kan göra underverk.



Lena

2009-06-08 | 11:34:47
URL: http://www.tefrossa.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback