2010-01-09 | 15:38:27

Mina hundar och kylan.

En av det bättre sakerna med att ha de hundar jag har, ja egentligen finns det inte så mkt som är dåligt med dem. Det enda jag kan komma på är att deras pälsar inte verkar vilja sitt på dem, utan på alla mina svarta kläder istället.
Men hur som haver, det är väldigt skönt att de är totalt oberörda för kylan. Jag har hört grannar berätta, sett det med egena ögon, hundar som vägrar gå en meter när det äs så kallt som det varit de senaste dagarna. Eller hundar som först lyfter ett ben, sendan två, sedan tre och tillsist så försker de små liven att i princip flyga !!
En granne berättade att hennes hund la sig platt på marken och vägrade röra sig. Så hon hade lagt ut tidningar i hela lägenheten istället.
Mina hundar, de är totalt oberörda. Visst kan de åka upp en tass ibland men inte mer än så. De blir lika glada att få gå ut som vilken annan dag som helst.
Igår kväll när den var runt -30 och vi gick kvällsprommisen så skulle de luktas och strosas hur mtk som helst. Matte frös dock och försökte öka takten. Då kom Diesel på att han var ju tvungen att rulla sig lite innan vi gick in, Eskil han ville ligga i snön och "svalka" sig en stund.
















Fast ibland önskar jag att de var lite mer frusna. Så matte fick lägga på dem ett täcke, eller kanske köpa en stickad tröja åteminstone. Jag tycker inte man ska klä ut hundar i onödan, men funktionella saker som tex just ett täcke tycker jag är helt ok. Det kan se riktigt snyggt ut också, tänk er mina ljusa killar i marinblåa eller vinröda täcken. Men men det vore väl som att sminka en gris eller styla en volvo. Helt meningslöst !!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback