2011-10-21 | 15:44:31

We are all gonna die.

Hemma igen.
Begravningen gick bra, den var lugn och fin. Prästen talade någon oktan för högt, men de var ok. Solen sken utanför och två fåglar tittade in.
Efteråt var det helt ok, jag fick en chans att prata med mina "nya" kusiner och med mina gamla.
Däremot är det en sak som jag blir vansinnig på.
Prästen på morbror Jannes begravning började med att säga "vi ska alla dö" och det följde som ett rött band genom hela bagravningscermonin. Redan då var jag upprörd, det är inte det man vill höra när man är i ett rum omgiven av dem man älskar.
Men det verkar tydligen höra ihop med eden eller vad det nu är präster avlägger.
"Blablablabla bla, och jag lovar att påminna alla om att vi alla kommer att dö. Alla kommer att förlora de som de älskar, blablablablabla." För tror ni inte att även den präst ställer sig och som avslutande ord säger " Tittar er runt omkring, ni är tre bord. Nästa gång är det någon av er, för det är det enda vi alla vet med säkerhet, det är att vi ska dö".
Jag blev tokig, alltså HALLÅ det är inte så man lättar upp stämningen på en begravning.
Gah jag blir så deppad att jag vet inte vart jag ska ta vägen.

Och vad tror ni låg vi dörren när jag kom hem, jepp mitt paket från Nelly. Och precis nu piper telefonen, mitt paket från H&M finns att hämta på Coop.
Är det inte typsikt så säg.

Nu ska jag försöka stänga av hjärnan lite. Blott en dag och Tears in Heaven snurrar på repeat. En kopp T och en serie borde hjäpa lite.

Kommentarer
Jennie och Norah skrev:

Men vilken knepig prälle!!

Som om man inte redan visste det?

Hoppas det är bra trots begravningen..

Kramar!

2011-10-21 | 16:28:11
URL: http://jennieohlund.blogg.se/
Sandra skrev:

Tack för din fina kommentar. jag förstår din reaktion. man är ju väldigt känslosam när man är på en begravning och man blir nog så påmind om att vi alla ska dö bara av att vara där. jag önskar mig en begravning där man påminns om de fina här i världen. jag hoppas du slipper gå på fler begravningar nu en tag framöver. De tär på en. Skickar styrkekramar till dig.

2011-10-22 | 14:19:40
URL: http://sohlund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback