2012-12-23 | 10:33:00
Daimtryfflar.
Lite mera julgodis kommer här. Dessa gjorde jag med min kära mor i åtanke, hon gillar nämligen allt som har med Daim att göra.
Daimtryfflar.
Ca. 30 st.
1 dl vispgrädde.
50 g smör.
250 g hackad mörk choklad, 70 %.
100 g färskost.
100 g daim.
Kakao att rulla tryfflarna i.
1. Värm grädden och smöret i en kastrull. Låt koka upp så att smöret smälter.
2. Ställ kastrullen åt sidan och rör i chokladen. Låt chokladen smälta helt, vispa sedan slätt.
3. Rör i färskosten. Låt svalna i 15-20 min.
4. Hacka daimen fint och tillsätt den i chokladsmeten. Låt allt svalna i någon timma.
5. Forma runda tryfflar och rulla dem sen i kakao. Förvara tryfflarna i kylskåp.
Kommentarer
Trackback