2012-12-06 | 11:32:48

Julbordsfunderingar.

 
I morse så hade jag helst velat lega kvar under täcket. Varmt och skönt var det där.
Men jag lyckades ta mig upp, och började morgonen med att baka lite. Och konstigt nog är jag nu full av energi. Dåliga nätter och full rulle borde har gjort mig seg och trött, men det är snarare tvärtom. Känns som om jag fått i mig något preparat som höjt energin i höjden. Inte för att jag klagar !!
 
Bakar kanelhjärtan till adventsfikat på jobbet i morgon. När de är klara så är det bara att bege sig till jobbet, fackmöte och sen jobb. Kvällen kommer avslutas med ett kalas. Full rulle med andra ord.
Låg länge igår och läste mina julmagasin.
Sen jag blev vegetarian så har mina julbord sett minst sagt torftiga ut. Inte för att jag var någon galning i julmaten innan. Men som veg har jag haft mina köttbullar och sojakorvar. That´s it liksom. Kallskuret finns det ingenting av, och sill gillar jag inte. Ifjol kom ju julskinkan utan ände, och det gjorde det hela så mkt roligare. Mamma har även gjort broccoligratäng nåt år, så det växer.
Men jag är sugen på att göra ännu mera. Så jag grunnar på någon slags paj, kanske en kålrotslåda, brysselkål och kanske försöka mig på en paté. Min röbetsallad från ifjol får hänga med i år, samt grönkålen som jag tyckte var en höjdare.
Så kanske jag inte är klar ett dygn innan alla andra detta år.
Har ni några tips på rätter utan kött så får ni gärna dela med er !!
 
Nä nu måste kakorna bakas ut och jag ta på mig något annat än pyjamas.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback