2012-12-20 | 16:14:00

Världens bästa chokladkola.

Yes, den heter så och kommer från Söta sakers kokbok.
 
50 g smör.
3 dl strösocker.
3 dl vispgrädde.
1 dl ljus sirap.
100 g mörk choklad med minst 70% kakaohalt.
 
1. Koka smör, socker, grädde och sirap i en stor kastrull tills smeten klarar ett kulprov.
2. Hacka chokladen. Ta chokladen från kastrullen från värmen och blanda ner choklad. Rör om tills chokladhacket har smält och blandat sig helt med kolan.
3. Häll genast ut smeten på ett bakplåtspapper och skär den i rutor när den stelnat något.
4. Förvara kolan i burk med lock.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback