2012-07-06 | 19:42:57

Rabarber-och jordgubbsmarmelad/sylt.

Äsch då, jag hade ingen rostfri bunke att vispa min curd i. Så jag fick tänka om, och eftersom jag hittade några jordgubbar i frysen så blev det en rabarbers- och jordgubbsmarmelad/sylt.
Den ska enligt utsago vara helt fantastisk, så jag hoppas på det.
 
3 dl rabarber, skurna i centimetertjocka skivor
½ liter jordgubbar
4 dl  syltsocker
½ vaniljstång

Läs mer:  http://sotasaker.com/jordgubb-och-rabarbermarmelad/#ixzz1zrhQpTsw
 
För många är syltande och saftande något man gör på hösten. För mig så är det sommaren som gäller. Färska bär i mängder gör att man måste ta tillfället i akt. För något år sedan hade jag väl aldrig kunnat tro att jag skulle ta mig ann att göra marmelad, det kändes läskigt och omöjligt. Nu finns alltid syltsocker i mitt skafferi.
Att göra saft är dock något jag lämnar till andra, haha.
 
 
Jag plockade dock så mycket rabarber hos mamma och pappa idag, att jag fick komma på fler projekt. Återkommer med dessa senare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback