2012-05-31 | 17:58:00

Kajsa Varg-limpa.

Igår kastade jag ju ihop ett matbröd. Det blev ett lite man-tager-vad-man-haver bröd. Grunden var dock den fantastiskt lätta fimjölkslimpan.

4 1/2 dl filmjölk.
1 dl sirap.
1 dl dinkelflingor.
Circus 1 dl krossade linfrön.
Typ lite mer än 1 dl havrekli.
Lite olika mjölsorter som rågsikt, dinkelmjöl, grahamns, ungefär 5 dl tillsammans.
1 1/2 tsk bikarbonat, samma mängd bakpulver.
Nalta salt.

Jag tror det var allt, man får känna efter hur mkt mjöl man behöver. Degen blir ju rätt så kladdig, och det ska den ju vara. In i ugnen i ungefär 35-40 min, på 200 grader.
Enkelt och gott !!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback