2010-01-26 | 21:01:01

Stresshantera eller slå sönder datorn.

Sitter här i morgonrock faktiskt. Är nybadad och fräsch.
Inga mera måsten ikväll utan bara slötid, jag kommer nog somna ovaggad ikväll.

Har handlat, tränat. Körde ben, kommer ha grym träningsvärk i morgon känner jag. Sånt gillar vi !!
Mina intervjufrågor till min "klient" är skrivna, dock funkar inte den stora datorn så jag är inte säker på att jag får ut dem. Ska försöka svära lite på den så ska vi se vad som händer.

Vet ni om att det är stresshantering att slå på sin dator när den inte funkar som den ska ??
Stress är ett urgammalt beteende hos oss. En kombination av känslor och intryck. Den känslan var till för när vi behövde välja om vi skulle kämpa eller fly för flera tusen år sedan, då vi hade en hel del stora saker att slåss mot.
I dagens samhälle är inte alltid stressen lika användbar, och den kan därför bli ett problem hos många. Ett tips som verkligen fungerar, är att antingen slå datorn (dock kan det bli kostsamt.), slå chefen när han är trög (vad som kan hända här vet ni nog själva.) eller helt enkelt röra på er. Ut på en promenad, städa, rör på er !!
Det är ju precis vad kroppens alla signaler säger åt er att göra. Och som alltid är det bästa att lyssna på sin kropp och göra som den vill.

Och det funkar, bevisat i massor med vetenskapliga studier, samt av fröken Jenny Maria själv. För mig är det bland det bästa. Blir jag för stressad, ut på en promenad eller gör ngt.
Prova, det funkar !!

Självklart har man gått med stress länge och det börjar blir riktigt illa, rent mot en depression eller liknande så kanske inte en promenad hjälper. Men mot vardagsstress är det en bra medicin.


Promenera. Gärna med någon vän. Då kan ni samtala, och det är också terapi !!
Som min lärare så fyndigt sa "de går i terapi".


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback