2010-10-19 | 21:57:07

Några av massagens effekter.

Barnen gillade det, jag överlevde barnen och hela grejen var faktiskt riktigt rolig.
Storhandlingen är avklarad och jag sitter och väntar på Cougar Town.
Har läst lite läxa undertiden och det är facinerande hur mycket inverkar beröring och massage kan ha.

Visste ni att beröring är livsviktigt för ett litet barn, utan beröring den första tiden kan barnet bli apatiskt och dö.
Man har även i studier sett att förtidigt födda barn går upp i vikt snabbare om det får massage den första tiden. Barn med ADHD, autism och liknande sjukdomar har också visat väldigt positiva utslag efter att ha fått massage.
Babymassage kan även göra så att förälderna och bebisen knyter an på ett väldigt intimt och nära sätt under den första tiden efter förlossningen.
Studier visar också att kvinnor som fått massage innan sin förlossning krävde mindre smärtstillande än de som inte fått massage.

Även för oss vuxna, som tycker om massage. Man måste komma ihåg att det är inte alla som gillar den sorterns beröring. Man kommer ganska så nära inpå varandra och många har väldigt starka gränser.
Det är stressreducerande, man sover bättre, man får bättre koncentrationsförmåga, bättre förmåga att hantera motgångar. Immunförsvaret kan stärkas och personer som har problem med nervositet, torgskräck och liknande kan börja må mycket bättre.


Nuuuuuuuuuuuuu Cougar !!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback